icon

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka

katarinka_brnka
12. aug 2012

Ahojte kto sa prida? 🙂

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
zlatat
1. dec 2012

@daniwaugh
@lavyrle
@laja77 ďakujem kočky 😉

laja77
1. dec 2012

@zlatat ja odpadnem, ake krasne torty mas v albume 😨 , maly ich zazrel, ked som ich pozerala a ze:"jeeeeej, aj ja chcem take" 🙂

zlatat
1. dec 2012

@lavyrle ja som si povedala to isté, už nikdy nebudem nikomu hovoriť, že som tehotná ( ak teda nám to ešte dopriate bude, lebo môj muž veľmi často chodí na týždňovkz, príp. je aj 2 týždne preč ) ... len tu vám na MK poviem.
Tiež sme veľmi chceli dievčatko - aj chlapci strašne túžili a stále túžia o sestričke, no po tomto poslednom MA som si povedala, že je to jedno, čo to bude, len nech to dotiahneme do konca a nech malinké je živé a zdravé.

lavyrle
1. dec 2012

@laja77 tak to je super. Ja toho mojho musim napriklad vyskusat alebo obcas nejaky diktat alebo slovicka z angliny

zlatat
1. dec 2012

@laja77 ďakujem 🙂

zlatat
1. dec 2012

@lavyrle aj ja môjho musím skúšať - aj diktáty, bo tie mu robia veľký problém a o matike ani nehovorím 😖 To je hotová sodoma-gomora 😒

lavyrle
1. dec 2012

@zlatat veru - ja tie torty tiez obdivujem To robis z marcipanu ci fondanu?

lavyrle
1. dec 2012

no my uz tento rok mame aj prve trojky - prva z pisomky z angliny zo slovicok a druha z vlastivedy z pisomky. Zacina mat take tahy, ze sa uci, ked ma pocit, ze hrozi pisomka alebo ze by ho mohla vyvolat. No zda sa mi to priskoro. Este nech si ulohy robi v skole cez prestavky a uz sme kompletni 😀 a stve ma to potom, lebo on sa velmi lahko uci - ma vybornu hlavne kratkodobu pamat 😝 a nema zatial s nicim problem, takze horsia znamka je vyslovene lajdackost

laja77
1. dec 2012

@lavyrle
@zlatat
ja sa tesim, ze s chalanmi nemusim trenovat diktaty, aj ked s obidvomi sme pisali, ale len ked boli prvaci, teraz nastastie nemusim. Inac sem-tam tie slovicka s nimi tiez prejdem, aby som mala prehlad, co beru 😉 . Ale teraz sa tiez velmi tesili, ked bol strajk ze nemuseli ist do skoly 🙂 , aj ked s ucenim problem nemaju, ale tak volno sa vzdy hodi, dnes nacali cokoladove adventne kalendare a ze uz aby bola 24ka, ale nielen kvoli Vianociam, ale ze konecne budu prazdniny 😎

zlatat
1. dec 2012

@kvetka_ ahoj moja, ako sa máš? SOm rada, že sa ťa tu vidím 🙂

lavyrle
1. dec 2012

@laja77 no asi by som sa velmi cudovala dietatu,ktore by sa netesilo na prazdniny 🙂 ved to sa este aj ja tesim, ze oni maju prazdniny 🙂

laja77
1. dec 2012

@lavyrle mne si starsi tiez niekedy robi ulohy v skole, ale tie na dalsi den, pytala som sa ze preco, a on ze no ved aby som mal doma uz pokoj 😀 od skoly
inac mam synovca tiez v tomto veku a on je tiez taky, ze hlavu ma velmi dobru, ale jemu sa nechce, tak radsej robi vsetko ine, len aby sa nemusel ucit 😨

zlatat
1. dec 2012

@laja77 môj má dysgrafiu tak si vieš predstaviť, ako sa trápime - tá jeho gramatika je hroznáááá - teoreticky ovláda vybrané slová, ale praktické využitie je slabé 😒
hoci si úlohy robí v družine, ale sú dni, keď má dosť krúžkov, tak vtedy nestíha aj úlohy robiť, tie potom robí doma, ale už príde za mnou, že budú písať diktát na známku, či mu ejnaký dám na precvičenie

lavyrle
1. dec 2012

aaaaaaaa bude aj snezenie 🙂

laja77
1. dec 2012

@zlatat tak to ano, to je urcite tazke, ja ani teda neviem, kedze nemam pedagogicke vzdelanie 😉 , ci sa to da trenovanim zlepsit, da sa?

