icon

Môžem odmietnuť alebo preložiť očkovanie dieťaťa?

petkamatulko
8. nov 2011

Ahojte, v piatok mám ísť so synom na prvé očkovanie v troch mesiacoch. Manžel by najradšej očkovanie odmietol, alebo aspoň preložil, kým nebude mať malý aspoň dva roky. Máte niekto skúsenosti s odmietnutím očkovania? Veľa som o tom čítala a neviem sa rozhodnúť.Ďakujem.

vlnka81
17. nov 2012

Vy vsetci, ktori mate zaujem sledovat nadalej diskusiu pod nazvom "Nesuhlas s povinnym ockovanim",

a
riesite nesuhlas a odmietnutie povinneho ockovania,
chcete sa poradit ako odmietnut povinne ockovanie,
vymenit si skusenosti s lekarmi a uradmi,
dostat sa k novym informaciam (odkazy, clanky, videa..),
zaujimate sa o alternativne sposoby liecenia (vitaminy, zivotosprava),
chcete sa podelit so skusenostami po ockovani a neziaducimi ucinkami,

ste vitani v diskusii "Nesuhlas s povinnym ockovanim 2"

staci ak napisete IP na nick prevenar priamo tu: https://www.modrykonik.sk/interna-posta/nova-sp...
a budete zaradeni do diskusie

andos
4. mar 2013

@petkamatulko Očkování odložit až ke konci prvního roku života
       Je to stále v souladu s vyhláškou, první tři dávky mají být podány do konce 1.roku, 4.dávka do 18 měsíců, celé očkování do 3 let (na Slovensku to však v súlade s vyhláškou nie je, lebo na všetky tri Hexy a Prevenary/Synflorixy sú presne stanovené 3., 5. a 11. mesiac života, na MMR 15. až 18. mesiac života - pozn. red.).
       Důvodů je několik: kila a měsíce navíc, zralejší imunitní systém, efektivnější hematoencefalická bariéra. Mezitím se také můžou projevit některé problémy, například poruchy imunity, alergie apod. A v neposlední řadě své dítě už lépe znáte a spíše si všimnete, že se s ním něco děje. Obvykle už leze nebo začíná chodit, začíná žvatlat. Snáze se identifikují následné problémy. Riziko nemocí, proti kterým se očkuje, je zanedbatelné. Více riskujete jeho život, když s ním sednete do auta.
       Využijte vůli v zákonech, přečtěte si vyhlášku a zjistěte si, do kdy má být hotovo. Do té doby na vás nikdo nemůže.

googlinqa
19. mar 2013

áno, môžeš odmietnuť, či preložiť to neviem, my sme odmietli povinné očkovanie a uvidíme čo bude ďalej, pravdepodobne zaplatíme pokutu a to bude všetko.

misaha
8. apr 2013

ahojte..viete mi niekto povedat ci ma nejaky vyznam odložit tretie očkovanie v 11esiaci..prve dve sme mali poviem že naslepo!...no teraz je mala chora ale nema ATB lebo CRPco nevyslo vysoko..vraj ju zaockuje o 3dni lebo nevadi že ma sople!..to je ale kravina,ved ma oslabenu imunitu a ta injekcia priamo imunitu napada !...ma teda nejaky vyznam to očkovanie uplne nedat ked už dve mala?.či to nevyprcha alebo tak ked nedostane tretiu,ale to by mi vobec nevadilo lebo keby sa možem rozhodnut este raz tak ju ockovat nedam!..alebo to mam len odložit ked bude zdrava?..neviete o kolko to vobec odložit mozem?

kvieta
8. apr 2013

@misaha Určite by som teraz nedávala, keď je chorá a má soplíky, odložila by som to aspoň o dva týždne, aby bola úplne zdravá.

tin007
8. apr 2013

@misaha pokial nie je mala uplne zdrava a ty chces ockovat, tak ho odloz, kym ochorenie neprejde (z tych soplov sa moze vyklut hocico). a ak si si nie ista, ci chces, alebo nechces dat booster (cize posilnujucu) davku, tak mi napis do ip mail a poslem ti informaciu od vyrobcu, v ktorej su porovnane vytvorene protilatky po podani 2 davok a 3 davok (rovno ti napisem, ze rozdiely su minimalne, ak si dobre pamatam, tak najvacsi rozdiel robi okolo 3% a najmensi desatiny).

monuska342
8. apr 2013

@misaha nedavaj ju uz ockovat je to zbytocne

misaha
9. apr 2013

viete mi niekto dat link na pribalovy letak z vakciny??..neviem ho nikde najst :(

alikaa
9. apr 2013

@misaha Tu je letak Infanrix Hexa - http://www.ema.europa.eu/docs/sk_SK/document_li...

