icon

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka

katarinka_brnka
12. aug 2012

Ahojte kto sa prida? 🙂

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
lavyrle
16. nov 2012

@emka9 neviem. Ja tam idem na vlastnu ziadost - tiez mame v rodine aj porazky, aj trombofilne stavy, k tomu MA.....uvidime

briasr
16. nov 2012

@bianka0111 to mi je ľúto ☹, tak držím palce aby bolo všetko v poriadku a mohli ste začať odznovu, a urobiť si krásne dieťatko 🙂

daniwaugh
16. nov 2012

@emka9 no skus si to dat vypocitat ze kedy by si teoreticky mimo cyklu mohla (aby si ne) otehotniet a tomu sa vyvarovat.. ako ja tomu verim, poznam baby co mimo ovu otehu a tak nie je vsetko len o spustani vajicka a keby to nefungovalo tak nie je tolko bab s jonasom spokojnych..
dufam ze vsetko bude ok, nesmies sa trapit, viem ze to je tazke, sice som to nezazila ale neviem si predstavit co by som robila. chapem ze nehovoris ludom v okoli o tom, to by som asi ani ja, ale tu sa vykecas a niekedy je mozno aj lepsie ze tych ludi tu nepoznas, clovek sa citi lepsie ked povie co a ako a nemusi celit pohladom okolia.. rozhodne sme tu pre teba ak bude treba..

daniwaugh
16. nov 2012

@bianka0111 tak vo februari sup na krasne zdrave miminko

daniwaugh
16. nov 2012

@lavyrle ty co dnes, ideme na to?:D

lavyrle
16. nov 2012

@daniwaugh co sa mna tyka som pripravena 😀

lavyrle
16. nov 2012

ono to moze byt aj tak, ze nie kazda zena ma pravidelny cyklus, aj ta ovu nemusi byt vzdy rovnako a presne. Ale tie zeny, ktore presne vedia kedy maju ovulaciu - tak logicky neviem ako by otehotneli trebars po nej. Este pred nou si to viem vysvetlit. Ja som napriklad naposledy otehotnela 23.6 (na 100%) a ovu som mala 29.6 (na 100%)....vieme, ze spermie dokazu v idealnom prostredi - teda v teple a vlhku - prezit aj niekolko dni. U mna teda az tyzden 😀 ale ked sa uz vajicko uvolni a ide prec - este by sa snad mohli niekde stretnut na polceste, ale ked uz ide von - tak potom neviem ako a vlastne co by tie spermie oplodnili 😅

daniwaugh
16. nov 2012

@lavyrle no ved preto sa da aj po, ze vajicko zleze, caka, potom sa pomaly posuva a po nej ked sa mliuju ludia tak spermie si ho najdu 🙂

daniwaugh
16. nov 2012

@lavyrle ono tusim nie je mrtve ked ho menstruacia vyplavuje(och aka chutna tema, hahaha) takze ked su spermie pritomne aj vajicko aj za menstruacie tak zrejme tam k tomu moze dojst.. a nedostanes ms hned po ovu, tak vlastne to vajko si tam asi dakde hovie alebo smeruje von cely cas kym nedojde ms ci ne? ci uz som z toho debil? no ja rozhodne verim :D

lavyrle
16. nov 2012

@daniwaugh ok....tak ja budem vedecky pokus 😀
Ale nemas pravdu s tym mrtvym vajickom, ktore nie je mrtve. Vajicko prezije max.24hodin....spermie cca 5 dni a aj to k tomu potrebuju urcity hlien - to je ten, ktory signalizuje plodne dni. Teraz, ked mam mrchu tak sa vlastne cela maternica vycistila, teda odchadza vystelka, ktora by inak bola potrebna pre plod. Kedze plod nie je, vystelka odchadza, zacinaju stupat estrogeny a dozrievat vajicko. To potrva aj dva tyzdne 😉 verim-neverim, nema to pre mna ziadnu logiku. Jedine v tom pripade, ze zena ma nepravidelny cyklus, nevie kedy ma ovu - vtedy sa to moze vselijak pomiesat a kedze tie spermie preziju aj tyzden - moze sa stat, ze sa niekde stretnu. Vsak uvidime.
Svoju ulohu v nasom vyskume som dnes splnila cca s 20minutovym meskanim 😝

