V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@saranata no strasne je zlaty, on to mimco chce tusim viac ako ja... a ako kukal na deticky v hoteli, lebo ich tam bolo neurekom, no podareny bol 🙂 jej vazne sa rozplakala? to je mile... a super ze to uz vedia svokrovci a ze reakcia bola dobra....
@abriela jaj, a ideme na Traviatu... cez sviatky som citala knihu podla ktorej to je, ta sa mi pacila, tak dufam ze prezijem tu operu 😀
@saranata jasne, je jedno co to je, len nech to je zdrave. Ja budem mat teraz chlapceka. Riadim sa kalendarom od jednej firmy 😀 😀 😀 . Pred 2 rokmi tam bol par - deticky v svadobnom - spoznala som draheho. Minuly rok tam bolo dievcatko ale s ciernymi kridlami 😒 , tento rok je tam krasny chlapcek.
@summer_103 27dnovka ako aj ja 🙂. Hadky patria k zivotu, aj ked su o strese 😒
@backorka zapchu mavam casto aj ja. Hlavne ked ideme na dovolenku v pohode nejdem na wc, aj 5 dni 😝 . V zdravi som nasla jeden clanok, kde pisu, ze treba stlacit jeden bod na ruke (ruku) - na vonkajsej strane od zapasia, asi v polovicke lakte a zapcha je fuc. Neviem ci je to pravda, ale skusila som to na silvestra a 2 dni boli bez problemov. Tie problemy zacali bolestou zaludka, mozno od jogurtu, kto vie. Dnes osm si dala kavu a veru nespravila som najlepsie.
@leann245 s kuchynou az taky problem nebol. Na hrubo som zmontovala skrinky sama, potom uz len doladzovacky, dvierka, vrtanie dierok. Drahy je sikovny robil este aj elektriku. Konecne partner ako moj otec - ten piekol kolace, z nudy torty pre blizkych, ale aj zo starych motorcekov kedysi spravil kosacku, fen.
nebojte dievcata, nie ste same, co sa na novy rok pohadali aj u nas, super oslava, vsetci veseli a potom sa debatovalo, ja som povedala nieco, co vyznelo uplne inac, nez som to myslela, snazila som sa to vysvetlit, a nasi kamosi by to aj brali, ale jedna osoba ich vsetkych presvedcila o mojich zlych umysloch a teraz vsetci urazeni. citim sa uplne nanic. pekny zaciatok roka, teda fakt. je to moja chyba samozrejme, ale nikoho som neurazila, ale tato osoba to nejako zle zobrala, co uz.....uz som sa aj ospravedlnila, ale som si vedoma, ze mat vztah s osobou, co privelmi visi na malickostiach, sa neda. myslela som, ze aj moj muz je nahnevany, ale ani moc nebol, povedal, ze vsetci sme urobili chybu - akoze po celej noci oslavovania, co cakame, ze? tak som myslela, ze nebudeme ani snazilkovat, som z toho este nejaka nesvoja, ale dnes rano muzik prikvitol do postele, ze uz dlho sme sa nesnazilkovali, takto fazulka nebude.....tak uz som kludnejsia, tieto dni cakam ovu, tak snad sa zadari, poctivo meriam BT, som zvedava, kedy sa telo po 11 rokoch hak vrati do normalu.....tak nech sa nam v novom roku vsekym skoro zadari 🙂
@leann245 Ahojkaj, tak to si pekne napísala 🙂 Hned som si to predstavovala, ako si hladkame bruška, alebo už babätka a píšeme si tu naše zažitky, ako nas už male kopka, alebo ako si hladkáme bruška 😀 😀 😀
Bodaj by sa nam to všetko všetkým splnilo 😉
@summer_103 Ano presne tak, kvôli deťom to už človek berie všetko trošičku inak, ako predtým 🙂 Nebojkaj všetko bude ok a už sa budeme len rozpravať, teda písať si tu o tehu príznakoch, už čoskoro 😉
@saranata @leann245 Nejde o ziadny vynimocny kalendar. Je to len nastenny kalendar jednej spolocnosti, kt. vesam doma na wc. Na liste A3 je kazdy rok nafotena nejaka poza deticiek.
Ja som si v tom nasla suvislosti. Uz minuly rok som vravela drahemu, ze ked tam bude chlapcek, tak budeme mat teraz chlapceka. Potesujuce je, ze chlapcek na foto uz nema ziadne cierne kridla, ako dievcatko, co tam bolo zobrazene minuly rok. Bosi chlapcek, sedi pri drevenom plote na trave. Oblecene ma riflove nohavice na traky a na hlave velky slameny klobuk.
@saranata hladala som obrazok, torty od @backorka a nasla som aj diskusiu o nausnici. Ako ste to poriesili? Ako to dopadlo?
@backorka bavi ma pecenie, tak som sa rozhodla, ze budem sa snazit na kazdu prilezitost upiect niekomu tortu. Chcem teraz cokoladovu, ale tvoja torticka sa mi velmi pacila a planujem ju vyzdobit podobne.
@backorka
@maminka142 AHOJTE , tak dnes mi doki povedal, ze tento mesiac zistime priechod spermii do maternice a ak to nebude v poriadku tak idem na laparoskopiu (dost sa toho obavam :( )a potom ideme na inseminaciu dava tomu asi 3 mesiace ...tak sa pomalicky tesime :D
@b.bardyova fuha, to aj mne doki už spominal, že sa mam pripraviť aj na laparoskopiu 😕 A ako ti doktor zistí priechod spermii do maternice?
