Všetci su tehotní a ja stále nič. Poraďte vtipnú odpoveď pre dotieravcov!
no tak dievčence už to na mňa zasa lezie, máme veľkú rodinu v nej samé detičky, žiadne však moje.keby toho môjho trápenia bolo málo, tak svagriná čaká druhé a kamarátke sa po roku podarilo otehotnieť, no a ja?dva roky nič, milujem tie reči to preto lebo veľmi chceš a myslíš na to...že haha,mám tých kecov dosť,poradťe vtipnú odpoveď pre dotieravcov...
@bambulka101
@catharinka Vitajte, kludne sa vyrozpravajte tu na konikovi, my vsetky Vas vieme pochopit....
ja len neviem preco sa to vsetko deje, vsetko sme si naplanovali tak idealne, svadba, byt, nejake peniazky a teraz toto...
Milé babulky, keď som ja vlani prišla o svoje dieťatko, moja dcéra 17 ročná natruc otehotnela, a moja svokra, keďže mám druhéhé manžela, pri každej návšteve nezabudne pripomenúť, že škoda, že si TY prišla o dieťatko, tak už k nej pre istotu nechodím.My sa snažíme 5 rokov a obaja sme zdraví a nič. Každý mesiac, keď mi mrška príde, vidím v mužových očiach smútok, ale už nevravíme ani jeden, ani druhý nič, už to dusíme v sebe.Mám už 40 a veľa času mi neostáva, takže babulky držím nám všetkým palce, aby sme to dotiahli do úspešného konca.....🙂)))
Milé babulky, keď som ja vlani prišla o svoje dieťatko, moja dcéra 17 ročná natruc otehotnela, a moja svokra, keďže mám druhéhé manžela, pri každej návšteve nezabudne pripomenúť, že škoda, že si TY prišla o dieťatko, tak už k nej pre istotu nechodím.My sa snažíme 5 rokov a obaja sme zdraví a nič. Každý mesiac, keď mi mrška príde, vidím v mužových očiach smútok, ale už nevravíme ani jeden, ani druhý nič, už to dusíme v sebe.Mám už 40 a veľa času mi neostáva, takže babulky držím nám všetkým palce, aby sme to dotiahli do úspešného konca.....🙂))) 😀 😀 😀
aha, dala som to dva krát xixi
@lolitka25 : dakujeme za mile privitanie. 🙂
@dvojbottka: ...aj ja mam pocit, ze nasi muzi to znasaju tazko - len to nedavaju tak najavo - skor to dusia v sebe... No, mne by obcas pomohlo, keby som sa mu mohla postazovat castejsie. Nerobim to z toho dovodu, lebo viem, ze on to vnutorne preziva potom ovela horsie ako ja....
Verim tomu, ze sa vsetky, co sme tu, coskoro presunieme do inej skupinky - s nazvom tehulky. 🙂 😵
Tam sa budeme pysit bruskami.... Juj, uz aby to bolo!!!!!!!!!
Mile zienky velmi s vami sucitim, som na tom presne tak isto, a hlupych reciach rodiny a okolia by som vedela napisat knihu, ale stale sa to snazim brat jednych uchom dnu druhym von, debilovi proste nevysvetlis ze je debil lebo je debil 😝
Verim, ze sa kazda z nas sa raz dozije toho, ze bude mat v naruci svojho vytuzeneho potomka, som rada ze som vas tu objavila a mozme sa takto vzajomne porozpravat, pekny den vsetkym. 😉
ahoj tak aj ja sa ku vam pridam,mam dojem ze vsetci ty co chcely ale aj ty co nechceli su tehotny az na mna 😒
ahojte baby. ja som mala pracovny vikend. matierala som nas drevenny pristresok. som unavena, ale strasne spokojna, ze to uz mame hotove. grilovacky sa mozu zacat.
@katkapapacova kati, obrn sa a ignoruj take reci. niektori ludia su fakt zli a neprajni. uvidis, vsetky sa dockame svojho vytuzeneho balicka.
@mimka11111 ahoj mimka. ja mam 31 a tiez z kazdej strany pocuvam, ze uz mam svoj vek na dieta, ze na co cakam.... bla, bla, bla..... veci ktore ozaj cloveku nepomahaju. nech sa stara kazdy o seba.
ahojte dievčatá,
tak vidím, že nás pribúda 😵 . škoda len, že v takejto téme. je nás naozaj veľa 😒 . včera sme mali návštevu - tehotná babenka v 5. mesiaci, ktorá pred pol rokom ešte nepoznala nastávajúceho 😉 . onedlho ideme na svadbu 😅 😠 . veď ja by som aj priala všetkým nech majú deti ak ich naozaj chcú, ale keby sa to tak nejako rovnomerne rozdelilo - tá "čakacia doba". veď nemusíme prísť k detičkám bez problémov, ale tak nech sa to nejako vyrovná a každý nech sa snaží a trápi rovnako 😒
@bambulka101 ak nemáš ovu, ešte to nie je až taký problém, aby si sa kvôli tomu vzdávala. nájdi dobrého gynekológa, bude ti stimulovať ovuláciu a onedlho si tehu 😉
DRŽÍME SI PALCE !!! 😀 😀 😀
@mabumi dakujem prave si idem vybavit prve stretko s novym gynekologom snad bude mat pochopenie a nebudeme musiet tie minulomesacne testy absolvovat este raz :-/
ahojte babulky, mozem sa pridat? ☹ aj mne je z toho uplne na prd.
