Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
Ahojte kto sa prida? 🙂

Ja sa pridám.snažíme sa síce už od minuleho roku,ale nevzdáme to🙂)
@vejvass 🙂 treba to skúšať, ked sa dá 😝 je to ťažké, ked si to nevieš odkontrolovať...ja ked som vysadila HAK, tak sa dá povedať, že vzápätí ten mesiac som ostala tehu...ale pred prvým tehu som nevedela dlho ostať tehotná...so zámerom schudnúť som si objednala jedny vitamíny, vraj na úpravu PH tela...dobrala som ich a ostala som tehu...a niekde som čítala, že ak spermie nemajú optimálne PH, tak pri putovaní za vajíčkom zahynú skôr ako sa tam dostanú...tá kyslosť ich zabije...tak neviem či je to pravda...
@iwusca ďakujem...niečo o tom viem, lebo môj brat sa rozvádzal a jeho priateľka tiež len prednedávnom a ona asi mesiac dozadu porodila...automaticky dostala malá meno po ex...my máme rozvod teraz 16.10...preto chceme začať až niekedy na jar, že ak by sa nedajbože zase narodilo skôr, aby sme boli v tých asi 270 dňoch...
@lejluska no to ano pojdem si to kupit aj ja 🙂 uz treba zacat 🙂
Ahojte,
aj ja by som sa rada pridala, mame 6 rocneho syna a velmi cerstvo som sa konecne rozhodla, ze idem do toho po druhy raz 🙂
Nebudem cakat na rok 2013, ideme na to hned 😀
@bubu4125 ahoj no mam to tazke fakt ani tento mesiac neviem kedy som mala ovulku uz som z toho zufala aj trosku ☹ bazalna teplota sa mi merat neda kedze mavam aj nocnu smenu a ovulacne testiky som tiez skusala ale nic z toho jeden den sa zdalo ze uz su tam pekne dve ciarky ale este nebola taka silna ako kontrolna tak som si myslela ze teda vecer alebo zajtra bude urcite ciarka silna a budem mat ovulku a ked som sa otestovala tak ciarka tam skoro ani nebola samozrejme sme sa poukasali aj ked ciarka nebola taka silna ale stale sa nam nedari 😒
Ale snat teda v roku 2013 sa to uz podari 😉
@ellly Ahoj je mi luto co sa ti stalo a urcite pol roka cakat nemusis teda ak by si bola po zdrav.stranke v poriadku tie 2 az 3 cykli urcite budu stacit.A v kt.tt si potratila a prisli ti aj na pricinu ? U mna vobec nic nezistovali ze preco som potratila vraj ak potratim 2 az 3 x tak az v tedy sa to bude riesit ☹ Tak snat sa to uz nestane.Drzim vam dievcata vsetkym palce aby sme co najskor boli tehulky a mohli si uzivat dudliky,plienocky,kocikovanie,prebdenne noci,vytahane bolave prsniky........... 😅 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@vejvass Bola som v 13tt. Tento tyzden si idem po vysledky z histologie a s nimi hned na gyndu, ale ako som sa tu uz dopocula tak sa nic prevratneho dedozviem. Snad sa na mna pozrie doktor, ci je maternica cista a ci sa stiahla. Ty si v ktorom tyzdni prisla o drobceka? Ako dlho si po zakroku? Drzim palce, aby si si co najskor nasla tie // ciarky.
@ellly ahoj no nedozvies sa v podstate nic z histologie.Ale zrejme by ta lekar asi nemal pozerat aspon co ja viem papier mu sice odniest mas ale asi ta bude pozerat az ked dostanes prvu mrchu po zakroku az v tedy by ta mal pozerat lebo teraz by ti mohol este zaniest infekciu.Ja som tiez presne potratila v 13tt prva mrcha mi dorazila na 37 dc a az potom ma lekarka prvy krat od zakroku pozerala a ked uz bolo vsetko v poriadku tak vraj mam pockata este na dalsi cyklus a mozme sa znovu snazit.No aj tak sa nam nedari ja som potratila vo februari cize uz je tomu 8 mesiacov a stale nic ☹ Ale poznam baby kt.potratili so mnou a hnet po prvej mrche znovu otehotneli a zatial sa maju dobre porod budu mat teraz v decembri takze u kazdej je to individualne.
