Závisť, hnev a pocit nespravodlivosti
Ahoj dievčatá,
som neuspesna snazilka od r. 2009. za necele dva tyzdne budem mat 26 rokov. Moja cesta k tehu a zahada okolo toho preco sa to nedarí (podla lekarov sme obaja v poriadku) je druhá vec. Mna vsak trápi aj nieco ine.
Tento rok je daky mimoriadne plodny. Kamosky na fb a teraz vazne neprehanam, tehotneju jedna za druhou. Minimalne jedna nova kazdy tyzden oznami, ze caka babo a mne to uz prerasta cez hlavu. Kazdej to samozrejme doprajem a vsetkym zelam zdrave a poslusne deti, ale s kazdym takymto oznamom ma pichne daky neviditelny nozik do srdca. Cele hodiny potom nemozem mysliet na nic ine, len na to, preco uz nepridem konecne na radu aj ja. Mam len tie najhorsie pocity ako sklamanie, znechutene, nevrazivost k svetu, pocit nespravodlivosti a podobne.
Skusala som pozitivne mysliet, kupila som si maleho rozkosneho psika, aby som prisla na ine myslienky, boli sme na dovolenkach, kupila som si novy pocitac...jednoducho vsetky rady co som kde nasla som vyskusala. Ale cim dalej mam viac pocit, ze sa dari uz kazdemu okrem mna a som z toho nahnevana a znechutena.... ☹
Su taketo pocity normalne, alebo som len ja taky asocialny deviant? vedeli by ste pomoct ako to prekonat?
S tym otehotnenim sme skusali vsetky polohy, ratali sme dni, boli sme na vysetreniach (nikto nema ziadny problem, ale tehotenstvo v nedohladne...) ja to nechapem ☹
BAbule ja som 0negativ a manzel Bpozitiv a otehotnela som klasicky po cca pol roku snazenia,bez pocitania ovulky a pod.Mala ma krvnu skupinu po mm,B pozitiv,tehotenstvo bola celkom v poho,az na prvotne spinenie,a tehu cukrovku,takze hlavu hore.Uvidim ako to bude ,ked budeme chciet druhe,ci to bude o.k. 😒
@exupery ..naozaj nemáš byť čo podráždená lebo ani tvoje prvotné špinenie, ani tehotenská cukrovka nemá s manželovou krvnou skupinou súvislosť...Presne rovnakú krvnú skupinu ako manžel mám aj ja a rovnakú ako ty má priateľka...pri druhom aj treťom mala tiež zvýšenú hladinu cukru a najviac sa mi páčilo, keď dostal syn po pôrode žltačku, ako nadávala mne, že za to môžem lebo syn nemá krvnú skupinu po nej, ale po mne...Hravu hore...a pochmúrne myšlienky vypusť z hlavy..
@flower72 dakujem za podporu. 🙂 nas problem urcite nebude v krvnych skupinach...ja mam B+, tak ako aj moj otec a dedo...a mm ma 0+ ako jeho mama. takze daky omyl, alebo podobne nehrozi. To, ze vidim daku novotehulku, to so mnou zamava jednoducho vzdy (bez vynimky) ☹ ale uz som zacala cvicit, co mi tu poradili tie cviky na plodnost a 22. februara mam podla jonasa skusat, takze uz len 20 dni a zeby som otehotnela? 🙂 (viem, ze je to dost optimisticke, ale takto na vecer uz nebudem nahnevana)
@mojedieta aj ja som si o tom citala,ze na oplodnenie to nema ziadny vplyv a este zvlast vtedy ked dcera ma tiez negativny Rh faktor,takze ziadne protilatky sa v priebehu prveho tehu nemohli tvorit.Uz zacinam byt fakt zufala,nech sa snazim byt akokolvek optimisticka,zajtra ma prist na navstevu tehotna kamoska a ja uz teraz viem akou depkou to skonci...
