icon

Váš názor na piate tehotenstvo v 38. rokoch

babyxl
1. jan 2014

ahoj babenky chcem sa opytat myslite si že vek 38 rokov je vela na posledne piate dietatko?velmi nad tym uvažujem otehotniet ešte raz ale tych pre a hlavne proti je vela ....rada by som počula aj vaš nazor hoci ma nepoznate .....zakaždy prispevok vopred velmi pekne dakujem Ivana

eeffka
1. jan 2014

@mima4 diky, moji svokrovci si myslia ze som lakoma 😀 , oni zili odjakziva tak ze ruka hore a po X rokoch ked svokor mal "manazerske" fcie este posac sociku a aj potom mali by mat 2domy a 4auta a maju no povedzme ze nemaju 🙂
nastastie moj muz je taky ako ja ( nechapem ako sa mu to stalo) , ideme aj na dovolenku aj kupime elektroniku ale najprv studuje, porovnava, kupime cez net. a moj svokor vbehne do najblizsieho obchodu a od dveri krici ze "platim". Naposledy si kupil telkac drahsi o 85e nez na nete... lebo on ho chce HNED, 2dni to nepocka....
my setrime detom ked nie na byty tak aspon na 1/2bytu na zaciatok, on dostal od rodicov ku svadbe pobuchanie po pleci 😀 , ja sice tiez ale moja mama bola v inej situacii

mima4
1. jan 2014

@eeffka tak ja s muzom sme rovnaki ako vy 😉 A inak, tiez sme znamy ako "lakomci" 😀

malabiba
1. jan 2014

prečo nie? ak sa na to cítiš, je to dobrý nápad...budem mať 40, mám dvoch pubertiakov a dve vyženené dospelé dcéry a dala by som sa nahovoriť....všetci hovoria, že toľko detí sa nedá......dnes je taká doba, že "dať deťom všetko" ale žiaľ mnohokrát len materiálne a podstata je niekde úplne inde

cecil36
1. jan 2014

@eeffka
@mima4 u mna klby, chrbtica, travenie, alergie,astma, zenske veci

betunka39
1. jan 2014

Ahoj mam 5 deti . tri su dosprle.Najmladsou som mala v svojich 39-tich rokov.Bola neplanovans ale o to viac lubena.Ak sa chce da sa to zvladnut.Aj ja som mala obavy ci uz zdravotne ale aj existencne.Ale zdravotne som to zvladla vyborne a aj porod bol lahsi ako tie predtym.Bola som sice starsia .ale lekar mi povedql ze moj organizmus reagoval ako u prvorodicky.Nabilo ma to energiuou a ou.Som teraz ovela kludnejsia a malu si vsetci uzivame.S financiami sa to vyriesilo samo.Po pol roku som nastupila na pol uvazku do prace.Malu doteraz kojim.Co pri starsich nebolo aj ked som bola doma.Starsi syn a dcera su uz sebestacni hoci dcera zatisl len brigaduje.ale aj to pomoze.Ak by nastali nrjake problemy vieme si ako rodina pomoct.To ze uvazujes o tom.ci manzrl bude zdravi a utiahne to.naco sa zbytocne stresovat.Aj zdravy clovek moze prist k urazu.k chprobe zo dna na den.Ak by sme tskto vsetci uvazovali tak nemozme nic dopredu planovat.Pred dvoma rokmi by som mozno povedal.ze uz nie piate babo.ale teraz po osobnych skusenostiach odpitucam.ak sa na to ciyis.Nasu rodinu to scelilo a ukazalo sa ake mam v skutocnosti deti.Uz teraz mozem povedat.ze z nich budu dobri rodicia.Vidim to ako beru malu.Nemyslim.ze bude vyrastat ako jedinacik.kedze este mame Radka.A vy mate tiez este male dietatko.

