icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

backorka
17. aug 2011

@saranata
@janie80 haha, uplne sa mi to paci ako sa pozorujeme a diagnostikujeme nase cykly, sebe samej aj navzajom... bavi ma to 😀 dufam ze potom vymenime objekt diagnostiky za tehu priznaky a tak....
Ja by som asi tiez radsej chcela otehotniet buduci mesiac, aby som nebola v nemocke na sestrinej svadbe... ale ako som uz zistila, nefunguje to ako chcem ale podla vlastnych pravidiel, takze sa necham prekvapit 😀
@jarkova jasne, caj mozes pit kazdy den 🙂
@leann245 no tak to som zvedava ci dostanes alebo nie... ved pokles teploty moze znamenat aj uhniezdenie vajicka, nie?
@mima1983 a kedy mas plodne dni?

saranata
17. aug 2011

@jarkova ahoj tak nech sa darí, a skus femibion 800 z toho som ešte nepočula že by bolo niekomu zle,. a je to kyselina listová + vitamíny s postupným uvolnovaním ...super vec

saranata
17. aug 2011

@backorka to teda nie, to takto nefunguje , stane sa to presne vtedy ked s tým nepočítaš 😀 😀

backorka
17. aug 2011

@saranata Ved ja uz s tym od aprila nepocitam 😀 😀 😀

mima1983
17. aug 2011

@backorka my zatial plodne dni nepocitame, nechavame tomu zatial volny priebeh....
@saranata ja uzivam Femibion 800 už dva tyzdne.. a veeeelmi dobre ohlasy su naň 🙂

janie80
17. aug 2011

@backorka aj mne sa to paci... tolko veci som sa tu naucila, ze doktorka si na mna len tak usta neotvori... 😀 a este ta pozitivna energia a vzajomne zdvihanie hlavy hore... 😉

janie80
17. aug 2011

@mima1983 drzim palce, aby k tomu rataniu dni a meraniu ani nemuselo dojst... 😉

leann245
17. aug 2011

@saranata prosim ta, vies mi poradit? Prvy mesiac uzivam ten Sarapis tak, ze prvych 10 dni 3xdene, dalsich 10 dni 2xdenne a poslednych 10 dni 1xdenne. Ked skonci ten desiaty den 1xdenne, tak mam zostat na tejto davke aj nadalej alebo mam znovu zacat s tou davkou 3xdenne? Dakujem za radu 🙂

leann245
17. aug 2011

@backorka moct moze, ale uz sa mi dole v podbrusku zacinaju take tie typicke male bolesti....takze to vidim skor na prichod navstevy 🙂

saranata
17. aug 2011

@leann245 ono to začiatočne dávkovanie je na upravu organizmu a tej vystelky maternice, čiže potom sa to len udržiava formou 1 tablety denne, prvých 20 dní je vyššie dávkovanie a potom už dlhodobejšie len po jednej tabletke 🙂
takže 1 x denne a v prípade // na teste vysadit a dalej už neužívat 🙂 🙂

darinkazv
17. aug 2011

@backorka
@saranata
@janie80
tak ženy, dnešné sono mi zase o niečo pridalo na radosti. začína sa tam ukazovať dutinka 🙂 konečne mi vzala krv. zajtra budú výsledky, tak snáď ani spať nebudem 🙂 predchvíľou som si preistotu znovu urobila test. ale nie mamatest. teraz som skúsila s menšou citlivosťou. 25mlU/ml. a čiaročka tam jeeeeeeeeeeeeee krááááásnaaaaa. už po pár sekundách sa ukázala krásavica jedna 🙂

saranata
17. aug 2011

@darinkazv supeeeeeer ešte raz gratulujeeeeeeem.... 😀 😀 😀 😀

mima1983
17. aug 2011

Baby platíte si niektorá dobrovolné nemocenské poistenie pre vyššiu matersku?

