Začíname v roku 2014
Táto diskusia je pre všetky (budúce) snažilky, ktoré z nejakého dôvodu plánujú otehotnieť v roku 2014. Či už je to kvôli svadbe, finančným záležitostiam alebo práci. Každá z vás je tu vítaná!
@barborabilinova našťastie ja som tie mini pidi veci nakúpila väčšinou v neutrál farbách, dokonca aj zelenkavej, bežovej, a aj modré vecičky, pretože boli pekné, takže tam problém nemám... neskôr už jasné, že samé šatočky, to už by som asi chlapovi neobliekala 😀
inak dnes sme mali hroznú noc, malá bola cikať asi zo 3 krát, takže dnes ju musím "vykurírovať" 😉
Tak aj ja mám niečo neutrálne ale viac ružové lebo veľa veci sme podostavali ale to už bude jedno hlavne nech sa podarí hneď otehotnieť a nech je to zdravé a dúfam že toto nebude rizikové neviem si predstaviť ako by to bolo pri malej fu tá to čo že tak chcela často cikat moja je tiež chorá znovu teraz nám zistili mononukleozu
@barborabilinova no asi nejak prechladla, aj ked neviem kde, pretože mám doma podlahové kúrenie a ked sa aj vypne, tak ju obliekam teraz aj vnútri teplejšie... dám jej trošku urologický čajík, viac tekutín a snád to prejde... ked nie, tak pôjdeme sa ukázať lekárke.. inak jej nič nie je... dnes sme celkovo všetci zle spali 😖
29dc ms meska druhy den a test negat co myslite ms mi nikdy nemeskala
@lucinka3289 o 2 dni môže byť pozitívny 🙂
@lucinka3289 ako, este stale ms meska? 🙂
@sharmana nie vcera dosla
Dovoľte mi sa k Vám pridať. My sa tiež chystáme začať snažiť.v septembri sme mali svadbu a začali sme prerábať ale už je domček na dobrej ceste tak už by sme radi mali taký maly uzlíček🙂 mali ste aj vy strach či sa zadarí? Ja sa hlavne bojím kvôli zdravotným problémom,ktoré sa na mňa lepili😖
ahojte babenky, my uz sice jeden pokladik doma mame, ale uz sa neviem dockat kedy zase ,, budem v tom"...a pravdepodobne tento rok, tak nech sa nam vsetkym zadari 🙂
Pridáme sa aj my, chceli by sme si dopriať pod stromcek 2014 tehotenský knižku, snímok.... 🙂 kedže som velmi minimálny masozrut a v jedle som neuveriteľne výberava, tak si este chcem dopriať trosku času na úpravu a doplnky stravy ale určite by sme tento rok chceli zavŕšiť pozitívnym testikom 🙂 tak dúfam, ze poverčivý 7 rok nebude kriticky 🙂
@lucinka3289 oh, som myslela, že už sa vytešuješ... ale ved ešte len začína 2014, bude to copidup... ja práve čakám na výpočet od jonáša, len tak z pasie som si dala urobiť, chceli by sme chlapčeka, ale s mm budeme radi aj za druhú princeznú samozrejme 🙂 tak tfuj tfuj, nech sa nám darí 😉
@blondyne ahoj, tak vitaj a nech sa vám zadarí tak ako budete chcieť 😉 nám sa prvé zadarilo na 2. šup, ale ešte neviem ako to bude s druhým bábom... tiež sme prerábali, treba ešte zopár vecí dorobiť.... ale už v podstate dokončujeme interiér a prašné práce už v lete nebudú.. ja sa už tiež neviem dočkať snažilkovania, chceme začať až koncom jari, v lete 😉
@zuzinka1982 ahoj, my sme na tom podobne, jedno dieťa a túžime po súrodencovi 😀
@matkova_laska aj ja som volakedy túžila dať taký darček priamo pod stromček 😵 síce mi to nevyjde, ale ešte radšej by som jarné, či letné bábo, velmi je to príjemné babatinko kočíkovať, ked všetko kvitne a je teplúčko, tak som to mala pri malej 😉 ALE kedy sa podarí, vtedy bude..
@sharmana no jo uvidime kedy sa podari 🙂 tak drzim palce
@sharmana aky vypocet kde si to davas?
@lucinka3289 od jonáša, malý výpočet.... na pohlavie a životaschopnosť... len tak, či sa zadarí chlapčiatko 😀
@sharmana aha a ako to vyratava?beres nejake pripravky?
