Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
@anuska3107 no byt lenivy na sex tak to uz kde sme 😀 😀 😀 😀
@anuska3107 Chcem myslieť pozitívne, aspoň tentokrát áno 🙂 ... ja verím, že sa nám to podarí 🙂 a určite aj Vám
@twistybaby ze 10 rokov, to uz by som bola naozaj zrela na psychiatriu. Ja som mlada len tomu mojmu tykaju 😀
@daniwaugh ahoj dani, no je to na zblaznenie, nam zanedbala starostlivost lekarka, uplnou nahodou na 3d utz nam zistili take vrodene vyvojove chyby babatka, ze nemalo by sancu prezit po porode. Vysledky su take, ze nikto nevie preco sa to stalo , ze blba nahoda to je... keby doktorka na to prisla v 12tyzdni ako mala, mozno by som z toho nemala taku traumu, neviem. ale kazdopadne chceme babo, verime, ze dopadne to dobre.
ja sa bojim skor otehotniet, teraz mam skveleho doktora a ten povedal, ze musim pockat, aby sa mi maternica dala do poriadku, inak by som nemusela babo donosit a prist o neho v prvom trimestri. a verim, ze vo februari povie, ze je vsetko ako ma byt. kyselinu listovu jem, aj pijem alchemilku. tak hadam sa to podari.
a inak kdesi som citala, ze chlapi maju jest vitamin E. to je dobre pre nich na co?
@anuska3107 vo februari to budu 3 mesiace po. ak mi ale doktor povie, ze este nie je moje telo pripravene, tak budem cakat, ale verim, ze v roku 2013 to stihnem. a verim ze aj ty.
@daniwaugh no ja neviem, on bol vzdy iny ale aj tak ho milujem... ale aspon viem, ze bude dobry otecko. Ked mam slabe chvilky'vzdy stoji primne. A rad somnou obzera kociky 😀
Ahojte žienky, môžem sa k vám pridať? Ja som podstúpila 16.11 kyret, maličké mi zomrelo v 8tt. Tak tiež chcem začať ok januára 2013. Je mi ťažko ale chcem začať skúšať čím skôr.
kvetka drzim ti palceky aby sa vam to co najskor podarilo.
ja som prave kolegynku nahovorila ze by sa pustili do babetka 🙂 ich prveho 🙂 ze budeme spolocne kocikovat a aj to prezivat 🙂 tak vraj zaciatkom roka snad by sa aj pustili.
dievcata vy to skutocne takto vazne riesite? viete ja som v zivote si nemerala bazalnu teplotu a pravdu povediac so ani netusila kedy mam ovulaciu (a co to j - hanba mi) ked som 1x otehotnela, nikdy ma to nezaujimalo, ved dietatko pride, vedela som ze to niekedy dlhsie trva, ale nejako mna tieto podrobnosti nijako nezaujimali. a mam pocit ze ako to tu citam tak ma to veeelmi stresuje, teda ak by som toto vsetko mala robit a prezivat.
Co ma ti pride a verim ze buduci rok bude vela bocianov prilietavat 😎
a pravdu povediac ani teraz nemienim toto vsetko okolo toho riesit. cca termin ovulacie viem. a hotovo. o ostatne sa postarame my s manzelom 😀
vyvojova chyba sa nemusi zisti hned pri do 12tt. a ani z testov nie. preto sa robi morfologicky ultrazvuk okolo 23-25tt
no da sa aj skor 🙂 okolo 20 tt. a v tom case sa odhali najviac.
na tom 3D ultrazvuku je vsetko nadherne vidiet.
@tatanka1 tieto VVCh co sme my mali vidno este skor ako je 12tt, napisem ti do IP.
nam sa prve podarilo ani neviem ako a teraz tiez sledovanie bazalnej teploty, ovulacne testy, no neviem neviem, ja by som na to chcela ist tak zlahka, ze ked doktor povie, ze mozeme, tak to necham na prirodu, iba ak by sa dlhsie nedarilo tak zacnem tieto veci riesit.
no na buduci rok musi byt veeeela bocianov. budu vytazeni, dufam 😉
kvetka urcite budu. ja si myslim, ze sa vela zien hned od zaciaku stresuje ako si povedia ze teda ideme na to.
my ked sme si to povedali s manzelom, tak s tym ze kazdy sa stazuje ze to dlho trva tak ved co skusime a uvidime... a hned som otehotnela. iste ak sa nedari tak je to tazke, a clovek sa snazi vsetko skusit.