@tomiholjubavi urcite nie s asocialny deviant,tvoje pocity pramenuia z toho,ze SI NEDOSTALA ODPOVED preco sa vam nedari otehotniet.Ja by som mala rovnake pocity a myslienky..ako pises, vsetko,co sa odporuca na "rozptylenie" si vyskusala,ale podla mna podvedome ,teda minimalne podvedome stale myslis na babatko ale rozmyslali ste o adopcii?drzim palceky k vasemu vytuzenemu babatku🙂
damy, pomaly sa zacina novy tyzden...tak som zvedava, ktora z mojich znamych oznami tehotenstvo v priebehu neho... 😒
(zas som negativista) u mna sa to meni kazdeho pol dna
@tomiholjubavi Doufám, že oznámím já, pokud zase teda nezačne špinění, můj věrný "kamarád" 😖 😠 Nestíhám dočítat, tak nevím, jestli se tu to někdo nezmínil, ale mám dvě kamarádky, co by podle vyšetření z gyndy mohly lítat do vesmíru a jedna se snažila 3 roky, druhá skoro 4. Nakonec jediný jejich problém byl v neprůchodnosti vejcovodů. Obě byly na profouknutí a do 3 cyklů byla "kočka v troubě" 😀 Je to prý dost častá záležitost...fakt se nechceš hecnout a jít někam na podrobnější vyšetření, než začne okurková sezona?🙂)
@tomiholjubavi no koľko tehotných tento týždeň? U nás pribudla jedna...a hádaj čo. Ani to nechceli a neplánovali...podľa jej slov "Čo už, tak si to nechajú" 🙄
@stella6 tento tyzden zatial ziadna, teda aspon o tom este neviem. ale dnes je len stvrtok, takze este casu 😠
jaaj ked to tu tak citam ... vidim, ze nie som sama. tiez sa snazime o babo a stale nic. v okoli stale niekto novy prichadza zo stastnou novinkou a mi nic. Najhorsie je ze uz vsetci cakaju kedy to pride a ked si raz nedam pohar vina tak uz ze aha aha chces nam nieco povedat ?
a potom tie dalsie reci ze neboj pride to ked to ma a nemysli na to ... waw ,,vdaka,, za take rady.
ked vidim niektore dievacata ktore otehotneli ani nechceli a niektore co v 7 mesiaci stale vyfajcia krabicku denne pytam sa kde je spravodlivost ? doprajem stastie kazdemu ale chcela by som uz trosku aj sebe : / vela stastia vsetkym ,,pracujucim ,, 🙂
Pravem som v praci a citam si tuto temu.Ja tiez patrim k tym co zrejme stastie nepraje ☹ prve dietatko mam po umelom druhy krat som ostala tehotna prirodzene ale potratila som v 13 tt pred rokom a odvtedy sa znovu vobec nedari a do toho sa mi uplne pokaslal cely moj cyklus od kyretu mavam ze az 44 dnovy 😠 zacala som uzivat fytosoju a mrcha mi prisla minuly mesiac na 34 dc co som bola konecne rada.Prve IVF sme podstupovali kvoli zlemu SPM no a mne neviem co vlastne bolo 😒
Teraz to neviem tiez ale muzov SPM sa uplne vylepsil a ma ho vraj dobry tak teda velka nechapacka 😀 Nasadila som mu MACU ale teda musim ju zacat uzivat zrejme aj ja 😉
Jaj a baby ten jonasov vypocet to nemate plodit presny cas co ho tam mate on sam pise ze treba snazilkovat cca 12=24 hod pred tym datumom 😉
Tak teda drzim vsetkym snazilkam palceky 🙂

@mojedieta keď je mama pozitív a otec negatív, je to OK. problém vzniká, ak je matka negatív a otec pozitív. lebo matka - pozitív nevytvára protilátky, takže bábo je v bezpečí v brušku. ale opýtaj sa, mne povedal, že je to jedna z možností, prečo sme tak dlho čakali. drží, palce 🙂