Závisť, hnev a pocit nespravodlivosti
Ahoj dievčatá,
som neuspesna snazilka od r. 2009. za necele dva tyzdne budem mat 26 rokov. Moja cesta k tehu a zahada okolo toho preco sa to nedarí (podla lekarov sme obaja v poriadku) je druhá vec. Mna vsak trápi aj nieco ine.
Tento rok je daky mimoriadne plodny. Kamosky na fb a teraz vazne neprehanam, tehotneju jedna za druhou. Minimalne jedna nova kazdy tyzden oznami, ze caka babo a mne to uz prerasta cez hlavu. Kazdej to samozrejme doprajem a vsetkym zelam zdrave a poslusne deti, ale s kazdym takymto oznamom ma pichne daky neviditelny nozik do srdca. Cele hodiny potom nemozem mysliet na nic ine, len na to, preco uz nepridem konecne na radu aj ja. Mam len tie najhorsie pocity ako sklamanie, znechutene, nevrazivost k svetu, pocit nespravodlivosti a podobne.
Skusala som pozitivne mysliet, kupila som si maleho rozkosneho psika, aby som prisla na ine myslienky, boli sme na dovolenkach, kupila som si novy pocitac...jednoducho vsetky rady co som kde nasla som vyskusala. Ale cim dalej mam viac pocit, ze sa dari uz kazdemu okrem mna a som z toho nahnevana a znechutena.... ☹
Su taketo pocity normalne, alebo som len ja taky asocialny deviant? vedeli by ste pomoct ako to prekonat?
S tym otehotnenim sme skusali vsetky polohy, ratali sme dni, boli sme na vysetreniach (nikto nema ziadny problem, ale tehotenstvo v nedohladne...) ja to nechapem ☹
@tomiholjubavi presne viem co prezivas,ja som snazilka sice len rok,ale udiera mi to na mozog statocne.Uz mam pocit,ze kazda okolo mna je tehotna,jedna kamoska na prvy sup,dalsia co ma cez 40 rokov,tiez na prvy sup,z rodiny porodila taka co nema ziadne zazemie,fin.prostriedky ani byvanie,teraz najnovsie tehotna sestra...tesim sa s nimi,ale v duchu ma ide roztrhnut od...ani neviem ci je to zavist,lebo to je silne slovo,ale stale sa pytam:Preco sa prave nam nedari?Ked som bola u tehotnej kamosky a videla som ako neskutocne sa tesi,tak mi bolo do placu a doteraz mi je zo seba za toto zle,ale neviem to ovplyvnit nech sa akokolvek snazim ☹
@janka258 u mna to je nieco ako zavist...lebo je to taky bodavy pocit niekde vnutri spojeny s hnevom. v danu chvilu priam neznasam tie tehulky aj cely svet...potom ma to trochu prejde a zostane len pocit trpkosti. presne je to vystihnute tym, ze v duchu ma ide roztrhnut... 😒 rozmyslam, ze si zrusim fb :(
@andrejka1983 veru som nerozmyslala nad tym, zeby to mohlo byt z pc...mam nan specialnu chladiacu dosku, tazke na nohach ho nikdy nemam, ak by islo ziarenie tymto smerom... 😕 chodime s mm na vylety, aj na velnesy...kazdy druhy treti mesiac si doprajeme daky vikend...ale laptopy idu vzdycky s nami, vacsinou v hoteloch uz maju wifi...je to taka nasa zavislost...aspon tam sa odputam od vsetkych tych plienkovych tem. postupne stracam vsetky priatelky...inak som velmi socialne zalozeny typ...ale kedze vsetky tehotneju a rodia, brutalne sa im menia zvyky a hobby a ja uz si s nimi nemam co povedat...kazdu zaujima len kolko toho mala vykakala a co spapala a ze malemu rastu zuby a ma zastavene vetry a podobne...proste veci, pre ktore nematka este nema celkom vyvinuty zmysel, aby ich pochopila. ja chcem ist von, porozpravat sa ako "za mlada", ale pre nich sa zmenil svet na jeden velky traviaci trakt batoliat ☹ som z toho nestastna...isto je to aj u vas, ktore uz mate deticky tak a urcite aj ja budem taka ista, ale zatial to nechapem...a z tempa akym sa to siri medzi vsetkymi mojimi znamymi je mi zle ☹
este sa teda objedname v tom martine, ja zavolam dr. jonasovi a budem cvicit cviky na plodnost...ale ak to do roka aj tak nepojde, tak ja uz fakt neviem ☹ som daka skepticka a neverim uz akosi nicomu
treba pozitivne mysliet, nie negativne....precitaj si knihu TAJOMSTVO, alebo sa to da pozriet aj na nete..
