icon

Váš názor na piate tehotenstvo v 38. rokoch

babyxl
1. jan 2014

ahoj babenky chcem sa opytat myslite si že vek 38 rokov je vela na posledne piate dietatko?velmi nad tym uvažujem otehotniet ešte raz ale tych pre a hlavne proti je vela ....rada by som počula aj vaš nazor hoci ma nepoznate .....zakaždy prispevok vopred velmi pekne dakujem Ivana

aliza
1. jan 2014

@babyxl pises, ze si prave zostala bez prace a tym padom bez zarobku...nie je tvoja tuzba po dietati prave dosledkom toho? podla vsetkeho kvalifikaciu nemas, cize robota sa bude tazko hladat a tak si sa rozhodla mat radsej dieta? Ak by si mala dobru pracu, co ta bavi, aj tak by si chcela dalsie dieta? neber to v zlom, ale mas zdravotne aj financne problemy, vyssi vek, 4 deti, predpokladam, ze zdrave a uz dost velke....naco si komplikovat zivot? deti su aj zodpovednost.....zodpovednost rodicov a nie, ze najstarsie dieta sa musi vzdat svojich snov, aby zivilo surodencov, ked sa nahodou jednemu rodicovi nieco stane.... 😢 . Pan Boh vam nijak nepomoze, s plodenim a zabezpecovanim deti nema nic spolocne, je to len a len vase rozhodnutie a vasa zodpovednost. Ano, deti su najvacsia radost a laska v zivote, ale niekedy treba byt realny a nemysliet sebecky len na svoje tuzby...ale mysliet prave na tie deti, aby mali slusny zivot a nie aby doplacali na to, ze rodicia maju kopec deti a nemaju dostatok prostriedkov na ich zabezpecenie.

mima4
1. jan 2014

@tanapeta chce skusit niečo iné v živote?
Dolezite je fakt sa spytat, či chce. Lebo vieš, každá sme iná, každá máme iné ambície v živote, iné predstavy o jeho fungovaní...

nevesta1974
1. jan 2014

@babyxl ahoj, mam 16 a13rocne a 8 mesacne dieta, mala sa narodila ked som mala 39 rokov, je pravda, ze mnohe pri nej prezivam inak ako pri tych starsich, niekedy som unavenejsia fyzicky, ale som kludna, spokojna mamina, ktora si vychutnava materstvo, uz sa nezmietam medzi roznymi radami ako vychovavat svoje dieta, riadim sa materskymi instinktmi a mala je to najspokojnejsie babatko - maslim, ze moja pohodovost sa prenasa aj na nu a pomozu mi aj starsie decka. Prekvapivo aj ked sa blizi 40tka, nezavrhli sme este uplne myslienku na dalsie dietatko, takze Tvoju tuzbu chapem a rozumiem aj Tvojim obavam, lebo mojou jedinou starostou je aby sme manzelom boli zdravi a vladali vsetky deti vychovat a postarat sa o ne kym sa postavia na vlastne nohy. Myslim vsak, ze tieto obavy su normalne, ale ani 20 rocnej mamine nikto nezaruci, ze sa v stasti dozije dospelosti svojich deti, takze sa tymito myslienkami asi netreba prehnane zaoberat, len tolko kolko je to zdrave. Rozpravajte sa s manzelom, planujte spolu, dieta je vzdy pozehnanim, drzim prsty a prajem vsetko dobre 🙂

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
cmulinko
1. jan 2014

@diusik z cista jasna si to viem predstavit..a este k tomu coskoro pride posila...brasko pomoze s '' vytacanim rodicov '' 😀

magdalenkami
1. jan 2014

ja som mala v 38r. tretie dieta a v 39r. stvrte dieta,chapem tvoje pocity a ak sa na to citite obaja a vas vztah je dobry

babyxl
autor
1. jan 2014

@22beba dakujem a vidim že sa snažite o dalšie takže vek to nieje problem ani moje zdravie hoci mam problemy s chrbatom ale su tolen bolesti to sa da .....

