icon

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka

katarinka_brnka
12. aug 2012

Ahojte kto sa prida? 🙂

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
mirellka
6. nov 2012

@mauerka ahoj hviezdička a vitaj opäť na mk 🙂 možno si už na mňa nepamätáš no ja som na teba často myslela 🙂
Som rada že ťa tu opäť vidím a želám ti aby si čím skôr našla krásne čiaročky 😉 🙂
A samozrejme aj vám všetkým snažilkám prajem nech ste čo najskôr šťastnými tehulkami 😵 😵 😵

mirellka
6. nov 2012

@kiki6 poznám Thomasa bola som u neho pred 7 rokmi a splnilo sa mi všetko až na to že aj mimi vravel že budeme mať a to sa ešte nestalo ale ostatné veci všetko ....prednedávom som sa pohrávala s myšlienkou že by som k nemu šla rada znovu len som si nebola istá či ešte funguje v tom doprastave a ani aktuálny kontakt nemám ...vieš prosím ťa dať link kde je o ňom téma 🙂 ďakujem 🙂

mirellka
6. nov 2012

ani som sa vám nepredstavila tak len som si tu tak vpálila 😅 no keď som zazrela @maureka tak som nemohla nezareagovať 🙂 tak som snažilka od 2011 skúšali sme len tak že sme sa skrátka nechránili a asi po pol roku nedarenia som navštívila môjho mudr.chodila na folikulku aj sa tehu podarilo vo februari no žiaľ samo skončilo a od vtedy nič.Sem tam prekvapí akýsi dúšik na teste ale pak sa stratí a cyklus končí vždy rovnako ☹ Moj mudr to uzavrel tak že nemám už 26 😠 takže asi taká je moja snaženíčková cesta ... Po novom roku chcem zmeniť lekára a začať odznovu tak snáď 13 stka bude aj pre mňa šťastná 🙂

lavyrle
6. nov 2012

@mirellka vacsina z nas tu uz nema 26 😉 ja verim, ze nam to vsetkym vyjde. Mne prva vestica vyvestila (ked som mala 20), ze hned ten rok ( a to som bola na dennom studiu na vyske v tretom rocniku), ze odidem do velkeho mesta, najdem si pracu v zenskom kolektive a dostudujem dialkovo. Ze zdedim auto 😀 ze budem mat dvoch synov a neskor tretiu dceru, ale pri nej sa budeme rozhodovat ci ano, ci nie. A ze s byvanim budem najprv nespokojna, ale neskor budem velmi spokojna a budem byvat v dome 🙂 smiala som sa tomu, lebo som mala 20, akurat som sa rozisla po troch rokoch s frajerom a vsetko toto bola utopia.
No naozaj som ten rok odisla do BA, nasla si pracu v statnej sprave kde pracoval jeden jediny muz 😎 zdedila som po starkej auto 😝 a mam dvoch synov. Najprv sme byvali u svokrovcov co sa mi nepacilo, ale teraz uz tri roky byvame v nasom dome, ktory sme si stavali podla predstav. Az to znie gycovo, ked to citam. A moj muz toto tretie babo zvazoval - on je taky pragmaticky typ - ze ci nie su vela tri deti na tuto dobu....no, v juni sa nam nejako zadarilo a od toho momentu ako sa to dozvedel sa zacal strasne tesit a ked sme o babo prisli, tak smutil tak ako som ho este nikdy nevidela ☹ no mozno keby nebolo tohto anjelika, tak uz by sa do tretieho ani nepustal. Tak mozno to je to rozmyslanie, o ktorom hovorila vestica. Neviem. Ale odvtedy som bola este u dvoch a jednej numerologicky a obe tie vestice mi povedali to iste pritom sa nepoznaju. Jedna povedala, ze o 5 rokov budem mat dceru - vtedy mal mladsi dva mesiace (o dva dni ma 5 rokov), takze niekedy teraz preslo 5 rokov a druha mi povedala, ze dcera bude do 35ky (na jar mam 34). Tak neviem, ale velmi chcem tomu verit 🙂
pardon za dlhy prispevok 😅

kiki6
6. nov 2012

no aj s týmto Thomasom je to tak, že ľudom sa všetko splnilo čo povedal, a až také veci že im padla sánka a nemal to odkiaľ vedieť alebo zistiť. Takže som hlavne zvedavá a chcem vyskúšať, a sama usúdim, či si vymíšla alebo používa len podobné frázy na kt. ľudia letia a potom mu uvieria, že sa to mohlo alebo stalo aj im a spoja si to so sebou do súvisu. takže som viac zvedavá ako žeby som tomu verila.