ja sa len divim že sa viAc ako 3 roky snažite o babatko a neboli ste na takom zakladom vyšetrení ako je spermiogram
@jerryjanka to som nepovedala...mm bol na vsetky urologicke testy a vyslo mu, ze je v poriadku. on nie je zo slovenska, vsetko absolvoval u seba doma. ma aj vypisy od lekarov, videla som ich...ja som len povedala, ze ja som bola iba u svojej gynekologicky, ktora mi pozrela vsetko, zobrala vzorky a povedala, ze vsetko je uplne v poriadku, ze sa mame snazit dalej a viac to uz neriesila... ☹ keby mi povedala, ze chodte tam a tam, jasne ze by sme uz davno isli...ale aj ked ma obvodna niekde neposle, tak tam proste nejdem...asi musim byt viac iniciativna a nanominovat sa sama ☹
My sme na tom tiež podobne... tiež sa snažíme snažíme a keď to konečne vyšlo tak som potratila. A stáááále nám niekto v okolí oznamuje, že čakajú bábo... dokonca mi na internete pribúdajú fotky bábätiek od báb o ktorých som ani nevedela, že sú tehotné...
A to ani nehovorím koľko je v okolí takých, ktorým sa proste "pošmyklo" ... alebo takých, ktoré nám zahlásia "vyšlo to na prvýkrát" 😒 😒
Najviac ma vytáča, keď sa mi nejaká mamička sťažuje aké je to hrozné, ťažké, a náročné mať dieťa...a ako mám byť rada že ho ešte nemám a užívať si to, lebo potom nebudem mať na nič čas 🙄
@stella6 presne toto aj ja pocuvam...bud rada, ze este nemas deti, mas kopu casu, uzivajte si, cestujte, potom nebudete moct nikde ist 😠 😠 😠 nechapem, naco sa snazili o deti ked maju teraz k tomu taky pristup...alebo, ze konecne sme odpratali detiska k babke, mame pokoj aspon na vikend 😕 pritom sa jedna najviac o trojrocne deti 😠 a tiez mam take, ktorym sa posmyklo... ☹
@tomiholjubavi aha tak ja som to asi len zle pochopila - ale tak tam vam urobia aj novy spg - len sa plati za to teraz neviem či 17 eur či ako
baby neberte to zle oni vam kamošky nechcu tymi radami ubližiť aj ked viem že to tak citite aj ja som to tak citila - ale ono potom fakt človek na nič nema čas hlavne ked su detičky dve - joj tak niekedy by som sa vyspala a ked mi susedka hovori že spala 12 hodin tak si len vzdychnem 😀 nebojte sa aj vy budete raz nevyspate ked budete k drobcom vstavať - len to chce sa pohnuť z miesta a začať riešiť
@tomiholjubavi podobne aj mna,presne je to taky pocit akoby ma chcelo roztrhnut od zlosti,nepijem,nefajcim,mame krasne byvanie,pripravenu detsku izbu...a niektore kurnik pije ako duha,fajci ako diva a otehotnie hned,z tohto ma ide porazit.A tie debilne komentare:A druhe co?Neplanujete?Ved uz jedno mate,nemysli na to...Co vam chyba,mate auta,prerobeny dom...aaaaaaaaa vtedy by som vrazdila.Chyba mi v tom prerobenom male babo,no a co ze jedno uz mame?To akoze znamena,ze druhe nemame chciet???Vzdy som tvrdila,ze otazky o detoch,kedy budu a tak su velmi citlive,vzdy som vravela,ze chudence tie zeny co deticky nemozu mat,resp.tie co sa im nedari,ze ako sa pri takychto otazkach asi musia citit a nikdy by ma nenapadlo,ze sa to raz bude tykat aj mna...teraz viem,ako sa citia...
@janka258 oblubene je v mojom okoli aj toto: nechapem, na co vy dvaja este cakate? citite sa primladi, ci co? za to by som rozbijala hlavy 😠 a teraz ked je ten baby-boom, teda minimalne v mojom okoli to zacina byt uz nehorazne (to asi tym vekom 25-26...) a kazdy sa ma pyta a vy nechcete??
