icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

darinkazv
16. aug 2011

jooooooj, ženy, mne dr. predpísala duphaston kvôli tomu, aby sa bábo udržalo, keďže som už raz potratila. dnes som si ho vybrala, no čo som si na letáčiku prečítala ma zarazilo. že podľa posledných štúdií v US sa zistilo, že užívaním gestagénu (čo duphaston je) pred tehu alebo v počiatkoch tehu má neviem koľko % chlapcov narodených matkám užívajúcim gestagén rážtep močovej rúry, či ako to tam bolo napísané. a tiež že sa často vyskytuje krvácanie pri jeho užívaní 😨 muž mi to zakázal brať, že je to riziko, že čo keď to poškodí bábo. neviem, čo mám robiť. či to brať či nie ☹

darinkazv
16. aug 2011

@saxana123 ten testík nepoznám ani 🙂 ja som pri prvom aj druhom tehu zistila z rapiclearu, že som tehu. no teraz mi to "povedal" mamatest. keď bol pozitívny, skúsila som aj rapi a j woman secret, no tie boli negatívne. potom som znovu mamatest robila a ten zas pozitívny 🙂 je to dvojbalenie a stojí niečo cez 3e. tak ja som preto na mamatest zaťažená. a zvlášť, keď mi tak skoro ukázal // 😀

kosska3003
16. aug 2011

@darinkazv hm tak neber ako ja pokial ze fakt nemusim lieky neberiem ved to neznamena ze ked si raz potatila musis aj druhy raz viem ze sa bojis a mas strach ale musis sa rozhodnut moja drzim palce nech sa ta babo drzi celych 9 mesiacov

saranata
16. aug 2011

@darinkazv no neviem , ber to tak že na všetkom musí byt napísane aj to minimum rizika aké to kedy može predstavovat, čiže neznamená to že je to bežne, keby si čítala na všetkých letákoch rizika a vedlajšie učinky tak by si si nedala ani paralen 🙂
vela žien to berie čo počuvam či už pri snahe alebo na začiatku tehu, kludne to ber, ja by som v tomto nevidela riziko , len proste zákon je zákon a musia to tam uvádzat takže nečítaj už nič a ber čo ti lekár dal aspon nejaku dobu vzhladom na potrat v minulosti, a na taketo rizika nemysli 🙂 🙂 🙂 🙂

darinkazv
16. aug 2011

@kosska3003 ja tiež lieky neberiem, len mám obavy. viem, že neznamená, keď raz, tak sa to môže zopakovať, ale ... vždy je tam to ale. zajtra sa o tom skúsim s dr. porozprávať. ale tak ja užívam aj kyselinu listovú, aj femibion aj calibrum babyplan, tak snáď toto bábenku bude stačiť na zahryznutie 🙂

saranata
16. aug 2011

@darinkazv nemáš tých vitamínov nejako moc? stačí femibion 800 a hotovo
nič sa nemá prehánat

darinkazv
16. aug 2011

@saranata ešte pred femibionom som si kúpila calibrum, tak ho doužívam. aj kyselinu beriem polroka, tak už to chcem doužívať. snáď bábenku nemôžu vitamíny ublížiť 😉

maminka142
16. aug 2011

@darinkazv ahojkaj, prave dnes som toto rozoberala s mojou sestrou, lebo obe sme duphaston uživali pred dvoma rokmi na udržanie plodu... A teraz ho ako tehotna ma zasa užívať a až pri tomto tehotenstve si to riadne prečítala a tiež nevie čo dalej 😒 Ja ho užívam od dnes 10 dni a potom ak nahodou sa potvrdí, že som tehu, že sa podarilo, tak ho budem užívať aj nadalej... Viem, že je tam toho popísaneho ovela viac negatívneho, ale myslím si, že sa asi nemusíme bať, kedže to lekari predpisuju ako na bežiacom pase 🙂 Môj lekar to predpisuje automaticky všetkym tehulkam bez ohladu na to, či mali predtym nejaky problem, alebo su uplne zdrave... Ja som to na prveho trimestra trošku vynechala a začala som krvacať, ale chvalabohu to bolo ok, poležala som si tyždeň v nemocnici a bolo a samozrejme pokračovala v užívani 🙂 Sestre aj kamoške ktore to uživali sa im narodili krasny a hlavne zdraví synovia a mne zdrava dcerka 😉 Je to na tebe, ako sa rozhodneš, ale ja osobne by som to radšej brala, aby som nahodou zasa nezačala krvacať, alebo aby sa nestalo niečo horšie... Ale, každy ma na to iny nazor... Tak držkam silno palčeky 😉

