V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@janie80 z toho čo hovorím a podla grafu BT si myslím že mohlo íst o tehu, len viem aké je sklamanie
ked to nevyjde 😒
inak mne je od rána tak zle a mám také pichanie v podbrušku ale tiež si to vyhováram , lebo rozum mi hovorí teploty klesli a v piatok mám dostat mns, tiež by to bolo ideálne , pretože sme mali aj termín od Jonáša a všetko to tak dobre sedí aj s dobrou životnostou, no ale človek mieni pán Boh mení či tak nejak že?
@sandrittta jooj tak to ma mrzi, ze si si prezila take tazke obdobie, ale teraz sa ti to vrati stonasobne v podobe maleho babatka... mozno na vas kukalo zhora a povedalo si, ze pride k vam az ked vymalujete / dostaviate / najdete si lepsiu pracu / narastu ti vlasy alebo co ja viem co 😀 😀 😀
@lenka112 no ja mám rozdiel 11 rokov medzi detmi...a teraz sme chceli počkat lebo ešte kojím malu takže som ju nechcela odstavit skoro, teraz už bude mat rok a pol a kým otehotniem tak to bude akurát, a ak nebude problem budem kojit aj do porodu a potom tandemovo, ked sa teda podarí.. 🙂
skor som nechcela , chcela som sa venovat naplno najprv jej, ale teraz keby to vyšlo tak už je to ok
@backorka my sa snazime o babetko skoro rok, ale stale si dava nacas. Mam sice len 25, ale po detickac h tuzim od puberty. S muzikom sme sa dohodli, ze sa do toho pustime a nic :o mam trochu strach, pretoze som mavala caste zapaly (mykoza), ze sa nieco posramotilo :/ ale prave preto sa mi paci vase forum, lebo je pozitivne, tak dufam, ze sa nakazim 🙂
@crepe1 spolu sa lepsie so vsetkym bojuje, to je pravda... no ked sa snazite uz rok, robis si grafy alebo merias ovu? To uz asi aj dokina by ti mohla s tym pomoct, rok je dost dlho... 😒
A nie je to "len" 25, podla mna je to idealny vek... ved moja mama v tom veku uz mala dve deti a ako super 😀
Ja mam dokinu, ktora ma vysmiala, ked som jej to povedala.Povedala: "Holubicka, keby som mala kazdemu, kto sa snazi rok, robit vysetrenia, tak by som tu bola do polnoci. " Aj ja si myslim, ze je to idealny vek, vzdy som chcela byt mlada mamina, ot o viac ma to znepokojuje,myslela som si, ze to bude hned. Praveze si nerobim grafy, iba si sledujem krcok, myslim si,m ze viem, kedy mam ovulaciu, pravda je, ze vobec nemavam "ovulacny hlien", ale nejak podvedome to citim. Ale tak ci tak, myslim si, ze ajkeby som nic nesledovala, tak po roky by to tam uz nejak tak bolo :/ ale ja sa nevzdavam a dufam, ze buduci rok budem mamina 🙂 a co ty, ako dlho sa snazite?
@crepe1 nechápem slová tvojej doktorky, nakolko raz do roka máš narok na kompletne vyšetrenia u všetkých odborných lekárov(obvodná, gynda, zubár a pod), takže základne vyšetrenie ti musí urobit a na požiadanie už uplne,
rok ešte nie je katastrofa , to neznamená že musíš mat problem , ale ani vylučit to nemožeš tak ked chcete tak babo aby si bola mladá mamina ako píšeš , tak by bolo dobre aspon sama si odsledovat či naozaj prebieha ovula, napr, tým meraním BT ,alebo v čase ked máš mat ovulu íst k lekárke nech ti pozrie na USG a budeš vediet že je všekto ok 🙂
@crepe1 ahoj
podla mna doktorka ktora ti toto povie stoji akurat za to aby si ju vymenila 😠
ak ti mozem poradit tak sa objednajte s mm do nejakeho caru, tam vam spravia hned SPG, hormonalne odbery, sono, vytery-napr.ci nemas ureoplazmu, mykoplazmu chlamydie.....dalej alergiu na spermie...hematologiu
ja som bola pred rokom na tom tak isto ako ty snazime sa od mojej 24 po roku som sla k mojmu dokymu a iez mi moc nepomohol, sice nejake vysetrenia porobil ale strasne to odflakol a po roku starostlivosti u neho som aj tak skoncila v care.
