Váš názor na piate tehotenstvo v 38. rokoch
ahoj babenky chcem sa opytat myslite si že vek 38 rokov je vela na posledne piate dietatko?velmi nad tym uvažujem otehotniet ešte raz ale tych pre a hlavne proti je vela ....rada by som počula aj vaš nazor hoci ma nepoznate .....zakaždy prispevok vopred velmi pekne dakujem Ivana
@diusik ano pred tym než sa definitivne rozhodnem že chcem mat babenko pojdeme obaja na všetky vyšetrenia aj ked pri mojom prvom manželovi pan doktor povedal že každy človek ma v sebe rakovinotvorne bunky no možu sa prejavit a nemusia a aj spuštaci mechaniznus u každeho človeka je individualny ,,,,može to byt aj životnym štylom stresom alkohol a rozne pričiny ....moj muž nepije nefajči ....ano viem nikdy nemožete vediet dopredu čo sa stane napr. vyšetrenia dopadnu super a niečo sa stane po rokoch ....no to je ten osu čo koho čaka to ho neminie ...a keby sa pominul niekto z nas dvoch tak tomudruhemu ostane partner v detoch 🙂)))
@babyxl ja mam 38 rokov a cakam moje druhe dieta.prve som mala v 32.vtedy som bola este plna optimizmu,co sa deti tyka.prve vytuzene.ale teraz som uz dobre uvazovala ci v mojom veku otehotniet,ovplyvnilo ma hlavne to,ze aj manzel si to velmi zelal.vsetko to ma svoje dobre a zle stranky.myslim,ze na tehotenstvo vplyva urcite vek matky a ja mam pocit,ze som teraz omnoho viac unavena ako pri prvom.predsa len uz sme neni najmladsie.preto si to treba dobre rozmysliet.clovek vekom uz chce pohodlie a ziadne stresy.tehotenstvo a vychova dietata nie je ziadna prechadzka ruzovou zahradou 🙂 i ked sa na babo velmi tesim,mala som dost aj obavy.rozhodnutie je na tebe,ci sa este citis na 5 tehotenstvo v tvojom veku.tak dufam,ze sa rozhodnes tak,ako ti hovori tvoja dusa 🙂 drzim palce
@babyxl Ja som mala v 38 sice "len" tretie, ale sestra v 40tke 8! 😎 dietatko a nelutujeme ani jedna. Praveze sa mi vidi ze s pribudajucimi rokmi je to materstvo stale plnsie a clovek ho dokaze stale intenzivnejsie vychutnat. Rozhodnut sa samozrejme musite len vy s manzelom, ale ak obaja chcete, ja som jednoznacne za 😵
@raszuz ....aj mna mrzi ked čitam že niekto sa pokuša otehotniet a roky sa im nedari je to velmi smutne a citim s tymi ženičkami a divim sa aky mam ja organizmus ked poviem že chcem tak asi na prvy krat sa nam to podari všetky deti som tak mala planovane 🙂 asi to mam v tele 🙂))))
@dadulkadanulka dakujem krasny nazor 🙂
rešpekt, obdiv, nechápačka 😅 😅 😅
@babyxl 8 deti v priebehu 15 rokov. Ja len pre skeptikov upresnim: Obaja su bieli, obaja vysokoskolsky vzdelani, vsetky deti su zdrave, sikovne, hudobne a vytvarne nadane...najstarsia teraz presla na gymnazium bez prijimaciek s cistymi jednotkami a monitorom 100/100 😎 A este sa im to aj pravidelne strieda chalan, baba, chalan, baba.... 😀 Ziju v stvorizbovom byte v duchu hesla: bordel byte-stastne dite😀 Ale pohoda a radost je tam na maximalnej hranici....hoci samozrejme ze obcas je tam "zivo" 🙂
@babyxl ja som chcela mat 3 deti do 30 co sa mi aj podarilo a teraz mam taky novy ciel mat stvrte do 33...este mam rok cas splnit si plan...tie moje plany privadzaju mojho manzela uz do sialenstva,lebo pred par mesiacmi este nechel o stvrtom ani pocut 😀 ..dnes je to uz inak a uznal,ze vsetky moje argumenty ZA su opodstatnene a nie su pred nami vaznejsie prekazky preco nemat dalsie dieta.Akurat sme tentokrat zmenili planovanie na '' osud'' a nebudeme nic planovat na dni ci dokonca na pohlavie... (i ked idealna by bola sestricka ) ale nechame vsetko na pana boha kedy a koho nam daruje za noveho clena rodiny 🙂
@babyxl ja si myslim,ze deti su radosti ale nesmieme zabudnut,ze aj starosti.zavisi,kto si co zela vo svojom zivote,aky ma ciel.niekto je stastny,ked ma hrbu deti,stara sa o ne a to ho uspokoji maximalne.ale pre niekoho je to zase malo,chce sa venovat aj inym veciam.clovek sa musi sam seba spytat,svojho vnutra,co vlastne chce 🙂
ja osobne by som v38 nechcela uz...mam plan dve deti do 30 a tretie do 35, ale ked nebude nebude... moja mala je hrozne narocna a teraz padam pri nej od unavy / myslienka na druhe dieta mi stale nahana hrozu a paniku aj ked rozmyslame,ze by sme tento rok, stale mam nocne mory z toho/ a v tom veku by som uz chcela asi klud od posratych zadkov a hysterickych zubnych zachvatov..
