Zdravé dieťa po potrate

gastanovykvet
15. jan 2018

Prosím aby napísali tie, ktore ste potratili ako ja a normálnym spôsobom následne otehotneli a porodili zdravé dieťatko? Chcela by som tuto diskusiu otvoriť ako nádej pre ostatne, ktoré mali tu zlu skúsenosť s potratom. Ako dôkaz, že život pokračuje ďalej a ešte nie je všetko stratené.

lubka202
15. jan 2018

Ahoj ja som 3 týždne po potrate v 20tt. Bábo dostalo hydrops a prestalo mu byť srdiečko, ešte stále čakáme na výsledky z amnio už sú to 4T. Doktorka mi povedala že by sme mali počkať s tehotenstvom približne takú istú dobu ako som bola tehu mne sa to zdá dlho či? Verím že ďalšie tehu bude dobré a všetko bude ok. Koľko ste čakali?

elizita
15. jan 2018

Ahoj, ja mam 2 blizke osoby, ktore potratili spontanne. Jedna ma uz 5 rocneho zdraveho syna, druha ma uz 2 zdrave deticky..

bosoriak
15. jan 2018

Mam tri deti. Po kazdom "uspesnom" tehotenstve prisiel jeden missed abort. Zivot ide dalej, nadej je vzdy. Ani vysetrenia som si nedavala spravit, bolo to vzdy v ranych stadiach (do 12tt). Nic prijemneho to veru nebolo, preto je tretia dcera definitivne posledna (bol to taky ten pokus bud-alebo).

Najhorsie bolo vzdy to cakanie na nove dve ciarky a potom bolo kazde tehotenstvo podvedomym cakanim na krvacanie. Ja som si teda tehotenstva nikdy nevychutnavala, pre mna to bolo vzdy obdobie najvacsieho stresu. Ale vsetko dopadlo tak ako malo, mam tri krasne zdrave deti, stalo to za to.

Drzim palce, nech to vyjde vsetkym.

bubinko1506
15. jan 2018

Moje prve tehotenstvo skoncilo v 6tt potratom dvojiciek - jednoducho som zacala krvacat. V druhom tehotenstve, opat s dvojickami, som tiez zacala presne ako predtym v 6tt krvacat. Tentokrat to ale dopadlo dobre a mali uz maju 15 mesiacov.

sense
15. jan 2018

Mam za sebou dva potraty a jedno dokoncebe tehu, dieta je zdrave a bude mat 5rokov

ada309
15. jan 2018

Z troch tehotenstiev dve deti... Jeden MA v 8tt..

poohie
15. jan 2018

otehotnela som asi 5-6 tyzdnov po potrate a napriek mojej chorobe hned v zaciatkoch, mesiac v kuse nieco - lieky, potom nejaka alergia, potom dalsia choroba... syncek je zdravy, ma 2 roky.

alenky
15. jan 2018

V priebehu troch rokov, jeden MA v 6tt a nasledne rok a pol po sebe dve zdrave deticky narodene v termine v tehotenstve bez problemov.

e3v3a3
15. jan 2018

My sme prišli o bábätko v 24 tt, malo vážnu vývojovú vadu. Z výsledkov z histológie sme nič nezistili. dlho sme na ne čakali, takže keď prišli už som bola tehotná. Teraz začíname 26 tt, zatiaľ je všetko v poriadku, boli sme už aj na morfologickom ultrazvuku. To koľko lekári odporúčajú čakať je veľmi individuálne. O prvé bábätko sme prišli vo februári a v auguste som už bola tehotná. Dúfam, že tentokrát už to dotiahneme do úspešného konca a držím palce všetkým, ktorí si týmto museli prejsť....

lubka202
15. jan 2018

@e3v3a3 Ahoj koľko od potratu si otehotnela?

221girl
15. jan 2018

známa mala tiež po potrate do roka zdravé dieťatko

e3v3a3
15. jan 2018

@lubka202 od pôrodu na šiesty mesiac som otehotnela

pininka
15. jan 2018

Aj ja som prve babatko potratila a teraz mam dalsie tri zdrad deti. Az pri tretom tehu ma poslali na hematologiu a zistili zle vysledky pre ktore bol aj potrat, pre ktore uz nemozem brat antikoncepciu ani nijake ine hormony ktore som dovtedy brala nevediac o nicom.

siska53
15. jan 2018

@gastanovykvet poznam4 osoby,ktore potratili a nasledne maju zsrave deti. Jedna otehotnela ani nie dva mesiace a ma zsrave dvojicky,dalsie porodili do roka-dvoch a to jedna.ma uz dalsie babo a jedna porodila zdrave dieta po potrate v cca 20tt.
Takze bezne sa narodi po potrate zdrave dieta..

