icon

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka

katarinka_brnka
12. aug 2012

Ahojte kto sa prida? 🙂

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
twistybaby
22. nov 2012

@daniwaugh si jak ja 😀 deluxe by som pila na kartooony 😀

lavyrle
22. nov 2012

ja sampanske teda vobec nemusim 😀 dam si radsej ciste biele vino a v lete radler
Za kila si tiez mozem sama 😒 vzdy budem mat nabeh na priberanie a ked si nedam pozor, hned je naviac 5 kilo 😠 v tehu som pribrala prvykrat asi 8kg a druhykrat myslim, ze 10kg, ale potom mi aj zostali a trvalo mi 4 roky kym som ich dala dole 😝 teraz sa na to mozem vykaslat aj ked tiez som chcela zacat na dobrej vahe. Dame dole potom - toto ma trapi najmenej

twistybaby
22. nov 2012

@lavyrle tak tak dame dole potom 🙂

lavyrle
22. nov 2012

ked to pocitam - tak mozno by som mala brat mrchu od soboty kedy sa prvykrat objavila, to by znamenalo, ze dnes som 15DC a prichadza ovulacia a to by vysvetlilo aj tie priznaky 🙂 nie?

twistybaby
22. nov 2012

@lavyrle ako ktore , nie tie tehotenske 😀 ale nie prepac... myslim ze ano,aj ja mavam bolesti brucha a vajecnikov,sice nic ine okrem toho ale moze byt aj ovulka....

daniwaugh
22. nov 2012

@lavyrle no hlavne nech uz mozes testovat :D :D

ja som pribrala v tehu 20kg v prvom a to som sa neobmedzovala a lezala na gauci cely cas a zrala a 20kg v druhom a to som chodila pravidelne cvicit zumbu az do 9mes a jedla pravidelne a zdravo.. takze najblizsie s*at na to :D a zrat :D ..ja som este stale z Alexka neschudla na povodnu vahu ale zasa kojim a tie 4kg navyse su pravdepodobne aj prsia (z B na DD/E) a som si povedala ze poriesim po Lily 🙂

daniwaugh
22. nov 2012

@lavyrle neviem ja, ako ty mavas priznaky ovu, ja som to u seba nikdy nesledovala ale skorej mi to znie ako tehu :D

lavyrle
22. nov 2012

no priznaky ovu nemavam 😝 iba v ten den, ked mam ovu tak citim nafuknute brucho,bolesti krizov - jednoducho to citim, ale iba v ten jeden den. No uvidime. Idem ja spat, rano vstavam do roboty o 5.45 😖

daniwaugh
22. nov 2012

@lavyrle drzime palce. a nasad kyselinu listovu!

laja77
23. nov 2012

@daniwaugh
@lavyrle
@twistybaby
Baby ste tu toho toľko popísali, že som to ledva dočítala 🙂 , no včera som nemala čas kuknúť na koníka 🙂 . Vidím, že ste tu riešili sušičky- ja nemám a hoci máme dom, neviem kde by som ju dala, mne sa nezmestí do kuchyne už ani umývačka riadu 😒 a tá by ma potešila viacej 😀 . A milujem vôňu aviváže po celom dome 🙂 . Tak k tým tehu kilám by som sa radšej ani nemala vyjadrovať 😕 , pri prvom +26, pri druhom +24 😎 , ale tak mala som preeklampsiu a opúchala som neskutočne, takže tie kilá hlavne pri prvom odišli veľmi skoro samé, pamätám sa, že keď som prišla pri prvom z nemocky bola som ešte naliatá vodou a po týždni som sa odvážila a mala som o 9 kg menej 🙂 . Ináč priznám sa, že tej preeklampsie sa trošku obávam 😒 , dúfam, že ma tentoraz nebude trápiť, ak nám to s babenkom vyjde.

