icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

kosska3003
14. aug 2011

@1aduliatko1 to je niako daleko od seba byvaju blizsie skus este jeden spravit

1aduliatko1
14. aug 2011

ďakujem, aj ja si myslím, že je to blbosť, lebo čiaročky bývajú k sebe bližšie .....

janie80
14. aug 2011

@1aduliatko1 tiez sa mi zda, ze je to nejako daleko... asi hladame inu ciarku, ako je tamta... 😅

darinkazv
14. aug 2011

@1aduliatko1 ak myslíš tú vrohu vľavo, tak to je nič. tá čiarka musí byť viac od kraja. skús si spraviť ešte o dáke dva dni testík a uvidíš. a skús kúpiť mamatest. ten je veľmi citlivý. mne rapiclear teraz ukázal na dvoch testoch, že tehu nie som a bola som. a potvrdil mi to znovu mamatest

darinkazv
14. aug 2011

@backorka len to ti robila vrámci odberu na iné testy, že? ktovie, či mi to moja bude chcieť urobiť, keď prídem za ňou, aby mi vzala krv len kvôli hcg 🙂 veď skúsim ísť kuk, či robí zajtra gyn, ku ktorému sa chystám. a ak nie, tak pôjdem k obvoďáčke. však to musí pochopiť, že mám rizikovú prácu a bez papiera ma nepreradia. a ani by som to bez papiera o potvrdení tehu nepovedala 🙂

backorka
14. aug 2011

@darinkazv Jasne, este to nehovor, kym ti to nepotvrdi doki z krvi... no ved vyskusas, niekto ti snad tu krv zoberie 😀

darinkazv
14. aug 2011

@backorka 😀 😀 😀 veď hádam dákeho draculu nájdem 😀 zatiaľ som doma na PN. ale už mi bude končiť, tak dúfam, že do utorku budú výsledky. som počula, že do druhého dňa bývajú. 😕

saranata
14. aug 2011

@darinkazv myslím že gynekolog ti vystaví doklad o tehotenstve až po usg , pre lekára je smerodatne bijuce srdiečko ako potvrdenie tehotenstva, ale ked si mala problemy v minulosti tak snád ti dá potvrdenie do práce 🙂

ked si doma ešte na PN tak to stíhaš povybavovat, drž sa

janie80
14. aug 2011

@darinkazv presne, ako vravi @saranata pre lekara je definitivnym potvrdenim tehu bijuce srdiecko... ved dovtedy ta mozu pre istotu nechat na PN, nie?

saranata
14. aug 2011

@1aduliatko1 ahoj , kup si ešte jeden test a sprav si ho, tento može byt od vyroby chybný ale možno je len posunutý ten pásik a je naozaj pozitívny , ale treba urobit ešte jeden radšej 🙂 držím palce

darinkazv
15. aug 2011

@saranata @janie80
dnes som bola u gyn. vybavila som si, ale s akým ťažkosťami. krv mi nevzala, robila mi aj sono, ale bolo slabo vidno, tak ma poslala na sono do nemocky, že tam majú silnejšie sono. robia ho poobede, tak som zvedavá. v stredu idem k dr. naspäť s výsledkom zo sona z nemocky a uvidíme. pn som len do stredy. už dlhšie nemôžem byť pn.

saranata
15. aug 2011

@darinkazv som ti hovorila že pre gynekologa je podstatne bijuce srdiečko, a ty ked si v takom 4 tt tak neviem či tam bude niečo vidiet, cca od 6 tt je vidiet srdiečko, držím palčeky

janie80
15. aug 2011

@darinkazv a obvodna ti nevie nejako v tomto pomoct? 😕 fakt je tam podstatne to srdiecko....
@saranata mne dokonca jedna doki povedala, ze ja som asi ani nebola tehu... kedze nebolo srdiecko a vyhla som sa kyretu... som bola taka nasr... 😠 hcg v krvi som si vymyslela, 3 tyzdne meskajucu mrchu tiez a ciarky na teste som si nakreslila, len aby som bola zaujimava... 😠 uz sa jej budem vyhybat... bola len na zastupko za moju, ale stalo to teda za to... 😠

saranata
15. aug 2011

@janie80 hej oni to tak beru, proste ked sa vajíčko neucyhtí riadne a nebije srdiečko tak to nič neni, lebo naozaj sa to stáva a často a žena o tom ani nemusí vediet , len sa jej posunie mns a ani to nezaregistruje....