ludka140281
15. jan 2018

ja som mala 3x potrat..do 13tt,,,prestalo bit srdiečko
3 mesiace po potrate som otehotnela a narodila sa krásna zdravá dcerka,potom aj druhá,,zdrava a teraz som v 32tt,zatial uspešne,verím ,že aj ukončíme narodením,opat zdravej dcerky(podla utz je uplne zdrava a krásna)...rada? netreba sa lutovat,,nikdy nevieme kolko ktát to nevyjde,ale treba verit a dočkáme sa <3 rýchlo sa zotavit a skušat..(porody boli klasika v 40tt,spontánne,bez komplikácii)..držím prsty...mám 6te tehotenstvo a bude 3tí porod

gastanovykvet
autor
15. jan 2018

Dakujem vsetkym za odpovede to ma tesi, ze je tolko pozitivnych odpovedi. Ani som to necakala. Tuto diskusiu som zalozila pretoze ked ja som bola v maji minuly rok na kyrete ( prestalo bit srdiecko, prvi trimester) modry konik mi dal vela sily a dostat sa z toho smutku. Ja som si myslela, ze je koniec.
Musim povedat ja s otehotnenim problemy nemam. Pred tym 9 rokov s tym istym ex parnerom nic.. bola som u gynekologa, ze som neplodna.. ten ma poslal prec ze mi nic nie je..
Osud zariadil ze mam druheho a s tym to ide na prvi krat, ihned otehotniem ale mam problem udrzat... teraz v januari sme sa rozhodli, ze je cas a zadarilo sa...
No moj parner to vidi cele negativne. Preto som zalozila tuto diskusiu.

Jeho kamarat mu povedal, ze jeho byvala potratila raz a uz nikdy nemohla mat dieta a je bezdetna... Ja tomu samozrejme neverim, ze ja som tiez ten pripad a dufam, ze budem patrit medzi vas.

gastanovykvet
autor
15. jan 2018

@lubka202 radsej pockaj... ja som sa naschval v nemocnici drzo pytala kazdeho doktora, ze kedy je cas.. a kazdy povedal inak... ale mam znamu, ktora necakala a otehotnela tyzden po potrate, samozrejme potratila... a potom opat o mesiac otehotnela a cely prvi trimester krvacala a zase potratila... my sme mali dovolene o 3 mesiace ale nejako po case som sa neponahlala este vela veci som chcela vybavit aby som nemala stresove druhe tehotenstvo a teraz v januari sme skusili a je to tam 🙂 inak aj menzes sa mi upravil asi po 3 mesiacoch na povodny cyklus

ludka140281
15. jan 2018

@gastanovykvet držím prsty,,aj ja som sa bála,ale bez risku,nieto zisku <3

gastanovykvet
autor
15. jan 2018

@poohie a ake choroby? Ja mam vysoky tlak aj ked teraz mi klesol ale bojim sa ze neskor sa to zmeni

kllamarka
15. jan 2018

@gastanovykvet ja som potratila v 10tyzdni. Tak prirodzene ani cistit nebolo treba. Nestihla mi prist ani nasledna ms uz som bola v tom zas. Dr krutil hlavou, ze mali ste pockat, ale ked to je takto prirodzene bez problemov, tak telo vie co ma robit. Ked je vsetko OK aj to vajicko sa krasne ujme...a mame malu drndu zdravu ako buk 🙂

gastanovykvet
autor
15. jan 2018

@ludka140281 drzim palce velmi

tinni
15. jan 2018

Aj ja som potratila, su tomu skoro 3 mesiace. Teraz sme sa znova zacali snazit, ale ja som z toho velmi vystresovana, takze necakam ze by sa tak skoro podarilo. Ako ste bojovali s tym stresom z otehotnenia, teda hlavne ci bude vsetko ok a nestane sa to znova? Odkedy sme sa zacali snazit, tak velakrat sa na ten stres budim aj v noci. Velmi sa bojim toho, aby sa to nezopakovalo. Na kyretazi som bola v 11. tt. My sme sa aj predtym snazili dlhsiu dobu, bojim sa ze sa nam to uz nepodari

