Môžem odmietnuť alebo preložiť očkovanie dieťaťa?
Ahojte, v piatok mám ísť so synom na prvé očkovanie v troch mesiacoch. Manžel by najradšej očkovanie odmietol, alebo aspoň preložil, kým nebude mať malý aspoň dva roky. Máte niekto skúsenosti s odmietnutím očkovania? Veľa som o tom čítala a neviem sa rozhodnúť.Ďakujem.
@petkamatulko Očkování odložit až ke konci prvního roku života
Je to stále v souladu s vyhláškou, první tři dávky mají být podány do konce 1.roku, 4.dávka do 18 měsíců, celé očkování do 3 let (na Slovensku to však v súlade s vyhláškou nie je, lebo na všetky tri Hexy a Prevenary/Synflorixy sú presne stanovené 3., 5. a 11. mesiac života, na MMR 15. až 18. mesiac života - pozn. red.).
Důvodů je několik: kila a měsíce navíc, zralejší imunitní systém, efektivnější hematoencefalická bariéra. Mezitím se také můžou projevit některé problémy, například poruchy imunity, alergie apod. A v neposlední řadě své dítě už lépe znáte a spíše si všimnete, že se s ním něco děje. Obvykle už leze nebo začíná chodit, začíná žvatlat. Snáze se identifikují následné problémy. Riziko nemocí, proti kterým se očkuje, je zanedbatelné. Více riskujete jeho život, když s ním sednete do auta.
Využijte vůli v zákonech, přečtěte si vyhlášku a zjistěte si, do kdy má být hotovo. Do té doby na vás nikdo nemůže.
http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&... , rozhovor s MUDr.*Elekovou ... a dalsi clanocek http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...
áno, môžeš odmietnuť, či preložiť to neviem, my sme odmietli povinné očkovanie a uvidíme čo bude ďalej, pravdepodobne zaplatíme pokutu a to bude všetko.
ahojte..viete mi niekto povedat ci ma nejaky vyznam odložit tretie očkovanie v 11esiaci..prve dve sme mali poviem že naslepo!...no teraz je mala chora ale nema ATB lebo CRPco nevyslo vysoko..vraj ju zaockuje o 3dni lebo nevadi že ma sople!..to je ale kravina,ved ma oslabenu imunitu a ta injekcia priamo imunitu napada !...ma teda nejaky vyznam to očkovanie uplne nedat ked už dve mala?.či to nevyprcha alebo tak ked nedostane tretiu,ale to by mi vobec nevadilo lebo keby sa možem rozhodnut este raz tak ju ockovat nedam!..alebo to mam len odložit ked bude zdrava?..neviete o kolko to vobec odložit mozem?
@misaha pokial nie je mala uplne zdrava a ty chces ockovat, tak ho odloz, kym ochorenie neprejde (z tych soplov sa moze vyklut hocico). a ak si si nie ista, ci chces, alebo nechces dat booster (cize posilnujucu) davku, tak mi napis do ip mail a poslem ti informaciu od vyrobcu, v ktorej su porovnane vytvorene protilatky po podani 2 davok a 3 davok (rovno ti napisem, ze rozdiely su minimalne, ak si dobre pamatam, tak najvacsi rozdiel robi okolo 3% a najmensi desatiny).
@misaha nedavaj ju uz ockovat je to zbytocne
viete mi niekto dat link na pribalovy letak z vakciny??..neviem ho nikde najst :(
@misaha Tu je letak Infanrix Hexa - http://www.ema.europa.eu/docs/sk_SK/document_li...
A tu Synflorix (pokial ste nedavali Prevenar 13 s doplacanim) - http://www.ema.europa.eu/docs/sk_SK/document_li...
Ahojte, ako reagovali pediatri ked ste nesuhlasili s 3.davkou? Aj za tu je pokuta? Kolko? Dakujem!
presne tak, 3. davka je len boooster (nasa pediatricka - zjavne nezapaltena pfizerom, ako ta nadomnou) nam potvrdila, ze je to len booster.....inak potom je zaujimave, ze v Cechach nutne potrebuju mat v co najkrasom case davky 4, nasim detom stacia 3 😉 ......a ked sa pozireme na ucinnost, tak stacia 2;) (ak vobec, kedze ochorenie mozes dostat aj napriek zaockvoaniu)....asi tolko k tomu....
Dievčatá z MT-odmietli ste niekotorá očkovanie u MUDr. Dragulovej?
@sorciera24 Prosím ťa, ku akej pediatričke chodíš? Ja chcem tiež odmietnuť 3. dávku+MMR-odmietla si aj to?
AHOJTE Tá BOOSTER DáVKA týka sa aj hexy aj pneumokokov? viete mi povedať niečo viac o percentách účinnosti po druhej dávke?
prosím vás moja dcerka má 2roky ešte nemala povinné 15mes.očkovanie.Bojím sa ju dat zaočkovat,nakolko som
počula rozne nazory,že to vyvolá chorobu,teploty... Chcem sa opýtat možem odmietnut toto 15mes.očkovanie???Ďakujem vám mockrát za radu
@misaha aj ja mam taku dr. .....ockuje i napriek ochoreniu ineho clena v rodine....soplave dieta a este i s koznymi prejavmi....mala ma nieco vysypane po telicku, nasej dr. vsak nebranilo v tom,aby ju ockovala. Ja viem, ja ako rodic som to nemala dovolit...ale uz si to vycitam. odvtedy mi dieta iba vkuse reve, niekedy v noci krasne spala, odkedy je ockovana, budi sa mozno i 5 krat s placom, mrzuta, uplakana...no ja neviem,co za svinstvo jej pichli,ale dieta si nespoznavam 😠
Prosím Vás pekne, potrebujem súrne info, či existuje na trhu vakcína na očkovanie detí len proti tetanu a diftérii, teda nie klasiká DiTePera. Máme totiž kontraindikované podanie vakcín s pertussickou zložkou. Syn má 5 rokov
Ďakujem 🙂
@canama asi tak tiez mam ten dojem 😎

Vy vsetci, ktori mate zaujem sledovat nadalej diskusiu pod nazvom "Nesuhlas s povinnym ockovanim",
a
riesite nesuhlas a odmietnutie povinneho ockovania,
chcete sa poradit ako odmietnut povinne ockovanie,
vymenit si skusenosti s lekarmi a uradmi,
dostat sa k novym informaciam (odkazy, clanky, videa..),
zaujimate sa o alternativne sposoby liecenia (vitaminy, zivotosprava),
chcete sa podelit so skusenostami po ockovani a neziaducimi ucinkami,
ste vitani v diskusii "Nesuhlas s povinnym ockovanim 2"
staci ak napisete IP na nick prevenar priamo tu: https://www.modrykonik.sk/interna-posta/nova-sp...
a budete zaradeni do diskusie