Vyšší vek a ovulácia: Je šanca na bábätko?
Mam 2 kamaratky,ktore obe otehotneli naraz vo veku 43 a 42.Akoby sa dohodli.Ta 42 dokonca po porode par mesiacov znovu.Obe teraz,po 7 rokoch hovoria,ze by do toho nesli vratit cas.Nevladzu.Telo neoklames,aj ked sa prihodi,ale ony obe,vlastne vsetky sme boli v tom veku vitalne,az sa hovori,,,blaznive,alepo par rokoch telo uz nema tolko energie.O deti miimalne do 16tich sa treba starat,pokial nie si jedna z tych,ktore nechaju deti vyrast a vychovavat sa same ako to teraz funguje.A rodit kvoli surodencovi...ten sa ti ak je vacsi rozdiel uz bude zaujimat o kamaratov,dievcata,bude behat von,kym ty budes mozno ocakavat,ze ti bude pomahat.Obe to tak robia,aj ked sa zaprisahavali,ze sa to nestane.Maju kvoli tomu hadky a nezhody.Ten jeden kvoli tomu od nej odisiel ku starym rodicom,lebo mu ako pubertakovi maly surodenec vadil.Pisem len osobnu skusenost z blizkeho okolia.Ked nie je surodenec do 7mich rokov,uz sa ten vztah nevyvinie ako by bol 2-4 rocny rozdiel.Tot moj nazor
Tak ja vam napisem svoj nazor tiez.Mam 46 a prave som porodila krasnu zdravu dcerku a velmi sa z nej tesime, manzel ju vola uzlicek stastia.A v 43 rokoch som porodila dceru tiez, ma uz 4 roky a neskutocne som si s nou uzila aj tehotenstvo a vsetko ostatne ked bola babetko. A este mam dalsie tri deti, su uz skolaci, jedna stredoskolacka. A vladzem, tesim sa z nich a taketie reci nejako nechapem, kazda to citi inak. Autorka prajem nech sa zadari a priprav sa na rozne reci, tu u nas na Slovensku vsetci vedia presne ako ma ten druhy zit a co ma a co nema robit a nevahaju to patricne komentovat. Respektovat a byt respektovany sa nenosi. A v Biblii to je- Bohu nie je nic nemozne, tam rodili aj stareny, takze tak.
A nechceš zmeniť gynekológa za nejakého empatickejsieho ktorý ťa podporí a pomôže? Ja ti držím prsty aby sa ti ďalšie podarilo. Ono tvrdiť že si stará a že to je riziko budú najmä tie ktoré už 3 deti majú.
@lenicka999 aj
@ilana ďakujem vám krásne za tieto slová, želám veľa zdravíčka celej rodinke
@lenicka999 aj nad tým som premýšľala len viete, ako to je 7 nás na Slovensku a hlavne v našom meste už sa ani s takou starou nebavia

@snowflakenel ❤️