marika39
1. jan 2014

moja mama nás mala 5, z toho brat je odo mňa mladší o 12 rokov a sestra dokonca o 18 rokov, hlavne sestru už mala dosť neskoro, ale teraz ked sme my staršie preč z domu, sú radi že ich majú . Ale tiež sa stretla s mnohými negatívnymi názormi, nielen že už má dosť rokov ale aj dosť detí, ale viem že to nikdy neľutovala a vždy sú radi ked sa doma zídeme všetci už aj s rodinami. 🙂

babyxl
autor
1. jan 2014

@mima4 ano maš pravdu plnohodnotny život ale prepač nechcem sa ta dotknut plnohodnotny život u každeho je individualny ...u niekoho mat vela penazi dopriat detom každu drahu hračku a dovolenku ročne aspon dvakrat?...my sme skromny nemame všetko čo bohači maju ale mame jeden druheho vždy vo všetkom sa možme obratit na rodinu a sme tu pre rodinu aj tvoj nazor na rodinu mam trošku iny ....ja som vyrastala v neuplnej rodine vlastne iba s mamou surodenci sa rychlo osamostatnili a nemame žiadne vztahy otca som nevidela od 10 rokov ako sa naši rozviedli a pozri ja som pochovala svojho prveho manžela ostala som so 4ročnou dcerou a 3mesačnym synom nenechalo som osud na nahodu prežila som vela tažkosti ale som tu mam 4 krasne zdrave deti ktos ktorymi travim každu volnu chvilu mam partnera s ktorym sme na jeden vlnovej dlžke mame rodinny dom 2auta(nechvalim sa) len chcem povedat že mam zazemie čo som nikdy nemala partner už nema ani otca ani mamu nedavno sme robili pohreb ale niečo sa skonči a niečo sa začina nieje tak?takže moj minuly život -detstvo nema vobec vplyv na to aka som a kde som teraz ...je to v človeku kde a ako sa dostane

babyxl
autor
1. jan 2014

@niki888 mrzi ma to ako ti je rada pomožem ak sa bude dat tak napiš ked niečo 🙂

babyxl
autor
1. jan 2014

@awalancha3 prečitaj si čo som teraz napisala asi všetko o sebe v skratke a aj vela som tu o sebe prezradila v celej diskusii 🙂

mima4
1. jan 2014

@babyxl presne tak, plnohodnotnost zivota je u kazdeho individualny 🙂

babyxl
autor
1. jan 2014

@aliza nije to tym žeby som nemala teraz pracu ja si robotu zoženiem ak by som velmi chcela je len posledna šanca mat dalšie dieta ..mne detičky robia iba radost

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
cecil36
1. jan 2014

@babyxl mne sa narodil syn v takmer 38cke, ale po porode sa moje telo uplne rozsypalo. Takze v tomto veku je to naozaj diskutabilne. Moze to byt uplne v poriadku, ale aj nemusi.... Preco chces dalsie dieta riesit nebudem, tvoja vec....

aliza
1. jan 2014

@babyxl nepaci sa mi, ze rozdelujes ludi na chudobnych- skromnych a teda dobrych, co sa lubia a na ludi bohatych, povrchnych, co sa zrejme nelubia, len si nezmyselne uzivaju peniaze 😕. Byt chudobny a skromny nie je ziadna cnost. To je vasa situacia, vy ste si ju zvolili a ak ste v nej spokojni, tak ok. Ja chcem, aby moje deti zili v hojnosti (nielen materialnej), beriem to ako svoju povinnost a chcem, aby vedeli, ze mat sa dobre je fajn, ze im to ulahci zivot a da im to slobodu. Ale samozrejme, musia sa snazit... V ziadnom pripade ich nebudem ucit, ze peniaze su zle a kazia charakter, ako tu casto na MK citam 😕 ....A tiez mame jeden druheho, ako rodina drzime spolu, lubime sa... nevidim ziaden rozdiel 😒 . Takisto mam plnohodnotny zivot, aj ked mam deti len 2 a kopec penazi 🙂. Vsetko je to len otazka volby...