laja77
23. nov 2012

a tie plienky látkové a iné veci okolo bábätiek čo ste tu riešili, tak ja budem ako keby prvorodička 😀

twistybaby
23. nov 2012

@laja77 dobre ranko 🙂 tak ked uz vravis o umyvacke,to je tiez môj sen. a tiez ju nemam lebo sa mi nezmesti do kuchyne,respektive ani do linky...museli by sme na novom mieste rubat do steny novy privod vody a to sa mi uz v tomto dome nechce,prach,špina z buračky to mi za to nestoji...ale ked do konca buduceho roka dostaviame novy tak budem jak blcha stastna aj s umyvackou a sušičkou 😝 no ty to mas dobre,aspon sa pri tyvh kilach mas na co vyhovorit, ja nie 😖 ja som proste jednoducho sedela na riti,kaslala na vsetko a žrala sladkosti v takom množstve ze mi je zle ked si na to len spomeniem 😅 😀 a neviem jako je to s preeklampsiou ale nemusi to byt u kazdom tvojom tehu,.... ja som mala rodit v 27tt... nie kôli preeklapsi ale kôli tomu ze som sa otvarala na 2 cm a kontrakcie ako pri pôrode ... nakoniec som v nemocke do konca tehu lezala a to ti poviem,som dlho zvazovala ci mi to za to stoji este raz si to prezit... no tuzba bo babatku je silnejsia takze az otehotniem,uz sa len modlit aby tam vydrzal az do konca... ☹

lavyrle
23. nov 2012

@twistybaby ja som sa pri prvom zacala otvarat v 33tt, potom som lezala v nemocke do 36tt, nakoniecom som rodila v 37tt. Pri druhom synovi som drzala az do 36tt a aj porodila tak v 36/37tt 😉
@laja77 vona avivaze je aj zo susicky - pradlo vonia omnoho intenzivnejsie ako ked susis na vzduchu 🙂 a preeklampsia - uff, tak to je asi nocna mora vsetkych tehuliek 😒 a to si mala len raz alebo aj v druhom tehu?

Ja dnes cely den v robote, aj v pondelok a utorok hematkaaaa 🙂 a tento vikend konecne vacsi veget - ziadne krytia a ziadne oslavy 😀 a uz o tyzden budem vediet ci ten nas pes bude otcom 😲

laja77
23. nov 2012

@lavyrle pri obidvoch, len pri prvom som viac opúchala a pri druhom som zase mala skoro vysoký tlak. Ale obaja sa narodili v 38.týždni, pri prvom som mala akútny cisársky, pri druhom už bol plánovaný- v podstate tam ma už viac sledovali. Pri prvom mi doktor hovoril, že preto tak veľmi priberám, lebo že som bola pred tehu príliš chudá 😎 , ale to bola blbosť, fakt som sa neskutočne nalievala vodou. To boli iné zážitky vtedy- v pondelok som si napríklad kúpila topánky a vo štvrtok som ich už neobula, čo mi tak opuchli nohy.

Baby čo zajtra varíte? Lebo mňa nič nenapadá 😀 , dajte inšpiráciu

lavyrle
23. nov 2012

ja idem robit take kuracie zavitky - dnu natriem paprikovou pastou a dam nastruhany syr a cele to zabalim a opeciem. Podavam to so zemiakmi a zeleninovym salatom 🙂 polievka zeleninova (minuly tyzden som robila fajnu cesnakovu kremovu s krutonmi - mnaaam) a nepecenu tortu s jahodami, to je u nas top 🙂 a rozmyslam nad lievancami, ibaze mi chyba javorovy sirup

lavyrle
23. nov 2012
laja77
23. nov 2012

@lavyrle mňam, dala by som si 🙂 . Tak polievku som varila včera večer mliečnu fazuľovú, z tej ostane aj na zajtra a chcela som niečo také rýchle, lebo potrebujem vybehnúť na nákupy. Tiež ma napadli lievance 🙂 alebo palacinky a chalani zahlásili, že špagety 😎 . Celkovo sú oni na cestoviny

lavyrle
23. nov 2012

@daniwaugh beriem uz od septembra 😉
Idem baby -muzicek mu pustil paru - inak to tiez odporucam pre tie, ktore stavaju a budu uvazovat aky sprchovaci kut kupit !!! To je bomba sa takto "vyparit"

twistybaby
23. nov 2012

@laja77 kedze ôj manzel je cisto masový,a nechce a nezie ziadnu omacku,cestoviny,ba dokonca ani ryzu,nemozem mu varit nic ine ako maso,takze pre neho zajtra vyprazane rezne so zemiačkami. a my so synom budeme asi zapekanu brokolicu s cestovinkami a syrom.... to luuubime 😝 a palacinky mame ako dezert kazdy vikend ,to je uz u nas trvaly zvyk...mozno kôli tej nutele co do toho davam vyzeram ako prasa 😠 ale moji chlapi sa bez nich nezaobidu a ja to drankanie pocuvat nechcem ked im ich nespravim 🤐
@lavyrle tak prijemne parenie 😀 kurnik dostala som pri tom slove chut na parene buchty 😀 🙄

lavyrle
23. nov 2012

@twistybaby uz su napareni, ale sono jej urobia az na treti tyzden tak som zvedava 🙂 a neuveris co teraz dojedam po detoch - svokrine domace buchty na pare 😎

twistybaby
23. nov 2012

@lavyrle fuuuuuu tak to si ma dostala! 😨 😀 😀 ja som sa vratila pred pol hodinkou z obrovskeho nakupu z kauflandu a toto som si nekupila ani ma to nenapadlo... 😠 😀 teraz slintam ale asi si idem nieco sladke -vysoko kaloricke najst v špajzi 😅

lavyrle
23. nov 2012

@twistybaby takymto stylom ja budem 100kilo a neotehotniem pre obezitu 😠 😝

twistybaby
23. nov 2012

@lavyrle ja sa k tej stovke blížim rýchlejsie ako som si myslela 😀 + 6 kil za 3 mesiace,asi trpim nejakym typom obžerstva iba na sladkosti 😀

lavyrle
24. nov 2012

@twistybaby ja +5 za leto, ale teda mala som narok, kedze som bola tehulka.....aj ked to je vlastne vyhovorka, lebo v tych prvych mesiacoch ozaj netreba priberat

twistybaby
24. nov 2012

jeminčku baby ja som mala taky sen dnes ze som sa normalne zobudila so slzami v očiach... sa mi snivalo ze som manzelovi oznamovala radostnu spravu s testom v ruke ze som tehotna,a on mi na to ze on sa nestara,on si nasiel lepsiu,uz ma nemiluje a odchadza z domu ☹ 😠 hruza,este ze iba sen,ale ked som sa zobudila rano vedla neho mala som nutkanie ho kopnut do zadku alebo nejaku teatralnu facku mu strelit aj ked nemoze za moje sproste sny 😠 🤐

lavyrle
24. nov 2012

@twistybaby 🙂)))) bolo by fajn precitat v snari co to moze znamenat 😲 mne moj muz vcera nedovolil pohar vina - ze ak je aj mala sanca, ze by som mohla byt tehotna - nemozem pit alkohol a teda ani on si neda, aby mi nebolo luto 😀 a to sme mali fakt pekny vecer a fakt dobre vino 😝 😝

laja77
24. nov 2012

@lavyrle
@twistybaby
tak nakoniec som robila rezance s tvarohom na slano, veľmi rýchle 😉 a ešte pečené buchty s tvarohom, ale tie som len teraz dopiekla 🙂
Ale lavyrle- nechala som sa inšpirovať na zajtra s tými závitkami 🙂
twistybaby- podobné sny som už tiež zažila a zobúdzala som sa s rovnakým pocitom ako Ty 😒 že mi chvíľu trvalo kým som si uvedomila, že to bol len sen- našťastie 🙂 . A nezávidím Ti to s tým mäsom- lebo ja rada varím cestoviny a omáčky k mäsu- asi by sa mi nechcelo furt len mäso variť 😎 A čo sladké jedlá, ani tie nemusí?
A k tomu priberaniu, tiež mám nejaké dve kilá navyše oproti letu, ale ja som z toho teda dosť nervózna 😖 , sa sama na seba hnevám, že ešte ani tehu nie som a už priberám 😒

laja77
24. nov 2012

ešte mi baby povedzte, načo mám hore vedľa nicku to srdiečko, akože čo s ním? 😎 doteraz som MK nečítala, až od septembra, tak neviem načo je 🙂

lavyrle
24. nov 2012

moj muz bol tiez hrozne masovy, ked som si ho brala 😠 podarilo sa mi ho tak preorientovat, ze si teraz namiesto masa hocikedy vyberie napriklad zapekanu brokolicu so syrom. V sobotu zvykneme mavat bezmasite jedla - cestoviny so syrovou omackou alebo s paradakovou s olivami a syrom, spenatove halusky, halusky s bryndzou alebo syrokremom, mame radi aj spenat so zemiakovym pyre....
Inak aj mne by ste mohli dat rychlokurz MK - tiez som tu len od septembra. Dostala som jedno srdiecko - to na co je? 🙂

lavyrle
24. nov 2012

baby - ja zacinam mat pocit, ze som fakt tehotna 😕 ako to zistim takto skoro?