@tatanka1 no ja som este dieta neplanovala, tak som zvedava, ako sa mi podari , dufam, ze hned 😉
inak pozerala som plzaka aj jonasa, mne sa to celkom kryje, tak hadma na tom nieco bude.
baby a co si myslite o tomto: www.chlapecdievca.sk ?
@kvetka_ no ja by som už rada aj teraz ale som dva týždne po kyrete. Babatku prestalo byť srdiečko v 9 tt. Tak neverím, že sa podarí hneď teraz aj ked doktor povedal, že kludne môžme začať, tak preto si myslím, že najskôr v januári, no ani teraz by som sa nebránila ale ešte som nemala mrchu. Je to len dva týždne. To ma mrzí, že si prišla o prvé bábatko, to muselo byť hrozné v takom pokročilom štádiu tehu. Ja si hovorím, že lepšie teraz ako neskôr. Držím ti palce. A ty nesmieš skôr alebo sa nedarí?
@ellis21 no nam doktor povedal, ze mame cakat pol roka (!!!), ale vo februri mam preventivku, kde mi vsetko poprezera a pomeria a ked bude vsetko v povodnom stave, maternica zregenerovana, tak doktor povie ze uz mozeme. a verim tomu, ze ano, lebo som mlada, jem zdravo, pijem alchemilku aj kyselinu listovu.
inak myslim si, ze aj v 8tt to musi byt hrozna bolest, ja si pamatam, ze v 8tt som zacala pokukovat po tehotenskom obleceni a v 10tt som uz aj nosila, takze to je take vzdy boelstive. nikdy na to nezabudneme, ale myslim si ze bolest sa dalsim tehotenstvom zmierni.
@mauerka mne ich odporučila kamoškina kamoška, silnejšie sú len na predpis Folsan 0,4 mg, a menšie dávky sú aj voľno predajné. V At stoja 20,- EUR a v Nmecku 12,- EUR. NO už asom ich skoro všetky dobrala 120 tabliet a nič vidíš. Tie 2 kamošky ich brali 2x po 10 dní a hneď boli tehu. A to som mala aj tie prvé silnejšie,kt. sú len na lekár. predpis a nič.
@tatanka1 pre toto: (ja sa komplet stotoznujem)
Štúdie preukázali, že každý druhý pár sa môže pokúšať o splodenie dieťaťa v nesprávnom čase1. Takže najjednoduchší spôsob, ako zvýšiť šance splodiť dieťa, je nájsť čas, kedy ste najplodnejšia. Vaše dva najplodnejšie dni v každom cykle sú deň ovulácie a deň, ktorý mu predchádza. Takisto môžete byť plodná aj niekoľko dní pred ovuláciou, keďže spermie vášho partnera dokážu vo vašom tele prežiť aj niekoľko dní, takže pohlavný styk v dňoch pred ovuláciou môže tiež vyústiť do tehotenstva.
So mnou je to uz fasa zle, ked napisem "vitaj" s "y" a to este ani tehu nie som 😀 PARDOOON!
@mauerka no ja viem, že bola drahšia, lenže som názoru, že v At sú tie výrobky na lepšej a kvalitnejšej úrovni ako na SK. Tu to okolo kyseliny listovej ani neprešlo, takže v AT sp lepšie a kvalitnejšie zásobovaný, oni si lacáky ľudom nedajú. Veď tam chodíme aj na nákupy, potraviny a tak. Tuto kúpiš maximál. tak niečo poľské, alebo len na obale popísané ale skutoč. obsah je úplne iný a umelina, takže ja na AT výrobky nedám dopustiť.

@anuska3107 no je to na tebe, ako sa citis a co ti lekari povedia...
@twistybaby hmm neprijemne pre tu tvoju kamosku, tak to si neviem predstavit.. kamosku muz podvadzal, ona 2x potratila lebo mala chlamydie a nevedela o tom (inak doriti ked uz sulozi inde nema tolko chochmesu pouzit kondom????) tak to bolo tiez taka zverina.. ze clovek casto nevie co a ako, uz si myslela ze je daco s nou zle a nakoniec toto... ale tym nechcem povedat ze niektrora z vas ma podobny problem, to len na margo potratov...
ale vsetkym sa nam zadari! coskoro!