@babyxl na toto ti mozem odpovedat len tak, ze si musis urobit tak, ako to s manzelom citite. Darmo ti napiseme, ze je to super napad, druha ti napise, ze je to blbost. Ja osobne ti mozem napisat, ze na mna by boli uz tri deti vela. Ale ked ty vies v pohode zvladnut 4 a necitis potrebu ist do prace, tak chodte do toho.
@ask je to trošku neuveritelne ale fakt klobuk dole ...myslim že ked sa dvaja najdu a maju spoločne chapanie všetko sa da .....ja som si v živote prežila vela neštastia ktore sa tykalo mna ako osoby prekonala som vela depresivnych situacii (hlavne smrt milovaneho muža a vychovavanie deti sama v podnajme) ale som tu možno osud to tak chcel teraz mam ''harmonicky vztah,rodinu,zazemie''....nemam do buducna všetko jasne ale čo .....mam rada nove začiatky a ten pocit čo bude až to bude ma naplna novou energiou ...kašlat na vek ...každy na tejto zemi ma svoje poslanie ....tak nam všetkym Pan Boh pomahaj 🙂
ja som mala svoje 4 dieťa v 37 rokoch a vôbec nelutujem,som rada že mám pre koho žiť 🙂
@lucinocka Plne chapem tento pocit ...prve dieta bolo hyperaktivne, uplakane 😝 Druhe tehu bolo so strasnymi obavami, casto aj s placom ze ako to bude, kedze mala sa narodila ked prvemu chybali dva mesiace do 2rokov.... ale narodila sa totalne dobrucka, pokojna, usmievava a neplakava babika comu som dlho nemohla uverit.😅 Preto som sa dokazala presvedcit este aj na 3tie🙂 Drzim palce, aby aj u vas druhe babo bolo pdmenou za to prve 😵
@dadulkadanulka ...nadherne povedane a pravdive všetko zavisi na človeku ako sa rozhodne v danej chvili tou cestou by sa mal uberat a ked si niečo zaumieni a urobi pre to všeto tak dokaže neuveritelne veci 🙂
@ask to si nahovaram :D ze druhe bude dobre:D akurat som mame hovorila, ze nikdy nezabudnem na prve slova doktora, ked mala vysla von- Panecku ta ma ale hlas! :D ked ona zakrici, tak zalahne v usiach... a ked ma zlu naladu, co ma dost casto, tak hlava praska...a strasne sa bojim , ako to bude, ked budu dvaja taki a ja sama na nich... 😖 malej som fakt prisposobila cely zivot, vsetko sa toci len kolo nej, venujem sa jej 100%... ale na druhej strane sa aj tesim, ze raz pojde do skolky a ja do prace a budem robit aj dospelacke veci..a v 38 by som uz asi chcela taky kludnejsi zivot a vychutnavanie si vacsich deti..ale ktovie co zivot prinesie
odo mňa určite podpora, radšej piate pred 40tkou, ako prvé po 40tke 😝 (nemám na mysli tie čo majú problém s otehotnením)..držím palce! 😵
@culia1 bola som zamestnana skor ako mi skončila materska(kucharka) je fajn ked sa dostanete do zamestnania kde to ide a kde si vas važia za to čo robite ale ja som nemala take štastie takže pred vianocami som povedala dost a teraz som na PNke zmluva mi skončila včera a nepredlžili mi ju ani tam už nechcem pracovat ...ano teraz som v nemilej situacii z hladiska financii ale peniaze niesu všetko ano som na marodke s chrbtom poviete si že ta žena chce byt tehotna?!!! no viem ako mi bolo luto nechat malu doma a vidiet ju len večer v postielke ked už spala tento rok som nežila len pracovala a ani to nieje dobre
čo sa týka mužíkovho zdravia- prevencia.

@babyxl a vobec,ked to tak vnutorne citis a chces,tak preco nie...ja by som mozno okolo 37- 38 znova isla do toho,teda do 4. tehotenstva