icon

Začíname v roku 2014

maci_267
2. júl 2013

Táto diskusia je pre všetky (budúce) snažilky, ktoré z nejakého dôvodu plánujú otehotnieť v roku 2014. Či už je to kvôli svadbe, finančným záležitostiam alebo práci. Každá z vás je tu vítaná!

sharmana
23. dec 2013

@misinn tak to si kojila super dlho.... ja dúfam že tiež ak bude druhé, tak budem kojiť čo najdlhšie... jasné, ak si tolko kojila, tak vitamíny určite potrebuješ

88summer88
24. dec 2013

@sharmana dakujem krasne 🙂 aj tebe urcite 🙂

bambala
24. dec 2013

@sharmana nooo ... su iste veci ktore som si dala ako zavazok ze musim stihnut este PRED.. take nejake osobne zalezitosti (ciele, sny? nazvime to akokolvek 😀 ) .. a prave vcera som si to nejak tak sumarizovala ako sa to stiha, a mozno sa to odsunie az ku koncu roka ... ale vsetko sa uvidi, kazdopadne tento rok je NAS rok 😎

sharmana
25. dec 2013

Dievčatá praje Vám Šťastné a Veselé vianočné sviatky a šťastný tehulkovský rok 2014 😉

zoeva
Odpoveď bola odstránená
lenocka23585
27. dec 2013

Ahojte babule,tiez sa k vam rada pridavam, ak by snazilkovanie vyslo,tak to bude nase prve babatko, v nasom pripade to mozno bude komplikovanejsie,pretoze manzel by mal schudnut, ja som sice schudla 10kg ale este by trebalo nieco zhodit. No uvidime ako sa to zmeni po novom roku 🙂

rebbecah
27. dec 2013

Ahojte, tak sa pridám teda aj ja 🙂 S manželom sme spolu 6 rokov, pred 3 mesiacmi sme sa vzali a veľmi by sme chceli už bábätko 🙂 Ešte síce beriem antikoncepciu, chceli sme vysadiť až o mesiac, ale momentálne som "v pauze" a rozmýšlam ze ten další balík už predsa nezačnem brať a začneme skôr 🙂 Bola som aj za lekárom a povedal, že netreba mať odstup od antikoncepcie, takže by sa išlo hneď na vec 🙂
Zaujímalo by ma, aký máte názor na to, že bývame v podnájme. Väčšina ľudí v našom okolí si totižto myslí, že je lepšie mať najskôr "vlastné" bývanie a až potom dieťa. No ide o to, že hypotéku by nam aj schválili, len by sme platili ovela ovela viac ako pri podnájme a my sme toho názoru, že radšej si to v podnájme užijeme bez stresu a peniažky navyše ušetríme a odložíme, akokeby platíme hypotéku a bolo by to veľmi natesno. Ale nemám chuť si zobrať hypotéku a ešte 2-3 roky šetriť a čakať na bábätko. Mám zachvíku 24 rokov a myslím, že je to akuát vek na prvé dieťa 🙂 Bola by som rada, každému povzbudeniu 🙂 Tak nech sa každej z vás darí a nech každá z tejto skupiny sa čo najskôr staneme tehuľkami 😉

lenocka23585
27. dec 2013

@rebbecah ahoj moj nazor ja budem mat 29 rokov vydata som vyse 2 roky a teraz niekedy aj trosku lutujem ze sme sa s manzelom nezacali snazit skor, stale sme nieco riesili. Bali sme sa ze ako to budeme vsetko zvladat po financnej stranke,byvanie uz sice mame, takze aj hypoteku,roky utekaju a my uz nechceme dalej cakat,vsak nejako bolo,nejako bude. Preto ja byt na tvojom mieste,pokial velmi tuzite po babatku kludne, zostante zatial v podnajme,ak sa vam zadari,tak nikde nie je napisane ze si potom ked dietatko sa narodi, trosku vyrastie,mozte hladat vlastne byvanie 🙂

sharmana
27. dec 2013

@lenocka23585 ak vám na dieťatku velmi záleží, tak to chudnutie určite zvládnete, teda tvoj manžel... 😉