@bambulka101 mojko to mi je luto, aj ja som tym presla,cystami,anovulkami, neplodnostou, je to tazka cesta,na konci ktorej budeme urcite mamkami!!!!!
@lisian ahoj jasne ze mozes, nemusis sa pytat,na to je tato diskusia, vykecat sa a podelit sa so svojim trapenim, ono to ma zmysel, raz mi jedna kocka napisala, ze je to dobra terapia...
@katkapapacova asi som aj ja hladala nieco taketo, mala si vyborny napad otvorit takuto temu. nemam sa komu postazovat, priatela to depta, sam ma z toho nervy a nechcem mu pridavat, nie je typ co vyplakava ale ten co veri. uz je to rok a nic, teraz mi meskala 1x v zivote cervena 8 dni, tak som tajne potichu dufala a prisla potvora!!!!! a taktiez som 1x naozaj strasne moc sklamana a preplakala som vikend. lebo citim, ze to bude problem, lebo ja mam stale nejake. dufala som, ze aspon toto bude ok a zrejme nie...... ☹
@lolitka25 no ja som bola na krstinach minuly rok,presne rok od potratu, bola som nestastna, nechcela som ist,svokor mojej svagriny si neodpustil sproste poznamky priamo po krste v kostole odisla som sa von vyplakat, celu hostinu som sa drzala muza, hrala sa so synovcom a modlila sa nech mozem ist uz prec, tazko mi radit ako to zvladnut,daj si vinko, dobre sa najedz a ser na vsetkych, nic ine ti nemozem poradit, drz sa a potom napis ako si to zvladla...verim ze dobre 😉
@bambulka101 jaj mojko dobre to poznam ☹
@lisian no som rada ze tato tema niekomu pomaha, ked som ju zakladala tiez mi meskala mrcha a potom necakane prisla, takisto som preplakala cely zvysok dna a noc, potom ma napadlo, mozno nie som sama mozno ma niekto pochopi,dnes je to 11den co tu pisem a som veselsia, plna nadeje a ak to niekomu tak isto pomoze budem len rada,moj manzel je taky takn, zvonku nedotknutelny co je vsak vo vnutri to neviem, az sa bojim ze raz vybuchne,je to typ, ktorý ked sa nieco deje zle,ide a vybije to zo seba, ked som mala vyvolany porod, siel na traktor robit bo by asi rozmlatil od smutku zlosti vsetko naokolo,mne to sice nijak nepomohlo, vela som musela sama zniest, hoci sme si slubili ze v dobrom i v zlom, viem ze stal pri mne ale duchom nepritomny...
@mabumi no to je ine kafe...to je nefer, aj u nas v dedine sa dvaja musia brat bo baba tehotna... ☹
@dvojbottka jaj mojko to je smutne...toto by sa nemalo stavat...a nedavaju vam sancu mat babo znova???no a co ze mas 40dsat,moja maka rodila ako 41rocna,nebola na nijakych vysetreniach ani usg,nikde, rovno do porodnice, nehovorim ze je to dobre vyhybat sa takym veciam, ale u nej som videla ze nic nie je nemozne,moja mala sestricka ma toho roku 10rokov a je to moja laska...
@katkapapacova mam chut vymazat zo zivota vsetky zname, ktore otehotnievaju smahom ruky. zostala som uplne zavistliva vo vnutri na toto. nie je to fer,,,,stale mi je nieco a teraz ked sa nam nedari, budem musiet ist po vysetreniach a uz som zvyknuta na to ze znova mi nieco najdu. kaslem na to!
moj priatel mi hovori, ze stale treba verit,,,,tak verim, aj vy to mate? vzdy ked pride cervena tak smutok a po par dnoch neberiem druhy dych akoby znova nadej.
@katkapapacova u nás je to v rodine 😒 a hoci my so našich problémoch nechceme hovoriť nikomu, tak jasné, že to tušia... niekto niekedy tresne blbosť, ako to všetky dobre poznáme, inokedy sa zase snažia povedať niečo veľmi "múdre", no väčšinou sa nezadarí 😖
ešte keď sa "zadarí" bábo neplánovane ľuďom ktorí spolu chodia nejaký čas a aj tak by to chceli, len neplánovali..... no tak nech, predýchame. ale títo sa spoznali v decembri a v januári už vedeli, že musí byť svadba 😠
ale nevadí, no nie???? NEVADÍÍÍÍÍ ☹ 😠 😠 😠 ☹ 😢
@lisian ach, tak to poznám. ten smútok a nádej, boj... a to nielen pri červenej, už som podstúpila IVF, do toho som vkladala všetky nádeje, hovorila som, že to je posledná možnosť, tak som verila.... a NIČ! a vieš čo je "sranda"? že teraz znova verím a zas mám nádej. zas idem do toho a verím, že to vyjde. a ono to raz naozaj vyjde. len to máme ťažšie.
@mabumi mam vela kamaratiek, ktore mali strasne jednoduchy zivot, ziadne vazne problemy, ziadne komplikacie,,,bezny zivot dokonca az vyborny zivot a rozhodli sa otehotniet tak sa im to max na 5 pokus podarilo, mam aj ine kamaratky, ktorym to trvalo cca rok ale podarilo sa, stale som sa tym upokojovala, ze je to asi bezne..... ale necakala som, ze ja nebudem ani v jednej z tychto skupin.
jedine co som zatial podstupila bola 2x folikulometria z coho prvykrat som mala vraj pekny folikul ale nic z toho a druhykrat som ho mala maly tak mi povedal ze ovulacia nie je a ani nebude a hned mi predpisal clostilbegyt ale nenasadila som si ho, pockam este. robili mi hormonalny profil na zaciatku cyklu a bol v poriadku. takze ak sa nam do 3 mesiacov nepodari mam prist,,,,predpokladam, ze sa konecne bude robit spermiogram a test hlienu. hrozne som dufala, ze nebudem musiet tieto stresy podstupit ☹ . mala som ich po zdravotnej stranke tolko, ze toto by bola len mala naplast ak by to bolo bez problemov. mam pravidelny cyklus a aj tak moze byt bez ovulky,,,haluz
☹
@lisian poznam, uz sa hnevam sama na seba ze furt placem jak mala, ale ked to je take, proste nemozem inak
@lisian mňa asi porazí, ešte aj ten príspevok mi vymazalo 😠 .
no tak ešte raz. anovulačné cykly 1- 2 krát do roka sú bežné aj u zdravých žien. gynekológ by ťa mal sledovať podľa mňa každý mesiac.
a s tými ťažkosťami sme na tom dosť podobne. opisovala som to podrobnejšie, ale už nemám chuť. ale záver bol taký, že verím tomu, že aj keď o všetko v živote som musela bojovať toľko, ako sa iným ani nesnívalo, tak aj toto skončí rovnako dobre, že si to vybojujeme. a potom budeme oveľa šťastnejšie ako tie, čo k tomu prišli ani nevedia ako, lebo si to budeme vedieť vychutnať a vážiť 😉
@mabumi sila...ja len cakam ktora z mojich sestier co ziju s priatelmi zahlasi ze je tehotna, este len potom ma klepne..
@katkapapacova ja som doteraz neplakala a nezufala, asi pred rokom sme zacali nejak tak prirodzene skusat bez dohovorov a dohadov, proste sme si uzivali zivot ale s tym ze sme si nedavali pozor a nic, potom som uz nad tym zacala rozmyslat ked sa mi potvrdila folikulometria ok a nevyslo to aj tak, ze hups a odvtedy som skusala par roznych preparatov ale nic a teraz 1x ma to uplne zlozilo, lebo meskanie 8 dni je u mna silno ojedinela vec, takze som sa v kutiku duse asi potesila ze mozno...... samu ma ten plac a zufalstvo prekvapil. ale hovorim si ze mi to len berie energiu a nemala by som byt taka zdeprimovana z toho, lebo si to len zhorsujem
no baby ja som cely minuly rok poctivo kazdy mesiac chodila na folikulometriu a nic, raz mi nasiel cysty, potom krasny folikul, potom prisla ovulka skoro, potom sme nestihli a tak dookola, lenpeniaze sli hore kominom, manzel mal na to nervy, a ked som mu povedala ze ak mi tie cysty neodidu same musim pod noz az sa rozculil a hucal na mna celu cestu domov, dobre nie???no a ten rok som bola v januari na prev.prehliadke a povedal doktor ze som uplne zdrava a ze nemoze byt predsa ziaden problem...tak ja uz neviem,poculi ste niekto o conceive plus gely???ja som o tom citala a silne rozmyslam nad kupou ked nepomoze aspon si to v posteli uzijeme, ja som v poslednej dobe znechutena a popravde to mi veru nepomoze ked chcem babo,byt otravena v posteli...skusim,aspon bude svanda

@katkapapacova Kati ja manzelovi tiez uz nemozem vyplakavat kazdy mesiac, lebo vraj som pesimista.... 🙂 Inak moja svagrinka je tiez taka podobna ako tvoja, s tym, ze o nasom probleme este nevie, takze jej je odpustene.... Babule, buduci tyzden idem na tie krstiny, manzel je krstny ocko a ja neviem ako to tam vydrzim psychicky :( Poradte mi nieco, ako take situacie zvladate vy?