Začíname v roku 2014
Táto diskusia je pre všetky (budúce) snažilky, ktoré z nejakého dôvodu plánujú otehotnieť v roku 2014. Či už je to kvôli svadbe, finančným záležitostiam alebo práci. Každá z vás je tu vítaná!
Caute kocky, vidim ze vas je tu viac takych co to odkladaju...ja som tiez bola v temach jar 2013, leto 2013, po lete 2013 zaciname a nic z toho...stale je nieco "dolezitejsie"...ale asi uz stacilo...po vyse troch rokoch manzelstva su aj tak vsetci zvedavi ze co a ako a kedze budem mat buduci rok 30 tak asi by to uz nebolo rozumne odkladat....nejako bolo, nejako bude, nie? 🙂
@sharmana mas pravdu, vaznejsi problem nemame, trochu peniazky, mame nasetrene na splacanie hypoteky iba na 1.5 roka doma s miminkom, co je podla mna trolinku malo...ale tak co sa zblaznime? pri najhorsom pojdem po 1.5 roku do prace...bolo uz aj horsich veci na svete, nie? ty uz mas aspon dcerku...ja som zase chcela dve deti a teraz sa casto pristihnem pri myslienke na jedinacika...ach jaj...asi fakt starnem ked mam taketo myslienkove pochody...
aj ja sa pridávam čosi mi treba schudnut a potom možem smelo začat 🙂
@balli ahoj, my sme na tom podobne, teraz je nám fajn, s malou sa to už zvláda v pohode, viem s nou hocikam sama cestovať, už je odplienkovaná, prespí celú noc... ale tiež som rodila neskôr, a preto chcem druhé, aj ked zas si predstavím to nočné vstávanie a s dvomi detmi po lekároch, jedno v škôlke, druhé v jasliach, krúžky... a tiež máme hypo, ako väčšina mladých rodičov... a neboj, dieťatko vieš dať aj do jasličiek, my sme dali malú už ako 8 mesačnú, proste sme splácali a začiatky boli tažké, zarábame s manželom super, ale RD je len 200 eur, a tak sme padnút proste nemohli... zato však nevidím na dcérke žiadne následky z jasličiek, to vôbec a okrem toho, prvé súkromné jasle som vymenila, lebo som nebola spokojná a v druhých bolo super, dieťa som tam nechala s pocitom, že je v bezpečí a s majitelkou jaslí sme sa stali dokonca kamarátkami a aj druhé dieťatko dám určite k nej, no a nakoniec som dcérku dostala aj do štátnych jaslí, kde bolo tiež perfektne a boli ešte lacnejšie a hlavne už od 6:30, čo za mne vyhovovalo... Dcérka už chodí do mat. škôlky, a tým že prekonala detské "soplíkové choroby" ešte ako maličká, tak v škôlke je stále zdravá a nechytá žiadne choroby ako ostatné detičky, čo len v septembri nastúpili. 😉
@sharmana no inak toto co pises povazujem za velku vyhodu, ze ked matka da do skolky dieta az v troch rokoch a zaroven s nou nastupi do prace tak je to neriesitelne, lebo od kamosiek viem ze to dieta je pol roka non-stop chore ked nastupi do skolky...
ved to...ze ja tiez nezarabam 5 euri na to aby mi tych 200 stacilo cez rodicovsku...este tych 700 by som aaaako tak prekusla, ze uskromnime sa, ale 200...uff. a tiez mame rodinny dom, takze tiez viem co hovoris s tou hypo a to ze ste nemohli ist na tych 200...my sme si na hypo setrili takze pocas materskej sa bude splacat z uspor...ale vravim, stale neni dost, takze asi si neuzijem moc ten cas doma...sice ja som hyperaktivna a strasne spolocenska a nie som vobec zmierena ze by som mala sklznut do reci o plienkach, detskych chorobach a vsetkych tychto veci...nepacia sa mi matky co zabudli ze su aj zeny (ospravedlnujem sa, rozhodne sa tym nechcem nikoho dotknut), len tym chcem povedat, ze mozno dobre ze by som nebola 3 roky doma s touto mojou povahou 🙂 a ty si isla po 8-mich mesiacoch na full time?
@balli ano full time... tak malé dieťatko mi ani neplakalo, ked som odchádzala, to ja som vlastne plakala viac 😉 ako nebudem klamať, začiatky sú velmi ťažké, niekolkonásobné nočné vstávanie, krmenie a ak je dieťa ešte nespavec ako tá moja, a ráno o 4tej je už vyspatá a ty s kruhmi pod očami ju nakrmiš, prebalíš a musíš sa s nou v postielke hrat jednou rukou, pričom hlava spadnutá na vankúši od únavy a potom hajde do práce 😀 akože úplné zážitky.. ale vedela som to vopred, ked som otehu, že to bude proste takto a nelutujem nič. na západe sú doma s detmi 2 až 4 mesiace priemerne, takže to ja som bola ešte nadpriemerne v podstate... hold, iná doba a každý máme iné ciele, ja chcem dieťaťu, deťom niečo zanechať, ale to neznamená, že som sa dcérke nevenovala, o to viac poobede, po víkendoch, všetku dovolenku naplno...