sharmana
27. dec 2013

@rebbecah v zahraničí je to normálne si prenajímať nehnutelnosti, tam sa to vôbec nerieši, na SK je to tak zaužívané, že každý chce mať svoje... no je to asi finančne lacnejšie, ale nikdy to nebude vaše a záleží ešte aj od prenajímatelov, ako sa zachovajú, ked sa dozvedia o dieťati, či vám nezvýšia nájomné atd, či sa nebudete musieť viackrát stahovať atd... a lepšia bonita v bankách je, pokial ste manželia bezdetní... okrem toho, po materskej nebudeš môcť vziať hned úver, pretože nebudeš splnat podmienky (3, či 6 mesiacov príjem ) alebo priemerný mesačný príjem za posledných 12 mesiacov... takže je to na tebe... dá sa určite aj v podnájme, ale ver mi, že aj tak budete potom rozmýšlat práve nad bývaním, lebo budete chcieť pre dieťa zázemie, definitívnu adresu, kde bude mať vaše dieťa aj kamarátov, kam bude chodiť do škôlky, školy, budete túžiť si svoj byt zariadiť podla seba, urobiť peknú izbičku a toto sa v cudzom nedá... 😉

nenullienka
27. dec 2013

@rebbecah ahoj, záleží ako to cítite vy dvaja. Či by ste zvládali platiť aj hypo keď bude dieťa alebo vám to vyhovuje takto a vlastné bývanie budete riešiť až potom. My sme teraz predali byt a ideme prerábať rodičovský dom (dve podlažia) a určite sa budeme musieť ešte zadĺžiť. Ale ja už mám 31 a myslím najvyšší čas na druhé dieťa a nechcem už viac čakať. Hlavne, že máme čo jesť a kde hlavu zložiť a ostatné nejako zvládneme 😉 Držím palce 🙂

lenocka23585
27. dec 2013

@sharmana ja v to dúfam, ja s tým nemám problém, len pre muža je niekedy ťažké zmeniť životný štýl, hlavne čo sa týka stravovania,musí to chcieť hlavne on sám, nechcem ho do ničoho nútiť, aby sa mu to neznechutilo, no musím to nejako vymyslieť 🙂

sharmana
27. dec 2013

@lenocka23585 ano, chápem, aj ja som musela mm nenápadne nasmerovat v stravovaní a aj tak sa to nie vždy darí 🙂 ale kedže prerábame dom, tak pri tej práci schudol 🙂

rebbecah
27. dec 2013

@lenocka23585 ďakujem za milú povzbudzujúcu odpoveď 🙂 My určite raz zvažujeme vlastné bývanie, ale bábätko by sme chceli veľmi teraz a nechceme čakať kým sa "zžijeme" s hypotékou. Skôr to chceme naopak, teraz chceme bábätko a o nejaké 2-3 roky, keď sa vrátim do práce, tak potom by smechceli určite riešiť byt 🙂

rebbecah
27. dec 2013

@sharmana v podnájme je nám hlavne pohodlne, lebo si veľa odkladáme a žijeme bez stresu, ale keby platíme hypotéku a máme dieťa, tak by nám to vychádzalo ale veľmi natesno a keby sa niečo pokazí, nejaký spotrebič alebo tak, tak by sme museli brať z rezervy a to by som nechcela. A čo sa týka prenajímateľov, tak sú to naši známi a naisto viem, že by nám nájom nezdvihli 🙂 Vďaka za odpoveď 🙂

rebbecah
27. dec 2013

@nenullienka no my to cítime, tak, že radšej budeme žiť v kľude bez stresu a odkladať si bokom aj keď v podnájme, ako byť pod tlakom, že žijeme len tak tak a trpnut, nech sa nič nepokazí a nič si nemôžeme dovoliť. Hlavne som chcela počuť názory vás, čo viete aké je to túžiť po bábätku ako iných ľudí zo zastaranými názormi v našom okolí 😉 Áno v zahraničí je to normálne, žiť v podnájme, to len na Slovensku sa veľa ľudi zadlžuje, aj ked na to vela z nich nemá. Ked sme sa sťahovali do nájmu, tak sme si veľa vypočuli, akí sme blbí, že ideme vyhadzovať peniaze, ale stáli sme si za svojim a teraz máme kľudný vztah, vieme, že spolu vychádzame v spoločnej domácnosti, kde nam nikto nič neprikazuje a sme za to vdační a nepovažujeme to za vyhodené peniaze 🙂 Síce je pravda, že vlastný by som si mohla prerobiť a tak, ale máme veľmi dobrých prenajímateľov, ktorí povedali, že môžme aj búrať, len im máme dať vedieť 😀

