icon

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka

katarinka_brnka
12. aug 2012

Ahojte kto sa prida? 🙂

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
lavyrle
18. dec 2012

@laja77 no pre mna bude datum 29.8 nezabudnutelny, lebo presne vtedy sme prisli o babo ☹ celkovo je u mna 29tka asi vyrazne cislo. Prvykrat som potratila 29.4. Druhykrat bol datum poslednej menstruacie 29.4 a narodil sa nas prvy syn. No a teraz sme prisli o babo 29.8. Ak by som tento mesiac hned otehotnela, bola by realna moznost porodit 29.8

somsa
18. dec 2012

@lavyrle no vidis..to ti asi ta 29tka terach bude chcieť dať najavo, aby si ju nevnímala negatívne

somsa
18. dec 2012

@lavyrle
@laja77
baby...ved to ak to vyde tak ako ma..tak vy budete ešte augustovky...ja už september..dokonca prvý 🙂

lavyrle
18. dec 2012

@somsa ja budem tiez septembrovka, ibaze ja som uz 2x bola februarovka a decembrovka a realne je zo mna januarovka a novembrovka 🙂

zlatat
18. dec 2012

ahojte

ja som dnes bola na gynde - potrebovala som jedno potvrdenie, tak sme sa s Dr. trochu porozprávali, popriali si všetko dobré, veselé sviatky a okrem iného mi aj poprial, nech sa nám to na budúci rok podarí ( myslel na bábo 🙂 ) bolo to také milé. 🙂 🙂 🙂
@lavyrle dík, už mu je dobre - teda obom. Ešte dnes doberie lieky a mali by sme ísť zajtra na výter kontrolný, ale asi pôjdeme vo štvrtok, lebo mám problém so starším, nemám ho kde dať

zlatat
18. dec 2012

@lavyrle pre mňa tento dátum bude 4.1., 10.6., a 30.8. .. lebo vtedy sme prišli o naše bábätká ☹ ja v podstate nemám taký dátum, ktorý by sa opakoval

zlatat
18. dec 2012

@lucka1912 nie, môj má 10 r.- a môj si pekne poslušne automaticky sadá do zadu - raz sa ma na to opýtal, ale som mu vysvetlila, že to je nebezpečné sedadlo, že sa mu hovorí sedadlo smrti a pre deti je bezpečnejšie, keď sedia vzadu - pohocpil a odvtedy si pekne krásne bez rečí sadá dozadu

somsa
18. dec 2012

@zlatat takze mas teraz tehu negativne??

zlatat
18. dec 2012

@somsa neviem - nerobil mi prehliadku, len som potrebovala jedno potvrdenie od neho - ak teraz nie som tehu, tak mám prísť 15.1. na kontrolu ... veď som len 7DPO takže aj keby mi sono spravil, nič by neuvidel, len by skonštatoval, že máme po ovulke 😀 😀 čo ja už dávno viem 😀
Inak teplotka stúpla na 37.12 ... som zvedavá, ako to bude pokračovať

zlatat
18. dec 2012

@laja77 aj u teba to tak je s tým poboleivaním podbruška - mňa bolelo ráno a potom to prešlo
Inak mňa tak nenormálne včera boleli kráže, že som sa ani v posteli nevedela obracať - bože to bolo hrozné - ešte aj ráno ma boleli, no teraz už je to trošku lepšie, som mala celé poobedie obtočenú mikinu okolo krížov

zlatat
18. dec 2012

@lavyrle prosím, prosím daj recept na dobré šuhajdy - radko ich raz doniesol zo školy, robili ich na 3 hodinách, ale učiteľka im recept nedala - hoci im to sľúbila a deťom to tak chutilo 🙂

zlatat
18. dec 2012

@lavyrle ja som už pribrala všetko, čo som počas posledného tehu schudla 😖 takže nutne potrebujem otehotnieť, lebo som zistial, že keď som tehu, tak sa napchávam a kilá idú samé dole, čo za normálnycho okolností nejde ☹ ☹

somsa
18. dec 2012

@zlatat to na tu kontrolu mozest prist tak ci tak..akurat ze ak to vyde tak uz bude tehotenska :D

somsa
18. dec 2012

@somsa ako mne doktor povedal ked som tam bola koncom leta ked mi meskala dni..sono nic ale zobral mi krv a ze:"prid v pondelok, pichneme vyvolavacku alebo ti vypisem tehotensku knizku" 🙂))

somsa
18. dec 2012

@zlatat pred. spavu som pisala tebe a poslala som ju sama sebe

lavyrle
18. dec 2012

@zlatat tam je milion receptov na plnky - orechove, rumove, kadejake, ale deti maju najradsej salkove 🙂 ja som to dnes robila tak, ze som si skaramelizovala salko (inak sa da kupit uz aj skaramelizovane), do toho 100g masla, 100g orechov a vanilkovy cukor - to je plnka. A polevu normalne - cera a cokolada na varenie, ja som este pridala coko mikulasov a take tie cokoladky co deti podostavali na Mikulasa. A potom uz len das na spodok polevu, potom plnu a navrch zas polevu a hore lentilku alebo nieco na ozdobenie. Cez vikend este skusim recept od laja77

