icon

Váš názor na piate tehotenstvo v 38. rokoch

babyxl
1. jan 2014

ahoj babenky chcem sa opytat myslite si že vek 38 rokov je vela na posledne piate dietatko?velmi nad tym uvažujem otehotniet ešte raz ale tych pre a hlavne proti je vela ....rada by som počula aj vaš nazor hoci ma nepoznate .....zakaždy prispevok vopred velmi pekne dakujem Ivana

7katka
2. jan 2014

@babyxl aj mna moja mamka mala v 38. rokoch a bola som piate dieta, teraz ma cez 70. a este mi pomaha s mojimi detmi🙂, tak preco nie?

ladywitch26
2. jan 2014

@babyxl zijem v irsku a tu vacsina zien v tvojom veku este len zacina s rodenim deti 😉 ak sa na to citis, tak kludne chod do toho. len pozor, aby to nedopadlo ako u mojej kamosky. mala 12r. dceru, 10r. syna, 2r dceru a ze ku nej este rovesnika budu mat. no a nakoniec porodila dvojicky 😀

cmulinko
2. jan 2014

@ladywitch26 jeej mile prekvapenie,teba som tu 100 rokov nevidela resp sme sa nestretli v ziadnej teme.Gratulujem k tretiemu prirastku...viem,ze je to od temy tak sorry,ale musela som. 🙂

malabiba
2. jan 2014

@tanapeta tu ide o to, aký máme názor na to, mať 5 dieťa.....nič viac....iba hovorím, že prečo nie ?🙂

ladywitch26
2. jan 2014

@cmulinko dakujem. 🙂 a zas az tak od temy to mozno nebude...aby som tu o par rokov nepisala to iste ako zakladatelka temy 😀

cmulinko
2. jan 2014

@ladywitch26 no sme k tomu o cosi blizsie ako vzdialenejsie,ze? 😀

zuzicek88
2. jan 2014

@babyxl ja mam 37 a snazime sa o prve babo v maji minuleho roku som sa vydavala,tak verim,ze sa to podari uz kazdu chvilku hihi

flower2
3. jan 2014

Ahoj, ja osobne poznam dve mamicky co mali babenko okolo 40 ky..... a v pohode.... obidne, jedna z nich chce mat este dokonca druhe... takze roblem by som v tom nevidela....🙂 vela stastia!

bullinka
3. jan 2014

Moja sestra je teraz tehotna, ma 38. Je krásna, čakajú chlapceka, ktorý je zdravý, nemusela isr ani na amnio. Stacilo dobre výsledky testov a kvalitný ultrazvuk, aby im potvrdili, že je všetko ok 😊

silvinuska6
3. jan 2014

tiez poznám pripady deti co sa narodili rodicom po 40-tke dokonca jeden prípad v 45-ke je tam mozno nejake riziko ale povedzme si uprimne co je dnes bez rizika a pokial sa budete o neho vediet postarat a zabezpecit mu vsetko co potrebuje preco nie ?

zuzkanik
3. jan 2014

@babyxl 38 rokov ani zďaleka nie je veľa na dieťatko. Ak sa aj o piate dokážete postarať rovnako ako o štyri, čo už máte, len do toho. Držím palce. 😉

zuziqu
7. jan 2014

Myslim si ak máš tužbu tak nečakaj a choď do toho. Ja som čakala v 38 piate babatko, ale nedopadlo to dobre. Davala som vinu veku ale všetci mi hovoria že to je len náhoda.

niki888
9. jan 2014

Ahoj ja som uz raz pisala nech do toho ides a nepocuvaj druhych ale ako tu citam je tu zase vela ,,uzasnych moralizovanych " co sa staraju. Ako si sa rozhodla?

alusha
9. jan 2014

@7katka ja som na tom presne tak isto, tiez som piate dieta a mamina ma mala v 38 a tiez este s detickami pomoze, hoci uz menej vladze, ale cely zivot a aj doteraz mali plny dom deti a boli stastni 🙂

samara1609
21. jan 2014

ved to je krasne 🙂)) hor sa do toho.

majulienk
21. jan 2014

@babyxl raz tu jedna ceska maminka napisala krasnu myslienku (co sa dalsieho dietatka tyka): "SNÍT=MÍT" 😉 takto sme sa rozhodli aj mi s muzom ze chceme dalsie 😀

kallocka
21. jan 2014

Moja švagrina s mužom čaká planované ôsme dieťa, toho roku mala 40tku. Proste, ked sa raz do deti zalubis... 🙂

katka1981
21. jan 2014

@babyxl, je to skor o psychike. Ja som sa citila ze uz v 31 by som bola na 2. stara. No a uz mam viac a uz vek neriesim 😀 Ked sa dosyta vyspim a budem zdrava, tak mozem uvazovat.... ak sa dobre citis, tak vek neries. Mam pocit, ze do 40-tky nebudes vobec ziadna rarita dnes.

katka1981
21. jan 2014

@babyxl, rozmyslas rozumne, on ma pravo na geneticke testy, kedze ma predispoziciu a to vam hodne napovie. A bude chodit na pravidelne kontroly, bude sledovany a tym padom, keby sa nieco nedajboze lekarom nezdalo, tak je pod kontrolou. Naopak, niekto kto sledovany nie je, je pod vacsim rizikom.

livia341
21. jan 2014

Moja mama v 40tke porodila 6 dieťa-moju sestru a všetko v poriadku prebehlo.Neboj vsetko ok dobre dopadne.