sharmana
27. dec 2013

@rebbecah ja som žila aj v podnájme a žijem aj s hypo... mne teda vyhovuje viac mat vlastné, ale za slobodna bolo super aj v podnájme... najlepšie je urobiť tak, ako vám to vyhovuje, vy viete najlepšie čo chcete... 😉

88summer88
28. dec 2013

@rebbecah ahoj chcem Ta podporit v Tvojom rozhodnuti. Ak chcete babo nerieste byvanie pokial mate kde byvat. Uzi si tehulkovanie bez stresov a potom ked drobec kus vyrastie tak sa rozhodnete ci vam to takto vyhovuje ci nie 🙂 ja mam 25 a tiez som riesila aby sme sli najskor do svojho potom este nasetrit kus penazi a ked uz budeme zabezpeceny tak chceme babo.. Ale otehotnela som. Bez vlastneho byvania bez nasetrenej kopy penazi.. A jedine co ma zaujimalo od kedy som uvidela // bolo to ze budem maminka a ze svoje babo neskutocne lubim. Lenze bohuzial nam zomrelo v 12 tt ☹ ☹ ☹ preto moj nazor je neodkladat otehotnenie.. Vzdy bude nieco preco to treba este kus odlozit.. Este nemame vlastne byvanie este nemame dost penazi este sme neboli na poriadnej dovolenke este musim schudnut atd.. Proste vzdy bude nieco.. Neodkladajte to. Vysad tabletky a uzivajte si vasu lasku. A ked pride babo teste sa. Nenechajte si radost nikym a nicim pokazit. Drzim palceky 🙂

rebbecah
28. dec 2013

@88summer88 🙂 ďakujem si zlatá, veľmi si ma potešila 🙂 práve preto som písala na toto forum, kde odpovedajú ženy, ktoré vedia aké to je túžiť po bábätku 🙂 som vďačná za každé jedno povzbudenie aj napriek tomu, že nemáme vlastný byt 🙂 už som si začínala myslieť, že sme fakt jediný pár, ktorý berie podnájmy ako v pohode riešenie a každý rieši hypotéku len my nie 😀

pa3cia112
29. dec 2013

Aj ja sa k vám pripájam . Hádam nám to už konečne vyjde 🙂 Držím Vám aj nám palce 🙂)

sharmana
1. jan 2014

Happy New Year 2014 dievčatá 😉

sharmana
1. jan 2014

Tak dievčatá ja som sa rozhodla pre Jonášov výpočet, aj ked sú na to protichodné názory. Chceli by sme chlapčeka, ale budem rada aj za druhú princeznú. Je to viacmenej zo zvedavosti, my sme nemali problém pri splodení prvej dcérky, tak dúfam že aj tentokrát to bude jednoduché 😉

nenullienka
1. jan 2014

@sharmana Ahoj nám sa podarilo po dvoch mesiacoch. A to ma strašili, že budem mať problém otehotnieť. Tak som zvedavá čo bude teraz 😅 .Ja som si pozerala tu http://www.obfocus.com/calculators/gender.htm a nám vyšiel chlapec a aj ho mám 🙂 .

sharmana
1. jan 2014

@nenullienka ja tým čínskym vypočtom velmi neverím, ale ak sa mi to bude prekrývat s jonášovým a nakoniec to aj vyjde, tak fajn 😀 inak mi je jedno, čo to bude, hlavne je zdrave babo.. cca od aprila sa budeme snažit, už aj malú pripravujem a zlatá, už sa ma spýtala, či mám bábo v brušku.. no ja viem, po sviatkoch mám bruško trošku väčšie 😀

