icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

lin123
17. aug 2011

janie80 ale nepovedla, ze si mam test spravit o tomto sme sa nerozpravali

janie80
17. aug 2011

@lin123 no ked ste takto dohodnute, tak sa rozhodni ty... ale ja by som urobila... ten pohlad na dve ciarky je na nezaplatenie... 😀 v maternici toho totiz asi este vela neuvidi... a ak by nedajboze bolo mimomaternicove tak to aj tak zisti len podla krvi (a podla testu)... drz sa a nech sa to tento raz podari... 😉

maminka142
17. aug 2011

@darinkazv ahoj, či ti povedal lekar, na ten duphaston? Uistil ťa, že je to ok? 🙂

darinkazv
17. aug 2011

@maminka142 no dnes mi dr. povedala, že kým to nemám ešte potvrdené na 100%, tak ho nemám brať. 😀 tak sa vyznaj. v pondelok mi ho predpíše a teraz mi povie, že ho ešte nemám brať 😀

@janie80 ako podľa krvi zistí, či ide o mimomaternicové? 😨

saranata
17. aug 2011

@darinkazv tak toto fakt nechápem prečo ti povedal , práve teraz by si ho mala brat podla mna 😒

podla krvi sa nedá stanovit mimomaternicove tehotenstvo, len USG

Diagnóza mimomaternicového tehotenstva sa zakladá na pozitívnom tehotenskom teste, ktorého hodnoty bývajú nižšie ako pri gravidite v maternici, a ďalej na ultrazvukovom a vaginálnom vyšetrení.

darinkazv
17. aug 2011

@saranata tak keď sa dá zistiť z testu, ktorého hodnoty bývajú nižšie ako pri tehu v maternici, tak aj v krvi sú potom tie hodnoty nižšie. tak v podstate sa to dá. nie? aspoň teda je to prvým znakom. či? a ten duphaston. keď ona nevidí na sone skoro nič, tak si nie je istá, či som tehotná a tak že nemusím brať duphaston

saranata
17. aug 2011

@darinkazv hej v podstate teoreticky áno ale aj tak sa to vzdy zistí USG
bez toho ti nikto nepovie že ide o mimomaternicove, tie hodnoty možu byt nižšie aj z dovodu skoršieho štádia takže vzdy je rozhodujuci len a len ultrazvuk

a tak počkaj ten týžden a bude vidiet všetko 🙂 🙂 🙂

janie80
18. aug 2011

@darinkazv z testu zisti len, ze hcg je, jeho hodnotu samozrejme z krvi.. ked je maternica prazdna a hcg rastie (odbery krvi kazdy druhy den), tak je tam velka pravdepodobnost, ze je to mimomaternicove... u mna mali v decembri podozrenie a takto mi to vysvetlili... 😕

darinkazv
18. aug 2011

@janie80 a dr. môže z výšky hcg určiť poprípade aj v koľkom tt som? 😝

janie80
18. aug 2011

@darinkazv to ti vie cca povedat aj digi tehu test... tam je totizto rozpatie, kde sa ma hcg pohybovat v ktorom tyzdni... a podla toho ti doki cca povie... viac vidi na utz, ako ten cloviecik uz vyzera a co vsetko uz ma... 😉