áno, moja dcéra si takto vybudovala fajn imunitu na tie bežné soplíkové chorôbky, čo som rada... v podstate je v škôlke z detí asi najviac, čo som si všimla...
@sharmana...no tak to si zvladla uplne super...toto je priblizne aj moja predstava...myslim, ze dietatu to neublizi, ved ja som bola v jasliach snad od pol roka tiez ak nie skor a nijako to neovplyvnilo moj vztah k rodicom a k tomu co ma vsetko naucili a ako ma vychovali 🙂 tak som rada ze tu mam dusu co mi dokazuje ze je to vsetko zvladnutelne...
@balli ano, všetko sa dá, ked sa chce... jasné, jednoduchšie by aj pre mna bolo mat len jedno dieťa, všetko som si odkútila a vláda aj tak neponúka vela perspektívy na podporu "rodenia detí", skôr stále nejaké polená pracujúcim rodičom. Avšak myslím aj na dcérku, mm je jedináčik a viem, že by bol rád, keby mal súrodenca, tak preto nechcem aby dcérka bola sama. 😵
@22beba 20 kg či g? Asi to prvé... Ja som pribrala pri prvom tehu cca 24kg, pôrodom som prišla o 10 kg, ostatné idú dole pozvolna, ja som to nesilila, ešte cca 4 kg do pred tehu váhy, ale tie posledné kilá by som si mala aj odcvičiť, lebo zatial som cvičila minimálne 🙂 lenže mne sa taaak nechce 😀
aj my sa pridavame, zaciatkom aprila ideme na to 🙂 🙂
Ahojte žienky aj ja sa chcem pridať k vám. Ja ešte doberiem antikoncepciu a chcem si dať tak 3 mesiace pauzu aby som si mohla odsledovať cyklus. A potom by sme sa chceli posnažiť. Doma máme už 2,5 ročného synčeka. Len mám strach som po cisárskom a neviem ako bude reágovať maternica, jazva 😅 . Chcem skočiť aj za dr. nech mi spraví prehliadku lebo mesiac po pôrode som mala v maternici cystu, tak mi nasadil antikoncepciu aby sa vstrebala. Tak uvidím ako to bude keď ju nebudem brať. Tak vám držím silno palce nech nám rok 2014 prinesie šťastie a budeme si môcť pogratulovať k svom // 🙂
ahojte, pridavam sa, my chceme snazilkovat v lete - druhe babo 🙂
@misinn ahoj, tak my tiež nejak na jar, v lete, dúfam že bude všetko ok, práve rozmýšlam, že už pozriem nejaké vitamíny, predtým som brala calibrum 🙂
@nenullienka ja som mala tiež sekciu, tak dúfam že jazva nebude robiť problémy, pravdupovediac som doteraz ani nad tým neuvažovala 😕 a mala si plánovanú sekciu? ja som mala akútnu, nepostupoval pôrod=malá zostala vysoko v pôrodných cestách a už som mala dlho odtečenú plodovú vodu... druhé uvažujem že rovno požiadam o cisársky
@darinka.b ahoj, vitaj, vidím že máš synčeka... no nám by sa veru hodil chlapček k našej malej 😀
@nenullienka ahoj, aj ja som mala sekciu a tiez sa toho obavam aby jazva pekne drzala, inak sa na dalsie tehu tesim 🙂
@sharmana ja tiez zacnem brat vitaminy od noveho roku, lebo som maleho kojila 13mesiacov a nejak mam z toho kojenia imunitu oslabenu cize mi urcite chybaju vitaminy...
@sharmana ahoj aj ja som mala akútnu lebo malý taktiež ostal v maternici. Aj sa ho dr. pokúsil rukou stiahnuť do pôrodných ciest (to bola strašná bolesť), ale sa mu to nepodarilo a začali klesať ozvy tak rýchlo spravili sekciu. Ja som mala aj veľmi zlú reakciu na spinál, mala som strašné migrény tak aj s toho mám strach. Ja by som chcela ak sa bude dať rodiť prirodzene, ale pochybujem lebo dr. mi na rovinu povedal, že mám úzku panvu. No uvidíme 😅
@misinn ja sa tiež na tehotenstvo teším, ja som mala začiatok prvého zlý, krvácala som a brala 3 mesiace ráno a večer utrogestan, no a potom už bolo dobré len sa bojím toho pôrodu. Ja by som chcela rodiť prirodzene. Ale ak bude musieť byť cisár tak nevyberiem si. My tiež plánujeme tak na jar začať v apríli, máji uvidíme 😀 Ja som pri prvom otehotnela po dvoch mesiacoch a to ma od puberty strašili, že možno vôbec neotehotniem 😕
@nenullienka ja som tiez na zaciatku tehu spinila asi v 12tt ale nastastie, vsetko bolo ok. otehotnela som na prvy krat, ja som rodila aj cs aj prirodzene ale pre mna bol cs omnoho lepsi, inak tiez trpim migrenami, aj po cs som mala asi mesiac dost casto, no ked to vyprchalo z tela, uz sa to vratilo do normalu. my tiez planujeme zacat v aprili, uvidime kedy sa podari 🙂)
preco ta plasili ze vobec neotehotnies?
