icon

Vianočná depresia z neplodnosti.

21. dec 2019

Dnes pred vianocami to na mna dolahlo 😭. Dalsie Vianoce bez dietatka. Tak velmi by sme s muzom chceli mat dietatko a nedari sa nam uz 5 rokov 😕. Buduci rok este skusime umele oplodnenie. Ale asi by som sa mala zmierit s tym, ze nam dietatko nie je dopriate. A neviem sa s tym zmierit. Niekto povie, uzivajte si dovolenky, vylety, sport atd. Ano peniaze na vsetko toto mame. Ale mna to uz vobec nebavi. Vsade su rodinky s detmi. A ja sa uz citim menej cenna, kedze nemame aj my babatko. Adoptovat si nechceme, to uz ozaj radsej nemat dieta 😭. Citim sa z toho tak smutne, ze nie som tehotna 😕. Tak som verila, ze tento rok sa to uz podari, a nic 😕

autor
21. dec 2019

@gagik ano uz davno sme mali podstupit IVF, ale aspon som sa stihla psychicky pripravit co ma pri IVF caka, pichanie ihiel, narkoza, plno hormonov atd.

autor
21. dec 2019

@veronikaszabova dakujem ❤😊. A tiez som kukala o tej dokonalej rodinke bielejvlcice. Este aj ten adoptivny otec ju obvinil, ze jej adoptivna mama kvoli nej infarkt dostala. A bez vetra sa ani listok nepohne. Urcite vedel preco to vravi. A plno ineho co pisala...No idealna to je zena...

janula3000
21. dec 2019

Testy na celiakiu si neskusala? Mám známu im sa tiež nedarilo 6 rokov pochodili doktorov a všade ta istá odpoved že nevidia dôvod prečo by nemala otehotnieť. Nakoniec jej všeobecnú lekárku napadlo či nemá intoleranciu lepku čo jej testy potvrdili a po dvoch mesiacoch na diéte ostala tehotná.

autor
21. dec 2019

@janula3000 mne robili aj testy na celiakiu, uplne na vsetko co moze ovplyvnit plodnost a vsetko mam vraj v poriadku. A aj manzelovi vsetky mozne testy robili, a tiez ma vsetko v poriadku. Asi to bude osud 😕. Dal mi osud dokonaleho milujuceho manzela, tak mi uz nedal dietatko osud, aby som nemala vsetko. Asi budem sa musiet zmierit s osudom, a byt stasna za krasne manzestvo, aj ked bez babatka 😕

ktochytavzite
21. dec 2019

A tu specialnu imunologiu v Nizre maa absolvovanu?Ak nie,tak ni nevhod na umele.Inak pre mna lepsie adoptovame ako umele oplodnenie. Znama tiez nevedela otehotniet x diagnoz+nadvaha,podali ziadost o adopciu a uz je tehotna.Mozno aj tabtutb po detoch nieco blokuje.

autor
21. dec 2019

@ktochytavzite imunologiu v Presove mame urobenu. Robia tam to iste vysetrenie co v Nitre 😊 . A uplne nic nenasli.

veonika303
21. dec 2019

Včera som tu čítala na modrom koniku že ženám ktorym sa nedarilo otehotnieť pomohli aj kúpele Lúčky kde sa zaoberajú takýmito vecami že sa nedarí z bábätkami a ženám sa podarilo potom otehotnieť.....

evalin88
21. dec 2019

Ja som bola na izbe s prvorodickou ktora mala 42 rokov, vraj to.uz aj vzdali so snazenim a mala je v podstate zazrak🙂 cize vek nie je rozhodujuci. Mamina sestra sa snazila 11 rokov, mala za sebou 1 mimo maternicove, cize zostal iba 1 funkcny vajcovod, ked to " prestali" skusat a sledovat v ktory den, tak sa im podaril syn. Dnes ma 20 rokov

bielavlcica
21. dec 2019

@veronikaszabova joj moja uz som cakala kedy sa ozves s tym tvojim rypanim a radenym,ze sa mam dat vysetrit

veronikaszabova
21. dec 2019

@bielavlcica ja som ti nikde nepisala, ze sa mas dat vysetrit. To neviem, kde si vycarovala. 👍
A tu "moju" si nechaj.
A nakolko tvoje "problemy" nie si podstatou tejto diskusie, nemienim tvoje nekonecne problemy s rodinou, ex priatelom, bankami...riesit.

marsmykkok
21. dec 2019

@tortelinka lebo je to asi prirodzené, myslím, že každé dieťa žije v tom že ho porodila matka a otec je bio, ked sa dozvie, určite to nehodí za hlavu s tým že však ok, ale je to zvláštny pocit, otázky prečo ho bio matka odvrhla, skade pochádza a tak. Určite by to nenechalo hladnou ani mňa ked sa to dozviem a nedá sa to tajiť dlho a dieťa sa to dozvedá väčšinou v najcitlivejšom veku okolo puberty. čo aj poznám alebo som počula prípady určite to nehodili za hlavu že ok

bielavlcica
Odpoveď bola odstránená
bielavlcica
Odpoveď bola odstránená
podkovickaa
21. dec 2019

Presne viem o com hovoris.Tiez nemame dieta a presli sme si vsetkym aj Ivf.Tiez to teraz nejako okolo vianoc vnimam inak, lebo vsetci z rodiny maju male deti,velke deti a my roky nic.Teraz sa uz aspon na dieta nepytaju,lebo som vsetkym povedala,ze sa nedari...Mam uz cez 40 a po tych rokoch viem,ze nezostava nic ine iba to prijat.

veronikaszabova
Odpoveď bola odstránená
autor
21. dec 2019

@bielavlcica Manzela menit nebudem, som s nim stastna, a ak osud rozhodol ze spolu dietatko mat nebudeme, tak budeme bezdetni.

autor
21. dec 2019

@podkovickaa aj ja to uz tak citim, ze to musime prijat ako je. IVF skusime, aby sme vedeli, ze sme urobili vsetko aby sme mali babatko, ale uz nejako neverim na zazrak a najtazsie sa je zmierit s tym, ze ostaneme bezdetni 😕.

lenkakravcova
21. dec 2019

Možno je to drsné, ale psychicky sa skús zmieriť s tým že budete bezdetní (viem ľahko sa hovorí).. ale keď budeš spokojná, tak sa ti možno tvoj sen nakoniec paradoxne splní - len tak náhodou časom 🙂 . Keď na to vkuse myslíš a trápiš sa, tak to ti veľmi k tehotenstvu nepomôže.

bielavlcica
Odpoveď bola odstránená
autor
Odpoveď bola odstránená
bielavlcica
Odpoveď bola odstránená
bielavlcica
Odpoveď bola odstránená
bielavlcica
Odpoveď bola odstránená
autor
Odpoveď bola odstránená
bielavlcica
Odpoveď bola odstránená
tortelinka
21. dec 2019

@marsmykkok ja v súčasnosti nepoznám ani jedno dieťa, ktoré by sa to dozvedelo okolo puberty, a mám takých rodín v okolí dosť. Dnes sa totiž veľmi apeluje na to aby sa to deti "nedozvedeli" ale aby s tou informáciou žili od začiatku. Každá jedna adoptívna rodina, ktorú poznám to tak urobila a deti normálne vyrastajú , s vedomím, že sa nenarodili svojim rodičom

asia83
21. dec 2019

@bielavlcica Jednoduché. Ich gény ste získali v najmenšej možnej miere. Ale vaše deti, vnúčatá ich môžu mať. Nie je na tom nič zlé. Ja zase poznám rodinu s adoptovanými deťmi a tam sa gény prejavili v plnej miere. Ja som za adopcie, samozrejme, ale nie každý to dokáže. Kto áno, miluje ako vlastné, všetka česť.

tortelinka
21. dec 2019

nič to nemení na veci, že tvoj príspevok je pohŕdavý voči adoptovaným deťom

bielavlcica
21. dec 2019

@asia83 neviem ale podla mna prisnou vychovou sa to z dietata da dostat. Mna nikdy nenapadlo vyskusat drogy prip. Sa predavat aj ked by som mohla byt po matke

whatever1
Odpoveď bola odstránená