leann245
18. aug 2011

@saranata Takze mrchajda dnes rano dorazila v plnej krase. Ta lutealna faza bola teda 10 dni, co je aj tak malo. Zajtra pojdem za doktorom a mozno mi nasadi progesteron uz teraz, aby som vobec otehotnela, lebo inak to velmi ruzovo nevidim, vsetko poukazuje na to, ze prave tu je problem.
Myslim, ze tvoja LF 12 dni je absolutne v poriadku a ako vidim, tak uz cochvila sa budete opät snazit, budem drzat vsetky palceky 🙂
Ja mam tiez Jonasa...tebe to vychadza dobre podla tych "pravidiel"? Lebo mne sa stretava vzdy ovulacia podla BT s tymi cervenymi dnami Jonasovymi (cize cervene dni mi takmer presne na den prekryju zelene). Ale napriek tomu to aj vtedy skusame 🙂 A este musim povedat, ze som si davala teraz pocitat aj na stranke chlapec-dievca a co je fakt zvlastne, vsetky terminy, ktore Jonas odporucil ze su s dobrou zivotnostou su u nich uplne nevyhovujuce, a tie, ktore oni oznacili ako najlepsie z celeho roka Jonas neoznacil vobec ako dobru zivotaschopnost!! Ak su oba vypocty na zaklade postavenia planet, tak potom niekde je chyba 🙂

darinkazv
18. aug 2011

@janie80 no, ja som zháňala clear blue po celom našom meste. ale dopadla som ako vtedy s teplomerom na bazálku. proste na mňa čumeli, že čo chcem. začali mi podstrkovať iné testy. už som bola nervozna, tak som povedala, že ja chcem, aby mi ukázal týždne a nie či som tehotná, lebo už mám kopec testov pozitívnych. to je nenormálne tu niečo zohnať 😠

henrietad
Autor odpoveď zmazal
maminka142
18. aug 2011

@darinkazv hm, čakala som že ti povie, že sa nemusíš obavať... Ved ja tiež neviem, či som tehotna, (nedavam tomu velke šance), to uvidim až tak o 10 dni... A užívam ho pravidelne 2x1 denne 🙂 Podla mna ti ho mal nechať, lebo tvoje prve tehotenstvo nedopadlo dobre ☹ Ved uvidíš, ako sa to bude vyvíjať 🙂 Držím ti palčeky, až ti to všetko dobre dopadne 😉

janie80
18. aug 2011

@darinkazv nedockavec... 😀 ved vydrz na tie vysledky... to by si ich mala vediet dnes, vsak? neboj, vsetko bude ok...

darinkazv
18. aug 2011

@henrietad ja som to už našla na nete. ale kým dodajú, tak pôjdem na ďalšie sono a tam mi už hádam sa bude dať určiť, koľký tt to je. možno mi už dnes povie z krvi približne zatiaľ, ktorý tt to môže byť. 😝

@maminka142 prvé nedopadlo dobre, ale druhé už áno. za hodku budem volať za výsledky z krvi, tak držte pästeeee 🙂

@janie80 ja som tam o 9tej volala. no povedala so smiechom, že rozvoz výsledkov jej príde až kol 10:30, že mám po 11tej zavolať. ja už nemôžem vydržať 😀 😀 😀

janie80
18. aug 2011

@darinkazv sa ti ani necudujem... 😉

saranata
18. aug 2011

@leann245 no chod k nemu nech to to čo najskor napíše lebo to može byt velký problem

čo sa týka astrologie , skor som naklonená Jonášovi,lebo maju s tým skusenosti v mojej rodine a ešte aj blízke priatelky, a každej to vyšlo aj pohlavie aj čas narodenia aj životaschopnost tak to nemože byt len náhoda, uvidíme , mne je pohlavie jedno, ja som to len chcela otestovat ked to ostatným vyšlo, tento mesiac máme dievčatko a odkedy mám Jonáša mám zrazu ine cykly, neviem ako je to možne 😀 😀 ale tiež mi to zrazu sedí na ten cca 16 DC a práve na jeho termíny , ak sa ti prekrýva ovula s jeho termínom tak je to najlepší čas na otehotnenie len tam nezaručuje dane pohlavie ale to mi je jedno 🙂 my skušame teraz druhý mesiac a aj Jonáša mám druhý mesiac 🙂

inak moja FL je menšia kvoli kojeniu ale nechcem nič brat ked kojím aj ked to vraj neskodí ale nikdy nevieš, a nebudem tu ohrozovat nejako malu ked nemusím , ked sa podarí tak sa podarí 🙂
stránke chlapec -dievča vobec nedoverujem , vačšinu čo som čítala tak nevyšla dokonca v niektorých prípadoch zlyhala aj životaschopnost, su to zdierači penazí si myslím, ale je to vec názoru 😒

mima1983
18. aug 2011

@saranata kto je Jonáš????

