icon

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka

katarinka_brnka
12. aug 2012

Ahojte kto sa prida? 🙂

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
lavyrle
2. jan 2013

@mauerka ja tiez neberiem HA, my sme pouzivali gumenu ochrannu - nejak sme si zvykli 🙂 a teda po xy bezpecneho pouzivania sme v juni tesne po mrske zistili, ze gumka praskla 😲 az vtedy som zacala skumat na nete ci by bolo mozne byt tehu a velku sancu som tomu nedavala. No a bolo. Takze pozor aj na tie plodne a neplodne dni - nespoliehala by som sa na to pokial by som nechcela byt tehu. Este mozno v tomto stadiu ako som ja teraz nic nehrozi 🙂

mauerka
2. jan 2013

Vysoka vystelka maternice je dobra, ale vobec neznamena ze je zena tehu - rastie kazdy cyklus az do ms, kedy sa cela odluci - to som len chcela @giuska naznacit, ze nech z toho nerobi predcasne zavery @lavyrle

lavyrle
2. jan 2013

@mauerka jaj no ved hej....pred koncom cyklu je endometrium najvyssie 🙂 a potom sa odlupuje, prichadza menzes

giuska
2. jan 2013

@mauerka dakujem za vysvetlenie 🙂 ja už si počkam do ms a ked dostanem pokračujem v snažilkovani až kym nebudem mať fazulku v brušku

somsa
2. jan 2013

@lavyrle
@mauerka
Ja som mavala 31 dni...ale to somnou este puberta plieskala...a potom som mala 6rokov HAK ale posledneho 3/4roka ju uz moje telo doslova odmietalo a prve 3mesiace pi vysadeni chodila ako chcela...alebo aj nedosla a teraz 2 mesiace pekne vsetko pravidelne ale uz nie 31 ale 25 dni

mauerka
2. jan 2013

@lavyrle Tak si len potvrdila to, co pisala @zlatat - jeden prasknuty prezervativ a hned tehu Joooooj, moja, ty nestresuj, nedepkuj - ak nie tento tak najblizsi cyklus si v tom 🙂

mauerka
2. jan 2013

@somsa Podla mna sa ti to ustali najblizsie cykly skor na 26.-27. dnovy cyklus - daj potom vediet v marci, aprili, ci som mala pravdu 🙂 Si mladucka a ovu mas 15DC, lutealna faza by bola kratsia, preto si myslim, ze sa to este o den, dva predlzi

lavyrle
2. jan 2013

@mauerka no nebyt toho prasknuteho prezervativu tak neviem neviem, lebo moj manzel uz velmi nebol za tretie dieta. On to bral racionalne, ze mame dve - tie budu studovat, sportovat a bla-bla-bla - ze mame co robit.....lenze on miluje deti, takze v kutiku duse som vedela, ze to jeho racio nejak okresem 😀 a potom nam zrazu po 10tich rokoch praskla guma a obidvaja sme zostali v soku, lebo sme to ani necitili, len potom pozerame ako dvaja pubertaci po prvom sexe 😝 a ti hovorim, ze to bolo presne 7DC 🙂 a ked to vyslo - povedali sme, ze je to zazrak. A strasne sme sa namotali. A ked to zas nevyslo - videla som svojho muza plakat. No a vtedy nam doslo, ze celkom iste chceme tretie dieta 🙂

mauerka
2. jan 2013

@lavyrle Velmi osobna poznamka, ale tvoj mm ma asi doooost velkych dravcov, ked este aj gumu roztrhli, aj tyzden pockali na tvoje vajo 😀

lavyrle
2. jan 2013

@somsa ja som mala HAK pred 15timi rokmi asi polroka - ale nerobilo mi to dobre a tak som to zrusila a odmietam do seba cpat chemiu zbytocne 🙂 ja som celkovo dost proti liekom, aj decka liecim alternativne a k lekarovi chodime viac-menej len na preventivky. Starsi bral lieky naposledy v roku 2011 na jesen a mladsi pred rokom v decembri

