Zlá cytológia, snažilkovanie, duphaston 😞 Prosím pordte.

snazilka2513
23. okt 2019

Ahojte dievcata, spolu s manzelom sme sa zacali snazit o babatko. Absolvovala som prehliadku a vzhladom na to, ze mam znizene mnozstvo progesteronu mi dr. predpisala duthaston. Sok ale prisiel po mesiaci, kedy mi prisiel list s diagnozou zhorsena cytologia, pap II - IIIa. Prosim, ma niektora z vas s tym skusenosti, momentalne neviem, co robit, ci sa dalej snazit, alebo pockat. Na kontrolne stery mam ist az v januari. Podarilo sa niektorej z vas aj napriek tomu otehotniet a porodit zdrave babatko. Co to obnasalo v tehotenstve? Vopred dakujem za akukolvek radu.

limetka69
23. okt 2019

@snazilka2513 ahoj, klud, v tehotenstve sa mi to zlepsilo a po porode nezhorsilo, cize teehotenstvo proselo 🙂 je nas velmi vela, budes sledovana a vsetko bude ok 🙂 snazit sa mozte, smelo do toho 🙂

nina004
23. okt 2019

Ahoj. My sme sa tiez zacali minuly rok v novembri snazit o babatko a v januari som mala cytologiu HSIL, co uz boli velke zmeny na krcku. Nam doktor zakazal sa snazit a musela som ist na zakrok. Teraz som pol roka po zakroku a zmeny na krcku mam stale, ale lahsie a to nam dovolil sa snazit. Niektorym zenam tehotenstvo pomoze ku zlepseniu, inym sa to pocas neho zhorsi. Ale vzdy je lepsie, ked porodis a zakrok este na krcku robeny nemas. Aj kym sa z jedneho stadia dostanes do dalsieho, tak nejaka doba urcite prejde. A pokial mas dobru imunitu, tak si s tym moze poradit a moze sa to aj samo zlepsit. Pap II-III a znamena, ze cytolog nieco nasiel, ale radi sa to do skupiny ASCUS. V tvojom pripade by som sa nebala a snazila by som sa dalej. Aspon podla mojich informacii od doktora, ale kazdy doktor ma iny nazor, tak sa urcite porad s tym svojim. 🙂

katkaba1
23. okt 2019

@snazilka2513 Ahoj snažilka, mám presne tento istý nález, žial, potvrdené aj HPV. Lekár povedal, že to aktuálne nie je vážny stav, Ascus znamená "len" bunky, ktoré nie sú ani dobré, ani zlé. HPV vraj tiež automaticky neznamená hrozbu. Sledovaná som každý pol rok, snažíme sa o bábätko a podla vyjadrenia DR, až by sa mi stav rapidne nezhoršil odporúča tehotenstvo čo najskôr, pôrod pred pripadnou konizáciou krčka maternice. Tiež povedal, že pôrodom sa môže stav maximálne zlepšiť a cytologia može byt nakoniec negatívna.
Takže kľud, ja som šalela keď som sa to dozvedela ale už som OK, nemyslim na to a pracujeme aktuálne na inom "projekte" 🙂
Prajem Ti všetko dobré.

snazilka2513
autor
23. okt 2019

@limetka69
@nina004
@katkaba1
Dievcata, dakujem za odpovede. Ja som dnes na prasky, ked som otvorila tie vysledky, som plakala ako mala. Musim sa z toho dostat a skusime sa dalej snazit, dufam, ze to vyjde tento mesiac 💙 len sa modlim, aby tie vysledky neboli este horsie neskor.

katkaba1
24. okt 2019

@snazilka2513 Určite nebudú horšie, toho sa neboj. Ono zas až tak rýchlo nejde ( možno v ojedinelých prípadoch ).
Ja som s touto cytológiou podstúpila dokonca aj IVF (žial, neúspešne, teraz máme pauzu a skúšame v zázrak prirodzene ) takže naozaj si nemyslím, že by prípadné tehotenstvo malo ohroziť Teba alebo bábätko.
Ale viem ako sa cítiš, ja som tiež plakala, šalela som, ten týždeň som 2x bola za gynekológom aby so mnou niečo spravil, veď predsa nepočkáme na rakovinu..
Ale ukludnil ma, niečo som si naštudovala a ukludnila som sa. Ženy aj s predrakovinovýmstavom rodia a všetko je ok, až potom sa rieši krčok. Ale Tebe / nám to nehrozí, to sa neboj 🙂 Uvidiš, bábätko všetko vyrieši 🙂

adrianka0605
29. okt 2019

Ajoj ja mam presne to iste a tiež som šalela a plakala a všetko naraz.. Teraz som sledovaná každého pol roka na onkogynekologii.. Znie to strašne ale nie je to nič hrozné ho.. Dokonca doktor odporúča otehotnieť a vraj pôrodom sa to môže nejako odlučit alebo co.. 🙂 Takže smelo do toho a na diagnózu si zvyk es a ešte aj zistíš ze to ma veľa žien okolo teba len sa o tom až tak nehovorí 😉❤️..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre