Závisť, hnev a pocit nespravodlivosti
Ahoj dievčatá,
som neuspesna snazilka od r. 2009. za necele dva tyzdne budem mat 26 rokov. Moja cesta k tehu a zahada okolo toho preco sa to nedarí (podla lekarov sme obaja v poriadku) je druhá vec. Mna vsak trápi aj nieco ine.
Tento rok je daky mimoriadne plodny. Kamosky na fb a teraz vazne neprehanam, tehotneju jedna za druhou. Minimalne jedna nova kazdy tyzden oznami, ze caka babo a mne to uz prerasta cez hlavu. Kazdej to samozrejme doprajem a vsetkym zelam zdrave a poslusne deti, ale s kazdym takymto oznamom ma pichne daky neviditelny nozik do srdca. Cele hodiny potom nemozem mysliet na nic ine, len na to, preco uz nepridem konecne na radu aj ja. Mam len tie najhorsie pocity ako sklamanie, znechutene, nevrazivost k svetu, pocit nespravodlivosti a podobne.
Skusala som pozitivne mysliet, kupila som si maleho rozkosneho psika, aby som prisla na ine myslienky, boli sme na dovolenkach, kupila som si novy pocitac...jednoducho vsetky rady co som kde nasla som vyskusala. Ale cim dalej mam viac pocit, ze sa dari uz kazdemu okrem mna a som z toho nahnevana a znechutena.... ☹
Su taketo pocity normalne, alebo som len ja taky asocialny deviant? vedeli by ste pomoct ako to prekonat?
S tym otehotnenim sme skusali vsetky polohy, ratali sme dni, boli sme na vysetreniach (nikto nema ziadny problem, ale tehotenstvo v nedohladne...) ja to nechapem ☹
Ahojte. Ja som skúsila ten výpočet Jonáša na tej stránke čo ste sem dali a hneď na začiatku ma dve veci šokovali. 1. Že sme to mali robiť dnes na obed keď uz očakávam mrchu
🙂
2. Tie stupne hore prvé boli v mojom znamení a v manželovom. Sranda.
@mojedieta tak to by ma asi aj moj kopol do zadku,keby som si kvoli tomu nastavila budik 😀 ale zas az tak tomu neverim,snazime sa snazit ked je chut,nie kedy tabulky kazu,aj ked je pravda,ze v case ovulky moja aktivita samozrejme nenapadne rastie,lebo s mm sme sa dohodli,ze sa nam milovanie nezmeni len na vyrobu dietata,takze ziadne merania teploty a pod.u nas nehrozia a keby som vyrukovala pred nim s takouto tabulkou,tak bud pukne od smiechu,ze som sibnuta ak tomu verim alebo by z trucu nic nebolo,lebo by to uz bolo "nasilu"
@mojedieta presne,ani naznakom nespomeniem,ze mame ovulku,skratka ho inak navediem tak kde chcem a nema pocit,ze nieco musi 😀 som sa minule nas tym az pozastavila,ake my zeny vytvarame taktiky,ale co uz,chlapi toto nikdy nepochopia,lebo ako pises nevedia co je materinsky cit.Sice po dietati tuzia,ale nikdy nie az tak ako my,skratka vedia to brat sportovejsie.S kludnym svedomim a s usmevom na tvari mi povie o tehotnej kolegyni a ani ho nenapadne,ze mna pritom ide rozdrapit...skratka oni to tak neprezivaju...
😢 neviem ako zacat je toho velmi vela ja nesom este vydata ale mam znim dve dety a kazdy rok mame problemy vzdy to iste alkohola nekonecne hadky uz ma to nebavy,,,, 😢 poradte mi.
@mojedieta my uz 1 mame,takze on to berie tak,ze ked druhe nebude,tak mame toto jedno a to ma ide rozdrapit ked to pocujem,takze jeho nenahovorim k doktorovi,ani keby som sa na hlavu postavila.Toto ma vytaca do nepricetna.a este ked zahlasi,ze jeho kolega sa snazili o dieta 3roky a podarilo sa aj bez doktorov...no chcela by som sa bavit so zenou toho kolegu,ze ako jej asi bolo,ale to je chlapom sum a fuk
@mojedieta asi tak,uz ako keby ich to zabilo,si asi myslia,ze ti lekari celu karieru len na nich cakaju aby ich videli.Nemozem na to ani mysliet,lebo by ma slaktrafil,nevravim,ze sa nam nikdy nepodari,ale mesiac co mesiac mi s mrchou pride vacsia depka,no a zaklincuje to otazka:Co stresujes?Vsak raz sa musi podarit.Vtedy mam pocit,ze vyletim z vlastnej podoby
vôbec nie si divná. Presne poznám tvoje pocity. O dieťa sme sa snažili takmer dva roky. Po roku snažilkovania sme sa nakontaktovali na centrum asistovanej reprodukcie, kde mi všetko vysvetlili a povedali, kedy mám prísť na testy. CAR mi odporúčal aj gynekológ. Nakoniec som ochorela, potom čosi bolo, potom dovolenka a vrátila som sa tehotná. Napriek tomu som pátrala ďalej. Moje dôvody, prečo som otehotnela neskôr: zvýšená činnosť štítnej žľazy a negatívna krvná skupina. Silno ti držím palce, mne keď niekto oznámil, že čaká dieťa, revala som ako švihnutá, nevedela som sa ani tešiť z úspechu kamarátok. A manžel plakal so mnou. Čo sa týka polôh a ovulácie, skutočne to už treba nechať na odborníkov.
@mojedieta nepomoze,skusala som uz vsetko,urobi mi radost hocicim,ale tymto nie.Vzdy spomenie toho kolegu,ze netreba stracat nadej.Akoze ja nadej nestracam,skor stracam uz nervy po kazdom neuspechu.V tomto su chlapi svihnuti,bez ohladu na to ci sa dari ci nie,by ich preventivka nezabila,ale vysvetli to niekomu...
@mojedieta mám krvnú skupinu A-, môj muž 0+. Inak, v zdravotnej karte mám uvedenú A+. No a robili mi rozbor krvi, už v 1. trimestri, kde zistili tú štítnu žľazu a negatívnu krvnú skupinu. Lekár mi to vysvetlil tak, že moje telo odvrhovalo plodíky, kde bola krvná skupina +. Pretože moje telo si tvorí protilátky a bojuje proti všetkému okolo. Je to možno aj tvoj prípad, že si negatívna krvná skupina a možno si aj pár krát bola tehu, ale telo si plodík vypudilo samo. Ak máš silný organizmus, vie sa zregenerovať. To už potom vyslovene idete na pokusy, či sa dieťatko ujme alebo nie. Teraz som viac sledovaná, dieťatku sa po pôrode už nemení krv, ako kedysi, aj v 28 tt sa mi tvoria protilátky, čím si ohrozujem dieťatko, preto idem v 30 tt na očkovanie, aby sa mi zastavila tvorba protilátok.