nenullienka
2. jan 2014

@sharmana ja som prvé chcela dievčatko, keď som si pozrela toto tak som dúfala, že to nevijde a vyšlo, hneď v 20. týždni na sone mi dr. povedal, že ak chcem vedieť čo to bude mám sa pozrieť na obrazovku sona. Otočil mi ju a tam madzi nožičkami krásne svietila taká malá čiarka. Dr. sa smial ako sa nám krásne uázal. Najprv som bola sklamaná, že chlapec, ale potom som sa tešila. A keď mi povedali pri pôrode, že je zdraví a má všetko čo má mať 😀 tak to bol krásny pocit a teraz by som ho nemenila. Nám je to teraz jedno len tak trošíčku túžim po dcére. Ale keď bude chlapček tak nevadí, malý chce bračeka 😀 len stále sa ma pýta či ho bude môcť zobrať hrať sa na piesok. Zatial tomu nechápe 😉 . Tak držím palce aby to vyšlo 😉 . Aj my sa chceme začať pokúšať od apríla. Pevne verím, že rok 2014 je náš

barborabilinova
2. jan 2014

Ahojte môžem sa pridat k vám my s manželom plánujeme druhémimi skúšať okolo marca naša bambula má rok a pol teraz .ja som chcela skôr ale muž nepovolil podarilo sa mi ho presvedčiť na marec .posunul to z leta o pár mesiacov skôr už má nemohol asi počúvate ale čo narobím ked tak túžim po druhom mimi viem že to bude pri malej ťažké ale ked to zvládajú druhé mamičky tak prečo aj nie ja som a druhá vec nechcem si hľadať prácu a potomok pol roka v práci oznámiť že som tehotná tak radšej si odbijem dve materske za sebou a potom naplno pôjdem do práce a hádam sa.dovtedy uvoľní nejaké miesto v materskej škôlke a konečne prijmú mladú namiesto dochodkyne 🙂

sharmana
2. jan 2014

@nenullienka tak podla čínskeho čo som pozerala mne vychádza práve v apríli chlapec, nejak na preskačku sú tam tie mesiace... ale ked ja si viem predstaviť aj dievčatko a rovnako ako pri prvej dcérke aj teraz viem skôr meno pre dievča, ktoré by som dala, než pre chlapca 😀 s tými chlapčenskými mám veľký problém...
úplne chápem, že by ste radi dievčatko, ved skúste trošku šťastiu pomôcť, ja práve preto chcem ten výpočet od jonáša, ja viem že to možno ani nie je sto pro, aj ked možno na tom niečo bude, ale ženy musia vedieť skutočný čas narodenia a udať presne cyklus ako aj či majú nejaké zdravotné problémy, inak to nemusí vyjsť a podľa mna preto to aj viacerým nevyšlo.... z čítania z netu by som tomu ani ja neuverila, ale môj kamarát nemohol mať veĺa rokov dieťa a tak si dali urobiť výpočet, dokonca tam mali presnú hodinu, kedy sa majú snažiť a to sa rehotal, ked mi o tom rozprával, že mali v byte vtedy ešte aj návštevu, tak si odskočili do izby... a skutočne otehotnela jeho žena a dokonca aj pohlavie vyšlo podľa predpovede 😉 keby sa nesnažili tolké roky neúspešne a po tomto jeho žena otehu, tak by som tomu neverila... nemám problém s plodnosťou, len viem ako môj muž potichu túži po synovi, ja to viem, aj ked mi to nikdy nepovedal 🙂

sharmana
2. jan 2014

@barborabilinova držím ti palce 😉 áno, s prácou to dnes nie je lahké, hlavne v mestách dalej od BA či velkých podnikov, ale prajem ti, nech sa ti vydarí všetko, čo si opísala a po čom túžiš 😉

barborabilinova
2. jan 2014

@sharmana dakujem dufamze sa nam to podarina prvy sup ako ked sme sa snazili prvy krat 🙂 a keby vyslodievcatko bolo by super vyuzila by som veci comam po malej bola. BY skoda kupovat odznova veci 😒

sharmana
2. jan 2014

@barborabilinova áno ja to tiež vidím o jednej stránke ako výhodu mat aj druhé dievčatko, všetky veci komplet by som už mala nachystané, len nejaké novšie kúsky by sa dokupovali pre parádu... ale zas keby bol chlop, tak by som mala výhovorku, prečo musím kupovať oblečko nanovo 😀