neviem odkial si ale ja som bola v is care v martine a vsetky tieto vysetrenia co som vypisala nam urobili na prvom sedeni
ja viem ze CAR znie strasne aj ja som si myslela ze tam nemozem skoncit, ale ak mas nejaky aj drobny problem netreba to odkladat my sa uz snazime 2 roky a nic
@ludinka Ved to ludinka, znie to strasne, ja to naozaj beriem ako poslednu moznost, ale ak bude treba, urcite pojdem aj do CARu, pre babetko spravim vsetko. Rozmyslam nad zmenou lekarky, len sa bojim, aby som neskocila z blata do kaluze. Ona vsetko berie nadnesene, podkial ide o predpisovanie antikoncepcie alebo nemas problem, je vsetko fajn, ale akonahle pride problem, tak si robi posmesky. Ja som z Bratislavy, tiez tu mame ISCARE. Aj prisli na to, kde je problem?
@saranata 🙂 uz som sa do toho merania BT parkrat pustila, ale vzdy som vydrzala 2 mesiace. Robila som si grafy na www.fertilityfriend.com, ale tam to bolo take neurcite, vzdy som mala ovulaciu medzi 13. a 21.DC, ale nikdy som nevedela kedy presne :/ No a prist k mojej lekarke na sono len tťak, tak by vyrazila so mnou dvere 🙂 ona berie iba ked sa objednas mesiac dopredu 🙂
@crepe1 ale ved to ze pojdes do caru este neznamena ze musis ist na umele oplodnienie, neboj sa 😉
urobia ti vysetrenia a aspon budes vediet ze je vsetko v poriadku
a ak nie tak ta zacnu liecit, dolezite je aj tak v prvom rade vysetrit spermie!! bez toho sa nepohnes
a to ze si bola v care nemusis doktorke ani hovorit tam ta zoberu aj bez odporucania
moj mm ma zlu morfolgiu spermii a mne naposledy nasli cystu, mam ist buduci mesiac na kontrolu 😒 navrhuju nam umele oplodnenie ale ja to beriem ako poslednu moznost
@crepe1 no tak si najdi inu lekárku, a myslím to aj dopredu , lebo ak ti má poskytovat takuto starostlivost aj ked otehotnieš tak dakujem pekne...
na fertility si robím grafy aj ja a ovuláciu tam určí presne na den , a z merania BT nevieš dopredu kedy ju budeš mat, zmyslom merania je aby si vedela kedy ju mávaš , čiže sledovat to treba aj tri mesiace, podla BT vidíš len kedy prebehla 😉
@ludinka asi sa poobzeram po inej 🙂 nevedela som, ze tam nepotrebujem odporucanie od obvodnej gynekologicky, dakujem za info 🙂 Velmi vam drzim palce, dufam, ze umele oplodnenie nebudete potrebovat. Nasa znama bola 4krat na IVF a nepodarilo sa, a nakoniec, ked to uz vzdali, otehotnela prirodzenou cestou. My asi tiez este skusime pockat a budeme sa snazit, ved je to prijemne 🙂 ale porozmyslam nad tym CARom, kvoli tym vysetreniam, dakujem za radu 🙂 len ci presvedcim muzika 🙂

@saranata ja sa pripravujem na mrchu a na dalsie vysetrenia... ale potesila by som sa, ak by najblizise vysetrenie bolo potvrdenie tehu... 😉