Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
Ahojte kto sa prida? 🙂

Ahojte baby aj ja sa k vam pridavam.Tak od juna -jula sa zacneme s priatelom snazilkovat.Uz sa neviem dockat.Tak tuzim uz po babatku.Do konca roku este budem brat HAK a potom si chcem dat detox celeho tela. Tak nam prajem prijemne snazilkovanie a snad ta 13 bude stastna 🙂
Ahojte aj ja sa pridavam..Vcera sme sa rozpravali s manzelom ze od noveho roka sa zacneme snazit o druhe babo.. Tesim sa na to ale aj sa bojim ako zvladnem 2 deticky,kedze maly ma len rok...No hovorim si ze zvladli nase mamy a aj iny tak preco my nie? 🙂 🙂
Ahojte,ešte to tu fachčí???
jeeeej, baby...tak mi sme nepočkali do roku 2013 😀 no tak uvidíme 😀
@emka9 uff....mohla by si mi poradiť? Ja mám za sebou teraz jeden MA, predtým dve deti a pred nimi ešte jeden MA. Podla doktora sa to vsak berie ako keby som mala len jeden potrat, kedze medzitym som mala v pohode dve deti. Ja vsak stale uvazujem ci neist na hematku. Teba odporucil gynekolog? A zobrali ti len krv ci ako prebiehalo take vysetrenie? Mam za sebou druhy cyklus, este take dva a chceme sa pustit do snazilkovania
a este baby - ja som v tomto poslednom tehu za tie prve tri mesiace (potratila som v 11tt) pribrala skoro 2kg. Teraz stale beriem tie tehu vitaminy co mi poradil doktor, ale mam vkuse chut na sladké 😲 moze to byt z tych vitaminov?????? Nieze som nedala dole ani tie dve kila, ale este som pribrala dalsie dve. Priberam aj bez tehu 😠
@lavyrle Ahoj, to mi je luto, ze si si presla MA ☹ neviem Ti povedat, ci sa to rata ako jeden potrat, aj ked v skutocnosti boli dva .... ale ked som bola tehotna, tak ma moja gynekologicka poslala na hematologiu, na zaklade otazok, ktore mi davala, ci niekto v rodine mal porazku, atd.... moj dedko a ujo v mladom veku prekonali porazku, mamka zase mala hustu krv, lebo pouzivala naplaste .... tak samo to z toho vyslo a poslala ma tam .... zobrali mi asi cca 10 skumaviek krvi, a o 4 tyzdne som si sla po vysledky, ale to som uz bola po MA, .......a vtedy mi povedala o tej mutacii, vraj to nie je nic hrozne, ma to kazda druha zena na SR, je to vlastne neschopnost spracovat B vitaminy a kys. listovu ............ a tie vitaminy mi nasadila moja gynekologicka, beriem 1 x denne, ... nemal by byt problem s otehotnenim do buducna, tak nech je Novy rok a mozme sa snazit ..... U hematologicky sa ma pytala tiez na choroby, klepkala po mne, ohmatala mi uzliny, trosku som mala zvacsene (tvari) ... inak velmi mila bola 🙂 nemusis sa bat ......
Chcem sa opytat, kedy Ti prisli tvoje dni ? Teda od zakroku ? Niekde sa pise, 28 - 42 dni .... uz by som to chcela mat za sebou, nemala si bolesti ? ..........
Co pises ohladne tych vitaminov, ja som svoje v zlosti vyhodila u lekara do kosa, ked mi povedal, ze srdiecko prestalo bit ☹ ........ tiez som nabrala na vahe cca 3 kg a tiez je to horsie, mam pocit, ze kila idu stale hore, a to sa ani neprejedam, asi vsetko je to o psychike ....... drzim palce u doky a daj vediet, ako si dopadla ... neviem ci som vsetko zrozumitelne napisala, ak nie tak sa pytaj 🙂
@emka9 mne prišiel prvý menzes na 26ty deň po kyretáži 😒 bolo to bez väčších bolestí, normálnej intenzity - tak ako keby sa nebolo nič udialo. Druhá mrcha mi prišla na 25ty deň, takže mám pocit, že cyklus sa mi po tejto udalosti skrátil cca o deň - dva. U nás v rodine sú porážky, ale až vo vyššom veku - starí rodičia majú cez 80, moji rodičia nemajú žiadne takéto problémy (majú cez 55). Ale zomiera sa u nás práve na porážky a starká má hustú krv, obaže to môže súvisieť s vyšším vekom. To, že sa to počíta ako prvý potrat mi povedal môj gynekológ. Musia byť tri potraty za sebou, aby začali niečo vyšetrovať 😒 to je celé na hlavu. Tie mutácie čo píšeš - nie je to nič dramatické, ibaže to musíš vedieť a náležite riešiť. Ibaže, ked oni nič nezisťujú tak to je o ničom 😖
ahojte...keďže mi sme sa už posnažili...tak som si to od dnes rátala...som 16DC, 4DPO...naposledy sme sa posnažili 20.10(teraz je v BA, asi 150km od nás, takže najbližšie snažilkovanie 28.10)...takže teoreticky by sme testík mohli robiť 30.10....tj 22DC...vraj asi na 10deň od počatia by mohol test ukázať //...už sa neviem dočkať...ale mám čudné pocity v podbrušku, ako by som mala svalovku...som zvedavá...