@b.bardyova ahojky, tak to su dobre spravy, hybe sa to spravnym smerom... ako sa zistuje ta priechodnost spermii?
@abriela ta torta bola makacka ti poviem, ale mala som v nej super cokoladovy krem bez stipky masla 😉
Ja tiez asi budem este robit, ale mensiu, tato bola zbytocne velka... tento mesiac maju moji stary rodicia obaja 70ku, tak mozno sa na to znova dam 🙂
No babulky, tu operu som prezila, ale nejak ma to nezaujalo, strasne sa to tym spevom natahuje a to ma otravovalo 😀
Inak dnes som sa zobudila do otrasnej nalady, uz ma nebavi vsetka ta namaha okolo plodenia, ktora nikam nevedie... objednam sa na inseminaciu a bude 😀
@maminka142
@saranata
@leann245
@backorka Dobre rano. Tortu planujem robit, taku jednoduchu, len korpus a na vrch parizska slahacka. Mama oblubuje take mastne torty. Okolo chcem dat trubicky, ako si to mala ty a na vrch mozno dam hviezdicky, kedze mam este marcipanovu hmotu z torty z krstin.
Operov si ma nepotesila. Pozerala som co u nas davaju a ide figarova svadba - trojhodinove predstavenie.
Ked som lezala v nemocnici, boli tam so mnou na izbe 2 kocky po umelom oplodneni. Jednej sa po 3 dnoch nafuklo brucho. Mala ho vacsie ako ja v 22t. Druhej sa oplodnene vajko rozdvojilo - cakala dvojcata (to je v pohode) a v 2 mesiaci krvacala. Ani tento zakrok nieje lahky a nepodari sa hned.
Vcera som citala v teme septembroviek - kazdy mesiac testovala, uz to brala ako rutinu, teraz sa na to vykaslala a zrazu mrcha meska a je v tom.
@abriela ach ked ja som taka netrpezliva, trva to dlho... a mala si pocut tie novorocne priania od celej rodiny, nech sa mi splni to najvacsie prianie, nech uz je babo, nech uz rastie brusko, nech uz zacnem prekvitat... ved ja to tak chcem 😒
Inseminacia je jednoduchy zakrok, nie je to este umele oplodnenie len jednoduche streknutie tych najlepsich spermii tam kam nevladzu prist sami... ale minimalne do aprila sa budem snazit ostat v klude...
Od opery ta urcite neodhovaram, vyskusaj, mozno tebe sa to zapaci, opera ma velmi vela fanusikov a kto nevyskusal tak nevie 😉 a samotna opera trva mozno 1:40, su tam dve dlhe prestavky (chcela som napisat reklamy 😀)
Tie trubicky su super, drzia ako priklincovane, kup si ich v lidli alebo v metre. Len na druhy den su uz dost zvlhnute, ale po dobrej oslave vela torty na druhy den nebude 🙂 a parizsku slahacku milujem, svokra ju robi casto na vselijake kolace a mohla by som ju jest aj samotnu 😀
@backorka moja pred vianocami tu dala leann odkaz na nejaku stranku o prichode babetka na svet. Reagovala si aj na to. Pacil sa mi zaciatok. Kde bolo napisane, ze babetko si vyberie, kedy chce na tento svet prist. Caka na vhodnu prilezitost, cas. Aj vase a mozno ta tymto uci, aby trpezlivosti.
Bola som raz na operu, bolo to dobre. Uvidime, je to az v sobotu.
Lidl trubicky su perfektne - tie v tom modrom sacku 😵 .
@saranata kde si sa nam zatulala? Snad nie nie niekde pri zachodovej mise 😒
@backorka ahojkaj, no ty si ako ja mňa to tiež napadlo, ale mam obavy kedže som si naštudovala, čo to všetko obnáša 😅 A potom som sa rozhodla, že ak sa mi to npodarí do roka, tak na to pôjdem 😅 A vy sa kolko snažíte? Tiež pol roka, ako my, či?
@maminka142 na co pojdes? na tu inseminaciu? a co to obnasa? my sa snazime uz 3/4 roka 😒
@backorka ano mam na mysli tu inseminaciu 😅 Už som bola pre to rozhodnuta a písala som si tu na MK s babami, ktore ju podstupili a ja som si to predstavovala moooooc jednoducho 😅 Až ked mi vysvetlili, ake to je a ako sa to robí, tak som si povedala, že počkam 🙂 To mate ešte čas ešte počkaj do roka 😉
@maminka142 ved to mam v plane, pockam do aprila a potom to zacnem riesit na vazno... mm dovtedy bude uz mega nervozny ze preco sa nedari, uz ma sam bude tahat do nejakeho CARu ako ho poznam 😀
tak mi napis co si sa o tom dozvedela...
@backorka viem, ze su pripady, ked zena ma normalne mrchu a je tehu. Ale moja nebola vynimocna - jedine zacala tym, ze mi teplota stupla. Dnes klesam, takze urcite tu bude v najblizsich dnoch ovulka aj drahy 😀 .
Rozpory ci chceme dieta ci nie, uz nehrozia, lebo sme obaja pochopili, ze to nejde teraz tak lahko ako predtym.
Mas peknu foto 😉

@abriela ja som mala teraz dva dni zapchu, opacny pripad, nic prijemne, uz som myslela ze ma roztrhne 😀 a co pekne si dostala? to je super, ze prisiel, som rada 🙂
Urcite nechcem byt cele tehu na pn, nemyslim si ze by som mala rizikove tehu... ale take dva tyzdne v prvom trimestri nikomu neublizia 🙂