U mna je to ale zlozitejsie otehotniet takze zo mna si priklad neber 🙂 ja mam uz jedneho anjelika po umelom takze ak sa nepodari ani teraz spontane otehotniet tak zrejme navstivime centrum reprodukcie opat 😉 Drzim ti palce aby si mala vysledky na jednicku a coskoro aby si si aj ty nasla // na testiku 🙂
som zvedava, co mi ten moj doktor povie a hlavne som zvedava na jeho nazor na to kedy sa opat mozme snazilkovat. Myslela som si, ze mi bude robit ultrazvuk vonkajsie nie vnutorny, no necham sa prekvapit. Skusala si pit ten alchemikovy caj, vela bab ho tu spomína. Ja
@ellly ahoj no skusala som ho pit ale aj tak nic vsak uvidime ale uz by sme chceli dalsie babetko tak som zvedava zacala som uzivat aj kyselinu listovu tak uvidime.Mna tento tyzden alebo teda na druhy tyzden caka cytolologia tak dufam ze bude vsetko v poriadku tak ako ma byt.Inak ak mi pises tak nezabudaj tuknut v mojom prispevku na odpovedz v tedy viem ze kedy si mi pisala 😉 Tak teda daj vediet ako si dopadla u lekara budem drzat palce 🙂
Ahojte babulkyyyyyyy 🙂 taak ja som si zasa zacala merat teplotku 🙂 s drahym se sa definitivne rozhodli ze po jeho statniciach zaciname snazilkovaaaat juchuuuu tesiiiiim 🙂
@ellly jasne ze dam vediet uz len keby to bolo
@katarinka_brnka tak teda drzim palceky a cakam len same dobre spravicky 🙂
@vejvass jeeej dakujem nooo ak sa podari ako prve hned na prvy sup tak to by bolo fakt moc supeeeer 🙂
Sice sa zacneme snazit az niekedy v decembri, ale nedalo mi to a tento mesiac som vyskusala ovu testy. No a zistila som, ze mam ovulku az 22DC...co sa mi zda dost neskoro. Cyklus mam tak 31 dni. Uvidim co bude dalsi mesiac...mam trochu obavy :(
Ahojte dievcata, prepacte ze vam sem leziem aj ked uz nepatrim medzi snazilky, ale tak zistujem ze mi zostali nejake uzitocne veci zo snazilkovania, mam napriklad tento gel http://www.otehotnenie.sk/product/conceive-plus... rozbaleny ale uplne plny nam zostal, ani sme ho nestihli vyuzit, v zaruke do 03/2014, a tiez nejake cajiky a vitaminky co mi odporucala bylinkarka, ak by ste mali o nieco zaujem piste IP, ja uz to snad potrebovat nebudem a je mi luto to nechat skazit.
Ahojte, tiež sa k Vám chcem pridať, tiež som po MA 29.9.2012, mali by sme počkať 3 mes. od prvej mrchy, aj keď izbový lekár mi vravel čakať 6 mes. a dokonca druhá izbová lekárka v nemocke kázala počkať na letné mesiace, lebo vtedy nie sú vírusy, choroby, atď .... no aj teraz sme očakávali anjelika od leta a predsa sa stalo, čo sa stalo....takže chceli by sme začať na nový rok, držme si teda všetky snažilky prsty 😉
A ako prezivate ten cas cakania na snazenie? Ja sa idem zblaznit. Stale na to myslim, uz aby sme zacali...
Ahojte babenky, ja sa k vam pridavam, teraz je uz iste, ze sa budeme snazit dalej az buduci rok. V januari som mala MA, a od vtedy kopec dalsich problemov. Tento rok mi to vyslo na 4 narkozy, tak dufam ze piata tento rok uz nebude. Potvrdena endometrioza, a teraz nasadena na 3 mesiace antikoncepcia, aby sa mi uklidnili vajecniky a po vysadeni sa nam vraj zvysia sance na otehotnenie. Tak drzte palce, pretoze som tou HAK nebola velmi nadsena...
ahojte dievčatá, aj ja sa pridávam, síce už jedného drobca doma máme, ale po tej strastiplnej ceste, ktorou sme k našej dcérke došli sme si povedali, že nie je načo čakať. bojím sa, že aj tentokrát bude cesta k vytúženému bábu dlhá a kľukatá. máte už dieťa niektorá? ako to bolo u vás? veľmi nám držím palce.
