Začíname v roku 2014
Táto diskusia je pre všetky (budúce) snažilky, ktoré z nejakého dôvodu plánujú otehotnieť v roku 2014. Či už je to kvôli svadbe, finančným záležitostiam alebo práci. Každá z vás je tu vítaná!
@nenullienka veru ani ja by som už antikoncepciu nebrala, mne tiež dovrzala všetko čo sa dalo 😝 už som roky bez nej a chvalabohu všetko ok... no som zvedava, ako ti dopadne vyšetrenie, ale určite bude všetko ok 😉
@magnolia26 určite je dobré vylúčiť všetko, ale niekedy je to fakt len o náhode, že to nevychádza 🙂
@sharmana bola som na kontrolu vcera doktor nic nevidel, povedal ze tehotna som len plod sa nevyvíja a ze pravdepodobne odumrel, tak idem v piatok do nemocnice a tam uz budu cosi so mnou robit, ta som zvedava asi nejake čistenie alebo co a v sobotu alebo nedelu domov ked budem ok,, po zákroku sa ozvem čo a jak
Aj ja sa pridávam, mám Mirenu, 27. 2. si ju idem dať vybrať, takže dúfam, že začiatkom budúceho roku budeme kočíkovať. Mám už 36 rokov, trochu mám obavy.
@jesterka25 ahoj jesterka, ani neviem ako ta povzbudit.. ... prezila som nieco podobne pred 2 týzdnami, takisto kontrolne sono, stale som cakala, ze sa nico zmeni, no plodik nerastol ... budem na teba velmi mysliet
@karkulka9 dakujem krasne, ako si prezila zakrok ?
@jesterka25 Neboj, ja som nikdy nemala ziadny zakrok s narkozou, ale nebolo to take hrozne....a hlavne je to rychle 10-15 minut.
ahojte. tak aj my sa s muzom snazime 2. mesiac ale zatial nic. co ma zatial netrapi, jedine, co ma trapi je, ze mam stale take pichanie v oblasti vajecnikov. minuly rok som s tym chodila po doktoroch, gyn, urolog bola ok, na chirurgii sa zistilo podla rtg, ze som mala chronicky zapal slepaku, bola som na laparoskopii (koniec oktobra). po operacii mi pripar povedal, ze som mala na nom zrasty, ze to dali prec, vybrali slepak, a ze vajecniky aj maternica je ok. potom som chvilu nemala ziadne problemy ale uz asi mesiac a pol ma to znovu boli. neviete co by to mohlo byt? lebo gynekologicka mi povedala, ze je vsetko ok a uz si pripadam ako hypochonder. ono to nie je silna bolest ale viem, ze by nemala byt ani taka
@karkulka9 a po zakroku to bolo ok, sa pytam jak nejaky bojko, a pri tom mam prah bolesti vysoký, nemam s bolestou problem
@jesterka25 Dalo sa to vydrzat, pri prebudzani som citila bolesti asi ako pri silnejsej MS (teda asi :D lebo inak pri ms mavam bolesti minimalne) a to trvalo este asi hodinu cestou domov. Po par dnoch som sa v noci zobudila na take akoby stahovanie, trvalo to asi hodinu a koniec. Inak fyzicky ma nic ine nebolelo.
@jesterka25 ahoj to mi je ľúto, držím palce nech všetko dobre dopadne.
@jesterka25 ahoj, tiez to mam za sebou a musim povedat, ze mi po zakroku vobec nic nebolo okrem toho, ze som krvacala...ani naznak bolesti! ani nasledujuce dni...a mrcha dorazila presne tak, ako by zakrok bola mrcha...este aj ovu som v tom cykle po zakroku citila...tak vela stastia, nech to mas co najskor za sebou a bez bolesti 🙂
@karkulka9
@nenullienka
@bar12 ďakujem Vám krasne 🙂 piatok sa ide na vec .. už nech som po zákroku a zobudená na izbe 🙂
Tak mi už máme výsledky spermiogramu- výsledok teratozoospermia, o mesiac ideme na kontrolný spermiogram, ale doktor nám už vravel o umelom oplodnení, vzhľadom na moj vek a spermiogram.
Priatel pritom užíva vitamíny na zvýšenie plodnosti , ale výsledky aj tak zle, takže som pridala ešte dalsie vitamíny a uvidíme co dalej ☹
@jesterka25 no tak to mi je lúto, tak dúfam že si už ok po zákroku, trošku oddýchnuť a šup do dalšieho kola 😉
@magnolia26 netrápte sa, ak to náhodou nepôjde prirodzene, tak skúsite inú formu, ved teraz to už nie je žiadne tabu a vela žien nevie otehu prirodzene, či už kvôli sebe alebo partnerovi.. ale čo som tu na MK čítala, boli tu aj žienky pred umelým oplodnením a ked už mali mať zákrok, zistili že otehu prirodzene a pritom partner mal velmi zlý spermiogram, takže všeličo sa stáva, treba len veriť, že raz to vyjde.. ako už nie je podstatné 😉
@luslus ja som mala takéto bolesti pred 10 rokmi cca, trvalo to asi 3 mesiace, niekedy som mala až slabost na boku v podbrušku, odbornici si ma pohadzovali, gyn. že nič, chirurg že možno trochu oslabené svaly, nábeh na pruh, dalsí že neviem čo.... a chirurg mal názor, že to bude gynekologické.... po 3 mesiacoch som dostala extremne silnú ms a bolesti, po skončení ms to zrazu zmizlo.... úžas, doteraz neviem čo to bolo, ale podla mna fakt asi nejaký zápal vaječníkov, ale to sa nedá zo sona vidieť, jednoducho som sa z toho sama dostala... skús pit zatial urologické čaje, extrakt gran urin... či to náhodou nebude mať niečo aj s močovými cestami, lebo vieš odtial sa zápaly lahko prenášajú do vagíny a okrem toho, velmi často šarapatia bakterie tipu ecoli a podobne, s tým mám bohaté skúsenosti u mojej malej
@sharmana
@karkulka9
@nenullienka
@bar12
ahojte,, tak som doma, všetko je zatial ok , najhoršie bolo to že som nemohla jest ani vecer pred tým poriadne a to som si myslela ze na zakrok pojdem v piatok rano bud o 9,00 alebo 10,00 a cuduj sa svete nechali ma do pol druhej bez jedla a pitia nič som nemohla, rano všetky vyšetrenia a veci okolo toho, a o pol druhej nas 6 zien zobrali co sme isli na podobne zakroky a tak to zacalo jedna, druha, tretia a tak dalej potom ja, bolo to rýchle, trvalo to u mna konkretne tak do 20 minut , dali ma na izbu tam som polezala asi do stvrtej a o stvrtej som sa konecne najedla , nebolo to nič strasne az na ten pocit , ze co sa dialo, po zakroku ma bolelo brucho tak ako oeby ze som mala dostat menštráuaciu, ale to tak par hodin .dalo sa to, a vcera ma na obed pustili domov po dalsich vyšetreniach. tak som rada ze som prezila. v podstate to nebolo take strašne až na to neuveritelne dlhé čakanie.