mima4
1. jan 2014

@cecil36 čo znamena "rozsypalo"? 😎

mima4
1. jan 2014

@babyxl
keby dačo, nemusis chodit do klasickej prace, mozes byt aj zenou v domacnosti. Je to normlane povolanie, Bohuzial v spolocnosti nedocenene. Ale mas pravo sa rozhodnut ist aj proti sucasnemu prudu - zena musi chodit do prace.

janinah
1. jan 2014

@babyxl na tvojom mieste sa radím nielen s manželom,ale aj s tými väčšími deťmi,je to aj ich rodina 😉 38rokov nie je veľa na rodenia,ja som mala naše posledné tretie v 42r.,rátaj však s tým,že po 40,45ťke zákonite žena stráca energiu,napr. ja mám teraz 50 a čo som pred 10rokmi robila hodinku to dnes robím pol dňa 😉 predstav si samu seba o 10 rokov- máš 5 detí,z toho dve ešte maličké,48 rokov a z toho vyplývajúce zdrav. problémy trebárs chrbtica a ženské veci,máš starnúcich rodičov,ktorí potrebujú pomoc,máš dom a záhradu,kde treba robiť po pracovnej smene ,lebo si aj riadne zamestnaná...ako to budeš zvládať?...ja ťa nepoznám,to len hádam,možno o 10 rokov budeš zdravotne na tom výborne,nedudeš musieť pracovať kvôli financiám,máš pomocnicu v domácnosti,deti supersamostatné 😉 ..ty si rozmysli,je to tvoj život....

aliza
1. jan 2014

@babyxl ved dobre, ale to, ze ti deticky robia radost, nie je dodod na to ich mat viac, ako si mozte dovolit 😉. Aj mne robia deti radost, lubim ich sialene, som doma uz vyse 8 rokov, starostlivost o ne ma naplna, ale tiez nie som najmladsia a hlavne ich chcem zabezpecit, cize dobre skoly, kruzky (hudobne, sportove...) a pod. O dovolenky az tak nejde, nie su pre nas zivotne dolezite, my sme radi, ze sme spolu aj doma na zahrade 🙂. A tiez, nechcem, aby moje dieta malo v 10.rokoch 50 rocnu mamu 😢 ....to su pomaly dve generacie....samozrejme, ak by sa nam neplanovane zadarilo, tak to prijmeme, ale vedome planovat....

eeffka
1. jan 2014

@raszuz ale ja netvrdim ze sa deti nesmu mat 🙂 , len mala som moznost porovnat mat deti v rozpati skoro 8r a je to citit, aj na energii aj na tele. proste clovek prirodu neoklame. ked sa nedari tak sa nedari, clovek je stastny aj keby mal 50r, ale autorka ma 4zdrave deti.

babyxl
autor
1. jan 2014

@aliza prepač zle si ma pochopila alebo som to tak hnusne napisala nerozdelujem ludi na chudobnych a bohatych len moj nazor je že ked ma človek vela penazi tak je bohaty ale je relativne povedat že ten človek je bohaty ...nemame vela penazi ale muž je živnostnik takže niesme ani velmi chudobny alebo ako to nazvat

marika39
1. jan 2014

@aliza dobre si to napísala, mňa tiež dvíha keď si niekto myslí že mať viac peňazí zákonite znamená, že žiješ povrchným životom a láska v rodine neexistuje, lebo to len chudobní a skromní ľudia ju majú a vážia si ju.