nikaeli
15. jan 2018

@tinni skuste sa nesnazit.. My sme sa snazili a snazili a snazili a potratila som. Absolutne som to necakala. Sialeny sok. Po druhom menzese od kyretu mal drahy narodeniny, bol to cca 20.ty den, bez ovulacie. Tak som mu navrhla, aby sme to skusili - mala som obavy, ako to vobec po kyrete pojde. A bum, rano teplota vyskocila a uz zaciname 37.tyzden. Neplanovane, nesnazilkovane, uplne v klude a v pohode, len tak, lebo sme sa chceli mojkat. Ja viem, ze je to tazke, tuzba obrovska. Ale psychika je svina ☹

gastanovykvet
autor
15. jan 2018

@tinni tak stres mam aj teraz preto som zalozila tuto diskusiu ale vsetky zienky ktore tu napisali mi dali energiu pozitivizmus a treba fakt mysliet na to najlepsie aby sme si ten potrat zase nevsugerovali.... inak aj ja poznam 4 ludi z okolia a rodiny ktore potratili a mali zdrave deti. dokonca moja mama po mne porodila syna v 6 mesiaci a zomrel a po nom mala moju sestru zdravu ako ryba. v rodine sa o tom nikdy nehovorilo dozvedela som sa to len pred rokov. a pretoze sa na tuto temu vela nehovori kazdy si mysli, ze ti druhy maju vsetko idealne.
bolest prejde asi len ked sa nam podari mat babatko..

gastanovykvet
autor
15. jan 2018

@kllamarka super to ma tesi velmi 🙂

poohie
15. jan 2018

@gastanovykvet len bezne zapalene hrdlo a tak, co ale u mna asi 15 rokov predtym nebolo (teda nie tak, ze by som musela ist k lekarovi), dostala som po tolkych rokoch atb a ked som douzivala, objavila sa alergicka reakcia (myslela som, ze na penicilin, kedze som ho prave dobrala, ale nebolo to ono, neviem doteraz, na co), co ja alergie ziadne nemam a ani odvtedy sa to nezopakovalo, takze som brala dalsie lieky na utisenie toho, ktore by sa v tehu nemali a ked sa to konecne ukludnilo, ochorela som znova, no uz mi lieky nedali, ale teda bolo to v tych zaciatkoch, tak som mala obavy, ze ked mesiac vkuse moje telo proti niecomu bojuje, ako sa tam ten maly zazrak 1-2 milimetrovy moze udrzat, ked predtym babatko zomrelo bez zjavnej priciny, tak teraz ich ma hned niekolko. ale vidis, dopadlo to presne naopak a tehotenstvo potom uz prebiehalo bez problemov. beriem to tak, ze to mimi pred nim proste bolo chore a neprezilo. dostala som milost to prijat v pokoji a priala by som to kazdej mamicke, ktora si tym musi prejst. mala som uz tri zdrave deti doma, tak asi aj tym to bolo lahsie, ale aj tak mi samozrejme bolo luto, ze toto dietatko tu uz s nami nie je (teda stale istym sposobom je, ale keby tu bol Janko, nebol by tu Palko).
samozrejme, ze tie obavy tam budu, ked uz sa to raz stalo. ale snaz sa co najpokojnejsie prezivat cele tehotenstvo, babatko to vsetko citi, tes sa z neho, je to vsetko tak ci tak v Bozich rukach!

lubka202
15. jan 2018

@gastanovykvet Ďakujem za radu no nechcem to ani ja nejak siliť počkám najskôr na mrchu a tak možno po 3 m začneme predsa to nejde hneď 🙂

gastanovykvet
autor
15. jan 2018

@poohie ja jem lieky na vysoky tlak a este sa len chystam k doktorovi, aj ked davku som zmensila na polovicnu lebo tlak mi klesol na 110/70 normalne mam 150/85 s liekmi tak rozmyslam ze lieky uplne vysadim. metrol citala som ze by nemali tie lieky robit problemy ale clovek nikdy nevie. dakujem za povzbudenie.

zuzulak11
15. jan 2018

Ja som v auguste prisla o babatko v 22tt, lekari hovorili rozne, ze mozeme zacat po prvej menstruacii, po 3 mesiacoch, po 6tich... kazdy inak povedal, ja po tom tazkom zazitku som bola rozhodnuta, ze na druhe budeme cakat dlhoo, predlhooo, kym to nepreboli... ale nakoniec to osud zariadil inak a hned po prvej menstruacii som otehotnela a teraz som v 18tt, zatial vsetko uplne v poriadku, bez komplikacii. Lekar mi povedal, ze kazde tehotenstvo je ine a to, ze predchadzajuce dopadlo zle, nema vplyv na toto tehu a ze mam mysliet pozitivne ;) Tak myslim 🙂

poohie
15. jan 2018

@gastanovykvet uvidis, budes pod dozorom a oni vedia, co maju robit 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre