icon

Vianočná depresia z neplodnosti.

21. dec 2019

Dnes pred vianocami to na mna dolahlo 😭. Dalsie Vianoce bez dietatka. Tak velmi by sme s muzom chceli mat dietatko a nedari sa nam uz 5 rokov 😕. Buduci rok este skusime umele oplodnenie. Ale asi by som sa mala zmierit s tym, ze nam dietatko nie je dopriate. A neviem sa s tym zmierit. Niekto povie, uzivajte si dovolenky, vylety, sport atd. Ano peniaze na vsetko toto mame. Ale mna to uz vobec nebavi. Vsade su rodinky s detmi. A ja sa uz citim menej cenna, kedze nemame aj my babatko. Adoptovat si nechceme, to uz ozaj radsej nemat dieta 😭. Citim sa z toho tak smutne, ze nie som tehotna 😕. Tak som verila, ze tento rok sa to uz podari, a nic 😕

Strana
z4
asia83
22. dec 2019

@bielavlcica Máte pravdu. Čoraz viac ľudí je bez pokory, ale sú plní hrdosti a pýchy, čiže zla. Smutné.

stanzi
22. dec 2019

@bielavlcica Pises, ze MK uz davno nie je o radeni, ale o nadavani a zhadzovani...A ty si urobila co? Ako prva si v tejto diskusii zakladatelku zhodila a vynadala jej, ze si zasluzi ze nema deti a ze tak jej treba.

Autorka nenapisala nic 's pohrdanim'. Jednoducho skonstatovala fakt, ze adoptovat nechce. Vela zien adoptovat nechce. To ale automaticky neznamena, ze su zle alebo ze sa povysuju nad inych...

niikoletka
22. dec 2019

@bielavlcica prosímta kým tu začneš dávať tieto svoje múdre rady tak sa zdvihni a chod sa pozrieť na poradovniky a na to koľko reálne deti ide na adopciu. Ja pracujem na pôrodnici takže veľmi dobre viem koľko novorodencov ide na adopciu, za posledné tri roky to nebol ani jeden zdravý novorodenec. Nejde o farbu pleti ale o zdravie. Na adopciu idú deti s vážnym postihnutím a potrebou celoživotnej opatery a to máš teda pravdu radšej budem plakať nad tým ze dieťa nemám ako si adoptovať dieťa choré. To ze teba adoptovali pred xx rokmi je pekne ale už to dávno nie je také jednoduché ako sa zdá a keby sa každý bezdetny pár vedel dostať k zdravému dieťaťu ver tomu ze by to fungovalo uplne inak.

niikoletka
22. dec 2019

Veru obdobie Vianoc je jedno z najhorších presne viem co prežívaš. Ja som po neúspesnom cykle IVF. V hlave sa mi viria len myšlienky na minule a predminule Vianoce ako sme boli plní optimizmu a prisahali sme si ze ďalšie Vianoce už budú v trojici. Nie sú. Je to veľmi ťažké na psychiku a nikto z okolia to nechápe lebo ten kto si tým neprešiel ti bude vždy len hovoriť ako na to nemáš myslieť.. Lebo je to veľmi jednoduché nemyslieť na to samozrejme

katra44
22. dec 2019

@niikoletka až mi srdce zovrelo a slzy na krajíčku. Ani si neviem predstaviť aké ťažké to musí byt, keď pracuješ na pôrodnici. My sa trápime už vyše 3roky a nič a sú fakt chvíle kedy má chytí riadna depka. My sme sa aj prihlásili do adopcneho programu ale po prvom stretnutí sme žiadosť stiahli. Žijeme v krajine kde systém funguje a preto tu je max 20 deti ročne. Vyžadovali od nás aby sme boli viac než perfektní vo všetkom (zdravie, bývanie, financie...) a “ponukali” väčšinou choré deti 2-5 ročné. Nehovoriac o tom že to vyjde na 10-30000 EUR.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Autor odpoveď zmazal
bielavlcica
22. dec 2019

@niikoletka Dobre dam ti otazku a uprimne mi odpoved. Mas moznost si adoptovat z dvoch deti.
Jedno je mentalne aj telesne postihnute a druhe je navonok ako kazde bezne dieta no ma diagnozu o ktorej si ty a ani tvoj lekar v zivote nepoculi a ani nemas sajnu co to je za ochorenie. Dieta ktore treba drzat na prisnej strave aby neskoncilo ako prve. Ktore z nich si vyberies?

bielavlcica
22. dec 2019

@ptmt1011 precitaj si vsetky prispevky a mozno pochopis. Deti z dd su normalny ludia nie ziaden odpad. A nikto ti predsa nenuka adoptovat si romske dieta a prosim ta je to romske dieta nie cigan tak mozes vypravat niekde v krcme. Ja som tiez vyrastala v zmiesanej skupine dd a tie deti su uspesnejsie nez vacsina nasej rasy. Za to ze kazdy romskych obcanov hned nadze do jedneho vreca neznamena,ze sa nenajdu medzi nimi vynimky.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
bielavlcica
22. dec 2019

@ptmt1011 zrejme asi necitas dobre ja som v decaku nevyrastala. Bola som v decaku iba rok ked si ma adoptovali. Som sice v decaku bola do 25 rokov ale nehanbim sa za to. Vy sa tu vkuse vadite a riesite biele,ciganske a cierne a kdejake decko.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
bielavlcica
22. dec 2019

@ptmt1011 v prvom rade autorka hned spomenula prva biele dieta citujem ,, Na biele babatko sa caka 7 rokov priemerne, a vzdy bude mat geny svojich rodicov."
Podla mna je dost jasne z toho,ze autorka nschce dieta z dd lebo by jej hned nukali romskeho povodu alebo nedajboze ine lebo ona silou mocou chce len to BIELE ale aj tak to neni ono vsak preboha co keby z toho vyrastol nejaky druhy Jack Rozparovac,ze? Lebo jej dieta ktore si ona splodi bude hnex od narodenia najinteligentnejsie,najsamlepsie, najsikovnejsie a urcite z neho nevyrastie to co vyrasta v dd nie? Precitaj si jej druhy prispevok ona prva napisala toto vyjadrenie a viacere baby sa tu vyjadrili,ze opovrhuje myslienkou mat dieta s dd. Ked nemozem mat vlastne tak radsej nebudem mat ine lebo vsak ine moznosti nie su.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
veronikaszabova
22. dec 2019

@ptmt1011 super si to napisala. Ja by som si tiez neadoptovala dieta, a co? Mam 2 zdrave krasne deti a necudujem sa autorke, ze chce proste SVOJE. A odsudzovat ju za to?? To kde sme 😳
A ze napisala, ze na biele zdrave dieta sa caka 7r -- tak asi nechce ciganca, chce proste biele dieta. Tuto dotycna, co kyda, by si mala prejst diskusiu Adopcia- vasa cesta k dietatku. Kolko je tam takych, co cakaju roky len na biele zdrave dieta. Aj to su rasisticke sebecke svine??

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4