lavyrle
2. jan 2013

@mauerka to mu odkazem - bude hrdy 😀 😀 😀 😀 spolieham sa na tych jeho dravcov a tiez si hovorim, ze ani ja na tom nebudem tak zle, kedze sa to udialo len pred polrokom 🙂

zlatat
2. jan 2013

@lavyrle aj ja som môjho videla po MA plakať - plakal spolu so mnou - aj napriek tomu, že tiež už moc tretie nechcel tiež to jeho racio akosi prevládalo nad srdcom.
Ale u neho stále to racio prevláda - a ktovie, možno aj strach o mňa, bojí sa, že by sa to zase zopakovalo, tak asi preto o bábätku nehovorí, alebo povie, že už sme na to starí 😖 No aj napriek jeho rečiam fičíme naplno bez ochrany, takže predsalen aj u neho v kútiku duše túžba po bábätku je - hoci si to nechce priznať

lavyrle
2. jan 2013

@zlatat ale jasne, ved keby nechcel tak by to nerobil 🙂 a presne si ho viem predstavit. Si myslis, ze preco ja sem vypisujem somariny - lebo doma nemozem, nechcem mu ukazat, ze mi na tom az tak zalezi, lebo viem, ze ked sa nebude darit - bude riesit mna a ze som smutna a ze ci to ma vyznam....a jasne, ze sa boji o teba, nechce, aby si bola smutna, aby sa ti nieco stalo, aby si prezivala tu bolest a najhorsie je, ze su bezmocni - nemaju ako pomoct a to je pre chlapa asi to najhorsie

somsa
2. jan 2013

@lavyrle mne HAK dost pomohlo kvoli MS bolestiam..ja som bola na tom tak ze som vzdy vracala aj niekolko hodin vkuse a nie raz ma aj do nemocnice viezli..a teraz bolesti sice su ale ten zvysok uz nastastie nie

zlatat
2. jan 2013

@lavyrle no veď ja som na tom rovnako - tiež tu vypisujem blbiny, len aby sa mi uľavilo, lebo doma o takých veciach hovoriť moc nemôžem, nechcem mu ukázať, že mi na tom veľmi záleží, že chcem vyplniť tú veľkú dieru v srdci, ktorú mám - darmo máme dvoch lapajov, ktorých nadovšetko ľúbim, to prázdne miesto v srdiečku po našich anjelikoch tam je 😔 a viem, že sa zaplní len ak príde k nám fazuľka a udrží sa až do konca

somsa
2. jan 2013

@zlatat
@lavyrle
@mauerka
Baby...akurat tu studujem osobnu zivotnu pohodu...a to je taka prijemna zmena po tom ako som doobedu luskala rozvody...a inak neviem ci niesom viac na MK ako nad knihami :D

lavyrle
2. jan 2013

@somsa a co ty vlastne studujes?

mauerka
2. jan 2013

@daniwaugh Pls, hod mi sem link na navod, ja sice zvyknem viac pliest, ale aj do hackovania zabrdnem

mauerka
2. jan 2013

@somsa MK je droga🙂 Inak ja som dnes doobedu navarila, hodinu behala na pase a pritom citala knihu, poobede sme vypadli na hodinu do lesa, potom na permanentny make up, potom nakup, povysavala som a teraz dakujem v duchu za umyvacku riadu, lebo uz by sa mi nechcelo vobec @zlatat
@lavyrle

somsa
2. jan 2013

@lavyrle psychologiu

lavyrle
2. jan 2013

@mauerka ja som povysavala, pozmyvala cely dom, vylestila obidve kupelne, pustila dve pracky a nasledne susicky, pradlo poskladala a aj pozehlila z celeho tyzdna co bolo treba 🙂 mali sme maso a polievku, takze som len uvarila zemiaky. A teraz idem do vane, odlakovat nechty a docitat knihu (moj muz neznasa, ked citam vo vani a ja to zas milujem 😀 )