kiki6
6. nov 2012

@mirellka no je to na fore, samostante pod názvom Thomas. Môžem ti zajtra dať na neho číslo, viem, že teraz sídli niekde na Miletičke a v práci mám na neho aj adresu. No tak asi baby nevie predpovedať, no škoda. Ja sa už na to dosť spolieham, lebo 3 roky sú už dosť dlho aby som uverila aj Thomasovi

kiki6
6. nov 2012

@lavyrle no práveže super príspevok, mne sa to páči, jak si nám to popísala a že ti to vyšlo takto. No som zvedavá aj aj čo bude u toho Thomasa.

mauerka
6. nov 2012

@mirellka Ahoj moja 🙂 Potesilo ma velmi, ze som zazrela "staru znamu" 😀 Vies dovody, preco...a ako vidis, /asi/ sa vsetko na dobre obratilo. Velmi ma zamrzel ten tvoj februar, marec - takze to nebol len pre mna totalne nestastny mesiac. Hoci u kazdej inym sposobom, takze mozno aj preto sme sa opat stretli v teme s tak optimistickym nazvom.
Tesim sa z nas - tak lahko sa nevzdame! 🙂

mauerka
6. nov 2012

@kiki6 No, asi nic moc praca, ale tak nesmies tam kazdy den chodit s tym, ze "kym neodijdem neotehotniem" - chapes, take ze "sila podvedomia" 😎 Jasne, aj ja som vcera hundrala, ked sme sadali o 8 rano v dazdi do auta, ze sa mi nechce ...bla bla, ale... A ovu si testovat asi treba - segra sa snazila veeeeelmi aktivne od februara, ale tak ze fakt VELMI AKTIVNE, len asi tak s podunom 4-5 dni, spoliehala sa na stred cyklu a pritom mala ovulu asi az par dni neskor. Ked sa v oktobri objednala ku gyndosovi, ze teda kde je problem, uz bola tehu a pritom to vobec nevychadza podla jej "vypoctov" . Takze - NEH ZIJU OVU-TESTY!

lavyrle
6. nov 2012

veru, asi sa uz musime preorientovat a verit, ze sa nam to proste podari. Mne sa vela veci takto ani neviem ako splnilo. Proste som o niecom pred spanim snivala, rozmyslala a vsetko sa mi potom zhmotnovalo. Nahodou sa mi dostala do ruky knizka Secret o tom, ze vsetky myslienky, ktore sa nam krutia v hlave sa skor ci neskor zrealnia. Takze ak sa trebars niecoho bojis a v podvedomi to riesis - tak sa ti to proste stale stava. A ja mam fakt pocit, ze to funguje.
Dnes sa mi stal uplne nadherny priklad v takom tom beznom zivote. Tukla som na aute predok tak, ze mi odpadla znacka. Nemala by som tak jazdit, ale jazdim (musim ist vybavit novu). Ked som sla syna zaviezt na trening - myslela som na to, co poviem ak stretnem policajtov a ti ma kvoli tomu zastavia. Pritom takto jazdim hadam aj dva mesiace a nejak som na to nikdy nemyslela. Verte ci nie - ked som sla po druheho syna do skolky, na krizovatke som sa stretla s policajtami a uz som videla, ze idu za mnou 😝 tak toto je pekny priklad ako sa myslienky vedia zhmotnit. Policajti ma inak naposledy zastavili hadam pred dvomi rokmi 😀
Ja sama teraz bojujem s ciernymi myslienkami. Je to tazke. Ale chcem s tym prestat. Chcem uz len verit, ze to bude dobre. Chcem si predstavovat ako o par mesiacov budem drzat nase tretie babatko v naruci. A chcem sa s vami stretnut v diskusii "august 2013" alebo "september 2013". Pretoze dnes som nasla tento pekny citatik "Pro dítě narozené v roce Hada platí, že čím větší horko bude v den jeho příchodu na svět, tím více bude šťastné"....musime si teda svihnut a stihnut aspon koniec leta 😉