whiterosses
1. jan 2014

moja mama má porodila ked mala 36 a tiež som ako piate dieťa .. a prečo nie, ak nemáš žiadne problémy .. a cítiš sa nato .. tak šup do toho :D

babyxl
autor
1. jan 2014

krasne prispevky 🙂 dakujem babenky ste užasne 🙂

raszuz
1. jan 2014

@eeffka hej, len si sa vyjadrila tak, ze mi to vyznelo, ze 38 rocna zena je uz stara na deti 🙂

fra
1. jan 2014

@ask jej, tiež mam jednych mojich blizkych VŠ vzdelanych s 8 deťmi- takú pohodu a lásku ako je u nich som zažila málokde a myslím že mnohé rodiny s dvomi deťmi by im ju mohli závidieť ... dokonca aj s tym poriadkom si nejako vedia poradiť, deti jednoducho robia každý svoju službu, roztapam sa dojatím ked vidím ich 7 ročného s veľkou zodpovednosťou nakladať a vykladať umyvačku riadu, ostatne deti triediť, prať, sušiť a skladať oblečenie, piecť a variť - tie deti sa v živote určite nestratia ... a v škole sa im tiež vedie vyborne, najstarší je vynikajucom výberovom gymnáziu ktoré sa umiestnilo na prvych miestach na Slovensku a jeho sestra ho zrejme bude čoskoro nasledovať 🙂

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
slavka36
1. jan 2014

Každá Ti napíše iný názor, pretože každá sme iná a môžeme Ti radiť len teoreticky.Ja som mala svoje prvé dieťa ako 25-ročná a druhé ako 38-ročná. Tento rok budem mať 40. Tehotenstvá boli rovnaké, pôrody tiež. Zotavovala som sa ale rýchlejšie po druhom pôrode. Našťastie nemám žiadne zdravotné problémy. Druhé dieťa-dcéru si vychutnávam rovnako....mám len možno o kúsok menej trpezlivosti, ale asi preto, že vychovávam aj môjho "puberťáka". Akurát pri myšlienke na ďalšie dieťatko už viac špekulujem ako pri prvom dieťatku. To je asi jediný rozdiel 🙂 🙂 🙂
Takže ak túžiš po ďalšom dieťatku a cítiš sa na to - choď do toho. Mať veľa detí je krásne, vždy som ich chcela veľa, len sa to medzi mojimi dvomi tehotenstvami nejako pobabralo... 😝 😀 😀 Veľa šťastia

iinuska
1. jan 2014

tiez by som sa nepytala na nazor...ked to chces, tak do toho...drzim palce

monhla
1. jan 2014

@lucinocka Aj moja staršia bola a stále je "náročné dieťa" a tiež som sa bála čo bude, keď sa narodí druhé. No narodila sa nám malá princezná, ktorá je veľmi pokojná, dobručká, sama sa zahrá .... normálne nechápem. No jedno viem - práve idem plánovať tretie 😀 😀 😀

diusik
1. jan 2014

@babyxl vdaka tejto teme som dospela k nazoru,ze niektori ludia proste nepochopia co je na tom take dobre mat tolko deti,ze naco moze niekto este chciet 4,5...ale to im nevysvetlis...ja uz teraz citim,ze by mi 2 deti nestacili,a vobec nezdielam nazor ze kde su 3 deti a viac,ze maju neplnohodnotny zivot,ako to tu odznelo,prave naopak...
@cmulinko veru veru,bude veselo 😀 mne nic nevadi,len tie bitky furt,fackuju sa jak v tych filmoch s Bud Spencerom 😒 😝

cmulinko
1. jan 2014

@diusik viem si ich predstavit nezbednikov 😀 snad sa niekedy dofackuju uz a prestane ich to bavit 😀

aliza
1. jan 2014

@diusik a ty tiez asi nikdy nepochopis, preco je pre niekoho dobre mat deti 2 😉. Niekomu proste tie 2 deti stacia, tak ako tebe 2 nestacia...niet co vysvetlovat 😎 ....pochopenie by malo byt na oboch stranach, nie?

