icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

backorka
11. aug 2011

@alenocka82 ahojky, aj ja gratulujem, drzte sa! to uz budes mat asi aj srdiecko, ked pojdes k dokimu, to bude super 🙂
@saranata no jo... otestujem teda v sobotu a este v pondelok a ak furt nic, ani ruzova ani cervena (mrcha), tak pojdem k doktorke...

darinkazv
11. aug 2011

@saranata jj, veď aj chcem ešte počkať. viem, že takto skoro by nič nebolo vidieť. len ja sa bojím kvôli robote. keby mi teraz dr. vzala krv, už by to muselo byť vidieť vo výsledkoch, že som tehu. či nie?

@backorka ja robím v metre pri pokladni. a tam sa naťahuješ s tovarom od 1kg do 25kg. nadvihovať vrecia a tak. preto sa bojím, aby sa niečo nestalo. a aj v predpisoch máme danú povinnosť oznámiť tehu akonáhle to zistíme 😒

darinkazv
11. aug 2011

@alenocka82 vitaj medzi nami. si ma povzbudila trochu tým, že si mala slabulinkú čiarku. lebo ja mám teraz ešte na testoch len takého ducha slabého. ale to sa viac ani nedá čakať, keď som ovulu mala 29 alebo 30.7. 🙂

backorka
11. aug 2011

@darinkazv tak to je jasne, to musis oznamit co najskor... z krvi to bude vidiet hned 🙂

darinkazv
11. aug 2011

@backorka tak ja hádam v pondelok alebo utorok zájdem za dr. a poviem jej svoju situáciu, nech mi vezme krv. tam tie výsledky sú tuším hneď na druhý deň.

alenocka82
11. aug 2011

@saranata
@backorka Ďakujem baby, už sa neviem dočkať prvého sona 🙂 Trošku začínajú aj nevoľnosti a hlavne ráno ma vždy popadne taký vlčí hlad a to ešte ani riadne prebudená nie som. Dnes ráno mi prišlo zle dokonca zo zubnej pasty 😀

alenocka82
11. aug 2011

@darinkazv Čiarka bola slabulinká na prvých troch testoch a to s odstupom asi týždňa. Až potom začala silnieť. A to som prvý test robila na 38 DC ráno. Neboj sa, určite budeš mať aj ty za pár dní poriadne silné // 🙂

lenka112
11. aug 2011

@alenocka82 Držíme palčeky a zároveň gratulujeme.
My sa už zajtra dozvieme či čakáme bábätko 🙂 🙂 Druhá čiarka každým dňom silnie, ale ja tomu stále nedokážem uveriiť.

backorka
11. aug 2011

@alenocka82 a vies ktory DC si mala ovulaciu teraz naposledy? lebo mne uz meska 5 dni a test je snehobiely 😒
@lenka112 zajtra ides k doktorke? myslim, ze to babatko 100% cakate, dokina len potvrdi 🙂

saranata
11. aug 2011

@backorka ani netušíš ktorý den? od toho dna kedy si mala dostat mns si odrátaj 14 dní, vtedy by si mala mat ovulu
to je tak orientačne, lebo 14 dní je luteálna doba v priemere, tak skus si to vyrátat
@alenocka82 to je ok, dobre je hned ráno niečo zobnut, aj ked len kusok keksa, ja som mala pri posteli 🙂

darinkazv
11. aug 2011

ja kolabujem. tak od mája mám podpísanú zmluvu s novou gyn., chcela som, aby si vyžiadali od starej záznam a ona že ma nemá v počítači a že ani nemám zmluvu s nimi. normálne mi je do revu. kde teraz na rýchlo zháňať gynekologa. v našom meste je ich veľa, ale menej ako tretina sú fakt že dobrý ☹

saranata
11. aug 2011

@darinkazv v pondelok už budeš mat test určtie silne pozitívny, testami u lekára sa ti to len potvrdí ale na usg ta pošle aj tak až neskor, preto aj moj lekár hovorí žena by mala príst ak nemá teda žiadne problemy vačšie tak 6 t od poslednej mns, pretože vtedy je preukázatelná činnost srdiečka, ale najlepšie bude ked v pondelok urobíš test a zavoláš svojmu doktorovi že kedy máš príst , aby si nešla zbytočne 🙂

saranata
11. aug 2011

@darinkazv pozri tu na koníku , možno ti niekto poradí dobreho lekára

darinkazv
11. aug 2011

@saranata tak ja ani nechcem skôr. viem, že usg by nič nevidelo. ja chcem kvôli tej krvi ísť, aby som dostala do roboty potvrdenie, že som tehu ☹ písala som už niektorým babám IP, tak dúfam, že daktorá poradí 😒

lenka112
11. aug 2011

@backorka Áno idem, mala som ísť až pondelok ale som nedočkavá, tak som sa objednala na zajtra a dúfam, že máš pravdu. 🙂 Naše prvé 2 testy boli také, ale postupne sa čiarka zosilňovala aj keď ju ešte stále nieje 100% vidieť je predsa tam 🙂

alenocka82
11. aug 2011

@backorka No ja tipujem len tak odhadom že až na nejaký 22 DC som mala ovu a to mám väčšinou 31 dňový cyklus. A prvý test mi vyšiel pozitívny, až keď mi meškali 9 dní.