@misinn ja som nemala menzes aj 6 mesiacov v kuse potom mi dali injekciu aby mi ju vyvolali a potom dr. rozhodol aby som brala antikoncepciu. Chodila som 3x do mesiaca na krv a sledoval hladinu hormónov. A aj moja mama mala problém otehotnieť. A nám sa podarilo hneď po 2 mesiacoch. A dr. mi tvrdil, že keď porodím tak sa to snáď upraví. No po mesiaci od pôrodu som išla na kontrolu jazvy tak ma prehliadol a našiel 5 cm cystu. Tak ma varoval, že druhé tehotenstvo môže byť problém tak uvidím. Ale sa aj trošku bojím či bude všetko v poriadku.
pridavam sa k vam baby 🙂 ak vsetko pojde ako ma, v lete (idealne na planovanej dovolenke) by sme chceli ist na to 🙂
@nenullienka ja by som tiež prirodzene rodila, aj prvý krát, ved som si odtrpela 15 hodín a aj tak SC, práve preto chcem druhý cisarák, lebo podla mna mám tiež úzke pôrodné cesty, mne to povedala lekárka len tak na kontrole pravidelnej v nemocnici, nedávala som tomu nejaký význam, až potom pri pôrode som pochopila, prečo malá nezišla dole... ja som bola dost vyčerpaná po cisaráku, duplom, že som celú noc nespala a potom operácia.. asi je to stach, že zas zbytočne budem rodiť X hodín a nakoniec nič z toho...
@sharmana ja som si tiež najprv odtrpela bolesti, potom zistili, že majú pokazený prístroj lebo na ňom nevideli kontrakcie a ja som sa dobreže po stene neškriabala od bolesti. Otvorená na 7 cm a malý v maternici. Ale dr. hneď povedal, že ak plánujem druhé dieťa aby som si dala pauzu aspoň 3 roky a mám počítať znova s cisárskym. Aj manžel sa bojí, nechcel ani počuť, že druhé dieťa lebo bol celý čas pri mne a vraj sa bojí aby sa mi niečo nestalo. Ale teraz už aj on chce druhé. Ale stále mi vraví aby som sa len s dr. poradila čo a ako lebo stále má strach aj on.
ahojte baby, aj ja sa pridavam 🙂 bohuzial mam za sebou missed ab v skoro 12 tt :( a to som otehotnela uplne neplanovane, po skole som vysadila antik, nasla som si pracu a neriesili sme babo, povedali sme si ze ked pride, tak pride 🙂 ze som tehotna som zistila az na zaciatku 9 tt. - vobec som nemerala teplotu, nerobila ovul testy, dokonca sme sa milovali tak 2-3 x do tyzdna a predsa sa podarilo 🙂 .. tak sme sa velmi tesili, hoci tiez ma napadli myslienky, ze ako to bude v praci vyzerat, ze hned ako som nastupila tak som otehotnela, ze sme si mali najskor vyriesit vlastne byvanie, ze sme planovali svadbu.. ale bolo mi vsetko jedno a tesila som sa len na drobceka 🙂 radost vsak netrvala dlho :( na mikulasa mi robili kyret.. :( doteraz som to celkom nerozdychala, ale jedno viem: netreba to odkladat a cakat na peniaze, na karieru, na 30 rokov a podobne.. hoci som nechcela neviem ako hrozne otehotniet prave vtedy ked som prestala brat HA, ked som zistila ze som tehu, bol to ten najkrajsi pocit na svete.. a kaslem na celu karieru, peniaze, svadbu, kym schudnem par kilo a vsetko. byvat mame kde, lubime sa, sme spolu 5 rokov a jedine co mi chyba k stastiu je byt maminkou 🙂 tak vam vsetkym drzim palce, nech v tejto skupine pribudaju pozitivne tehu testy a rastuce bruska 🙂
@88summer88 ahoj, určite sa to aj tebe podarí v 2014, verím tomu a bude to bezproblémové 😉

@petrolejka82 správne.... moja kamarátka potratila spontánne, ked mala 18 rokov, potom ako 24 ročná v 6. mesiaci porodila syna, spustil sa jej predčasný pôrod, dieťatko zomrelo a dnes má kamoška dve krásne a úplne zdravé deti... niekedy je tá cesta za deťmi riadne klukatá.... 😉