V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@darinkazv len pekne sedkaj doma, aby bola fazulka co najvacsia a krasne ti zamavala... to cakanie bude stat za to! 😉
@lucica no jo... to cakanie... ja budem moct testovat az buduci vikend, tak to este len budem skrabat steny 😀 pondelok bolo este veeelmi skoro, kezde len v piatok ma prist, to sa toho moze este velmi vela zmenit 😉
@janie80 no vidis, tak ked pro care poznas a je ti to tam sympaticke, tak nie je o com... oni sa tiez k tebe budu inak chovat, ked ta uz poznaju z prehliadok 😉
@b.bardyova hmm, tak rok je dost, ale ak to porovnam s nami, tak my keby sme fungovali bez toho aby som vedela kedy je ovu, tak by sa to nemuselo podarit aj dva roky 🙂 takze s tym sledovanim ovu to nie je este tak dlho, aby ste hned museli uvazovat o umelom oplodneni... jedine keby vam naozaj viacero doktorov potvrdilo, ze vas spermiogram je suci jedine na umele oplodnenie... co drzim palce aby sa to nepotvrdilo!
@backorka dakujeme....a este uvidime ci pride mrcha🙂
@backorka uvidíme, a držím palce, musí to už výjst nie? 😀 😀 😀 😀 a rovno hned všetkým.....
ja som zvedavá na tie najbližšie teploty...inak ked odstránim prvé teploty po mns čo tam mám tak mi graf hned vyhodnotí ovulu na 14 den cyklu 🙂ja som tiež nechápala také vysoke teploty po mns tak neviem kde sa stal a prečo ten výkyv....kiežby tie bolesti včera bolo uhniezdovanie a nech sa tam poriadne zavrta 😀 😀 😀potom ho už nepustím až niekedy v máji buduceho roku 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@janie80 neboj dobre to dopadne, nasadia liečbu a bude to, báť sa nemusíš, jamám tiež poruchu a lekárka mi hned povedala že ked je stítna liečená a to aj keby sa začala liečit počas tehu tak nehrozia žiadne defekty, , ale tým že to vieš dopredu tak je to fajn, je pravda že ine problemy sposobuje hyperfunkcia a iné hypofunkcia, ale dá sa to zvládnut, velmi ti držím palce na skoru dobru liečbu a samozrejme hned potom aj bezproblemove tehu 🙂 🙂 🙂
@backorka jasne snažili to bolo pred odchodom do Bojníc , no a tie teploty neviem , po mns som mala vzdy uplne nízke odjakživa , netuším čo to bolo, ved tie teploty boli takmer moje ovulačne čo sa týka vyšky, bohvie
ozaj baby...chcem sa spýtat ked si sem dám fotky detí a nastavím aby boli viditelne len pre mojich priatelov tak to tak naozaj funguje aj tu? že to iný prihlásení a neprihlásení nevidia?chcem vám ukazat moje bambule ale nerada dávam niekam fotky kde je k ním hocijaký prístup 😉
kocky..co je podla vas lepsie..ovulacne testy alebo meranie BT
@saranata dakujem... ja sa nebojim toho, ze je nejaky problem so stitkou... som rada, ze to uz viem... len ktovie ako dlho budem este neliecena... a to je to najhorsie... cykly sialene, dlhe a graf ako blazon, priberam, som unavena, mavam strasne migreny, az mi je od zaludka zle... necitim sa dobre a uz viem z coho to je, tak nech ma rychlo liecia... 😅
@b.bardyova ovu test ti povie, ze ovu bude a BT ti povie, ze bola... 😀
@b.bardyova jednoznačne meranie BT .....telo neklame,ale to je len moj názor 🙂
tak sa najlepšie naučíš poznat svoje telo a cyklus, ja som už po niekolko mesačnom meraní nepotrebovala merat vobec , už sa to dalo presne určit, teraz meriam znova nakolko stále dojčím bambulku a to je všetko inak 🙂 🙂 🙂
a áno ovu test ti povie že bude ale musíš ,merat aj dni pred tým a je to požierač penazí nervou a pod, meranie BT ti povie že bola a zadarmo, a pokles teploty pred ovu je indikátor že ovu bude takže v podstate je to lepšie
@saranata hej, tak to funguje... ked si ma niektora z dievcat da ako priatelku, tak hned vidim viac albumov a fotiek... 😀
BT je super... a ked uz poznas predovulacne teplotne poklesy, hlien a pocity, tak je to super... ale ak to este nepozna, tak ovu test ju pripravi na to, ze bude... BT ju uz len o 2-3 dni potvrdi... aj ked ovu testy... aj mm jednej kocky z nasej temy ukazal ovu test //... 😀
@saranata este to predebatime vecer s mm a zajtra obvolam hoc aj cele Kosice, ale k niekomu sa objednam... 😀 teraz s mm komunikujeme len cez maily a to nie je ono... vecer sadneme k netu, preluskame, co sa da, pohladame referencie a zajtra budem vediet termin... 🙂
dnes moj uzasny 2,5 rocny synovec povedal, ze treba zburat banku, nech nemusim chodit do roboty a mozem sa s nim hrat... 😀
@saranata super, hod sem nieco, som zvedava 🙂 len priatelia vidia album ak si tam nastavis tu bezpecnost - ze len pre priatelov...