alenocka82
11. aug 2011

@lenka112 Ďakujem a teším sa aj za teba a nech ti pán doktor zajtra povie samé pozitívne správy 🙂

alenocka82
11. aug 2011

@saranata Vidíš, to ma nenapadlo prichystať si niečo k posteli. Dnes večer si asi narobím zásoby v nočnom stolíku 🙂

alenocka82
11. aug 2011

@darinkazv Inak ja som si myslela, že to automaticky vezmú krv, pri prvej návšteve a mne sestrička povedala, že najprv mi budú robiť len sono.

saranata
11. aug 2011

@alenocka82 hej vo vačšine sa krv neberie, pre lekára je smerodatný usg, nakolko tam vidí že plod je živý takže to je pre neho potvrdená gravidita, mne brali krv až potom na vyšetrenia

leann245
11. aug 2011

Ahojte, rada by som sa pridala do tejto skupiny, nakolko by som sa v 2012 veelmi rada videla ako maminka 🙂 Vsetky prispevky som si pozorne precitala, a viacere tu mame toho vela spolocneho...ja som 4.4. 2011 musela absolvovat kyret po MA, v 10.tyzdni...obrovsku radost vystriedal este väcsi sok a smutok...potom som poctivo dodrzala odporucania mojho gynekologa - 3 mesiace pockat a od jula sme s muzikom hop-sup zacali pomaly snazilkovat. Cize toto je druhy mesiac nasej snahy...mam vypocty od JOnasa, meriam si bazalku, uzivam Sarapis...snad to bude mat ten najkrajsi vysledok 🙂 INac, super tema so super ludmi....drzim vam/nam vsetky palceky.

backorka
11. aug 2011

@alenocka82 ja tu ovulu musim mat tento mesiac tiez nejak posunutu...
@saranata pred tym som mavala 28 - 29 dnove cykly, teda ovu na 14-15 DC, to by som teoreticky bola uz 18 DPO... ale kedze mrcha nikde, tak sa mi ta ovula boh vie o kolko dni posunula... skoda ze som ju netestovala sakra... chcela som byt tento cyklus uplne v pohode, ale zato mam este vacsie nervy ako minule, grrrrr 😠
otestujem v sobou rano, skusm dva rozne testy ako radila @darinkazv ... este sa uvidi, co urobi teplota zajtra a pozajtra rano....
To uz akoze nemozes podpisat zmluvu s tou novovu co si si myslela ze u nej si?

backorka
11. aug 2011

@leann245 ahojky, vitaj 🙂 teda ty si fakt vzorna snazilka, ako pozeram 🙂 ale ani sa necudujem, ked uz mas za sebou, to co mas... drzim palceky... pomaly ale isto sa to tu vsetko ztehotnieva, takze verim, ze coskoro budeme aj my nakazene tymi spravnymi bakteriami 😀

leann245
11. aug 2011

@backorka Dakujem pekne 🙂 INac ak mozem napisat za seba, kym som si nemerala bazalku, tiez som nevedela, kedy mam ovulku...mna doktorka napchavala 11 rokov HAK, v decembri som ju vysadila a vo februari otehotnela...cyklus som este pred uzivanim HAK mala hrozny, aj 3 mesacny, vyvolavacky a tak. NO a po MA v aprili boli cykly - 46, 34, 28....lenze ten posledny som si uz merala BT a zistila som, ze ovulka bola na 19 den (takze ziadna polovica cyklu ale neskor) no a lutealna faza bola len 9 dni...a to moze byt problem...preto som nasadila Sarapis (po mnohych nacitanych prispevkoch a odbornych clankoch) 🙂 Kedze ho beriem prvy mesiac, tak este neviem, co to spravi, ale uz teraz mozem povedat, ze konecne viem, ako vyzera plodny hlien,ktory vsade popisuju...minimalne toto ten Sarapis vyrazne napravil 🙂

saranata
11. aug 2011

@leann245 velmi držím palce, ja možem sarapis len odporučat, mne to pomohlo uplne upravit cyklus a hned som otehotnela, 🙂 🙂

backorka
11. aug 2011

@leann245
@saranata no tak ja si ho teda pojdem tiez kupit hned ako pride mrcha 🙂 🙂

leann245
11. aug 2011

@saranata @backorka DAkujem 🙂 Verim, ze aj u mna bude mat taky vysokopozitivny ucinok 😉 Tych pripravkov je vela, ale po zvazeni nazorov laickej aj odbornej lekarskej verejnosti jednoznacne vyhral Sarapis. Uvidime, ci sme nahodou prave tento vikend neboli uspesni...nakolko bola ovulka (plne vyuzita 🙂 🙂 ) a jonasove vypocty odporucali hned pondelok, utorok a stredu na pocatie...tak mozno...

alenocka82
11. aug 2011

@saranata Aha, takže klasický postup 🙂

darinkazv
11. aug 2011

@backorka nie, lebo že majú plno. tak si mám nájsť iného. a to som jej povedala, že som mala pozitívne tehu testy. proste nezájem. 😠

alenocka82
11. aug 2011

@leann245 Jeeeej, Bystričanka, držím palce nech sa Vám čím skôr zadarí 🙂
@backorka No môžeš ju mať posunutú. Ja som nikdy nemala pocit, že by som mávala ovulku presne v strede cyklu a skôr sme to s priateľom nechávali na náhodu.