Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
@misha1986 presne aj u mňa - okolo 6DPO začali bolieť prsia, podbruško, potom na 7DPo pichanie na strane ako je vaječník z ktorého som ovulovala a k tomu prišli nevoľnosti - 3.deň
Síce nie sú silné, ale tak predsale nsú.
No a prsia ma už nebolia a ani podbruško - strašne som zvedavá, čo z toho bude a tebe moooc držím palčeky, aby // silneli - júj to je krásne 😅
@laja77 upecies ci cesto, pokrajas ho na kocky. Pripravis si polevu z hery, kakaa, cukru a v nej vymacas tie kocky a obalis este v kokose. Su fajne, tak cokoladovo chutia. Ja idem dnes metrovy, ale prvykrat - tak dufam, ze sa podari. Nie som si ista tou cokoladovou polevou - vsade pise, ze len cokoladou obliat. To tam nejde cera? Ved to bude riedke, nie?
@emka9 no fakt. No takze teraz pribudla Misha, v pondelok zlatat a potom je kto na rade s testovanim??? Myslim, ze potom bude testovat @twistybaby ....ja az v januari
baby, kedze ideme mat na Stedry vecer pre mna dolezitych hosti 🙂 okrem najblizsich u nas budu aj moji stari rodicia a svokrovci tak, uvazujem, ze okrem klasickych vianocnych zakuskov a keksikov by som urobila nieco take ako creme brulee alebo cokoladovy dezertik v malych zapekacich miskach, ktore potom vyklopim na tanierik a bude z toho taky coko valcek, vo vnutri tekuta cokolada, k tomu dake ovocie, zmrzlina. Ale neviem ci sa to hodi na Vianoce 😖
@laja77
@zlatat Aj ja mam v skrini zopár testov a budem rada ked to vydrzim aspon do noveho roka... oni pokúšajú 😀
@misha1986 duch by tam nebol keby si nebola tehu 😉 zo srdiečka gratulujem a nech len silnie ta druha ciarka 🙂
@lavyrle ja budem testovat najskôr 31.12. a aj to budem len 11 DPO takze to bude dost predčasne testovanie ale chcem skusit ,snad nejaky duchaby som spravila o polnoci radost manzelovi , ale ked nic tak nic... uvidime
@emka9
@lavyrle heh..no ja som si vcera dala DeLuxe vecer...ked uz mam 1DC tak som si dopriala aj alko :D no viem ze jeden recept bol dobry..ale to som nasla na nete...skusim ho najst ale viem ze zaklad je tan pomer...ze ked je cca 200g cokolady musi byt len 50g muky..lebo je vela receptov kde je 1:1 ale to je uplne na figu lebo je to moc mucne a huste...idem ti ho popozerat
@lavyrle
fondant:
250g čerstvého masla
5 vajec, plus 5 žĺtkov
125 g cukru krupica
250 g min 70% tmavá čokoláda
50g hladkej múky
kakao na vysypanie
vajcia, žltky a cukor vyšľahať. medzitým rozpustiť maslo s čokoládou nad parou. potom maslo a čoko preč z pary(mimo tepla) a pomaly primiešavať rozšlahane vajcia až kym nevznikne hladká pena. potom opatrne primiešať po častiach múku. formičky vymastiť maslom a vysypať kakaom. piecť pri 180°C 10-15 min.
no už ma zase začína slabúčko pobolievať v podbrušku 😖
no baby, krpaty zaspal, velky je u starkej, najvacsi v robote - idem ja balit darceky 🙂

@lavyrle a tie jeze to su co? lebo to nepoznam..