😠 😠 😠 😠 no nie, nechceme 😠 fakt..:(
@tomiholjubavi ahoj boli tvoj partner na spemiograme??????ak nie nech ide HNED!!!!moj bol utorok a nečudujem sa že sa nam nzadarilo ale my to skušame len 2 mesiace ale ty 4 roky !!!??? ja viem niekedy to pride neskor ale predsa....
jete dáke vitaminy?moj priatel začal brat vitamin E,zinok,selen ženšen....
ja ti verim viem ako ti je...ja osm naratala 12 tehotných kamošiek na FB je to otras aj mna to trápi .)) ale aj my budeme raz mat babetká a čoskoro skus sa pridat do našej skupiny "OD DNES MYLSIMPOZITIVNE" .))PODPORUJEME SA NAVZAJOM AHOJ
@tomiholjubavi určite sa objednaj do Martina.
Sú tam milí lekári, aspoň ja som zatiaľ spokojná.
Najskôr vám s partnerom urobia základné vyšetrenia - jemu SPG, tebe ultrazvukové vyšetrenie - neviem, či si mala u svojej lekárky odsledovanú ovuláciu pomocou folikulometrie, či zisťovala, či sa ti vytvárajú a dozrievajú/praskajú folikuly, len skontrolovať, že je všetko ok, a odobrať vzorky ako na klasickej ročnej prehliadke, to je nič ... tiež ti urobia hormonálny profil - v určité dni cyklu, aj z krvi sa zisťuje, či prebieha ovulka, veľa žien má problém práve s ovuláciou - nasadí sa clostilbegyt alebo niečo iné, a dve čiarky prídu coby dup. tiež môžeš mať problém s nepriechodnosťou vajcovodov, a s tým v centre tiež dokážu rýchlo pomôcť - a to tvoja lekárka tiež na klasickom ultrazvuku nezistí, neviem teda, či má tak super vybavenú ordináciu, že by hysterosonografiu robila.
a k tomu dlhodobému vysedávaniu za počítačom: nechcem sa ťa nejako dotknúť, ale určite obmedz. kamoška bola u bylinkárky Anny KOpáčovej - je tu o nej témička, veľa ženám pomohla k otehotneniu - a tá jej odporučila sedieť menej za PC.
@taja27 bol bol veru aj na spermiograme. bol na komplexnom vysetreni, avsak nenasli mu nic, co by ho robilo neplodnym, alebo by mu zhrosovalo sance...co sa tyka vitaminov tak jeme vela ryb, lebo sme citali, ze omega 3 mastne kyseliny su prospesne na plodnost, dalej mame tiez zinok, selen, jedavame vela listovej zeleniny (aj ked som jej nikdy nefandila, pre mna je to ako jest travu), pouzivame aj prasok stevie, vraj je tiez dobry. najnovsie som dostala tip na dake kolostrum v tabletkach, uz sme si ich objednali, cakame kym pridu
@marecek1 my sme to nebrali dako tragicky donedavna, mysleli sme, ze proste stres...robila som skolu, diplomovka, statnice, potom sme riesili papierovacky s prestahovanim sa, jedno s druhym, kopu sme citali, ze stres posobi na plodnost....nikdy som nebrala antikoncepciu, ani sme sa nikdy ziadno inak nechranili. stale som mala vypocitane, kedy mam mat plodne dni, prestala som fajcit, zdravo sme sa zacali stravovat a pomaly sme dufali, ze to pride, ale brala som to celkom na lahku vahu, v ramci toho, ze este to asi nemalo prist. kupila som si psika, ktory potlacil moje materinske pudy na nejaku dobu, starat sa o steniatko je tiez dost naplnajuca robota...bod zlomu ale prisiel vtedy, ked som na konci leta nedostala dlho mengu. spravila som s nadejami test a vysli mi skoro dve ciarky, resp. jedna mala sotva badatelna, ale bola tam...to bolo v auguste-septembri, tak na prelome mesiacov....ked mi potom prisli moje dni bola som velmi sklamana...odvtedy zijem tou myslienkou, ze preco este stale nic a vyhecovavam sa psychikou ☹ raz som dokonca mala tehotenske priznaky...(asi mi uz drbká ☹) nechapem ako sa da taka vec vsugerovat...ale odvtedy som proste otvorene nestastna...kupila som si aj digitalny teplomer a citala som dake prirucky, ze si treba kazde rano presne v ten isty cas merat teplotu a podla toho odpocitavat plodne dni...ale bud som to zle pochopila, alebo zle merala, alebo zle ratala, nefungovalo ani to... ☹
teraz ani nemam tak problem s tym, ze stale a stale a stale nic...teraz ma zacina kvarit zavist a nevrazivost...preto som zalozila tuto temu ☹
@tomiholjubavi tehotenské príznaky si občas "vyčaruje" každá snažilka.. nie si jediná, neboj, "nedrbká" ti.