@lucinka3289 to neviem presne, ale je to na základe postavenia slnka a mesiaca v hodinu a minútu narodenia ženy, vraj vtedy je najvhodnejšie postavenie hviez pre splodenie (nezáleží na tom, v ktorý den cyklu to je, lebo to je u každej ženy individi, kedy má ovu, a dokonca môžu byť u niekoho aj 2 ovulácie), ale je to závislé aj od presných údajov, ktoré uvedieš v prihláške, miesto narodenia, hlavne čas narodenia a aj miesto, kde sa budete snažit, inak by sa to muselo prepočítať.... http://beta.centrumjonas.com/sk toto je jeho stránka, jonaš má už cez 80 rokov, teraz to vedie jeho dcéra Stella Jonasova.
ale sú aj rôzne stránky, tiež spoplatnené a omnoho drahšie, kde robia touto jeho metodou... napríklad informatívne sa môžeš pozrieť aj tu http://astrologie.najdise.cz/doktor-jonas/jonas... , avšak podla mna to nie je 100% presné, počkám si na jeho výpočet a uvidím, kolko sa mi z tohto zhoduje.. 😉
@maci_267 my sa snažíme už od minulého roka,a verím ,že v roku 2014 sa nám vytúžené mimi podarí 😉
@blondyne
@sharmana ahojte babulky, my začíname prerábať v apríli, ale pokým budem tehu tak to už by malo byť dokončené. Manžel mal ešte pochybnosti lebo bol pri pôrode a keďže môj prvý pôrod bol strašný tak sa bojí. Vraj má strach aby sa mi niečo nestalo. Tak som ho upokojila, že ja sa pôrodu nebojím lebo viem do čoho idem 😅 len mám strach aby tehu prebiehlao v poriadku a bábatko bolo zdravé. Ja to nejako prežijem. Po sekcii som sa rýchlo zotavila, tak dúfam, že aj druhý krát to tak bude.
@nenullienka my už od júna tušim.len dosť starý dom tak je tam roboty a roboty.ja dúfam,že nám sa podarí lebo som mala nejaké problémy.a tiež by som chcela drahého pri pôrode🙂
Ahojte , ja sa tiež pridám k vám aj my by sme chceli tento rok bábo, ale ešte musíme počkať nakoľko som mala v decembri zápal obličiek a brala silné lieky a čakáme ešte na výsledky vyšetrení či ten zápal sa úplne preliečil.Urolog mi povedal vraj mám tú smolu, že sa môžem akokoľvek teplo obliekať , som precitlivená na zimu a prievan a kedykoľvek sa mi to môže vrátiť.Tak držte palce, aby sa nám podarilo otehotnieť a všetkým nám držím palce a veľa šťastia 🙂
@nenullienka neboj, všetko bude v poriadku.. ja som mala tiež ten z ťažších pôrodov a hlavne veelmi dlhý, a sekciou nakoniec, ale tiež sa neobávam pôrodu... mna najviac straší tá vyčerpanost prvé dni a hlavne pobyt na šestonedelí, ja som tam bola dost bezradná, lebo mlieka som mala málo, stále tam bol hluk a niekto nás budil, chodil do izby... ja viem, že je to nemocnica, ale pre rozbehnutie mlieka je dôležitý hlavne spánok a klud... ja budem mať asi najväčší stres z výberu pôrodnice 😖
dnes mi prišiel výpočet od jonása, no tak ako náročky tie letné mesiace nie je určené pohlavie 😀 tak sa s mm rozhodneme, či nebudeme riešiť pohlavie, alebo ideme na to skôr, lebo termíny na chlapca máme február, apríl a jún 😉
@bea82 moja dcéra mala ešte ako 1r.7. mesačná velmi silný zápal moč. ciest a podla výsledkov mi povedali, že to už vyzerá na zápal obličiek... bolo to hrozných 5 dní na Kramároch, strašne som sa o nu bála, horúčky 41... a lekárka mi povedala, že to spôsobila bakteria eccoli.... ak prevencia proti jej rozmnoženiu z konečníka do moč. ciest treba velmi vela pit tekutín a poradila mi extract z brusníc Cran Urin, ktorý zabranuje uchyteniu bakterie e.ecoli a poviem ti, že ked sme boli obe teraz poprechladané na moč. cesty, stačilo 2 krát užit a v pohode...malá mala už stav, že v noci 5 krát na wecko a prestalo to 😉 možno by si to mohla ako prevenciu, určite neublíži, a obsahuje to aj prospešný vit. C 😉
@sharmana juj ta to je mi ľúto, že cez letné mesiace neurčil pohlavie 😅 . My sme si povedali, že v podstate je to jedno čo to bude len nech je zdravé. Ak bude chlapček aspoň nemusím vecičky kupovať, a keď bude dievčatko tak budeme radi lebo tak v kútiku duše túžim po dievčatku 😀 . Necháme sa prekvapiť 😉
@nenullienka 😀 tak ja som to mm povedala a on že, tak februári ideme na to??? 😀 😀 sa rehoceme na tom, však to nie je ani na 100% a ani mi na tom nezáleží, len by sme chceli dopomôcť náhode a kedy sa zadarí aj tak nevieme 😉
@blondyne ahoj my ideme rekonštruovať rodičovský dom najprv 1 podlažie a potom po čase podkrovie. No ja sa bojím ako dlho sa budeme musieť snažiť lebo mesiac po pôrode som mala v maternici cystou o veľkosti 5 cm, dr. mi dal antikoncepciu a vstrebala sa. Ja som ju teraz vysadila a uvidím. Preto tri mesiace musíme dávať pozor lebo si to chcem odsledovať.
Ahojte, pripájam s ku vám, aj keď snažíme tak potichu už od leta. Zatiaľ to vyzerá, že neprebieha ovulka, tak tento týždeň pálim ku doktorke, tak držte palčeky 🙂

no to ano krasne veci su aj pre chlapčeka len keby tie veci neboli tak drahhe 😒