darinkazv
16. aug 2011

@maminka142 zbavilo ma to zčasti obáv, keď si mi to napísala. len pre kľudné svedomie sa o tom zajtra ešte skúsim s dr. porozprávať 🙂

saranata
16. aug 2011

@darinkazv femibion obsahuje ako základ kyselinu listovu, neber to všetko naraz , aj vela vitamínov može uskodit...vážne, ber len femibion tam su vitamíny aj kyselina listová, neber ju dva krát a ešte aj dvojnásobok vitamínov 😒

maminka142
16. aug 2011

@darinkazv ja tiež planujem s nim prebrať podrobnejšie, aby som bola bez obav, ale myslim si že už ked si tehu a budeš v kuse uživať sa nemusíš ničoho bať... Viem to podla seba a aj inych, tak sa nebojkaj 😉 Skôr ja mam teraz dilemu, že ked som ho začala uživat 19 deň cyklu ako mi predpísal a mam ho prestať užívať 28 DC, či to nejako neubliži plodu, ak som nahodou tehu 😀 Lebo ako som si to zbežne čitala tak po nom ženy krvacaju, tak mam obavy, čo robiť 😒 Ale, snad to bude ok 🙂 Ja idem k lekarovi až o 2-3 tyždne tak neviem... A nezabudni mi napísať, čo ti na to povedal lekar, som zvedava, ale snad to bude v pohode ked sme to tolke uživali 😉

saranata
16. aug 2011

@maminka142 neublíži to plodu , je to v jeho prospech 🙂 🙂 🙂

darinkazv
16. aug 2011

@saranata ja sa len bojím toho, že dosť žien z toho krváca. veď by som sa zjančila, keby som začala krvácať. ☹

maminka142
16. aug 2011

@saranata juuuj ďakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, už som sa zlakla, ked prestanem či nazačnem nahodou krvacať, ak naaaaahodou som tehu 🙂 Dufam, že tentokrat to už vyjde a buduci piatok budem mať na teste dve čiaročky 😀 Ale, radšej sa nejdem tešiť popredu 😉 Dam vedieť 😉 Ďakujem 🙂

saranata
16. aug 2011

@darinkazv určite nekrvácaju z toho....skor z toho že sa niečo deje a začali to brat neskor alebo to neberu tak ako maju , ale to je moj názor, lekári to nedávaju aby vás alebo dieta ohrozili si myslím

saranata
16. aug 2011

@darinkazv inak už prestan tak negativne rozmýšlat, odkedy si si urobila test tak len zlo vidíš mám pocit, ja viem že už raz sa stalo niečo zle , ale toto je iné tehotenstvo a nespájaj to, lebo tento stres a strach ti viac uškodí ako čokolvek iné čoho sa bojíš.....
TEŠ SA!!!!! a užívaj si , žiadne problemy zatial nemáš tak si ich neprivolávaj, stastná mamina = sťastne dieta 🙂 🙂 🙂

kvietok228
16. aug 2011

@darinkazv podla mna by si ho mala brat ja ho tiez beriem na pravidelnu mrsku a doktor mi povedal ze je dobre ho brat aj pocas tehotenstva poznam velka bab ktore ho brali a maju zdravucke deticky

darinkazv
16. aug 2011

@saranata 🙂 ja viem. ja sa hrooozne teším, každý deň si hladkám bruško, predstavujem si ako bábo už držím v náručí a myslím na to, že bude určite zdravé a ako strašne sa bude tešiť naša malá, keď jej to koncom oktobra oznámime a keď uvidí svojho súrodenca. snažím sa navodzovať si tieto myšlienky a predstavy. nemysli, že len v zlom myslím. len sa snažím odstrániť si svoje obavy tu na portáli. veď vieš sama, že či bábo v brušku či už narodené dieťatko, stále sú v živote matky či otca obavy. 🙂 ale fakt nemyslím stále na zlé 😉