darinkazv
17. aug 2011

@saranata ďakujem. zajtra kol 9tej ráno budem volať, tak na mňa mysli 🙂

pridávam fotku dnešného testu robeného pred polhodinkou - citlivosť 25mlu/ml a tiež posledné tri testíky pokope 😀

darinkazv
17. aug 2011

@mima1983 ahoj. ja si platím od mája tohto roku 😉

martaniana
17. aug 2011

@mima1983 ahoj ja si platím od júna

mima1983
17. aug 2011

@darinkazv
@martaniana ja si to pojdem asi vybavit tento piatok, snad to nebude neskoro... nedá sa to asi nejako spätne že mesiac dozadu si zaplatit, napr. za júl...??

martaniana
17. aug 2011

@mima1983 to sa nedá len od dňa ako si prídeš založiť, aspoň myslím.

mima1983
17. aug 2011

@martaniana aha ok... a prestat platit sa to potom dá, či nie?

darinkazv
17. aug 2011

@mima1983 tak ako píše martaniana. len odo dňa, keď prídeš založiť. čiže ak pôjdeš zajtra, tak to bude platiť od 18teho. na tento mesiac ti vypočítajú alikvotnu čiastku a potom už budeš platiť normálne 30 dní. len musíš vedieť svoj VZ (to zn. hrubú mzdu) 😉

mima1983
17. aug 2011

@darinkazv a čo si mam zo sebou priniesť? vyplatné pasky, ci nie?

martaniana
17. aug 2011

no pokiaľ chceš otehotnieť tak si to plať do pôrodu pravidelne, ale ak si myslíš že ti už nevychádza celých 9 mesiacov tak sa tam pre istotu opýtaj.

darinkazv
17. aug 2011

@mima1983 nie. to ti netreba. len občiansky si vezmi. ona ti tam dá prihlášku vypísať. samozrejme ťa upozorní, že ak si tehotná, že to už nemá význam. nie sú blbí. každá, čo si tam príde takto doplácať nemocenské, tak je to kvôli materskej 😀 ty si len zisti tú tvoju hrubú mzdu, napíš si to na papierik, ona ti povie, aký je max. VZ, od toho si odpočítaš svoj VZ /hrubú mzdu/ a z tej čiastky potom budeš mesačne platiť to dobrovoľné. daj bacha, dá sa to meniť len každého polroka ten VZ.

mima1983
17. aug 2011

@darinkazv dobre a oni ako vedia ci som dobre uviedla tu moju hrubu mzdu??? to si nepotrebuju nijako overit???

darinkazv
17. aug 2011

@mima1983 nie. to je v tvojom záujme, aby si neošudila. lebo keď budeš žiadať o materské, oni si pozrú aké odvody od zamestnávateľa im chodili.

mima1983
17. aug 2011

@darinkazv a mám si dať bacha na čo? nie som akosi v obraze 😀

martaniana
17. aug 2011

9 mesiacov pred pôrodom by si si mala platiť maximum, aby si dostala čo najväčšiu materskú.

darinkazv
17. aug 2011

@mima1983 no, ak by ti "hrozilo" zvýšenie platu, tak ten VZ môžeš meniť len raz za polroka. čiže ak by ti v novembri zdvihli plat, tak zmenu by si mohla spraviť až vo februári. automaticky čím máš vyšší VZ zo zamestnania, tým menej doplácaš na dobrovoľné 🙂 ja doplácam mesačne až 30,43eur, lebo môj VZ je len 424eur.

leann245
17. aug 2011

@saranata Dakujem pekne 🙂 Tak na 90% sa mi prave rozbieha mrchajda...coz by znamenalo, ze prvy mesiac uzivania sarapisu ma za vysledok: skratenie cyklu o 1den (na 27 dni), ovulacia na 18 den (cize o den skor ako minuly cyklus) a lutealna faza zostava nemenna 9 dni. Nakolko potrebujem upravit prave tu a predlzit ju, pevne verim, ze Sarapis to v dalsom cykle upravi uspesnejsie ako v tomto 🙂

mima1983
17. aug 2011

@darinkazv tak to budem aj ja tak platit... to neni az také hrozneeee, kamoška platí 50E ale je nezamestnaná...