ale toto ked ti povedala tak to bolo dost neprofesionálne , ale čo narobíš nie každý sa narodí pret o aby bol lekárom aj ked nakoniec je 😒

janie80
15. aug 2011

@saranata ved to... ja viem, ze to bolo len zacinajuce tehu, ktore neskoncilo dobre a pravdepodobne ani srdiecko este nebolo... ale cosi sa tam dialo... a ona mi to takto povie... spamatavam sa z toho viac ako pol roka a ona mi povie, ze to tehu nebolo... 😠 pristup niektorych lekarov radsej ani nekomentovat, lebo sa vhodne slova asi ani najst nedaju...

saranata
15. aug 2011

@janie80 niektorých lekárov a sestričky netreba naozaj ani komentovat, mám dve deti za sebou dva porody a poviem ti stretla som sa už zo všeličím, ale to je všade, naštastie gynelogičku som mala užasnu ale zomrela už a teraz mám lekára ktorý po nej prevzal pacientov a ten je tiež super, ale v nemocnici a ešte ked som bola so staršou dcerou ked bola malinká na detskom oddelení tak to by si videla aký ludia robia na takomto oddelení ...katastrofa a pritom robia s detičkami, nedajbože nechat tam dieta same ...vtedy sa tam bezne nechávali deti lebo neboli ložka pre matky , naštastie pre dojčiace áno, a videla som ako tam zaobchádzali s tými detmi, hrozne.....
nechápem prečo si človek vyberie takéto krásne povolanie a potom sa chová horšie ako zver, samozrejme na výnimky, zažila som aj také 🙂

darinkazv
15. aug 2011

@janie80 nie, ja som už dlhšie na PN a ona mi nebude predlžovať už. no a tiež v robote už by to zle brali, keby som dlhšie ostala. no uvidím, čo bude v stredu 😒

janie80
15. aug 2011

@saranata a pritom ma ona posielala do nemocky, lebo moja mala dovcu... vystrasila ma mimomaternicovym tehu, poslala na sono do nemocky, lezala som tam 3 dni... a potom sa dozviem, ze to nic nebolo... no des... trosku citlivejsie spravanie by sa zislo...
no ved v nemocke to bolo podobne... uzasna starostlivost, kedy na mna prisli pozriet na vizite (ked vobec), info takmer ziadne, aj ked som sa pytala, potom som sa dozvedela, ze vymyslam.... v izbe som bola sama a nado mnou novorodenecke oddelenie, kde deticky v kuse plakali... na psychiku zien po potrate a MA priam idealne prostredie... 😖

saranata
15. aug 2011

@darinkazv tak uvidíš ako to dopadne, poprípade budeš tie dni trochu opatrnejšia a hotovo, chvílu to vydržíš a potom už budeš mat potvrdenie, alebo to oznám niekomu a dodatočne donesieš potvrdenie....mali by ta preradit ak je to v záujme zdravia

saranata
15. aug 2011

@janie80 toto tak bolo odjakživa a nezmenilo sa to ani teraz , ja som na izbe ležala s babou po kyrete, ktorá tam plakala do vankuša, potom ale po jednom dni ona už išla domov, nebolo to príjemne ani pre mna ti poviem.....a pre nu ani nehovorím

inak moju gynekologičku pri prvom tehotenstve zastupovala jedna "príjemná lekárka" a ked som sa jej s
pýtala v 20 týždni na pohlavie tak tam nahučala na mna či je to jedine čo ma zaujíma-že by ma malo zaujímat či je v poriadku!!! to že je ok som vedela z testou a USG predtým ale toto ked povedala tak som sa zlakla že tam niečo našla...krava dodnes na nu nadávam , ja som bola vtedy v takom šoku že som ani nevedela zareagovat na nu, dnes by som ju poslala niekam ....fakt sa vedia niektore chovat k tehotným ženám a ja som bola vtedy mladá a vystrašená ved prvé tehotenstvo, no proste chudera nejaká asi mala zlý den vtedy

