Vyšší vek a ovulácia: Je šanca na bábätko?
Ahojte dievčatá myslíte, že príde ovu všetky príznaky mám aj hlien no mám už vyšší vek či už neblbnú hormóny. Bábetku by, sne sa ešte potešili keďže skôr mi nebolo dopriate a teda nechcem, aby syn ostal sám. Aj prvé bábo sme mali pomerne neskoro o to je vytúženejšie. Ďakujem

@medda_beda ďakujem no aj by som no bojím sa, že na môj gynekológ vysmeje čo ešte chcem.
No veď nech sa smeje :D mňa môj vysmial v 19, že nemám deti.
Dnes je bežné mať deti vo vyššom veku, neboj sa.
Ak ťa odmietne vyšetriť môzeš sa dať vyšetriť v centre asistovanej reprodukcie.Bežne tam chodia ženy 40+
@medda_beda no áno tiež to tak cítim skúsim uvidíme čo to dá v každom prípade ďakujem. No áno v 19stke to musel byť teda riadny magor😂
Tak podla testu to vyzerá, že bude ovulácia už o pár hodín. Čiže skúšajte, pravdaže.
Co znamená - vyšší vek? 40?41?42? Viac?
Radila si sa aj s gynekologom? On viac pozná tvoj zdravotný stav, prečo by ta mal vysmiať? Ja som rodila dcéru tesne v 40,a doktorka mi po šestonedeli normálne povedala, ze nevidí nijaký problém, ak by sme ešte chcelu ďalšie dieťa 😊
Takisto chodím na endokrinológiu a tam mi povedia "nasledujúca kontrola o rok, alebo v prípade otehotnenia hneď
Čiže to nie je nič neobvykle aj vo veku 40+
On bol ešte stará škola 😂 keď sa rodilo do 25 ešte mi aj povedal: nie, že potom po 30tke prídete, že neviete otehotnieť.
@medda_beda no a mne sa nedarilo otehotnieť po 20tke a v 40tich bum 😊
@jaskolka no mam 43 už pred rokom a pol bezproblémové tehu syn, potom ma to ma už gynekológ zrušil, že už mám staré vajíčka a že teda už si mám dať antikoncepciu, lebo otehu viem len už nedonosím, že už som stará. Tak som mu povedala, že po 20tke som do 40tky nevedela otehu nebrala som antiku a v 40 bezproblémové tehu. Tak ani teraz ju už nebudem brať. Keď som otehu s druhým som mala smrť blízkeho bolo to pre mňa veľmi ťažké obdobie samozrejme aj to mohlo spôsobiť to ma, ale zase sa nevyhovaram možno mi už fakt ušiel vlak nadobro
Detto od 24 to nešlo až teraz trochu neskôr.
@medda_beda základ, že to ide. Uvidíme, ako to bude u mňa ešte.
Boze,dalsi vyborny doktor,nemam slov🤦🏻♀️Pokial nemate choru maternicu,endometriozu alebo nejake problemy,donosit viete aj v 50ke.Vekom sa vsak horsi kvalita vajicok,cize skor je tazsie otehotniet.Urcite berte velke davky Q10,idealne Ubiquinol,to zlepsuje kvalitu buniek a teda aj vajicok.Drzim palce🍀
@pet888 ste zlatá ďakujem veľmi pekne
No po 40 je už vyššie riziko aj všelijakých chorôb a to dieťa treba aj vychovávať.
@pet888 ja rozumiem a viem o com píšete. Treba napísať, že vo vyššom veku sú aj iné rizika okrem nedonosenia a tie treba poznat. Ďakujem, že Ste autorku podporili. Ja jej prajem, aby to vyšlo a tešili sa z bábätka. 😊
Folikulometrie vám vedia urobiť aj v centre asistovanej reprodukcie a tam naozaj nikto nemá blbé otázky. Reči o veku si nepripúšťať, ja mám napríklad ísť do dôchodku v 68 - takže ešte v 40 kľudne môže človek rodiť ☝️😆
@michaela329 ďakujem 🥰
@luciahromadkova ďakujem vám veľmi pekne uvidíme čo bude a áno sú bohužiaľ aj vyššie riziká to je fakt
Treba zájsť k lekárovi najlepšie k inemu.. A dat si urobiť vyšetrenia...
@sisska96 áno máte pravdu ja už jedno vychovávame rodila som resp. bolo mi chvalabohu súdené, ale až v 40tke čiže ten strach a zodpovednosť mám a poznám. No tiež by som strašne rada keby má môj syn súrodenca nech nieje sám, keď už ja tu nebudem. Je to ťažko sa proste rozhodnúť, že nie a plne si uvedomujem všetko. No tá túžba je tak veľká. Je mi ľúto, že som neotehotnela skôr bohužiaľ nebolo mi súdené.
@michaela329 ja by som už určite nerodila po 40. To obnaša strašne veľa rizík.
Všetko čo sa týka ženských vecí je ôk ovulácia vraj prebieha žlté, skúsim tu folikulometriu inak nebudem múdrejšia
@sisska96 to si Ty. Je však veľa žien, ktoré rodia, lebo život im to tak jednoducho zariadil. Moja prastará a aj stará mama rodili po 40. Moje kamarátky rodia po 40, lebo sa jednoducho pritrafilo alebo to do tej doby nešlo. A rizík je v dnešnej dobe už veľa aj v mladom veku. Každá nech sa zariadi ako sa cíti.
Ja nebudem o veku, ten je dost vysoky, to vies aj sama. Ale robit dieta aby malo surodenca je riadna hlupost.
Ja to iste. 10 rokov nic,,potom v 35 ivf a twraz po 40 som rodila
@stanulienkat no tak nemusíš to brať až tak doslovne samozrejme je logické, že mám ten pocit byť ešte mamou nenaplnený niečo mi vraví, že ešte chcem ten pocit mať dieťa čakať dieťa zažiť viem trúfalé mať tak o desať menej
@snowflakenel krása keď sa to neplní, že
@sisska96 jasné máš pravdu v každom prípade ďakujem za názor
@michaela329 ❤️
@snowflakenel naplní prepáč preklep
Joooj super, nic lepsie sa mi nemohlo stat ako mat.dieta.aj teraz

Pre istotu ak plánujete tak by som ti odporučila zájsť na folikulometriu.Tá je spoľahlivejšia.