icon

Osýpky - aktuálna tema

prevenar
10. mar 2017

Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku

Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.

Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.

Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?

Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!

https://www.dieta.sk/tlacova-sprava-k-epidemii-...

monilik
15. apr 2017

@soldi ved prave... ale osypky sa nikdy nebudu tvarit ze su kiahne a naopak... tak isto ako sarlach nebude prebiehat ako 6. choroba. a ked uz lekar neodhali ruky nohy usta, co je tiez specificka choroba a povazuje ju za alergicku reakciu na antibiotika... tak niekde sa zrejme stala chyba... v nedostatku praxe u lekarov?

evittam
15. apr 2017

@monilik Presne ako pises. A kolko asi pediatrov a lekarov videlo na vlastne oci osypky....Teda okrem starsich rocnikov....

senta_sofia
15. apr 2017

@sardinka336 uz som sa inak stratila aj ja 😀 takze pokus o napravu, osypky by sa mali hlasit a potvrdit labakom, ci slo o ne, cize tu moc neverim tomu, ze nejaky lekar niekoho odpinka domov len tak...
a ako uz naznacila @soldi v dalsom prispevku, je sice pekne, ze su niekde rozpisane priznaky chorob, ale nikde neznamena, ze ked je v bode 1. napisane, ze dieta ma tri dni horucky 39-40 a potom sa vysype, ze nemoze ist o tu chorobu, ak dieta malo len jeden den 38,5 a vysypalo sa.

abbey1
15. apr 2017

@sardinka336 Kľud. Vzdelanie si tu začala vyťahovať ty na iné mamičky. Či to už sa ti nepáči, že niekoho zaujíma i to tvoje. Či teraz si sa potrebovala vytiahnuť, že teba má kto živiť?
O mňa sa nestaraj, ja pracujem pre peniaze a i preto, že ma moja práca veľmi bavi. A keď ich vychovávam, tak k tolerancii. Mňa teší, že momentálne nepracuješ a vychovávaš teraz len svoje deti v duchu, ktorý tu prezentuješ.
Medicínske vzdelanie nemáme my, ani ty, matkou si ty i my, tak tu na nikoho nevyskakuj a neznevažuj. To je všetko.
Sú tu ľudia, s ktorými nemusíme súhlasiť, ale slušne si píšeme. Ty sem vtrhnes, prskáš, ohanas sa vzdelaním, aké zasa len v tom tvojom poňatí, že len ty môžeš.

senta_sofia
15. apr 2017

@evittam ja mam skor opacny pocit, volakedy mali co sa vysypu tyka na vyber osypky alebo ruzienku, co nebol problem trafit. Dneska maju casto zmatok v tychto "novych" chorobach, lebo tie maju ozaj rozmanity priebeh a tym, ze pridu a odidu spontanne, tak ani nemaju dovod sa tym zaoberat.

abbey1
15. apr 2017

@senta_sofia K tomu mnou spomínanému prípadu diagnostikovania osýpok. Lekár z pohotovosti pacienta ani nevysetril, lebo sa k nemu bál priblížiť. Poslal ho domov s diagnózou osýpok i keď pacient oponoval, že osýpky už prekonal a atď. Takže celý víkend doma, následne išiel o svojmu obvodnému, ktorý si len potukal po čele a žiadna diagnostika osýpok sa nerobila.
I takto to môže v zdravotníctve prebiehať, všetci vieme, že by nemalo a našťastie sa to snáď nedeje často. Ale stáva sa.

kristinka86
15. apr 2017

@monilik Takže lieky s obsahom brufénu sa môžu dávať pri osýpkach?
@abbey1 Niekto tu má potrebu ešte aj citovať a pritom nevidí opakovane otáznik na konci mojej veci.. A tvrdí, že som to napísala ako oznam pre iné maminky. To už fakt škoda slov k niekomu.. 🙂

sardinka336
15. apr 2017

Chodte sa radšej venovat svojim rodinám, deťom...tu kazdá z nás len stráca čas. Budem tu teraz riešiť nejake osypky a dohadovat sa s zenami ,,od hrncov,,. My sme očkovaný a ostaný nech si to riešia ako chcu ked sa nedali. Aj vitaminom C ked si myslia ze im pomoze.
@kristinka86 ano, mam potrebu ta citovat aby si si znovu prečitala, čo si napisala, nehraj to tu teraz na otazniky...kde mas tolko času to tu rozoberat pri troch detoch? Radšej sa venuj rodine...nerozumieš problematike ochorení ako ani jedna z nás tu len plkáme po internete.