janie80
15. aug 2011

@saranata asi im musime ukazat, ze sa ich nebojime a potom sa budu spravat slusne...
ja som tejto mojej povedala, ze hcg bolo vtedy take, potom take a neskor take, takze to tehu bolo, lebo orgamizmus hcg len tak neprodukuje... a ked videla, ze co-to o tom viem, tak uz bola debata ina... ale napr. zaskocilo ma, ze mi povedala, ze niektore dievcata maju 40 dnove cykly, ale ovula je cez mrchu... a co maju, LF 35 dnovu??? no divocina... info uplne od veci... 😠

saranata
15. aug 2011

@janie80 stáva sa všeličo, kamoška mi otehotnela cez mns, mala ovulu predposledný den,
o takej dlhej LF som nepočula, ale ked to má raz niekto celé postavene na hlavu tak asi aj to može byt

darinkazv
15. aug 2011

@janie80
@saranata verte, že všade sa nájdu prifajčené doktorky. ja som ich pozažívala. hlavne jedného nemenovaného lekára u nás v nemocke, keď som prišla tehotná, že krvácam, tak mi robil sono, okrem toho, že to bolelo fyzicky, tak on do mňa, že tam nič nevidí a že buď som ani nebola tehotná alebo to tam už nie je. doteraz mi je do plaču z tých jeho slov. snažím sa mu vyhýbať. 🙂

na sone som bola, maternica zväčšená, no samozrejme, že žiadna novinka, že graviditu nemôže potvrdiť, že asi ešte nie som v 5tt. tak som jej vravela, že určite nie som. tak mám kontrolu u nich na usg o 14 dní. v stredu idem k svojej gyn. s papierikom od nich, tak uvidíme, či mi dá nejaké potvrdenie zatiaľ aspoň niečo a keď už bude aj srdiečko a bude aj TP, tak potom im to doložím komplet 🙂 tak držte palce, aby sa to krásne vyvýjalo a čím skôr sme mohli počuť krásne srdiečko 🙂

janie80
15. aug 2011

@darinkazv ako ja by som bola radsej, keby to nebol potrat, ale len meskajuca mrcha... ale 3 tyzdne? a hcg rastlo ako blazon? ja ju nebudem presviedcat, ze som tehu bola, len mi to pride ako zakryvanie oci pred mozno nejakym problemom... esteze chodi len na zastup a moja doki je moja klientka, tak si to viem zistit, kedy tam je... 🙂
jasne, ze drzime palce.... o dva tyzdne bude bit ako zvon, neboj... 🙂

saranata
15. aug 2011

@darinkazv super, uvidíš všetko bude ok, to je len tým že je to strašne krátko čo si tehotná, ledva 4 tt, za dva týždne bude srdiečko krásne vidiet 🙂 🙂 🙂
v robote sa podla mna nemusíš bát, vačšina žien ešte ani nevie že je tehotná, tak bud len trocha opatrnejšia a bude to ok

držím palčeky 🙂 🙂 🙂

darinkazv
15. aug 2011

@saranata ďakujem 🙂 ono, kým nevieš, že si tehotná, tak je to asi lepšie. lebo takto, keď o tom viem, tak viem, aké sú riziká. dr. mi predpísala preistotu duphaston. počula som ženy chváliť ho, že im duphaston zachránil aj hroziaci potrat, tak dúfam, že to u mňa bude dobrá prevencia. však neberem toho málo 😀

henrietad
15. aug 2011

ženy, prosim podržte ma..bola som dnes u gyn zobral ma prednostne aj ked mali vela ludi a že mam zvyšeny prolaktin(neviem hodnoty) menstruacia sa spusti pravdepodobne do dvoch tyždnov ale dal mi duphaston a že musim na endokrinologiu...taka som z toho toto
😢

backorka
15. aug 2011

@darinkazv mohla by si sa este otestovat a potesit nas krasnymi silnejucimi kolajnickami 😀

darinkazv
15. aug 2011

stalo sa. dnes na obed som testovala. pred usg v nemocke. odfotila som testíky spolu. ten zo včera aj dnešný a keď stiahnem foto do pc, tak nacapím 🙂

janie80
15. aug 2011

@henrietad moja doki ma u mna tiez podozrenie na vysoky prolaktin... neboj, nic to nie je... prolaktin sa v tele viac tvori, ked zena dojci... preto te famy, ze dojcenie je antikoncepcia... on komplikuje otehotnenie... aspon tak mi to bolo vysvetlene... ale su na to lieky a potom v otehu nic nebrani... neboj, to bude OK, aspon sa prislo na to, co sa deje...