31majka12
21. jan 2014

podla rozpravania mojej mamy ...som tu nemala byt a predsa rozhodla sa tak ako sa rozhodla....a ja nelutujem ze zijem,,,narodila som sa ako 4 v poradi mamina mala 42 rokov,,,a medzi mnou a najmladsim z bratov je 14r rozdiel...
Ja by som to nechala na osud.
Co povies?

sharon1
21. jan 2014

Tak o tomto sa moze diskutovat len na slovensku. Ja mam 41 rokov a cakam prve babätko a dufam, ze nie posledne. Zatial je vsetko v poriadku az na take bezne tazkosti, ktore s vekom nemaju nic spolocne. Lekari na sk ma hned kvoli veku klasifikovali ako rizikovu a v rakusku, kde zijem mi vravia, ze to uz 30 rokov neplati. Dufam, ze maju pravdu. Poznam vela zien vo svojom okoli tiez prvorodicky po 40tke. Pokial viem, su len 2 rozdiely. Prvy: väcsie risiko downoveho syndromu a ten druhy: sme asi viacej ustrachane. Ostatne zavisi hlavne od sucasneho zdravotneho stavu. Ja sa teraz citim ovela zdravsia ako pred 15 rokmi. Prestala som fajcit, sportujem a zdravsie sa stravujem. Vek u teba nehra urcite rolu, je to len o tom ako velmi obaja s partnerom to dieta chcete. Lebo len vy o tom rozhodujete! Prajem vela stastia!

katrinka8
21. jan 2014

Ahoj, ja som bola teraz na prehliadke po sestonedeli a moja Dr.sa ma opytala, ci planujeme este 3. babatko (kvoli Rh faktoru, ja mam Rh minus a obe deticky zdedili plus, cize mi museli zakazdym pichnut rhegu a po pol roku musim na kontrolu protilatok). Tak som sa zasmiala, ze tak kratko po porode sa ma pyta na to. A ona, ze ved ked bol ten porod taky jednoduchy a lahky (som povedala, ze by som tak aj kazdy den mohla rodit), tak ze preco nie. A ja, ze vek - budem mat 34 rokov a mm 38 bude mat. A moja Dr. vravi, ze je to uplne v pohode, ze aj starsie maminky su a je to uplne v poriadku. Tak som sa nad tym zamyslela, ze asi na tom naozaj nieco bude. Ak sa na tehotenstvo s manzelom citite, tak kludne chod do toho 🙂 Ja sa nebojim ani tak tehotenstva a porodu vo vyssom veku, ale skor takej dalekej buducnosti - ze vek nas, rodicov a nasich deti. Proste ze budu mat 20 a rodicia vyse 50, proste tie generacne rozdiely potom budu markantnejsie a tiez zdravotne problemy atd. ...

babyxl
autor
27. jan 2014

@niki888 ešte vaham a rozmyšlam 🙂

niki888
27. jan 2014

@babyxl nenechaj sa znechutit ostatnymi🙂

lieska
31. jan 2014

@babyxl - necitala som prispevky od ostatnych dievcat,a le podla mna vek 38 rokov vobec nie je neskoro na dieta. Mam kopec kamosiek, kt. v takom veku rodili a v pohode, dokonca ja sama som momentalne tehu a mam 39 (ale stiham porodit este do 40-tky!!! 😀 ) ja by som takuto temu na tvojom mieste vobec ani s nikym inym neriesila a uz vobec nie na konikovi! 😀 Je to tvoja vec, tvoje rozhodnutie, tvoj vnutorny hlas! Alk mas pocit, ze este nie ste "kompletni", tak chod do toho! Reakcie okolia ta nemusia zaujimat! Drzim palce!!!!

lubikan
31. jan 2014

moj nazor...tehotenstvo v 38 ok..ale 5 deti ??? moje nervy 😅 😅 😅 😕 😕

lieska
31. jan 2014

@sharon1 - ja zijem tiez v Rakusku a mozem potvrdit co pises, nikto sa tu absolutne nad tym nepozastavuje. Ja mam teraz 39, cakam tretie, prve som mala v 34. Podla informacii mojho lekara ta hranica 35 rokov, po ktorej ma byt akoze vyssie riziko DS uz davno nie je, 50% zo vsetkych pripadov deticiek s DS sa narodilo mamam pred 35 rokom. Takze asi len to "ustrachanie" je jedina nevyhoda! To mozem tiez potvrdit! 😀 😀 😀

spevacka
9. feb 2014

ja som mala druhé dieťa v 39. normálne tehotenstvo, všetko bez komplikácií...do toho

havedka
16. mar 2014

@babyxl ako to dopadlo,cakate babenko?