adsumus
15. apr 2017

@abbey1 už vidím ako bude riešiť ospyky homeopat, hlavne zápaly mozgu.

kristinka86
15. apr 2017

@sardinka336 Takže Ty ešte budeš rozkazovať, kto má a nemá prispievať? 😀 To sme už teda dopadli. Gratulujem. Predstav si, že mám čas, keď si to viem dobre zariadiť. 🙂 My sme ženy od hrncov. A Ty si kto? Hmm? Nebodaj nevaríš vôbec? 😀 Držím Vám silno palce, aby Vás očkovanie ochránilo. Teda, Tvojim deťom držím palce, aby som bola presná. To nie je hra - otázniky sú veľmi podstatné a to nie len v tomto prípade. 😀 Pobavila si ma. Ďakujem. Hneď mám krajší deň.

abbey1
15. apr 2017

@adsumus Ďakujem za príspevok 😆Predstav si, že aj osýpky môže homeopatia poriešiť. A že ty tomu neveríš, nevidela si, nepočula si,...má pre mňa obrovskú výpovednú hodnotu.

aristka
15. apr 2017

@kaja73 aku mas skolu ,bud specialnu pedagogiku alebo socialnu pracu ....takze citaj medicinske knihy ....hold smola ked napises taku hlupost ,ze zluc.hlinika z im inj.sa vstrebe do krvi rychlejsie ako plyny tazkych kovov jednym nadychom....takze toho mnoho chapes...

adsumus
15. apr 2017

@abbey1 ja viem aj ten homeopat potrebuje klientelu, ale prečo si ju robí napádaním klasickej medicíny, asi nevie zaujať vysledkami.

soldi
15. apr 2017

@abbey1 v tej lekarskej knihe co mam tiez pisu ze zabera aj homeo, ze treba skonzultovat s homeo lekarom ale.

lauritka
15. apr 2017

Nenápadný liek
Aj keď sa používanie homeopatík vo všeobecnosti považuje za veľmi bezpečné, keďže lieky nevyvolávajú vedľajšie účinky, pri závažnejších ochoreniach môžu mať veľmi nepriaznivý vplyv, a to v prípade, ak pacient celkom zanevrie na klasickú liečbu. Môže sa tak stať napríklad v počiatočných fázach niektorých druhov rakoviny, keď majú pacienti dobrú nádej na vyliečenie. Tá s postupom do ďalších štádií značne klesá.

Obavy sú aj pri iných ochoreniach. Napríklad v minulom roku ministerstvo zdravotníctva v Kanade vydalo nariadenie, aby všetky homeopatiká, ktoré sa propagujú ako možnosť zabrániť osýpkam, mali varovanie, že nie sú alternatívou klasického očkovania.

Predaj homeopatík sa v každej krajine reguluje inak, teda nie všade sa možno spoľahnúť na ich neškodnosť. Nedávno FDA vyhlásilo, že spoločnosť Terra Medica sťahuje z trhu v USA päťdesiatšesť výrobkov z dôvodu možného výskytu antibiotík. Americké FDA zvyčajne nepreveruje bezpečnosť homeopatík, vychádzajúc z predpokladu, že látka v homeopatikách je taká zriedená, že nemôže uškodiť.

kaja73
15. apr 2017

@aristka http://www.medicelo.cz/news/vakciny-ocima-chemi... ale viem ani chemok sa nevyzna..urciet ta najdes nieco na podkopanie..tak si kopni..a ja som pisal ze vpichnity hlinky sa viac a rychlejsie vstreba ako zjedeny..

lauritka
15. apr 2017

Výhody homeopatie
Okrem nástrah v prípade, že pacient použije homeopatikum v čase, keď mu ešte mohli pomôcť tradičné lieky a uškodí si, má homeopatia aj skryté výhody.

Pomáha napríklad znižovať spotrebu antibiotík. Pacient s chrípkou, s domnením, že mu homeopatikum pomôže, odloží návštevu u lekára. Je známe, že lekári stále predpisujú priveľa antibiotík aj na chrípkové stavy, pri ktorých sú neúčinné. Ak sa pacient na homeopatikách uzdraví, možno si ušetrí zbytočnú dávku antibiotík a vybudovanie odolnosti proti nim.

Podobne je na Slovensku známa celková obrovská spotreba liekov, či už na predpis, alebo bez neho. Homeopatia tak môže ochrániť tých ľudí, ktorí majú doma plnú lekárničku a lieky využívajú pri každom zakašlaní, bolesti alebo rozrušení. Homeopatiká ich ochránia pred nežiaducimi účinkami liekov užívaných neuvážene.