@b.bardyova no asi naj bude, ak jeden mesiac budes mat oboje, aby si si tu ovu fakt potvrdila aj z testov, a potom ti uz staci len merat BT, ako pisu zienky, ked spoznas svoje telo, tak bude vsetko hned jasnejsie 😉
@backorka asi vyskusam 😀 ale teraz mi to povie doktor 😎
@b.bardyova ja som to minuly cyklus mala potvrdene aj doki aj BT... normalne mi nechcela verit, ze bolo 25DC a ovula este nebola... a ked pozrela, tak tam uz bol 21mm folik, ktory na druhy den praskol... a ze doktori o nas vsetko vedia... prd makovy... sama si to musis tiez ustriehnut... 😕
Ako tak sledujem vase/nase prispevky, tak tento mesiac su tie vykyvy v teplotach asi vo hviezdach :D :D
@saranata ako pises, ze si mala po mns vzdy nizke teploty, tak ja zas pozorujem, ze siesty alebo siedmy den mi zrazu vystreli teplota az o 0,3 stupna oproti ostatnym predovulacnym a hned na druhy den sa uz da do normalu a idem si 36,5 alebo 36,4 aj niekolko dni...cize tam vzdy mam ten jednodnovy riadny "vystrel hore" 🙂 No ale kedze sa mi to stale opakuje, tak u mna je to nenormalne asi normalne..
@janie80 drzim palce, nech rychlo zozenies dobreho odbornika,ktory ti co najskor nasadi liecbu a mozete snazilkovat ostosest spolu s nami ostatnymi 🙂
@janie80 snazim sa 🙂 ale zatial davam na ovu testy...ale skusime aj meranie ...sice teraz som mala na 13 DC ale uvidime ked pridem k dr.
@b.bardyova mne napriklad strasne pomohla tako stranka... vela som sa naucila a konecne mam pocit, ze som doktorke partner a nie ten, kto slepo pocuva... moj mm sa smeje, ze stale dam doki zabrat... 😀 okrem minuleho tyzdna, kedy som sa zo soku z vysledkov nepytala nic, len som so slzami v ociach odisla z ordinacie... ☹
@janie80 mozno tie teploty mozu takto ovplyvnovat organizamus....odhliadnuc od merania BT mna ovplyvnuju nenormalne, nedokazem normalne fungovat ked je viac ako 30 stupnov...akurat mne sa nezda, ze by sa mi z mesiaca na mesiac posunula ovula o 5-6dni skor..uvidim, ci sa mi to nasledujuce dva dni potvrdi, ale ak ano...tak mozno zabral Sarapis 🙂
A uplne suhlasim, tato stranka je super...este donedavna som o mnohych veciach ani netusila, ze existuju a teraz som na ne uz pomaly odbornicka 😀
Este mala pikoska...v sobotu som si zlomila malicek na nohe...a kedze okrem toho uz mesiac denodenne riesime prerabku bytu (aj sa mi v noci o tom sniva), tak uz by som naozaj mohla ostat tehu, ked sa vsade hovori, ze sa treba zaoberat inymi vecami a ono to zrazu pride, ked sa na to az tak clovek nesustredi 🙂
@leann245 mne jedna doki povedala, ze dlhe cykly su ok... 40 dni je v pohode.... ale ked som jej zahlasila, ze tym padom je ovu 26-27DC, tak bola uplne zhrozena, ze nejako neskoro... 😝 no asi hej, ked LF 12-16 dni... to mi chcela nahovorit, ze ovu 14DC a LF ma u mna 26 dni? somarina... niekedy mam pocit, ze s tymi starymi doktorkami sa ani neda rozpravat, lebo vieme viac, ako ony... 😀
@janie80 to mi je luto 😢 ja som asi len na zaciatku...vobec nechapem to mu meraniu...ale keby som sa do toho dala tak uvidime...zaciname s doktorom a s vysetreniami ci sme v poriadku...potom budeme sledovat nase plodne dnicky
@b.bardyova mna to velmi upokojilo... mm s tym velmi nesuhlasil, ale slubila som mu, ze ak by ma to stresovalo, tak prestanem a budeme hladat ine sposoby... ja mam od zaciatku roka 40 dnove cykly, tak som sa bala, ci vobec ovu mam... a ked som zistila, ze ano, tak som pokojnejsia... aj doki som povedala, co som zistila a tym padom ma nemusela volat k sebe x krat, ci ovu mam... som si usetrila cas, ktory stratim teraz... 😝 ale ideme dalej a raz to pride... 😉
@janie80 veru ...my ideme teraz na celkove vysetrenia...lebo mm sice ma vysetrenie ale akosi nerozumieme tomu, ze kazdy lekar ma na to iny nazor...pojdeme k mojmu a uvidime co nam povie
@leann245 alebo ti kazu milovat sa 12-16DC... a dievcatam sa nedari otehu aj rok, kym doki folikulkou nezisti, ze ovu je napr. 22DC... sak samozrejme, ze to juniori nevydrzia... ale to uz nie je problem s otehotnenim, ale s doktorom...
@b.bardyova tiez mi nejde do hlavy, ako mozu mat na rovnake vysledky lekari takto odlisny nazor... 😕

@lucica moja gyn doki mi nic nevravela... ci mozeme pokracovat, alebo stopnut a pockat... s takymi hodnotami sa to vraj ani nepodari... som zhrozena hlavne z tych cakacich lehot...