laja77
18. dec 2012

@lavyrle u nas 28: 28.5. narodeniny starsi syn, 28.8. narodeniny manzel, 28.10 narodeniny moj otec, 28.12 narodeniny svokra 🙂 , no a 28.12 minuly rok starsiemu operovali slepe crevo 😒 , medzisviatkove obdobie som s nim stravila v nemocnici 😕 . A somsa bude mat urcite pravdu s tou 29tkou teraz 🙂 , co sa Teba tyka

laja77
18. dec 2012

@somsa
@lavyrle no aj ja, bola som aprilovka a junovka a realne som marcovka a majovka 🙂 , nuz to tie cisaraky 😨

lavyrle
18. dec 2012

@zlatat o priberani mi ani nehovor - ja som v lete pribrala za tie prve tri mesiace dost 😒 a nieze by som to schudla, ale este k tomu som pribrala nejake 2-3kg, takze ja uz sa citim ako slonica a to nie som ani tehu 😎 no ako tehulka ja teda nechudnem 😀 😝 ale nemam energiu to teraz riesit - asi svoje robi aj psychika. Viem presne kde robim chybu, viem presne ako schudnut a viem presne, ze schudnem, ked moje tretie dieta bude mat tak rok 🙂 a hotovo 😀

lavyrle
18. dec 2012

@laja77 no ak mam pokracovat aj ja, tak svokra a najlepsia kamoska narodky 29.11 a moja teta narodky 29.4 🙂 a moje obe deti maju datum narodenia, ze 8.1 a 8.11 😀 moznoze by ozaj nebol zly datum 29.8 - tam by bola aj 8ka aj 29ka.
Tak datumy uz mame poriesene - uz len realizaciu treba dotiahnut

somsa
18. dec 2012

@laja77
@lavyrle
no ja zase 11.1. a draheho mama 11.2., moj chlap 13.8. a moja mamina 13.10. :D

laja77
18. dec 2012

@lavyrle tak ja som si tiez povedala, ze ked teraz nahodou neotehotniem, tak po novom roku budem chudnut, ze pridem na ine myslienky 😀

zlatat
18. dec 2012

@lavyrle my salko nemôžeme tak musím vymyslieť niečo orechové - cez víkend budú povinne pchpapi čistiť orechy, keď chcú koláče 😀 😀

zlatat
18. dec 2012

@laja77 ja som si to toľkokrát povedala, aj som skúšala schudnúť, ale nejde mi to dole ... zistila som,ž e ja musím mať TSH hormón v strede referenčného pásma - vtedy sa mi schudnúť darí, no ale čo keď po potrate mi strašne klesol - až na spodnú hranicu normy, ale Dr. mi dávku neupravila, lebo stále som v norme. 😖
Musím jej nabudúce povedať, nech mi upraví liečbu tak, aby sa mi ten hormón dostal do stredu pásma, inak nedám dole ani gram ba práve naopak budem priberať... a to mi ona radí schudnúť 20 kg 😒 V živote ich takto nedám dole 😖

laja77
18. dec 2012

@zlatat preco nemozete salko? vsimla som si, ze torticky su pre celiatkov, mate alergiu na mliecne bielkoviny alebo laktozu?

laja77
18. dec 2012

@zlatat juj, tak to ano, ked treba schudnut 20kg, to chce pevnu volu, ale dokazes to, ked bude treba, my Ti tu verime 🙂 aj ked pri nevyrovnanej hladine hormonov je to urcite tazsie

zlatat
18. dec 2012

@laja77 áno, všetci máme alergiu na mlieko a plus intoleranciu laktózy - no a okrem toho Tomi aj celiakiu

laja77
18. dec 2012

@zlatat tak to mate tazke, aj s varenim urcite 😖

zlatat
18. dec 2012

@laja77 ono je to aj tou alergiou na mliečne bielkoviny - strašne som začala priberať, keď som musela prejsť na túto diétu ( to aj Radko začal po nasadení diéty priberať ) a poviem ti veľakrát už ani neviem, čo máme jesť, lebo ani sóju nemôžeme.
Občas skúšame ovčie jogurty, no tie sú tak nehorázne drahé, že ich nemôžme každý deň papať, tak ako by sme chceli - a ani ich vžddy nemajú v ponuke 😖

mauerka
18. dec 2012

@zlatat Jednoznacne ti odporucam skusit pridavat JOD v tabletkovej forme. Mozno sa zaobijdes aj bez hormonov na stitku, ver, viem o com rozpravam.
Japonci v podstate nepoznaju problemy so stitkou a to z dovodu, ze cely zivot prijimaju cca. 13mg jodu denne! V nasich podmienkach to je okolo 1,5mg - jasny nepomer. Netvrdim, ze mame teraz rovno suplementovat tolko, co oni, ale aj keby si davala "len" najakych 6-7mg denne si na ich polovicnej davke.

@laja77 Juuuj, moja, mne niekedy pripada, ze schudnut posledne 3-4kg je este vacsia drina a sebazapieranie ako ked treba schudnut viac... Ja som na tom presne tak ako @lavyrle - presne viem, kde robim chyby, presne viem ako schudnut, co na mna zabera...ale sa mi NECHCEEEE ☹ Ale nebozekujem, u mna su to vazne nejake 4-5kg od leta - skor mam nervy na seba samu, ze som totalne nedisciplinovana, ale co uz ... AKA SOM TAKA SOM, LEPSIA UZ NEBUDEM 😀