Tieto výhody, samozrejme, prináša homeopatia celkom nechtiac a sú skôr výsledkom nedostatkov praktizovania klasickej medicíny.

Zadarmo to nebude
„Nič“ v homeopatických prípravkoch má rôzne ceny, aj keď je to stále to isté nič. Ťažko povedať, od čoho sa cena odvíja, konkuruje však cenám bežných liekov s vystopovateľnou účinnou látkou.

Homeopatické lieky však bývajú len tou menšou položkou. Nákladnejšie sú konzultácie. Homeopati zdôrazňujú práve náročnosť jednotlivých sedení a komplexné posúdenie zdravotného stavu, preto sa cena jednej hodiny pohybuje okolo niekoľkých desiatok eur. Exkluzívny ročný balíček pre celú rodinu môže stáť už skôr niekoľko stoviek eur.

Obrat z predaja homeopatík je v niektorých krajinách obrovský. Len v Spojených štátoch minú obyvatelia ročne na homeopatiká približne tri miliardy dolárov.

aristka
15. apr 2017

@kaja73 prosim ta dohladaj si o com sme sa bavili a zjedeny ,ked si predstavim ,ze je vsade v nejakej zlucenine a z kazdeho susta sa nieco vstrebe ,plus cez dychanie a kozu ....tak ocko je oproti tomu nic....ale darmo ti to pisat ,ze...

kaja73
15. apr 2017

@aristka uz si link preciatla..pise to chemik ..ma vzdelanie v odbore...odignorovala si to zase..co sa nehodi ignoriujes..
kopicim chemika

Toxicita látky dále závisí od exponovaného objektu, od způsobu podání látky a od jejího charakteru. To je nesmírně důležité například i při řešení našeho problému. Je podstatný rozdíl, je-li látka podána ústy (perorálně), nebo je aplikována do žíly (i.v. = intravenózně) či do svalu (i.m. = intramuskulárně). Totiž hliník přijatý potravou se účinně vylučuje trávicím systémem, zatímco injekčně přijatý hliník organismus ve vysoké míře zadržuje a distribuuje krví do jednotlivých orgánů. V tomto případě je třeba upozornit i na formu, v jaké se hliník nachází (platí obecně prakticky pro všechny kovy). Nejméně toxická je kovová forma, to znamená hliník jako kov — tedy například v otázce zmíněný příbor. Podstatně jiná je situace v případě iontové formy, což je náš případ, kdy se hliník aplikuje vakcínou ve formě iontové sloučeniny jako Al3+.

kaja73
15. apr 2017

@aristka a pokarcujem..kedze to necitas z linku..

Jak jsem již uvedl, podávaná dávka hliníku vakcínou významně překračuje povolenou úroveň hranice otravy hliníkem, a to je nebezpečné zejména pro miminka. Důsledky takové expozice jsou obecně známé jako různé neurotoxické poruchy vyúsťující do neurodegenerativních chorob. Tedy koncentrační úroveň hliníku ve vakcíně, injekčně aplikované kojencům a batolatům, v žádném případě nepředstavuje bezpečnou úroveň. Množství hliníku aplikované injekčně ve stejnou dobu na různé části těla se samozřejmě sčítá. Tvrzení, že při současném podání dvou vakcín, obsahujících hliník, není překročena povolená hranice hliníku, je proto nesmyslné. Kdyby nás například dvakrát kousla zmije, jednou do ruky a vzápětí do nohy, nebezpečí otravy je samozřejmě dvakrát větší než v případě jednoho kousnutí.

Lékaři říkají, že hliník obsažený ve vakcíně je neškodný, neboť ho dítě vyčůrá. Je to opravdu tak jednoduché?

Vůbec to není až tak jednoduché. Dítě skutečně hliník vyčůrá, ale pouze hliník přijatý potravou, tedy orální cestou. Ledviny velmi účinně vylučují takto přijatý hliník. Ale hliník, podaný injekčně, se v organismu zadržuje v převážné míře ve formě různých stabilních komplexních sloučenin, a to významně ovlivňuje možnost jeho vyloučení z organismu a na druhé straně naopak zvyšuje jeho toxické účinky.

