Váš názor na piate tehotenstvo v 38. rokoch
ahoj babenky chcem sa opytat myslite si že vek 38 rokov je vela na posledne piate dietatko?velmi nad tym uvažujem otehotniet ešte raz ale tych pre a hlavne proti je vela ....rada by som počula aj vaš nazor hoci ma nepoznate .....zakaždy prispevok vopred velmi pekne dakujem Ivana
@babyxl zijem v irsku a tu vacsina zien v tvojom veku este len zacina s rodenim deti 😉 ak sa na to citis, tak kludne chod do toho. len pozor, aby to nedopadlo ako u mojej kamosky. mala 12r. dceru, 10r. syna, 2r dceru a ze ku nej este rovesnika budu mat. no a nakoniec porodila dvojicky 😀
@ladywitch26 jeej mile prekvapenie,teba som tu 100 rokov nevidela resp sme sa nestretli v ziadnej teme.Gratulujem k tretiemu prirastku...viem,ze je to od temy tak sorry,ale musela som. 🙂
@cmulinko dakujem. 🙂 a zas az tak od temy to mozno nebude...aby som tu o par rokov nepisala to iste ako zakladatelka temy 😀
@ladywitch26 no sme k tomu o cosi blizsie ako vzdialenejsie,ze? 😀
Ahoj, ja osobne poznam dve mamicky co mali babenko okolo 40 ky..... a v pohode.... obidne, jedna z nich chce mat este dokonca druhe... takze roblem by som v tom nevidela....🙂 vela stastia!
Moja sestra je teraz tehotna, ma 38. Je krásna, čakajú chlapceka, ktorý je zdravý, nemusela isr ani na amnio. Stacilo dobre výsledky testov a kvalitný ultrazvuk, aby im potvrdili, že je všetko ok 😊
tiez poznám pripady deti co sa narodili rodicom po 40-tke dokonca jeden prípad v 45-ke je tam mozno nejake riziko ale povedzme si uprimne co je dnes bez rizika a pokial sa budete o neho vediet postarat a zabezpecit mu vsetko co potrebuje preco nie ?
Myslim si ak máš tužbu tak nečakaj a choď do toho. Ja som čakala v 38 piate babatko, ale nedopadlo to dobre. Davala som vinu veku ale všetci mi hovoria že to je len náhoda.
Ahoj ja som uz raz pisala nech do toho ides a nepocuvaj druhych ale ako tu citam je tu zase vela ,,uzasnych moralizovanych " co sa staraju. Ako si sa rozhodla?
ved to je krasne 🙂)) hor sa do toho.
Moja švagrina s mužom čaká planované ôsme dieťa, toho roku mala 40tku. Proste, ked sa raz do deti zalubis... 🙂
@babyxl, rozmyslas rozumne, on ma pravo na geneticke testy, kedze ma predispoziciu a to vam hodne napovie. A bude chodit na pravidelne kontroly, bude sledovany a tym padom, keby sa nieco nedajboze lekarom nezdalo, tak je pod kontrolou. Naopak, niekto kto sledovany nie je, je pod vacsim rizikom.
Moja mama v 40tke porodila 6 dieťa-moju sestru a všetko v poriadku prebehlo.Neboj vsetko ok dobre dopadne.
podla rozpravania mojej mamy ...som tu nemala byt a predsa rozhodla sa tak ako sa rozhodla....a ja nelutujem ze zijem,,,narodila som sa ako 4 v poradi mamina mala 42 rokov,,,a medzi mnou a najmladsim z bratov je 14r rozdiel...
Ja by som to nechala na osud.
Co povies?
Tak o tomto sa moze diskutovat len na slovensku. Ja mam 41 rokov a cakam prve babätko a dufam, ze nie posledne. Zatial je vsetko v poriadku az na take bezne tazkosti, ktore s vekom nemaju nic spolocne. Lekari na sk ma hned kvoli veku klasifikovali ako rizikovu a v rakusku, kde zijem mi vravia, ze to uz 30 rokov neplati. Dufam, ze maju pravdu. Poznam vela zien vo svojom okoli tiez prvorodicky po 40tke. Pokial viem, su len 2 rozdiely. Prvy: väcsie risiko downoveho syndromu a ten druhy: sme asi viacej ustrachane. Ostatne zavisi hlavne od sucasneho zdravotneho stavu. Ja sa teraz citim ovela zdravsia ako pred 15 rokmi. Prestala som fajcit, sportujem a zdravsie sa stravujem. Vek u teba nehra urcite rolu, je to len o tom ako velmi obaja s partnerom to dieta chcete. Lebo len vy o tom rozhodujete! Prajem vela stastia!
Ahoj, ja som bola teraz na prehliadke po sestonedeli a moja Dr.sa ma opytala, ci planujeme este 3. babatko (kvoli Rh faktoru, ja mam Rh minus a obe deticky zdedili plus, cize mi museli zakazdym pichnut rhegu a po pol roku musim na kontrolu protilatok). Tak som sa zasmiala, ze tak kratko po porode sa ma pyta na to. A ona, ze ved ked bol ten porod taky jednoduchy a lahky (som povedala, ze by som tak aj kazdy den mohla rodit), tak ze preco nie. A ja, ze vek - budem mat 34 rokov a mm 38 bude mat. A moja Dr. vravi, ze je to uplne v pohode, ze aj starsie maminky su a je to uplne v poriadku. Tak som sa nad tym zamyslela, ze asi na tom naozaj nieco bude. Ak sa na tehotenstvo s manzelom citite, tak kludne chod do toho 🙂 Ja sa nebojim ani tak tehotenstva a porodu vo vyssom veku, ale skor takej dalekej buducnosti - ze vek nas, rodicov a nasich deti. Proste ze budu mat 20 a rodicia vyse 50, proste tie generacne rozdiely potom budu markantnejsie a tiez zdravotne problemy atd. ...
@babyxl - necitala som prispevky od ostatnych dievcat,a le podla mna vek 38 rokov vobec nie je neskoro na dieta. Mam kopec kamosiek, kt. v takom veku rodili a v pohode, dokonca ja sama som momentalne tehu a mam 39 (ale stiham porodit este do 40-tky!!! 😀 ) ja by som takuto temu na tvojom mieste vobec ani s nikym inym neriesila a uz vobec nie na konikovi! 😀 Je to tvoja vec, tvoje rozhodnutie, tvoj vnutorny hlas! Alk mas pocit, ze este nie ste "kompletni", tak chod do toho! Reakcie okolia ta nemusia zaujimat! Drzim palce!!!!
moj nazor...tehotenstvo v 38 ok..ale 5 deti ??? moje nervy 😅 😅 😅 😕 😕
@sharon1 - ja zijem tiez v Rakusku a mozem potvrdit co pises, nikto sa tu absolutne nad tym nepozastavuje. Ja mam teraz 39, cakam tretie, prve som mala v 34. Podla informacii mojho lekara ta hranica 35 rokov, po ktorej ma byt akoze vyssie riziko DS uz davno nie je, 50% zo vsetkych pripadov deticiek s DS sa narodilo mamam pred 35 rokom. Takze asi len to "ustrachanie" je jedina nevyhoda! To mozem tiez potvrdit! 😀 😀 😀
ja som mala druhé dieťa v 39. normálne tehotenstvo, všetko bez komplikácií...do toho

@babyxl aj mna moja mamka mala v 38. rokoch a bola som piate dieta, teraz ma cez 70. a este mi pomaha s mojimi detmi🙂, tak preco nie?