daniwaugh
16. nov 2012

@lavyrle no ja som prave citala dakde ze vajciko prezije 2-3dni.idem googlit

lavyrle
16. nov 2012

@daniwaugh ja by som celkom rada ocenila tuto teoriu a teda aj by som ti coko poslala keby vysla 😉 vygoogli nieco, nech mam tento mesiac pocit, ze to moze vyjst 🙂

daniwaugh
16. nov 2012

@lavyrle hmm nasla som aj ja ze 24hod ale urcite som dakde citala ze aj 2-3 dni.. ale s mojou pamatou zlatej rybky to moze byt aj inak :D
a drzim palce! kedy robime test?:D

daniwaugh
16. nov 2012

@lavyrle ale ked vam spermie prezili 7dni hoci maju len 3-5 tak by som nezavrhovala chudatko vajicko 😀 😀 😀 podlamna vsetko je mozne... keby neverim tak si to nedam Jonasovi vyratat 😀 😀

lavyrle
16. nov 2012

@daniwaugh a co je moje vajicko horsie ako tatove spermie??? A just nie 😝
No v tom clanku vyssie je to celkom fajn napisane....ibaze ja mam cyklus 26dnovy a velmi presny 🙂

lavyrle
16. nov 2012

@daniwaugh test??? V pripade, ze nepride mrcha 😉

daniwaugh
16. nov 2012

@lavyrle mrcha ksc, hes hes, cakame ta tak o rok a pol... teda ja hadam tento mesiac, ale k tuto tete nechod uz!

lavyrle
16. nov 2012

@daniwaugh by som chcela vidiet co by mi povedal moj gyndos na toto 😀 a teda cudujem sa, ze aj moj muz sa nechal nahovorit. On je z nas dvoch ten racionalnejsi typ 😝

mauerka
17. nov 2012

@lavyrle Jake super!!! Tak som zvedava. Ja dnes 7DPO, zvlastne pocity - ako na ms, tak uvidime... Pekny vikend, babenky.

lavyrle
17. nov 2012

@mauerka to by aj mohlo byt, nie? Juj, nech ti to vyjde !!! Ja chcem vlastne este pockat na tu hematku a chcem si dat este urobit vytery z krku 😉

daniwaugh
17. nov 2012

@mauerka drziiiiiiiiiiime palce

lavyrle
17. nov 2012

a ake mate vikendove plany? My dnes opat oslava, ale detska + asi dva pary rodicov 🙂 nasla som jednu super stranku na napady na detske obcerstvenie, tak sa idem zabavat s hruskami, jahodami, cherry paradajkami a menit ich na jezkov a panacikov 😲 pekny vikend dievcata
Ozaj, muzik sa zobudil s tym, ze ci to nejdeme poistit 😔 ale o tom Jonas nepisal 😀

mauerka
17. nov 2012

@daniwaugh @lavyrle Jooooj, baby, ja som skor myslela, ze prichadzaju kramy, nie na tehu 🙂
My mame uz poupratovane, navstevy ziadne, este vyberiem riad z umyvacky a vyvesime pradlo a uz len budeme listovat v katalogoch interierov a kochat sa nad vecami, ktore su tak naaadherne a zaroven nepricetne drahe... napr. sme sa zhodli na jednej vani, ze teda fakt pekna, tak sme pohladali cenu - 3999€ - nenormalne ☹

kiki6
17. nov 2012

@lavyrle veľmi dobrý článok, no dosť som sa dozvedela, a už mi to do seba aj zapadá, ten môj problém a teda sila. NO lenže mi sme to robili aj počas mrchy aj tesne po aj zase tesne po a nič. NO uvidím, prečítam si ho v kľude ešte raz pomali a budem sa ho držať

lavyrle
17. nov 2012

@mauerka prerabate byt??

lavyrle
17. nov 2012

No ak by som ja teraz zostala tehotna tak by to bol pre mna sok. Nepocitam s tym 🙂

lavyrle
17. nov 2012

No bohuzial alebo skor nastastie, nieco treba predsa len ponechat na prirodu 🙂

https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/ako-na-to-ked-chceme-dievcatko/

daniwaugh
17. nov 2012

@lavyrle haha to je optimizmus

daniwaugh
17. nov 2012

@lavyrle hento forum poznam :D