@marecek1 uz som sa zlakla, ze mi to zacina liezt na mozog 😅 dnes som sa dozvedela, ze jedna moja znama (iba o rok starsia odomna) caka uz svoje tretie dieta... ☹ a zase som dostala tie svoje stavy...prepacte baby, ale potrebujem sa niekde vyfnukat...na neutralnej pode ☹
@tomiholjubavi aj ja mam miestami pri takychto otazkach chut odvrknut,no nie nechceme.A cim je viac tehotnych v okoli,tym viac sa to vypytuju.Ako drbnuti,no co je koho do toho.Urcite teraz nebudem kazdemu vykladat,ze sa nedari.Povedala som to jednej co je zhodou okolnosti tehotnaa ona mi na to:A snazite sa aj cez plodne dni?Lebo my sme sa vtedy snazili a vyslo to.Nezdrzala som sa a odvrkla som:Nie,my sa snazime cez kramy,tak to bude asi tym!!!Nemusela som az tak reagovat,ale ako slusne odpovedat na taku sprostu otazku.Radsej mala cusat ako tresnut takuto hovadinu.
@janka258 vazne inteligentna rada, asi sa nou aj ja zacnem riadit 😀 ale to co pises, ze cim je viac v okoli tehotnych, tym sa viac vypytuju...celkom ako u nas... ☹
mamina kolegyna zase dala do pľacu toto: no teda, dake mas tie dievcata karieristky...ja uz som 4 nasobna babicka a ty furt nic. ved im uz povedz, ze su uz dost stare...a ta starsia (akoze ja) uz ma veru najvyssi cas...po tridsiatke moze mat aj problemy 😠 😠 😠
niektori ludia maju bud nestatok taktu, alebo su chudobni myslou, alebo sa v podobnych vytrznostiach vyzivaju. 😠
@tomiholjubavi bylinkarka ti pomoze...uvidis...za vyskusanie nic nedas... 🙂
@tomiholjubavi skus pit alchemilkovy caj...
@tomiholjubavi presne,nechapem ci sa na tom odbavuju ci co.My sme uz spolu 8 rokov ale snazime sa o babo len rok,ale aj keby som bola polodementna,tak sa isto nespytam niekoho,kto je s niekym 8 rokov na dieta,lebo by ma trklo,ze okrem toho,ze este nechcu moze byt problem so splodenim,resp.nedajboze s donosenim dietatka a tu zenu to moze nenormalne ranit.Podla mna je toto najcitlivejsia tema a nemala by sa rozoberat hned po teme pocasie s hocikym koho stretnem na ulici,ale daktori alebo zeby vacsina tolko rozumu nemaju.Potom to niekto povie,ze nemas na to mysliet,tak na co sa na to vypytuju a pripominaju ti to?Toto v zivote nepochopim.Ked je aj den,ze nahodou nemyslim na to ake by bolo pekne byt na prechadzke s kocikom a nie sama,tak ak nahodou nestretnem 10 tehotnych,tak stretnem nejaku pribrzdenu trubu co sa spyta,ci neplanujeme druhe a potom na to nemysli...
@tomiholjubavi ja by som vylucila ten wellness, teda ak chodievate do sauny alebo horucej virivky. Jeden pobyt v saune dokaze vyhubit spermie na 3 mesiace, skus si o tom pohladat nieco na nete 😉 drzim palce!
