icon

Váš vek ako prvorodičiek, prípadne váš vek v ktorom ste mali deti?

6. apr 2020

Asi vam to bude zniet ako banalita ale trochu mam obavy ohladom veku v ktorom raz dufam budem mat svoje vytuzene dieta/deti...s manzelom mame za sebou 4 roky tuzob, niekolko potratov, napokon vytuzene tehotenstvo ktore ale skoncilo udusenim dietatka - po termine porodu, nestihli zachranit...coskoro oslavim 33, kvoli akutnemu cisarskemu rezu musime este nejaky cas pockat...a ja sa citim akoby som uz teraz meskala...prosim ukludnite ma, ze sa to da aj v tomto veku, riesim hlavne to ze to dieta bude este nesebestacne ked my uz pomaly v dochodkovom veku (a to moj manzel je este odo mna starsi...)...potrebujem trosku povzbudenia, za vsetky vase zdielane skusenosti dakujem...

Strana
z3
veronika1234512345
6. apr 2020

Ahoj v prvom rade ma to hrozne mrzí čím si si prešla 😔
A v druhom rade ja mam 26 a muž má 42.
Čakáme naše prvé dieťa po 3 ročnom snažení. Do budúcna by som ešte jedno chcela. Tak snáď do muzovej 50 budú 2 deti 🙂

anna_orchid
6. apr 2020

prve 32 a druhe 38. Obcas mam tiez obavy, ze mladsi akurat skonci vysoku (ak na nu pojde), ked budeme s muzom odchadzat do dochodku, ale deti su uzasne a stoja za to. Zivot prinasa vselico, bez ohladu na vek. Veľmi ti prajem, aby už bolo všetko v poriadku a tvoje obavy sa časom vytratili.

kamowa
6. apr 2020

prve v 30, druhe v 32, tretie v 35 a stvrte v 38 ... a ano, manzel je o 7 rokov starsi 😀 Prajem vsetko dobre 🌹

metuzalem
6. apr 2020

Cakam prve teraz v 34, vsetko prebieha ok som v 5 mesiaci

ikonica
6. apr 2020

O dieta sme sa zacali snazit na jar 2016... To som akurat mala 34... A porodila som az v 2019 ako 37 rocna... Medzitym som si vselicim preskakala... A je tu x starsich prvoridiciek, takze sa neboj ;) ja by som este jedno brala, ale max do 40tky... A mm je o 5 rokov starsi..

miruslb
6. apr 2020

Ja keď som rodila, mala som 31, manžel 44. Teraz má dcérka 2 roky, ja 33 a manžel 46, čiže pomaly ťahá na 50, ale je to dobré. 😉

evalin88
6. apr 2020

Moja teta mala syna v 33 rokoch, po 11 rokoch snazenia a 1 mimomaternicovom. Uz je dospelý, skor ona ho prehnane ochranovala od malicka. Moj brat sa narodil ked mala mama 35 a ja 15. Podla mna v dnesnej dobe sa ta hranica vyrazne posuva nahor. Mrzi ma co sa Vam stalo, poznam jeden par, ktoremu sa prihodilo nieco podobne, o babo prisli v osmom mesiaci, teraz uz maju zdravu dcerku.

brita7777
6. apr 2020

Prve dieta 34, druhe 36 🙂 okolie robi vela, tlak na matky, ze uz su stare atd..no ja som sa v tom veku staro necitila, ale 4roky materskej spravilo dost a niekedy si vravim, ze som na deti predsalen stara 🙂 mladsie mamicky to asi zvladaju lepsie, starostlivost o deti, ale zase deti som nikdy nejak neplanovala, prisli necakane
Drzim palce 😺

janinah
6. apr 2020

vôbec nerieš čo ako bude,aj mladá matka môže mať problém dieťa vychovať......rob si podla seba,ty si žiješ svoj život,na reči o "starých" rodičkách sa môžeš vieš čo....ja som rodila v 30,32,42..žiadny problém,a to je manžel starší o 8 rokov....

stela01
6. apr 2020

Prvé 31
Druhé 38

mata122
6. apr 2020

21 prvé 23 druhé 🙂 tretie by som chcela stihnúť do 27 ak sa nám podarí dostavať chalupu 🙂

bettymacd
6. apr 2020

Prvé 28 a o mesiac po jeho narodení som oslávila 29.....keby sa dalo bolo by skôr, len rok dva sme sa snazili.....na izbe som bola so ženou a tá mala prvé dieťa v 33 jke
Tie prvé dni to zvládala lepšie aj sa jej mlieko lepšie rozbehlo.
Na druhej strane je som mala bruško hneď preč a ona ešte riadny kotlík.

suzitok
6. apr 2020

Ja 20-25-36
Susedka prvorodicka 43 a caka dalsie,bude mat 45 🙂 vsetko bez problémov

tami2014
6. apr 2020

Som jedinacik. Mama ma mala v 38. Teraz mam 33, ona 71. Vzdy sme mali super vztah a jej by taky vek nikto nehadal.

