V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
ak mozem poradit tak ja by som po pol roku snazenia jednoznacne isla na vysetrenie do caru minimalne spermiogram
k obvodnemu lekarovi by som po mojich skusenostiach ani nesla
moj mm stale vravel, ze to este ma cas, tak sme sa dohodli, ze do tridsiatky budem rodit... prisla tridsiatka, svadba, tehu na prvy sup a nedopadlo to dobre... 😒 mm stale vravel, ze sme zdravi ludia, ze sa to musi podarit, ze jeho sestre sa v 34 rokoch podarilo na prvy raz a tak... a teraz si vycita, ze sme mohli skusat aj skor... 😔
@tehulkake nikto nevie preco sa to mohlo stat... je to vraj bezne a kym sa ti to nestane 3x tak to nikto neriesi... ani na histologiu nic neslo, lebo uz nebolo co. Ale odtial by prisla maximalne tak sprava, ze "pozostatky gravidity"... 😒 teraz som 8DPO, tak ak sa nepodarilo teraz, tak tomu davam este jednu sancu a ide sa po vysetreniach... o 10 dni ideme na dovolenku, tak sa trosku upokojim a mohlo by sa podarit...
@tehulkake ja som tiez bola na vysetreniach asi tak po 8-10 mesiacoch presne neviem....ale moj gynekolog ma dost sklamal
ako prve poslal mojho manzela na spermiogram k urologovi ale hacik bol v tom ze mu urobili iba zakladny spermiogram to znamena ze nezistovali tvar spermii iba mnozstvo a rychlost
na zaklade toho mi zacal stimulovat ovulaciu (hoci ja som vedela podla grafov ze ovulujem !!!!) takze zbytocne som sa napchavala 6 cyklov hormonmi
potom ma aj tak poslal do centra kde hned zistili ze chyba nie je u mna ale u mm
ak mozem poradit tak skus nahovorit manzela nech ide do centra na spermiogram este pred tym ako pojdes ty k lekarovi bez toho sa aj tak nepohnete(ja viem ze s muzmi je to tazko ale vacsina bab tu na koniku ma problemy prave koli spg)
staci zavolat do centra ,nepotrebujes ziadny papier a stoji to od 7-15 eur ako kde
@tehulkake ja som mala robene len klasicke cytostery a vysetrenie krvi. ale asi len to zakladne, lebo na stitku sa robia vysetrenia prave z krvi... a ked mam pravdu povedat, tak som sa ani na ziadne vysetrenia nepytala, lebo som bola v takych psychickych stavoch, ze som sa nevedela za seba bit... dost vykon bol, ked som lekarov presvedcila, ze kedze som cista, tak nech mi nerobia kyret, ze to skusim tak, ze sa maternica vycisti sama... ale od augusta sa mozu lekari tesit... nedam im pokoj, kym nebudem tehu... 😉
ale baby ja verim ze sa vam to podari skor ako pojdete na tie vysetrrenia 😉 drzim prsty
oni to vyriesia tak, ze asi mal drobcek nejaku vyvojovu vadu, tak sa predtal vyvijat a odisiel... mozno aj maju pravdu... vacsinou sa odpoved na otazku preco v tak skorom stadiu tehu nedozvies... 😠
@tehulkake
no ja som zatial podla vysetreni v poriadku.......v podstate mam potvrdene podla sona ze ovulujem a hormonalny profil mam tiez v poriadku, a negativne mam aj stery a kultiivaciu
co sa tyka tych statistik je to naozaj rozne niekomu sa to podari na prvy sup niekomu do pol roka ......niekomu do roka
ale reci typu ze to nejde lebo velmi chces platia podla mna iba tak maximalne do roka , a podla nejakeho prieskumu co som citala je to tak iba v 5percentach parov u ostatnych sa nejaka pricina vzdy najde 🙄
Ahojte zienky... ja sa tiez k vam pridavam, budem mat 26 a s mm sa snazime treti mesiac... mame pred sebou vikend s ovu ak potvrdia testy, tak uz by to mohlo vyjst... brala som sice dlhorocne HA, ale cyklus mam ok, beriem kys. listovu, sem tam alchemikovy cajik a obaja vitamin E tak uvidime... drzim palce vsetkym!
babulky, dnes 9DPO, teplota hore, tak drzte palce, nech tam aj ostatne... 😉
@janie80 drzim pacleky mooooccc
@tehulkake ja zatial teplotu nemeriam, iba si robim OVU testy, ale minuly mesiac som mala OVU potvrdenu aj zo sona, tak som sa upokojila, ze mi po vysadeni HA vsetko funguje ako ma 🙂
Len ma mrzi, ze sa mi nepodarilo otehotniet hned prvy mesiac, kedy je zvysena pravdepodobnost na dvojicky, lebo mm si strasne praje dvojicky... no co by som pre neho neurobila 🙂) ale myslim ze aj s jednym si vystacim ako mama...
A ze snazit sa na to nemysliet, no ja neviem, ale to sa da? :D
@katus193 nam sa podarilo hned na prvy raz v novembrovom cykle... zle sa zacalo diat 25.12., potratila som 27.12. a medzi sviatkami som bola v nemocke... najhorsie sviatky v zivote... akurat v ponedlok bude pol roka... 😢 vam sa podarilo tiez na prvy sup? a snazit ste sa zase zacali hned? 😕 bola si aj na kyret, alebo si sa vycistila sama? 😕
@katus193
@janie80 to je pravda, nemyslieť úplne to nejde. ten výraz nemyslieť je asi zle použitý. skôr je to o tom sústredení. tiež som naše prvé dieťatko potratila, tak viem, aké to je. tú bolesť mi zahnala až dcérka, keď sa narodila zdravunká. ale fakt sa na to netreba tak sústrediť, tlačiť myšlienky len na to, lebo to tomu vôbec nepomôže, iba vy budete v nepohode vnútornej a nebude sa dariť 😒

@tehulkake ano 2 roky je dost ja som v poriadku ale mm ma zhorseny spermiogram, mnozstvo aj rychlost ma ok ale iba 1,5 percenta spermii ma normalny tvar 😒
tento mesiac ideme na druhe IUI tak snad to pomoze