Zázraky predsa len existujú
Na MK fungujem už zopár rokov, ale v rámci ochrany mojej rodiny, píšem svoj príbeh ako nový člen. Chcem povzbudiť všetky babenky, ktoré trpia tým istým problémom, s ktorým som sa trápila ja 3 roky. Takže po 3rokoch pokusov a omylov mi po laparoskopii bolo povedané, že mám nepriechodné vajcovody + endometrióza a PCO, z toho vyplývajúc jediný možný spôsob ako mať dieťatko bolo umelé oplodnenie. Tak sme sa na to dali. Išla som na odbery, potom mi vložili embryjko do maternice a čakali sme. Po 2 týždňoch mi kázali aby som išla na krvné testy. Výsledky - negatívne. Plakala som o dušu, lebo mi nešlo do hlavy, že snáď keby moje telo bábätko neprijalo, tak hádam vykrvácam...Kúpila som si len tak zo srandy tehotenský test, čakám na výsledok a druhá palička sa objavila. Vravím si ako je to možné, veď krv bola negatívna.Volám doktorovi, trošku vyzerajúc že mi haraší, tak mi vravel, že po týždni zopakujeme krvné testy.Čakám na výsledky BUM negatívne. Zmierila som sa s tým a už som uvažovala nad tým kedy znovu pôjdem na ďalší transfer. Začalo mi také divné špinenie a MS sa mi nejako nevedela spustiť, tak som volala lekárovi, či by ma pozrel či tam nemám nejakú cystu. Ultrazvuk však vyrazil dych nám obom. Bola som tehotná v 6.týždni tehotenstva, presne to vychádzalo k dátumu embryotransferu. Moc som sa tešila, bábätko sa mi narodilo, síce v 30.týždni ale krásne zdravučké a dnes má 11 mesiacov a je z nej "veľká kočka". Týmto však môj príbeh nekončí...keďže sme s manželom vedeli, že sa nemusíme chrániť, keďže nie je šanca aby som otehotnela, tak sme to neriešili. Pred pár týždňami mi zase nejako zahaprovala MS, ale pri PCO to nebolo nič nezvyčajné, tak som zbehla k lekárovi a ten mi oznámil úžastnú novinku - vraj som tehotná!!! Skoro sme odpadli od prekvapenia, ale je to tak.Som práve v 13-týždni a čakám svoje druhé dieťatko, ktoré bolo také šikovné, že sa predralo aj cez "nepriechodné" vaječníky. Chcem len povzbudiť všetky babenky nech nezúfajú, ono naozaj existujú zázraky a moje detičky k ním patria...
to ano, aj ja držím všetkým babulkám palčeky, nech už sa aj oni môžu tešiť so svojimi ratolesťami...
@nibiru držím palčeky nech to ide ľahko, lebo najhoršie je to čakanie...
@nezabudka77 To je nádherné! Gratulujem ti z celeho srdca! 😀 😀 A ďakujeme za podporu!
Dievcence,aj ja by som chcel velmi babo,mam endometriozu,ale to nie je ten problem.Ten problem je,že môj priateľ ma vazektomiu,ako keby toho nebolo malo.
@pflegerin su dve možnosti mesa-tese - ked sa daju žive zdrave spermie vybrať priatelovi priamo z nadsemenníkov alebo darcovské spermie za oboje sa ale platí
@jerryjanka ,,,Dakujem pekne za radu.
@nezabudka77 gratulujem moja tesim sa stebou chcem sa opitat draho si platila na umele oplodnenie
@nezabudka77 ahoj.som uplne v šoku.ak niečo také sa tebe prihodilo tak je to hotovy zázrak.tešim sa stebou a blahoželám.keby aj som mala také štastie ako ty...a prajem vela zdravička ..
užasný pribeh rozplakal ma mne dnes tiež povedali že mam pco a anovulačný cyklus udajne...i ked podla BT ovu bola min mesiac na 29 dc...dnes som bola na 11 dc na folikulometrii

gratulujem tvoj pribeh mi strasne pripomenul koleginku s prace mala podobne diagnozi strasne tuzili po dietatku a u nich velka sanca nebola neraz uvažovala uz o nahradnej matke nakoniec sa podarila inseminacia a dnes ma dcerku v nasej praci nas bolo strasne vela čo sme nemohli otehotnniet stres,vek atd... nakoniec vätčina mame detičky mi sme čakali 2r. teraz by sme chceli druhe tak dufam že sa podari a nebudme cakat ako pri dcerke 🙂