lavyrle
7. nov 2012

juj, musim sa pochvalit. Moj muzik mi vybavil vysetrenie na hematke koncom novembra. Brala by som to sice aj skor, ale cakacie doby su dlhe, tak aj tak dobre. Mam prist nalacno a s dokumentaciou - asi zdravotnym zaznamom.
Tak aspon nieco sa pohlo 🙂 jedna vec je pozitivne myslenie a druha, ze budem mat pocit, ze aspon nieco som riesila 😉

kiki6
7. nov 2012

@mauerka no ja práveže už 3 roky žijem s tým, že hrozne chcem a to je možno tá chyby, stále niečo riešim, diskutujem o tom a myslím na to, preto som si povedala, že už nebudem a preto sa orientujem radšej na to, že ma oplodní asi už len duch svätý a možno omylom sa to zadarí. Takže v tomto ja mám striedmy pohľad. Len už sa mi proste nechce byť v práci a dcéra chce tiež už súrodenca a v práci som na tom tka,že nestíham ísť ani k lekárovi, lebo keď vypadnem na 1 deň tak sa z toho týždeń nebudem vedieť spamätať.

mauerka
7. nov 2012

Tak babenky, ja som dnes 15DC, ovu test ani naznak druhej ciarky, takze som velmi zvedava, ako zajtra, napozajtra...
@lavyrle Hemato - konkretny dovod mas? Ja som totiz v tomto smere mala problem /a dost velky/ pri prvom porode - infarkt placenty a vlastne az vtedy sme sa dozvedeli, ze mam trombofiliu, neberiem ziadne lieky, len to budem musiet sledovat ak by sa nahodou zadarilo...

@kiki6 3 roky je riadna doba... ☹ Tak to neviem, ako by som zvladala...musi to byt riadny tlak. Ty si to uz nejak riesila s dokim? Ja kebyze svojmu len spomeniem nieco, tak hned by ma posielal kade tade, robil vsetky mozne vysetrenia...Je proste mozno az privelky "puntickar" 🙂 Ale nestazujem sa, mozem byt rada, ze som sa pred rokmi k nemu dostala, uz dlho totiz ani neprijima nove pacientky, je momentalne asi "v kurze" 😀

@mirellka Preco myslis, ze je cas zmenit doktora? Myslis, ze nieco "zanedbava"?

nikushka323
8. nov 2012

Ahojte snažilky 🙂 aj ja by som chcela "obruškatiet" v 2013 🙂 trinastka je moje stastne cislo a verim ze to vyjde. moj manželik bude mat v maji 30-tku, a rada by som mu dala takyto krasny darcek.

hannah_
8. nov 2012

Babulee...po najblizsej mrske zaciname (cca 2 tyzdne)...ja sa tak tesiiim 🙂

lavyrle
8. nov 2012

@mauerka ja som doteraz nemala ziadny problem. Lenze MA casto vznika prave pre problem so zrazanim krvi, ktory sa prejavi len v zatazovej situacii a teda v tehotenstve. Moj gyndos ma tam neposlal preto, lebo maju predpis, ze tieto vysetrenia sa robia az po tretom MA 😠 okrem toho napriklad v zahranici davaju automaticky po MA uzivat zene 50mg anopyrin - aby mala redsiu krv. Inak toto sa celkovo odporuca aj ako prevencia infarktu. Takze sa chcem poradit s hematologom. Gyndosa ma vyborneho, ale v tomto a teraz ma trosku sklamal. On to riesi ciste ako nahodu. Ja vsak budem spokojnejsia, ked sa o tom porozpravam aj s inym lekarom.

