Váš názor na mladé rodinky
Ahojte, mám taký problém, no neviem či je to problém ale pre mňa dilema. Môj názor na rodičovstvo, je taký, že radšej budem mať skôr dieťa ako sa oň pokúšať v 30. rokoch a neúspešne. Sme mladý, no viem že by nám to klapalo. Možno je to aj dosť skoro. Zaujímal by ma váš názor na mladé rodinky. Druhá vec ktorá ma trápi je to, že ako to povedať priateľovi aby sme sa pustili do stvorenia nášho dieťaťa.
Ďakujem moc za odpovede a rady. 🙂
Ja by som zase prijala deti mať neskôr. Stačilo by mi prvú mať v 30 tich a druhú v 35 tke. Nič by mi neušlo. Som trpezlivejšia, nerobím z komára somára, viac sa bavím. Keď som bola mladá, všetko muselo mať svoj poriadok a len som sa zbytočne stresovala a narobila.
Chcela som byť dokonalá matka a manželka. A načo?
monhla: uav 🙂)) povzbudila si ma 🙂)), no ja budem mať 34, tak pomaly pôjdem na to, nech má moja súrodenca🙂)). ja mám žial podľa lekárskej správy horší stav ako pred rokmi... tak ale hádam to ešte raz dám🙂)). tri detičky by som si netrúfla, na to nervy nemám🙂))) klobúk dole 🙂)))
#alexbielikov Ja som s priatelom chodila 4 roky potom sme si povedali ze sa pokusime o babatko- nakoľko ja mam zdravotne problemy a mala som opravneny strach ze budem mat problem otehotniet.Podarilo sa to na prvy krat 😀 dalsi mesiac som uz menzes nedostala.Nasledovala svadba rizikove tehotensvo predcasny porod.Maly sa narodil ked som mala 22r manžel ma 23.O veku to nieje.Ide o to ako jeden druhého poznáte a o to aby si si bola v parnerovi istá že sa postará a podrží vás.Síce sme mladí ale ja poznám svojho muža a vedela som že nás zabezpečí že je zodpovedný a budem sa mocť na neho spolahnúť.Chvíľu sme bývali u svokrovcov pol roka v podnájme a teraz sme kúpili byt na hypo a prerábame.Všetko sa postupne dá.keby si to zobrala v tom poradí ako ti radila alby mali by ste to oveľa lahšie.My sme to mali trošku poprehadzované a bolo to trošku naročnejšie ale prežili sme to 😀 Nikdy som neľutovala že sme sa rozhodli byť rodičmi v takom mladom veku 😉
@nyusika Jasne že nie, za nezodpovednosť určite nie som. Ja teda tajne dúfam že zakladateľka témy má štandard splnený a ku šťastiu jej uz chyba len dieta. Snáď. Lebo ak nemá nič tak to naozaj neodporúčam, rodičovstvo treba aj plánovať, a žiaľ treba byt aj materiálne zabezpečený, nie je to len o romantike.
Ale ak teda štandard a bývanie je a je aj s kým a obaja chcú netreba dlho otáľať
@blahowoman Zvláštny názor ☹
nepýtaj sa nás , spýtaj sa priatela
@alexbielikov pokial vnutorne citis ze chces mat dieta a mas partnera ktory chce mat s tebou rodinu a vychovavat deti, tak ich maj. S manzelom mame po tridsiatke a vobec sa nepokladame za staru rodinu, vsetko je o tom kedy je clovek zrely prevziat zodpovednost aj za dalsi zivot okrem svojho. Ja som uz od puberty vedela, ze deti skor ako v 30 mat nechcem, jednoducho to nebolo vo mne, necitila som potrebu hned po 20tke mat rodinu. Mam ju teraz a vobec nemam pocit ze som o nieco prisla. U kazdeho je to individualne a nemala by si takuto temu riesit na MK ale so svojim partnerom 🙂 Ja osobne ako ti hovoris mlade rodiny obdivujem, ked maju vo veku 18 - 20 rokov deticky, samozrejme nemam na mysli sobas len kvoli tehotenstvu, ale vedome zalozenie si rodiny, ked su obaja partneri rovnako zreli 🙂

@maaaaaaaria7 ja som si zasa nevedela predstvaiť v 20, že sa po zábave nevyspinkám doružova. Ak by ma nietko zoudil, tak by to neprežil 😀
Zato v 30 som vstávala v noci každých 30 minút takmer 2 roky a po pol roku znovu 😝 A poviem Ti dodnes nechápem ako som to vydržala ešte aj s úsmevom na tvári. Asi som jednoducho dozrela 🙂
Inak ja som v 30 mala lepší zdravotný stav ako v 20 - podľa lekárskej správy.
P.S.neboj sa ďalšieho bábenka - ja mám tento rok 35 a tešíme sa na tretie 🙂
Inak ja by som si rodinu pred 27 narodkami nezakladala. Najprv som chcela doštudovať a potom mať. min. prax. No drahého som našla neskôr a tak sme založenie rodinky posunuli na 30 rokov.
Mám sa po dlhej materskej kam vrátiť do práce a odkedy mala najstaršia pol roka bývame vo vlastnom domčeku. Takže ideálny stav. Dúfam, že nám to vydrží ďalších 50 rokov 😀 😀 😀