zlatat
1. dec 2012

@lavyrle robím ich z "marcipánu" - je to v úvodyovkách lebo marcipán je len ten pravý mandľový, všetko ostatné sú cukrové hmoty - ja robím s White Icingom

laja77
1. dec 2012

@lavyrle v BB nech snezi, to sa aj ja tesim, ze budete mat sneh 😉

zlatat
1. dec 2012

@laja77 ževraj sa to dá, len trvá to roky a roky ... tak uvidíme. CHodím si ním k špeciálnej pedagogičke na svičenia ale to len raz do mesiaca, lebo majú toho veľa a mi povedala, že sa s ním budem musieť dlho učiť - aj do deviatky, lebo ak to nechám len na neho, nebude to zvládať a začne mi nosiť 4-5ky 😒

lavyrle
1. dec 2012

@laja77 taka dobra lyzovacka nie je zla 😉
@zlatat potom, ked sa pokusim nejaku tortu vyrobit v januari pre starsieho - budem ta bombardovat s otazkami 😉 mne sa to totiz paci, ked maminka vyraba tortu, inak by som aj kupila hotovu 😲

laja77
1. dec 2012

@zlatat tak to je jasne, dietatu treba pomoct, ked to nezvlada same

zlatat
1. dec 2012

@twistybaby môžem sa ťa spýtať - ten kočík, čo si dala na strane 36 je Hartan Skater? Dobre vidím? Ak áno, kde si ho našla s takouto krásnou strieškou? Bo čo som pozerala, tak Hartany majú také nepekné hranaté striešky 😖 Ale toto je krááásne

laja77
1. dec 2012

@lavyrle tak lyzovacka moze byt 😎 A vobec, vsak uz bol najvyssi cas, aby sa ochladilo a zacalo snezit 1.decembra 🙂

laja77
1. dec 2012

@zlatat inac ja si tiez hovorim, ze taku tortu niekedy vyskusam a nakoniec ju vzdy objednam a kupim 🙂 , hlavne pre nedostatok casu 😒 , lebo peciem rada a kresim tiez celkom pekne 😝 , tak hadam by to slo. Len vzdy si hovorim, ze pre chlapcov to nemoze byt prvy pokus, lebo chcem aby mali torticky krasne 😀 , hadam za par rokov sa odhodlam 😀

zlatat
1. dec 2012

@twistybaby a už viem, to je Teutonia, že? Fakt je krásny, jeden čas som aj ja po Teutonke poškuľovala, ale keď som sa dočítala, že má krátku opierku chrbátika a málo miesta na hlavučku pre väčšie dieťatko, tak tom začala hľadať niečo iné.
Ja som sa zaľúbila do Bria Go 🙂 Mala som ho vybraté pre nášho chrobíčika, ktorý sa mal narodiť koncom januára, a asi pri ňom aj ostanem.
Segra si ho objednala, tak mi aspoň poreferuje, či je ozaj taký dobrý ako sa o ňom hovorí

lavyrle
1. dec 2012

@laja77 mame tu odbornicku -. nauci nas @zlatat 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 😉 😉 😉

laja77
1. dec 2012

@lavyrle
@zlatat
ja si neviem celkom dobre predstavit, ako sa potahuje ten "marcipan" a ako sa farbi, aby mal taku krasnu pravidelnu farbu a neboli tam flaky 😎, lebo tie od zlatat vyzeraju fakt uzasne . Ozaj kolko rokov uz robis take torty (to aby som vedela, ze kolko mi bude trvat, kym sa to naucim 😀)

lavyrle
1. dec 2012

@laja77 da sa kupit aj farebny marcipan, ibaze nie kazdy je dobry. Niektore sa nedaju natahovat, ale sa tak akoby trusia 😒 ale zlatatdala znacku - pokusim sa zohnat taky.

laja77
1. dec 2012

@lavyrle no ale ked chces napriklad taku viac farebnu tortu, to potom musis nakupit vela tej hmoty s roznymi farbami, ci? ona potom vydrzi, ak sa neminie cela? alebo ako to je?

tatanka1
1. dec 2012

zlatka tak toto co ma tvoj syn mam aj ja. na zakladnej som troela na slovencine lebo teoriu som ovladala ale diktaty to bola hroza... 3-4 a ma. 2 ked som bola super a o som zo vsetkeho mavala jednotly. a boli sme na testocha aj iq bolo vysoke... no na zakladnej to ol problem. ja som ale nikam nechodila. inac na strednej som chytila super slovencinarku. ona vedela ze viem a ze som dobry student ale gramatika mi nejde. tak ked bol diktat tak ja somvzdy mohla vynechat... a nikdy mi nedala nahradu a aj na matur pisomke chuda vravi ze obsahovo tak dobre a le ta gramatika a chyby...ale dala mi za1 🙂 jedna z nala uciteliek co to sama pochopila - papier som nemala.
ale pritom ak na vysokej a aj v praci staci doopredu povedat a ono sa to prispospbi zvycajne pridu a to ze moje pstatne prednosti sunepoeobnatelne cennehsie ako posanie- nemaju prolemto po mne skontrolovat.. a nikto s tym vedu nerobi. len to netajit to je horsie potom nas maju za hlupakov. takze hlavuhore- jo a ja som vsetkomompenzovala tym ze z hodin som sivsetkopocute pamatala a tak som nemusela vela studovat...
idealne e soravit system poznamok a ucenia- aby si lahko zapamatal. a na tom bude fungovat cely cas len si neskor sam zdokonali.

tatanka1
1. dec 2012

farbi sa ako plastelina na to je potrabinarske farbivo a potom po kvapkach pridavate a miesite ako plastelinu. a ked ostane fate do chladnicky a vzdy sa da este pouzit 🙂