Caute baby, toto je téma pre mňa ;) aj nas to snazilkovanie caka budúci rok už na 100% ;) Od júna-jula začíname;) Nejak to tak cítime že už je naozaj najvyšší čas...ja budem mať 25, mm 27, a dva roky po svadbe ;) Čítala som že je dobré užívať kyselinu listovu, neviete mi poradiť kedy by som ju už mohla začať brať? Teším sa, chcem byť maminka ;)
Ahojte babulky, tak aj ja sa k vam pridavam 🙂 s naadejou, ze ta 13tka bude ozaj stastna. Ja len dufam ze konecne po roku mi Dr. v decembri vysadi tabletky na stitnu zlazu, a mozeme sa zacat snazilkovat. To vysadenie tabletiek by bol asi moj najkrajsi vianocny darcek 🙂 , kedze uz je to rok co ich uzivam, a zatial sa nezadarilo 😒. Ale uz sa pomalicky pripravujem, pijem alchimelkovy cajik, mam pripraveny femigrad, a uz len dokupit kyselinu listovu - ale to cakam kym moja stitka bude ok, bo neviem ci tu kyselinu listovu mozem vobec uzivat.
Tak drzim vam vsetkym palceky, velmi dufam a hrozne si prajem nech je buduci rok pre nas vsetky stastny. 😉
Ahojte tak ako uz sa nam to tu pekne rozrasta som zvedava ze kedy zacneme testovat testiky a spolocne lustit ci vidime ducha alebo nie 😀
@paela ahoj aj ja mam uz jedneho drobceka teda uz ma skoro 6 rokov ale tiez sme si presli svoje az nakoniec nam pomohlo iba IVF takze asi tak druhy krat som uz pocala spontane ale o to sme prisli v tomto roku vo februari a od vtedy sa znovu nedari tak som tiez zvedava ci este sa nam zadari ale pevne verim ze ano 😉
@emka9 ahoj nemusis cakat az tak dlho uplne staci presne aj tie 3 cykli dokonca by stacilo aj 2 ale to je uz na tebe ako sa budes citit myslim si ze ak si pripravena tak urcite mozete zacat snazilkovat uz po 2 mrche mne tak aspon bolo povedane a potratila som az v 13tt co nieje az tak skoro.
@erikissima kyselinku mozes zacat uz aj hnet teraz najlepsie je ju brat tri mesiace pred planovanym tehu 🙂
@aleks_30 myslim ze ak mas stitnu tak kyselinku by si nemala uzivat skus sa poradit so svojim lekarom
Takze dievcata dako som sa rozpisla drzim nam vsetkym palce a uspesne snazilkovanie 🙂
@vejvass 🙂 Ďakujem, aj Tebe držim prsty, snáď to dopadne už len dobre, nám všetkým ... 🙂
Na hematológii mi zistili : mutacia MTHFR A1298C T v homozygotnom stave, t.č. normohomocystinémia, v gravidite nutná substitucia folátmi.- negat., PAI-1-negat, potvrdena mutacia MTHFR C677 v homozygotnom stave - ☹ tvrdia, že je to úplne bežná mutácia a nemal by byť problém v budúcnosti.... moja gyn. mi predpísala kyselinu listovú - Acidum folicum, beriem 1 x denne ...
............ vraj to má polovica žien na SR ... tak neviem, máte skúsenosť dievčence ?

ahojte, ja som po MA, v sobotu mi robili kyretaz a uz sa neviem dockat kedy dostanem mrchu. Na kontrolu idem buduci tyzden, som zvedava co mi povie dr. ale polroka urcite cakat nebudeme max. 3 mes. Cajik z alchemiky som uz zacala pit a vitami zacnem brat neskor. Uz sa neviem dockat kedy budeme moct zacat snazilkovat 🙂