@tomiholjubavi uplne mi hovoris z duše, dokonca u mna su tie pocity este ovela horsie, my sa snazime uz 4. rok, za ten cas sa mi poarilo otehotnet a vzapätí potratit, ist na neuspesne IVF. Voci svojim tehotným znamym mam uplne rovnake pocity ako ty dokonca je to este horsie, prakticky som sa odizolovala od svojej rodiny, lebo kazdy kto mal svatbu po nas ma uz aspon dve deti a keď ich vidim pride do mna neskutočna zlost. A to iste plati aj o mojich niekdajsich kamaratkach, ktorým akonahle sa narodilo dieta alebo otehotneli, naše priatelstva skoncili. Ale nastastie do mna nikto uz ani nerype ohladne deti,asi preto, ze sa mi nedari velmi skovat svoje pocity-popravde sa ani vemi nesnazim.Musela som koli svojej neplodnosti zmenit pracu, aby som aspon trochu prisla na ine myslienky, co sa mi aj momentalne dari, ale neviem dokedy, nakolko som raz hore, raz dole. Mala by si ist do Car-u, lebo neznamena ze ked ti tvoja gynekologicka povedala ze si v poriadku, ze to aj naozaj tak je a tiez aj IVF sa nemusi podarit ani na prvy ani na druhy pokus.
@tomiholjubavi ja som si tymto negativizmom a nariekanim preco ja nemam dieta a ostatne ano znicila 7 rokov zivota. Ked som to vzdala otehotnela som. Tych sedem rokov mi uz nikto nevrati. Pred umelym oplodnenim treba skusat planovany styk po ultrazvukovej kontrole a inseminaciu/iui. A urcte treba zistit priechodnost vajcovodov a skontrolovat spermiogram partnera. Tri roky je strasne vela, naco ta tvoja doktorka caka? Bociany deti nenosia.
ja len tolko ze neviem aka je to lekarka ale vacsina dobrych lekarov s tym zacne nieco robit po 2 rokoch...a moj dokonca skor..takze byt tebou, na urcity cas vypnem hry a idem na plno do toho, na vsetky mozne aj nemozne vysetrenia..a od dr. by som neodisla pokial by ma niekam neposlal..
@eviq fiha, o tom som ani netusila 😕 😕 😕 zeby tam bol pes zakopany? saunu mame obaja radi, ale len infracervenu a parnu...typicku finsku, kde je tak vela stupnov nemusime...
@tomiholjubavi ahoj necitala som uplne vsetky prispevky ,ale aj cvicenie moze pomoct ku tehu...ja som cvicila pravidelne a ked som sa rozhodla mat dieta tak na jediny pokus sa podarilo.urcite aj to moze dopomoct a za pokus to stoji pretoze pri cviceni sa prekrvi panva a odbura stres mozno si uz tak naladena a stresom "zablokovana" ze sa nedari.skus napr.pilatesa swu to jednoduche cviky urob si rozvrh na tyzden a skus.budem ti drzat palce nech si cim skor mamina. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
aj ja som mala taketo pocity...je to uplne normalne, nemas sa preco citit ako asocial....viem ako to boli...chce to len cas.....psychika je casto zabranou, ktora brani tehotenstvu....najlepsie bude na vsetko sa "vysrat" a zit zivot ako pride....a ono to pride samo....uvidis....drzim ti palce 🙂

@tomiholjubavi ahoj ..uplne mimo veci možno 🤐 ale napadlo ma to preto ti píšem....to že ked tolko" maniačiš" na PC hrách ,ma to možno tiež svoj vplyv na to, že nemožeš otehotnieť, jednak je to škodlive žiarenie,prehrievanie organizmu ( zvlásť ak maš notebook položených na stehnach alebo aj nie) vybočenie zo skutočnej reality a žitie v tej virtuálnej ( že sa tešíš ked budeš zase hrať a pod.), dlhá doba tvojho tela v tej istej polohe ( asi v sede ) ....podla mna by si mala robit viac normálnych veci, cvičit, chodit na prechádzky, kúp si kvietky a staraj sa o ne,ist s priatelom na výlet aj na par dni a samozrejme že bez PC , robit veci co bežne nerobite, alebo navštevuj tie tehotné kamošky 😉 možno sa to na teba nalepí
.... samozrejme najlepšie ti určí doktor kde je príčina tvojho problému, ale ako píšeš ked ste obaja zdraví...sku porozmýšlat aj nad tým...a držím palce aby ti to vyšlo, tvoje pocity su uplne normálne ja viem že ta to mrzí ale je to OK, neboj 🙂