@jesterka25 tak som rada, ze to mas za sebou! a ze si nemala velke bolesti...to cakanie poznam velmi dobre! fakt som sa bala, ako mi bude zle tak nalacno pol dna, ale v pohode nakoniec, aj tak mi velmi nechutilo...ja som sla asi okolo dvanastej...
tak teraz co najrychlejsie ten zazitok vyhodit z hlavy resp ho tam niekde zasunut do suflika, ktory budes co najmenej otvarat a neboj nepotrva dlho a budu znovu kolajnicky na teste 🙂 vela stastia prajem!!!
@jesterka25 juj tak super. máš to za sebou, treba na to rýchlo zabudnúť a držím silno palce aby si nám čoskoro ukázala dve // 😉
@jesterka25 super si to zvladla 🙂teraz uz len nech je vsetko rychlo v poriadku...ono s tym jedlom to nie je take strasne, ja som mala zakrok planovany na 15,30 a nakoniec z toho bolo 17,00 ...ale na jedlo som ani nepomyslela
@jesterka25 ahoj, som rada, že už to máš za sebou a tiež si myslím, že to bola len blbá náhoda a už druhý krát to bude úplne ok... príroda a ludské telo sú fakt nevyspytatelné, a na niečo nie je proste odpoved.. drž sa.. a teraz ideš asi na kontrolu ku svojmu dr? kedy môžete začať znovu snažilkovať?
Ahojte dievčatá, snažilky, tak práve dnes som kúpila Femibion a idem na vitamínovú prípravu. MM si zmyslel už dnes v noci, že ideme zamiesiť toho "chlapca" 😀 Ale tak som mu vysvetlila, že jonášov termín na chlapca ešte len príde 😉 Ale tak aspon tie vitamíny už začnem užívať.
Dnes sme inak s malou korčulovali, už jej to docela ide. Sama som zvedavá, ako budem zvládať s malou aktivity, ked bude aj bábo 🙂
Ahojte. Dnes mám 2. DC a pri najbližšej ovulke sa aj my začíname snažilkovať. 🙂 Držím palce všetkým snažilkám. 🙂
Ahojte Babi ja som prvosnažílka 🙂 tento mesiac sme sa trafili na plodne dni a tak čakám mrchu 21 a neviem či dorazí ale nemusela bi 🙂 neviem či mate niektorá s Vás kedy bi mal test ukázať na 100% robila som si dnes ráno a bol negatívny myslíte že je ešte skoro? pred mrchou mávam bolestivé prsia teraz nemám vôbec len ráno vstávam s nafuknutým bruchom čo je dosť neprijemne ale počas dňa to ustúpi... inak sa pokúšame už od oktobra 2013 ☹
Ahojte Babi ja som prvosnažílka 🙂 tento mesiac sme sa trafili na plodne dni a tak čakám mrchu 21 a neviem či dorazí ale nemusela bi 🙂 neviem či mate niektorá s Vás kedy bi mal test ukázať na 100% robila som si dnes ráno a bol negatívny myslíte že je ešte skoro? pred mrchou mávam bolestivé prsia teraz nemám vôbec len ráno vstávam s nafuknutým bruchom čo je dosť neprijemne ale počas dňa to ustúpi... inak sa pokúšame už od oktobra 2013 ☹
@sharmana ano na kontorlu idem v sterdu, a dalej to kopec zákazov a príkazov som dostala ,, kedy čo je najlepšie začať, čo mozem, co nemozem, a skôr ako o pol roka nakázali planovať bábätko, že v mojom pripade je lepšie počkať aby sa to tam všetko pripravilo a zregenerovalo, ale keď že ja ešte nie som vydatá mám len priatela tak ak by sa do pol roka nič neudialo nám to nejak prekážať nebude, svadba bola a je plánovaná az o rok, tak je možno že take vážne snažilkovanie bude až po svadbe,,ale ak by sa nahodou podarilo skor nič sa nedeje ,,budem sa tešiť tak či tak 🙂
Ahojte keď že sa mi stalo to čo sa stalo, tak mi po neplánovane prerušenom tehotenstve ostalo pár vitamínov značky LadeeVita, ak by z vás niektorá toto užívala nech mi pošle správu s adresou ja jej to pošlem zadarmo samozrejme ked že to nie je celé balenie ,a ja to aj tak len vyhodím 🙂

@jesterka25 no tak ako si dopadla?