zuzka1117
6. apr 2020

Ja som mala prvé v 27, druhé v 29. Pre mňa je osobne strop 35, neskôr by som už dieťa nechcela. Nad tretím už neuvažujeme , ale stat sa môže keďže som vždy otehotnela na prvý pokus, takže sa trocha obávam že by sa ešte mohlo pritrafit, ale už by sme s mužom momentálne nechceli ďalšie.

jana_eyre_2
6. apr 2020

Poznám osobne viac žien, ktoré mali deti v neskoršom veku a detičky majú ok, sú šťastní a zdraví.. čo chcem však povedať, že nikto nevie čo ho čaká, ani ten, čo má dieťa v 25 - stať sa môže bohužiaľ čokoľvek, ale ani NEMUSI.. tak sa netráp, nikam nemeskas..

Ja som mala deti v 28, 29 a 32.. ak by sa zadarilo do 40 mať štvrté, budem rada..

Držím ti palce..

autor
6. apr 2020

dakujem za vase skusenosti...a aj za povzbudenia...snad aj nas cakaju lepsie zajtrajsky.

denden77
6. apr 2020

ahoj.. ja mam 34, chlap 42.. prve tehotenstvo bolo v 33, skoncilo v 21tt.. teraz som v 17tt.. nezuufaj, vsetko stihas.. vela stastia 😊🍀

katpox
6. apr 2020

Ja som mala v 30tke a nelutujem. Vek sa posuva, moja babka rodila v 19tke,mamina 22,segra 23 a ja 30, sa mi to zda akurat okolo 30tky.

visna6
6. apr 2020

Drzim ti prsty 🙂 ja som sice rodila minuly rok v 27 rokoch, no chcela som napisat ine, aby si nezufala. Mna mali na 41 (teda mama...oco o 3 viac). Sestra mala vtedy cerstvych 19 a brat 18. A bolo to v pohode. Aj je...vekovy rozdiel je sice citit v niektorych veciach, ca sto mi vraveli ze som ako jedinacik ale nebola som...v podstate som vyrastala s detmi surodencov. Celkom to bola aj sranda ked po mna prisiel oco do skolky a ucilke....prisiel dedko...a ja som sa vrtila do triedy a hrdo zahlasila to je ocko.
Neboj, nemas tak vela, bude to v pohode co sa veku tyka, vase dieta vas bude lubit 🙂 ale jasne...ked mama chce nieco s technikou pc, telefon...tak musim vysvetlovat dlho :D

lenka2710
6. apr 2020

Prvé 24, druhé keď sa narodí budem mat 30, muž je o 4 roky starší! Jedna známa porodila prvé v 43 rokoch, tiež si preskakala všetkým možným, ale nakoniec sa podarilo 😉
Ja by som chcela ešte tretie do 35,ale muž mi tvrdí, že už je starý a ze už ďalšie nechce 🤷‍♀️

raszuz
6. apr 2020

Manžel mal prvého syna ako 30 ročný, so mnou mal deti prvé ako 42, ja som mala 34, druhé 45 on, ja 37

andrea_prestastna
6. apr 2020

Prve 29 a teraz sa nejak nedari mam 33 tak snad po karantene bude😁

kittyna5
6. apr 2020

Ja budem rodiť 25 ročná, priateľ má 30. Stihla som to tak ako som chcela do 25, nechcela som mať dieťa po 30, tak aspoň toto mi zatiaľ vychádza 🙏🏻

jakoma
6. apr 2020

to mas v pohode, drzim palce, nech vam to vyjde.. rodicom mojho kamarata sa dlho nedarilo, jeho starsia sestra sa narodila ich mame na cca 43 a on na 45-46 🙂

majamat
6. apr 2020

ja mam len 1 dieta a mala som 34r ked sa narodila. boli problemy pri porode, ale bola som v skupine mamiciek po 40-tke. a teda poznam aj v mojom okoli a aaj v tejto skupine mamicky, co mali dieta okolo 40t-tky, ci uz kratko pred,a elbo aj po. osobne poznam 2 prvorodicky, jedna 38, druha 42. ta prva bez problemov, druha neviem, az tak dobre sa nepozname.
a v skupine ich bolo mnoho, niektore boli sice viacrodicky, ale mat dieta napr., aj 46r je riziko, ci si prvorodicka, ci viacrodicka. a teda tieto zeny to zvladli velmi dobre.
a teda skoro som zabudla, sestra mala cerstvych 42r ako prvorodicka. a ma doma 6t drobca. v tehu boli nejake problemy, ale teda to maju mnohe zienky a porod sekciou. tam uz problem nebol.

cee_68
6. apr 2020

Prve 39, druhe 42 😉

lija22
6. apr 2020

prve dve v 33, tretie v 38. Drzime palce ;)

simonahugo
6. apr 2020

21

jeliz59
6. apr 2020

24 otehotnela 25 rodila....😊

Strana
z3