@somsa chces sa aj na nieco specializovat? Ci budes mat sukromnu ambulanciu? Mozes nas tu pekne diagnostikovat rad radom 🙂 Apropo - kamoskinmu rovnako staremu synovi ako je nas teraz logopedicka oznamila, ze maly ma vyvinou dysfaziu 😖 kamoska je z toho na prasky....je to fakt take zle?

somsa
2. jan 2013

@lavyrle co by som chcela je jedna vec ale ake budu prac moznosti to je druha...sukromnu asi nie lebo ja nerada take veci, ja by som ani pod ikat nechcela 🙂..mojim snom bola basa ale v to nedufam lebo ist cestou klinickeho psychologa - to by som sa bala ze sa nedostatok pozornosti odrazi na buducej mojej rodinke a detoch...ale mam v hlave taky kompromis co by som mohla rozbehnut ale o tom moc nechcem rozpravat...uvidim po skole ..ale ak by to vyslo bolo by to okolo deticiek
A co sa tyka tej dysfazie o zom by som sa nerada vyjadrovala lebo do toho moc nevidim ale pri tychto poruchach (ako vlastne pri vsetkych) to bude pre tu maminu narocne na cas aj nervy tak ak to moc tazko berie tak nech skusi aj ona psychologa..o a sa vyrozprava a zaroven nacerpa silu a poznatky na dalsiu pracu s krpcom

somsa
2. jan 2013

@lavyrle a kolko mam maly rokov?

lavyrle
2. jan 2013

@somsa teraz mal 5 😒 ale vyrastali spolu s nasim, nejak som si to nikdy nevsimla. Nas vedel ovela skor farby alebo viac rozpraval, ale tak kazde dieta je lepsie v niecom inom. Logopedicka to zistila tak, ze nevedel po nej zopakovat zlozitejsie slovo alebo ze nepouziva suvetia, ale odpoveda velmi strucne a nevedel aj po nej zopakovat dhsiu vetu. Ale zas basnicky zo skolky si pamata

somsa
2. jan 2013

@lavyrle no mne na prvom stupni napisali v poradni dislexiu a disotrografiu a mala som spoluziakov dvoch co mali tiez a ani ucnovku neskoncili a ja uz budem VS koncit..ale tak to bolo vsetko tym ze mamina sa tomu riadne venovala..ona somnou vela casu stravila a vybavila aj specialnu pedagogicku co zamnou chodila a pomohlo..nikdy som nebola medzi excelentnymi v triede ale zvladala som vsetko

somsa
2. jan 2013
zlatat
2. jan 2013

@somsa aj môj starší má dysortografiu kombinovanú s dysgrafiou, chodím s ním k špeciálnej pedagogičke - len škoda, že iba raz do mesiaca. K tomu porucha pozornosti - no máme to "veselé " ale zvládame to, hoci nepatrí medzi excelentných žiakov, no ani medzi tých horších - taký zlatý stred

somsa
2. jan 2013

@zlatat no za mnou chodila ona ešte do družiny...a tuším že 2x do týždna..ako teraz je to uz predsa znamejšie...ale vtedy nebola ani len poradna v nasom meste..a to je okresne...sme museli inde chodit..a moja mamina bola vlastne jedna z prvych co tlacili aby sa to aj u nas zriadilo... ono sa to dá zvládnut ale velmi závisí aj od stupna poruchy

lavyrle
2. jan 2013

@somsa chlapceka maju teraz testovat - asi IQ a potom sa uvidi, ze tam su nejake dva stupne ci co - no neviem viac. Da sa to asi zvladnut, len pre toho rodica je praca s takymto dietatom nepomerne zlozitejsia a vyzaduje vacsiu trpezlivost a ine pristupy
Ja som inak robila statnice zo socialnej psychologie 🙂 ale uz si nic nepamatam. Mali sme aj vyvinovu psychologiu - z tej si najviac pamatam 🙂 aj psychologiu prace a tak. Mna tato oblast zaujima

lavyrle
2. jan 2013

Baby mame dalsiu nevestu - psiu 🙂 v januari 🙂 a o necele dva tyzdne budu prve psie deticky na svete - neviem sa dockat