A tu Synflorix (pokial ste nedavali Prevenar 13 s doplacanim) - http://www.ema.europa.eu/docs/sk_SK/document_li...

tin007
9. apr 2013

@misaha pozeram, ze uz to presunuli do kniznice na stranke EMA, linky ti dala alikaa

misaha
9. apr 2013

@tin007
@alikaa ..dakujem.kuknej aj ked som sa medzi tym rozhodla tretiu vakcinu nepodat..je uplne zbytocna!!!!!!!!!!

katrinka8
9. apr 2013

@misaha - tretia davka je len tzv. booster, zvysuje ucinnost vakciny od 0,1% do cca 3%. Ucinnost bez tej tretej davky je vari 96 - 98%, je to v pribalovom letaku 😉 Tretia davka je zbytocna. Tiez sme zvazovali, ale taketo nizke percenta su fakt zbytocne pre to riziko.

bleelka
10. apr 2013

Ahojte, ako reagovali pediatri ked ste nesuhlasili s 3.davkou? Aj za tu je pokuta? Kolko? Dakujem!

sorciera24
10. apr 2013

presne tak, 3. davka je len boooster (nasa pediatricka - zjavne nezapaltena pfizerom, ako ta nadomnou) nam potvrdila, ze je to len booster.....inak potom je zaujimave, ze v Cechach nutne potrebuju mat v co najkrasom case davky 4, nasim detom stacia 3 😉 ......a ked sa pozireme na ucinnost, tak stacia 2;) (ak vobec, kedze ochorenie mozes dostat aj napriek zaockvoaniu)....asi tolko k tomu....

katy4
18. apr 2013

Dievčatá z MT-odmietli ste niekotorá očkovanie u MUDr. Dragulovej?

katy4
18. apr 2013

@sorciera24 Prosím ťa, ku akej pediatričke chodíš? Ja chcem tiež odmietnuť 3. dávku+MMR-odmietla si aj to?

danjelca
18. apr 2013

AHOJTE Tá BOOSTER DáVKA týka sa aj hexy aj pneumokokov? viete mi povedať niečo viac o percentách účinnosti po druhej dávke?

monika310
10. okt 2013

prosím vás moja dcerka má 2roky ešte nemala povinné 15mes.očkovanie.Bojím sa ju dat zaočkovat,nakolko som
počula rozne nazory,že to vyvolá chorobu,teploty... Chcem sa opýtat možem odmietnut toto 15mes.očkovanie???Ďakujem vám mockrát za radu

kveta
10. okt 2013

@monika310 Ano, mozes. Lekarka Ta oznami na Regionalny urad verejneho zdravotnictva, tam si Ta predvolaju, povedia Ti jemnejsie, ze si blba a privela citas a vyrubia Ti za to pokutu od nula do 330 EUR... spravidla okolo 60 eur. Zaplatis a mas vybavene... 😉

groovka
13. okt 2013

@acko my ste tiež proti očkovaniu, aj sme ho odmietli (hneď prvé), máme koepc vecí preštudovaných, ale mohla by som Ťa poprosiť o ten dokument? do vnút. pošty, díííky

marikac
17. máj 2014

@misaha aj ja mam taku dr. .....ockuje i napriek ochoreniu ineho clena v rodine....soplave dieta a este i s koznymi prejavmi....mala ma nieco vysypane po telicku, nasej dr. vsak nebranilo v tom,aby ju ockovala. Ja viem, ja ako rodic som to nemala dovolit...ale uz si to vycitam. odvtedy mi dieta iba vkuse reve, niekedy v noci krasne spala, odkedy je ockovana, budi sa mozno i 5 krat s placom, mrzuta, uplakana...no ja neviem,co za svinstvo jej pichli,ale dieta si nespoznavam 😠

monnaa
17. sep 2014

Prosím Vás pekne, potrebujem súrne info, či existuje na trhu vakcína na očkovanie detí len proti tetanu a diftérii, teda nie klasiká DiTePera. Máme totiž kontraindikované podanie vakcín s pertussickou zložkou. Syn má 5 rokov
Ďakujem 🙂

canama
17. sep 2014

@monnaa informujte sa u pediatricky. samostatna vakcina proti tetanu existuje na 100%. 🙂 na trhu je velke mnozstvo vakcin, to ze stat zaplati len jednu vybranu, ktoru oznaci ako povinnu, je len otazka lobby.

desszi
17. sep 2014

@monnaa existuje, vola sa Imovax, ale je urcena pre deti od 10 rokov a dospelych, takze by ma celkom zaujimalo, uplne vazne, co povie lekar a ako budu postupovat v pripade, ze chces dat zaockovat.

jamnicka
17. sep 2014
Používateľ jamnicka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jamnicka.

@canama asi tak tiez mam ten dojem 😎

evittam
17. sep 2014

@monnaa Mne povedala pediatrička, že samostatná proti tetanu pre malé deti neexistuje...mám 6-ročného syna. Ale nejak už neriešim, nedala som očkovať proti ničomu a ani nedám....🙂

abbey1
17. sep 2014

@monnaa V Usa a niektorých krajinách EU je Tp vakcina určená pre deti od 7rokov. V Rakúsku mali aj nejakú od 5,6 rokov. Teda pred časom som to riešila a bola dostupná. Skúsim pozrieť, či mám niekde poznacenu.

abbey1
17. sep 2014

@monnaa Td vakcina malo byť.