Výpoveď v práci, keď sa nám nedarí otehotnieť
Ahojte .. Chcem sa Vas spytat na nazor skusenost.. Dali ste niektora vypoveda z prace pre to ze sa vam nedarilo otehotniet? Mam dost stresujucu pracu casto som pre nu frustrovana a nestastna.. Nehcem zas doma necinne sediet ale ak to pomoze ... Dakujem za rady
Ja som bola tiež v podobnej situácii. Svoju prácu som mala veľmi rada ale pri personálnych zmenách sa to začalo kaziť až na toľko, že jedného dňa som si povedala, že už tam viackrát nevkročím a tak aj bolo. Na druhý deň som išla k lekárovi a ten ma vypísal na PN - nejaká psychická diagnóza. Bolo mi tak všetko ukradnuté, že som počas PN išla aj na dovolenku k moru. PN sa mi ťahala až 3 mesiace a keď ma už doktor upozorňoval, že sa musí ukončiť tak som bola rozhodnutá, že dám výpoveď a ani neviem ako ale zostala som tehotná tak som išla z jednej PN na druhú (rizikové tehotenstvo). Ten stres z práce zo mňa upadal veľmi dlho možno aj rok. Túto možnosť som zvolila najmä preto, lebo pred tým som už mala jeden potrat a veľmi ťažko sa mi darilo otehotnieť a najviac to pripisujem tomu stresu. Určite odporúčam dať si pauzu - PN a nesnažiť sa za každú cenu otehotnieť. Ono to príde keď je človek v pohode. A čo sa práce týka tak po materskej a rodičovskej dovolenke som sa natoľko dala do poriadku a zmenila názor, že mám chuť sa vrátiť do tej istej práce čo ma onedlho čaká.
tiež som mala časté zdravotné problémy pred odchodom na PN a určite to bolo z toho stresu a nechuti tam chodiť. Počas PN som už aj vypínala mobil, ignorovala som všetky hovory čo sa práce týkalo a dokonca som prerušila aj kontakty len aby som od toho vypla. Po čase keď som sa už cítila lepšie čo bolo asi po roku a pol som sa tam vrátila a vysvetlila im svoje správanie a od v tedy sú naše vzťahy ešte lepšie asi ako pred tým. Určite by som v takomto stave nedávala výpoveď (z vlastnej skúsenosti) počas materskej a rodičovskej dovolenky mi patrí aj dovolenka o čom som nevedela a tiež je tam aj nádej na odstupné v istých prípadoch. Držím palce, hlavne kľud a vypnúť, preorientovať sa na iné myšlienky a nech sa čím skorej zadarí 🙂
No ah nam sa nedarilo otehotnieť a môj mne lekar tiež poradil najsť si inu pracu a tak som sa s nim dohodla na PN kvôli ženskym veciam a o 3 mesiace sme sa už tešili no a rovno som ostala na PN a z nej som šla na matersku dovolenku je to vyhodnejšie ako isť na matersku ako nezamestnana.

@lucka222 Ahoj. Mas pravdu. Netreba brat ohlad na druhych a uz vobec nie na pracu. Zamestnavatelovi urcite nezalezi na tvojom zdravi, alebo stasti. Treba si ist za svojim cielom. Drzim palce