Joooj dievcata, ked som vstupovala do temy "V roku 2012 sa zaciname snazilkovat" ani som neverila, ze o necely rok budem v teme "...stastna 13tka" ☹ Co uz. My sme ale mali hlavne krizu vo vztahu, takze intenzivne snazenie sa nedialo hlavne z tohoto dovodu. Snad nam buduce mesiace prinesu viac pohody a tym padom aj viac pruzkov na tehu-testikoch 🙂
@emka9 juj, ani si nevies predstavit ako velmi si to zelam 😒 vsetkym nam - uz sa neviem dockat januara. Vychadza mi to tak, ze okolo 7.1 by som mala dostat menzes (v poradi piaty) a hned ako sa bude dat - zacneme snazilkovat. Ja si neplanujem nic pocitat. Proste budeme fungovat ako normalne ibaze bez ochrany 🙂 nastastie mne manzel nikde neodchadza a mojej zvysenej aktivite v tejto oblasti sa len potesi 😀
Ale dovtedy si este poriesim stretko s hematologom, mam nejakych znamych. Ak on povie, ze by preventivne urobil vysetrenie, budem len rada. Ak povie, ze netreba, vykaslem sa na to.
@lavyrle a mozno by si aj mohla u svojej gynekol. trosku prehanat ... aj ked je to neprijemne, ale na strane druhej mozno pochopi situaciu a posle Ta na hematologiu ... hmmm? neskusis to ? aj bez prehanania a zvelicovania by Ta tam preventivne mala poslat, tak ako mna ... ja sa chystam od mojej gynek. odist .....
@emka9 mám gynekológa, ktorý sa špecializuje na rizikové tehotenstvá, je to primár a vždy som mu dôverovala. Rodila som u neho obidve deti, vlastne všetky ženy z rodiny u neho rodia 🙂 takže som myslela, že mi niečo naviac poradí, ale on tvrdí, že jednoducho nemám čo riešiť. Že proste sa to stáva, do 12tt je to časté a že som zdravá mladá žena ( 😀 už nie som najmladšia) - že mám počkať cca polroka a ísť na to
@lavyrle .... hmmm..... to mi je trosku cudne, ak je to primar, chodi k nemu cela rodina a ved za to nic neda, ak by Ta poslal na hematologiu .... no uvidis, mozno ma pravdu, mas uz 2 deticky, tak snad to bude v poriadku, telo sa da dokopy a sup sa do tehulkovania 🙂 . 🙂 .. my chceme pockat 3 mes. a sup do toho, len nech uz pride mrcha a mozme odratavat, tak + - to bude januar ... ak sa nic neskomplikuje ..... 🙂
starsi ma 9 a mladsi 4. Ja mam 33 a chcela by som babo stihnut do 35ky 🙂 a ty mas kolko?
inak pisala som do on-line poradni a vsade pisu, ze kludne mozeme zacat snazilkovat po najblizsej mrche. Ja som rozmyslala, ze zacneme okolo Vianoc - to bude romantika a pekny cas 😀 ale neviem si dost dobre predstavit ako potom pojdem k svojmu gyndosovi s tym, ze som tehu, ked mi kazal cakat 6 cyklov 😝 alebo sa mam vykaslat an to co povie? Lenze ak sa nieco potom stane, tak si to budem vycitat. No neviem co mam robit. A este je dost dost mozne az pravdepodobne, ze aj tak hned neotehotniem aj ked naposledy som otehotnela na jeden jediny nechránený raz 😲
@lavyrle 🙂 nooooo tak to fajn, na prvykrat 🙂 ..... podla vsetkych studii a citani, co som si prelistovala, pisu 3 -6 mes. kazdy lekar inac vravi ☹
Ja mam 28 r. v februaru budem mat 29, chcela by som to stihnut do 30 - aj ked ma v lete caka diplomovka a statnice, tak mam aj strach, ci to nebude prilis velka zataz na babo .. snazilkovala by sme sa do marca a potom by som to uz nechala tak, .......... po skole, na leto .... ale nechcem cakat tak dlho, lebo na prve babo mam casu len len .... 🙂
@emka9 ja som svoje prve pocala v piataku na vyske 😀 (planovane)......myslela som, ze to pekne stihnem, presne sme to vypocitali, ale obhajobu diplomovky nam vtedy posunuli o mesiac a ja ako naschval som sa zacala od 34tt otvarat, takze mi bol nariadeny pokoj 😝 tak som si to cele presunula o polroka a promovala som s drobcekom. Ale v pohode. Ja som nocny typ - sova, takze fungujem vecer najlepsie. Ked maly zaspal - kazdy den som sa vecer ucila dve - tri hodky, som si to pekne vyratala, aby mi to vyslo a statnice boli za 1 😲 Aj tak to bolo krasne obdobie. Ja milujem stav tehotenstva a potom tie prve mesiace , aj porod - nadhera. Cely cas si predstavujes ake bude a potom je zrazu tu, ale este nevies aka to bude osobnost a tak si zas predstavujes 🙂
Ale neboj sa - podla mna su podstatne prve tri mesiace a potom prave v tom lete to bude pohoda, to bude druhy trimester, ktory je asi taky najkrajsi a najpohodlnejsi aj pre zenu 😉

@vejvass to mi je ľúto, o to viac ti budem držať palce, my sme sa už pokúsili, tak teraz čakám, aj mám pocit, že sa to podarilo a potom ma prepadne taká depka. My asi nebudeme mať ani tentokrát také šťastie.