saranata
16. aug 2011

@darinkazv ved ja som to v dobrom myslela, 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 teš sa , a vychutnávaj si ten pocit, ja milujem byt tehotná, aj ked mi bolo zle ale ten pocit je najkrajší na svete

darinkazv
16. aug 2011

@saranata veď ani ja som ti to v zlom nenapísala 😉 len som nechcela, aby si si myslela, že som nejaká negativistka. 😉 pre mňa je to tiež ten naj pocit. až mi je ľúto, že už viac detičiek mať nebudeme. ja by som najradšej len tehulkovala a tehulkovala a kojila a vychovávala 🙂 no čo už. nane looove 😀 sa mega teším, keď to zajtra pôjdem oznámiť v prááááci. tie tváááre. tam zbadám, kto bol ku mne úprimný a kto falošný 🙂

saranata
16. aug 2011

@darinkazv to som si nemyslela 🙂 🙂 len sa tolko neboj 😀 😀 😀 😀 všeeetko bude OK 🙂 😉
a prácu nerieš -to je tak všade....

darinkazv
16. aug 2011

@saranata ale ja sa na to teším. na tie tváre. :D ja si to užívam :D aj keď som dcérku čakala, tak som si vychutnávala tie reakcie všetkých naokolo a aj teraz si to budem. moju švagrinú s 3 synmi vtedy šlo poraziť, keď sme povedali, že budeme mať dievčatko. a ak bude aj druhé dievčatko tak tá si to hodí asi :D ale ja svoje detičky budem ľúbiť rovnako. aj prvú dcérku a aj druhú. alebo synčeka 🙂 už teraz milujem aj to maliné vo mne 🙂

darinkazv
16. aug 2011

inak, teraz ma napadlo, že pri prvom tehu (ktoré síce neskončilo dobre), ale zistili mi tehu na sone už v 4tt. tak nechápem, že teraz to na sone nevidia. 😝 a kolegyňa mi teraz vravela, že jej na sone zistili tehu v 2tt. tak nechápačka. či záleží od kvality prístroja alebo od čoho. možno keby som bola chudšia, že by tam už dačo videli 😀 😀 😀 sa tak neviem dočkať, kedy tú bublinku uvidím na tej obrazovke 😀 😀 😀

saranata
16. aug 2011

@darinkazv no tak v 2 tt ťažko , ved to ani logicky nejde, ak je v 2 tt gravidity tak ešte len otehotnela , pretože gravidita sa ráta od poslednej mns!, a ak to berie tak že 2tt od oplodnenia tak aj tak je nemožne na usg niečo vidiet, ved to vajíčko je len vnorene do výstelky maternice, takže max. je tam vidiet nejaká zmena maternice nič viac, toto su hluposti naozaj 🙂

darinkazv
16. aug 2011

@saranata tak možno jej tam bolo vidieť to čo mne teraz, len ten dr. jej povedal, že je tehu, mne to radšej na 100% nepotvrdili 😉 joj, už nech je 30teho 🙂

saranata
16. aug 2011

@darinkazv no ved, ked hovorila 2TT takže vlastne 4tt gravidity ako si teraz asi cca ty, takže nič určité tam nemohli vidiet....
ty počkaj pár dní a uvidíš krásne srdiečko 🙂 🙂 🙂

darinkazv
16. aug 2011

@saranata no, ja idem na sono o dva týždne 😉 zajtra chcem požiadať dr., aby aspoň vzala krv, aby som vedela, aké je hcg 🙂

saranata
16. aug 2011

@darinkazv určite bude všetko ok, držím palce 🙂

darinkazv
16. aug 2011

@saranata 😉 sa teším 😝

saranata
16. aug 2011

@darinkazv to verím 😀 už nech je tu ovula nech zamiesime aj my ostatné 😀 😀 😀 😀 , mne by mohla príst aj skor tento mesiac kedže muž ide na služobku, ale moc na to nespolieham 😒