lavyrle
8. nov 2012

@nikushka323 to by bol krasny darcek 🙂 nas mladsi syn ma akurat dnes 5.rokov a tak spominam na to ako som bola o takomto case v porodnici. Juj, neexistuje krajsi zazitok ako narodenie dietata 🙂

nikushka323
8. nov 2012

@lavyrle aj ja si myslim, nic lepsie aj tak nevymyslim 😀 no to verim, malemu vsetko najlepsie. teraz este skusite dievcatko do tretice? 😉

lavyrle
8. nov 2012

@nikushka323 v podstate mi je jedno co to bude - hlavne nech je zdrave a male, lebo tie decka tak rastu, ze sa nestiham cudovat kde som ja zobrala 5-rocneho a 9-rocneho 😀

nikushka323
8. nov 2012

@lavyrle jasnacka, hlavne nech je zdravucke to malinke 🙂 no ved toto, ja sice este nemam ani jedno, ale vidim to na svojich mladsich sestrach ako to rychlo leti, hrozneeee...

kiki6
8. nov 2012

@mauerka no vyšetrenia mi všetky ambulantne robil, všetky sú Ok. NO mala som iísť už od septembra do Iscare, ale niako som nemala čas, nestíham v práci sa mi to kotí, takže tak. .... A potrebujú najprv mužov spmg a tým, že môj muž druhé dieťa nepotrebuje, tak tam ani neche ísť. Už ho mám niako spracovaného, ale nestíham, takže sa musím dostať ja najprv do normálu a ísť tam keď budem už konečne stíhať. Teraz na to nemám náladu, ked nestíham a nechcem to zbytočne siliť. A ten tvoj gyndo je z BA ? Neporadíš ? Lebo ten môj síce spraví všetky vyšetr. ale niak veľmi ho to netankuje, predtým som mala lepšieho ale ten išiel do súkrom. ambulanice a nemám rada platiť za základ. veci,

mauerka
8. nov 2012

@kiki6 Ja chodievam do Karlovky na polikliniku Dr. Kajaba /okrem ineho aj velky simpos ako chlap 😉 /

mauerka
8. nov 2012

pre boha - sYmpos, samozrejme 😵

kiki6
8. nov 2012

@mauerka a to je súkromný alebo normálny. Platíš za vyšetrenia, alebo ?

lavyrle
8. nov 2012

@kiki6 a prve tehu bolo ako rychlo? Nemala si problem? Moj gyndos stale argumentuje len tym, ze ak uz jedno dieta mas - tak urcite budes mat aj druhe, lebo proste si schopna otehotniet a donosit. Na jednej strane to logiku ma, no na druhej ma stve to, ze nic neriesi 😝

kiki6
8. nov 2012

no veď to súhlasím aj ja. Prvé dieťa sa nám podarilo na 8 mesiac. Manžel bol na spmg a všetko bolo ok a aj som bola zdravá, aj teraz som , všetky výsledky: cyto, horm. profil, ultrazvuk OK.

mauerka
8. nov 2012

@kiki6 Je "normalny" 😀 😀 😀 teda ma zazmluvnene poistovne, za vysetrenie ako take neplatim. Ale tym, ze ma asi milion pacientiek, na vysetrenie sa objednavam na presnu hodinu a tam jasne ze platim za objednanie 10€, ale to uz skoro vsade.
@lavyrle S tou krvou je to presne tak ako pises - kym sa nic nestane, nic sa neriesi. Ale zaskocilo ma, ze az po 3 MA...Tak je dobre, ze mas termin. Inak Anopyrin 100mg ja osobne davam pred kazdym menzesom asi 3-4 dni - ovela lepsi priebeh kramov - poradil mi to gyndos kedysi davno.

kiki6
8. nov 2012

@mauerka no oK, myslela som normálny, vieš ako ? e sa nehradí, nevedela som nájsť správny výraz. A spýtaš sa keď k nemu pôjdeš či by nezobral aj iné pacientky, alebo to nemá zmysel ?

mauerka
8. nov 2012

@kiki6 Spytat sa mozem, s tym nie je problem 😉
http://www.zzz.sk/?profil=887

lavyrle
8. nov 2012

@kiki6 tak potom podla mna nemas co riesit. Problem bude asi fakt v tej praci a v strese 😒

@mauerka mnohym zenam anopyrin 50mg radia aj pocas tehotenstva a dokonca v zahranici po MA to automaticky odporucaju. Aj na to sa urcite opytam na tej hematke.

moj muz planuje v decembri kratky wellnes pobyt, ze by sme niekam vypadli na chvilu - tak to by bola pekna prilezitost sa do toho pustit naplno 😎