babyxl
autor
1. jan 2014

@monhla nadhera 🙂

babyxl
autor
1. jan 2014

@aliza maš pravdu ano pochopenie ma byt na oboch stranach a ja ta chapem

diusik
1. jan 2014

@aliza preco pises ze nikdy nepochopim,ved ja to chapem ze niekomu staci 1 alebo dve,proste kazdy naco sa citi.Nechapem preco by mi trebalo nieco vysvetlovat.Ja som nikomu tu nehovorila ze nechapem ludi komu stacia 2 deti.Prave opak sa tu deje,ze niektore pisu ako velmi to nechapu...
radsej si precitaj este raz pozorne moj prispevok

aliza
1. jan 2014

@diusik ty si napisala, ze druhym nevysvetlis, ze preco je dobre mat 4/5 deti.......a ja som reagovala, ze nic vysvetlovat netreba lebo pre niekoho je dobre mat napriklad deti 2. A pises, ze ludia nepochopia...no nepochopia lebo tych 5 deti mat nebudu 😉, takze je logicke, ze to nechapu, ale nazor na to mat mozu, nie?

cmulinko
1. jan 2014

@babyxl cim dalej som na koniku tym dalej mam pocit,ze niektore problemy by som aj rada riesila s miekym kto si ma vypocuje a povie mi svoj nestranny nazor na vec ale potom si uvedomim co sa deje na tejto stranke a prejde ma chut sa delit o cokolvek....a zatial sa mi celkom dari byt poradcom a butlavou vrbou sebe samej 😉

diusik
1. jan 2014

@aliza no ano,ja som pisala,ze niektori to proste nepochopia co je natom dobre a co?To nie je kritika.To este predsa neznamena ze ja nechapem ich,ked nechcu mat tolko deti.Proste mi vadi ako si napisala "a ty tiez asi nikdy nepochopis " ved ja som nikoho neodsudzovala a nepisala som ze nechapem tych inych...

aliza
1. jan 2014

@diusik ok, v poriadku, nechcem sa tu dotahovat...pisane myslienky je tazsie pochopit tak, ako to pisatel myslel😉. Ak som nieco pochopila inak, ako si myslela, tak sa ospravedlnujem 🙂

diusik
1. jan 2014

@aliza ano casto clovek nieco napise a ten druhy to pochopi ako kritiku alebo negativum...chyba tam mimika a vsetko okolo toho,preto je tu casto vela hadok...zial

eevicka83
1. jan 2014

@babyxl ja hovorim ze ked to tak citis tak dalsie dietatko v pohode aj v 38-ke....nemusia byt deti obklopene luxusom hlavne nech je naokolo laska..ja mam 30 rokov 3 deti a urcite chcem aj stvrte!!vsetko ale zavisi od toho ci budeme vsetci zdravi...potom by sme urcite chceli este jedno dietatko.

aliza
1. jan 2014

@diusik asi tak ...

ifkael
1. jan 2014

Vobec neries co si kto mysli a ked sa nato citis chod do toho

gabuci
1. jan 2014

Ked sa na to cítiš,tak kludne.ja som vyrastala ako jedináčik,som rada,že sa nám podarili tie dve čo mám, v mojom okolí väčšinou maju ženy tak najviac dve deti,tu na koníku som spoznala užasné mamičky,ktoré aj viac detí zvládli v pohode.ja som mala obe rizikové,slabý krčok,no už ľutujem,že som neriskovala ešte pred 40-kou aj to tretie.Veľmi sa mi páčia rodiny kde maju viac detí..Pravdu povediac ked som bola ešte školáčka ani mi nechýbal surodenec,ale v dospelosti by mi nezaškodilo takého fajn brata či sestru mať.Takže kde sa na to cítiš nenechaj sa odradiť,určite ani tvoj muž nemusí mať všetky choroby čo mali jeho rodičia.Samozrejme treba zvážiť ako si na tom aj ty zdravotne,tlak,klby,maternica atd.

whiterosses
1. jan 2014

@babyxl držím palčeky :D hlavne zdravie, ...

mokon
1. jan 2014

@babyxl ak ste na tom finančne ok a s manželom cítite obaja, že to naozaj chcete, určite áno, držím palce 🙂