meatfly24
18. aug 2011

ahojte dieccata... tak aj ja sa pridavam lebo sa mi paci tato tema... kedze my sme sa zacali snazit minuly mesiac... aj sme si uz mysleli ze na dovcu odchadzame traja ale mrcha prisla... bolo trosku sklamanie aj ked nieco mi vravelo ze nech si nemyslim ze prave mne to na prvykrat vyjde... a hlavne som to strasne riesila, neprestavala som na to mysliet non stop a myslim ze psychika a pohoda v tom hra dolezitu ulohu... ale tak bol to prvy mesiac co sme sa rozhodli ze chceme mat babatko tak to bolo take wau ... ale nic sa nedeje, sme zdravi mladi, a nevravim ze sa snazime - milujeme sa preto ze chceme.--- a vkutiku duse si prajeme male mimi 🙂 takze prajem vam vsetkym aby ste boli zdrave, a aby tato tema bola co NAJPLODNEJSIA 🙂

saranata
18. aug 2011

@mima1983 mudr, Jonáš je lekár ktorý si dal pred rokmi patentovat tzv, prirodzenu metodu počatia, vie vypočítat podla dátumu a presneho času narodenia životaschopne dieta , pomáha párom ktorým sa nedarí otehotniet..a pritom všetkom vie vyrátat aj pohlavie dietata atd.
daj si do googlu a prečítaj si o nom🙂

mima1983
18. aug 2011

@meatfly24 ahooooj, pekne si to napísala 🙂 povzbudivo pre všetky ktoré sú v očakávaní 😉

saranata
18. aug 2011

@meatfly24 vitaj a nech sa darí 🙂

saxana123
18. aug 2011

no kočky, tak dnes ráno som bola u doktora. Pani najmúdrejšia sestrička ma k nemu ani nepustila, iba mi vzala krv a vyrazila ma von s tým že mám sa vrátiť 30.8. Bola strašne nepríjemná, zosmiešňovala ma že prečo si hneď myslím že som tehotná keď mi 4 dni mešká Podľa nej je od štvrtka do štvrtka 4 dni Presviedčala ma, že menzes som mala mať 13ho, nie 11ho, asi menštruuje za mňa keď vie lepšie 😀

mima1983
18. aug 2011

@saxana123 to je krava 😀

janie80
18. aug 2011

@darinkazv halo, halo, kde mame tie vysledky? 😀

janie80
18. aug 2011

@saxana123 to nie je take jednoduche dostat sa k doktorovi, ked najprv treba preliezt cez sestricku - bodyguarda... 😀

saxana123
18. aug 2011

@mima1983 @janie80 ja sa nechám asi aj odrodiť u nej 😀

saranata
18. aug 2011

@saxana123 oni to tak beru všeobecne, preto je lepšie počkat ked aspon týžden dva meška mns, to je cca ten 5-6 tt a pre nich je to čas na usg a na potvrdenie tehotenstva...
skor je zbytočne chodit, ešte ked som bola prvý raz tehotná som volala mojej lekárke že mám pozitívny TT a ona mi hned povedala že tak za dva- tri týždne mám príst...

saxana123
18. aug 2011

@saranata Lenže ja som mala dostať 11ho. a je 18ho a ona že veď to vám mešká len 4 dni 😀 Vtom ju zavolal doktor na asistenciu a keď sa vrátila jej hovorím že Sestrička, no nech rátam jak rátam, mne to vychádza 7. Kukala do kalendára a potom niečo mrmlala že ukončený piaty týždeň. Tak kto je tu potom zblblý? 🙂