trend270
1. jan 2014

@babyxl Nepotrebujete sa obhajovať, kto pochopí, pochopí. Jednu dcéru máte dospelu, už žije vlastným životom . Akutnu starostlivost teraz od Vás potrebuju 3 deti, z toho 2 v puberte a tie budú zanedlho žiť vlastným životom. Máte malú dcérku, ktorej by sa súrodenec hodil, inak bude v podstate jedinacik. Aj keď teraz nepracujete, máte partnera, ktorý Vás zabezpečí. Zdravotne problémy s chrbticou ma každá druha žena a predsa sa deti rodia. Pochádzam zo 4 deti, žili sme skromne, ale nie šťastne. A nebolo to kvôli peniazom ale kvôli atmosfére v rodine. Nepotrebovali sme drahé dovolenky, ale lásku a pokoj. Cestovanie, sny som si realizovala v dospelom veku a vôbec mi to nevadí. Vadí mi, že nemôžem s radosťou spomínať na svoje detstvo. Vy Vašim deťom tento základ dáte a je to omnoho viac ako akékoľvek drahé dovolenky. Tuto temu ste chcela už dávno ukončiť, však? Len sa neda kvoli reakciam. Tak uz nas tu nechajte, nech si dalej moralizujeme a dajte vediet, ako to dopadlo 🙂 Ste rozhodnuta urobiť potrebné kroky, preliecit sa a zodpovedne pristúpiť k ďalšiemu dieťatku. Takze? 🙂

eeffka
1. jan 2014

@cecil36 no mne v tych 35tich, zuby, klby, zenske veci.... konecne po roku a pol som si mohla povedat ze som na 80% v povodnom stave, ja osobne by som 3dieta neuniesla zdravotne.a osobne myslim ze by som ho ani nedonosila( mala som rovnake problemy v tehu s oboma)

aliza
1. jan 2014

@babyxl vsetko je velmi relativne...ja poznam kopec ludi z chudobnych a skromnych rodin a zial, su tym poznaceni....myslim ich vztah k peniazom a tak celkovo...., zavidia, nedopraju, citia sa ukrivdeni, ukrateni..... Ale poznam aj malomestiakov, ktori si myslia, ze peniazmi sa da vsetko kupit, aj stastie, aj laska...kazda z nas je ina, zazila ine detstvo a rodicov a na zaklade toho si budujeme zivotne postoje. A ziaden nie je spravny alebo nespravny. Ja som len narazala na tie tuzby, je pekne mat tuzby, aj si ich plnit, ale aj v tuzbach treba mat mieru 😉 a treba zvazovat aj nasledky.

babyxl
autor
1. jan 2014

@trend270 🙂)))

eeffka
1. jan 2014

@babyxl teraz citam o tvojich rodinnych pomeroch.ja som z rozvedenej rodiny mama a my 2so sestrou.
Nebolo to vzdy med lizat, neboli sme chudobne ale vyskakovat sme nemohli a nech si rozprava kto chce co chce mam to stale v sebe, setrit, zvazit ci mi nieco naozaj treba, ked si kupujem drahsiu vec normalne musim sama seba presvedcit 😀 , ze sak zarabam a nie malo tak si mozem kupit.
Momentalne mas dom+2auta to nie v zlom,ale ci je dom? kto zivi domacnost a auta? ty si kucharka? aky mas prijem? 330-360e? odhadom... + vdovske ( to povazujem za bonus, samozrejme len financny) z tohto zivit 5deti? resp 3 ??? neexistuje, ja osobne sa istim trakmi aj opaskom, neviem zit tak ze zahulime...uvidime... musim si byt ista ze to zvladnem aj sama.
Nevravm ze choroba... moze to byt uraz, strata zamestnania... hocico, zaujimal by m amanzelov nazor na vec, musi to byt strasne mat na krku nozit ze som zivitelom tolkych ludi a su na mne zavisli

mima4
1. jan 2014

@eeffka to je super, ze vies setrit!! to je veeelmi dobra vlastnost, aj ked si mozes dovolit rozhadzovat sa 😉
POznam totozne rodiny s prijmami, kde jedna hyrila, druha setrila a splatila za par rokov celu hypo a ta co hyrila, teraz poukazuje na tu setrnu rodinu, ze su to milionari... ale sposob utracania penazi uz ignoruje 😉

stzu27
1. jan 2014

@babyxl veľmi obdivujem Vašu odvahu mať 5 detí - keď som mala 25, tiež som si to priala... dnes mám dve a obdivujem každého, kto má viac, lebo je to riadna fuška 🙂 ja už žiaľ viac mať nemôžem, ale keby som mohla a chcela,tak do toho idem - zas už jedno hore- dole 🙂 veľmi držím palce, aby aj to Vaše piate bolo zdravé a šťastné. 38 dnes nie je žiadny vek...