lauritka
15. apr 2017

Mudr. Ingrid Urbančíková , infektologička :
"gastrointestinálnym traktom sa hliník vstrebáva v podstatne väčších množstvách, keďže sa aj vo veľkých množstvách vyskytuje vo vode a v potravinách. Jednotlivé prvky sa v čistej forme (ako v Mendelejevovej tabuľke) vyskytujú zriedka, spravidla sú vo forme rôznych zlúčenín. Hliník sa kyselinami nerozkladá na nejaký iný prvok alebo kyselina ho ani nijako neneutralizuje. Práve naopak, niektoré antacidá, ktoré obsahujú soli hliníka - (hydroxihlinitan horečný, hydroxid hlinitý a fosforečnan hlinitý) sa používajú na potlačenie kyslého pH v žalúdku a hliník sa potom vstrebáva do organizmu, tak ako sa vstrebáva napríklad aj kožou po užívaní antiperspirantov. Preto napríklad dialyzovaní pacienti, ktorí nevedia vylúčiť hliník obličkami nesmú užívať tieto antacidá a majú aj presne predpísané zloženie roztokov, ktoré užívajú v infúziách. Pre vakcíny je tiež určená prípustná hodnota na jednu dávku, pričom je stanovená maximálna hodnota 1,25 mg / dávku. Hliník sa z ťažko rozpustných solí uvoľňuje pomaly ,teda nemôže spôsobiť žiadnu akútnu intoxikáciu po podaní do svalu. Na rozdiel od vody a potravy s obsahom solí hliníka nemáme každodenný prísun hliníka prostredníctvom vakcín do svojho tela.Takže je to ozaj veľký rozdiel, dostať vakcínou niekoľko miligramov ťažko rozpustnej soli hliníka oproti každodennému príjmu niekoľkých miligramov hliníka vo forme rozpustných solí. Pričom hydroxid hlinitý má vo vakcíne aj svoju funkciu, aby napomáhal tvorbe protilátok na rozdiel od žiadnej funkcie hliníkových zlúčenín v potravinách a vode , práve naopak, lepšie by bolo, ak by tam vôbec neboli. Prípustné hodnoty hliníka určuje potravinový kódex. Napríklad zaujímavá informácia je, že európska populácia má príjem hliníka v rozmedzí 0,2-1,5mg/kg hmotnosti/týždeň, čo nie je tak málo. Nemám tendenciu Vás nasilu presviedčať, ale uvažujme: Vakcína ma ochráni pred záškrtom, tetanom, čiernym kašľom, poliomyelitídou, hemofilom typu B a vírusovou hepatitídou B, aj keď som dostala v jednej dávke vakcíny do tela konkrétne 0,95 miligramov hydroxidu hlinitého a 1,45 miligramov fosforečnanu hlinitého. Takže jej benefit je neporovnateľne vyšší oproti tomu, že denne nedobrovoľne prijmem vodou a potravinami rôzne množstvá hliníka. Aj napriek tomu sa výskum orientuje na zníženie množstva všetkých prídavných látok vo vakcínach, ak to technológia dovoľuje a neovplyvní to negatívne imunitnú odpoveď. Každý predsa zastáva názor, že pokiaľ nemusíme, tak nech nedávame do tela žiadne zbytočné škodlivé látky "

kaja73
15. apr 2017

v danom linku je odpved na otzaku
.. Největší zátěž hliníkem představuje současné podání vakcín Infanrix Hexa a Prevenar 13 nebo Synflorix v 3.–4., 5.–6. a 11.–12. měsíci života miminka. Hliník se do vakcín přidává ve formě hydroxidu hlinitého Al(OH)3 a fosforečnanu hlinitého AlPO4. Výrobce tvrdí, že hliník je pouze adjuvans — tedy látka, která v tomto případě zesiluje účinek vakcíny. Na tomto místě se vynořují samozřejmě další otázky. První z nich je, zda jsou to již všechny úkoly a účinky hliníku, použitého ve vakcíně, a tedy po injekční aplikaci i v organismu? Při intramuskulárním podání (do svalu) se v těle dospělých zadrží až 40% hliníku a u novorozenců až 75%. Jaké jsou tedy důsledky použití těchto vakcín, které spolu obsahují nejméně 945–1320 μg hliníku jako jednodenní zátěž, přičemž hranice otravy hliníkem je pro miminko s hmotností 5 kg na úrovni 35 až 50 μg hliníku v krvi celkově?

Více zde: http://www.medicelo.cz/news/vakciny-ocima-chemi...

odpoveda chemik....nie lekar,nie infektolo..ale chemik..chemik hadam vie viac o tomto ako infektoolg...a nie je to ani mamicka z netu...

evkaspa
15. apr 2017

Myslím, že mamičky, ktoré neockuju svoje deti, vystavujú nebezpečenstvu najmä iné bábätká, ktoré ešte nemohli byť zaočkované a pre ktoré sú rôzne choroby veľmi nebezpečné, pretože nemajú vybudovanú imunitu . Choďte sa opýtať na infekčné kliniky, čo môže mať horší následok, hliník, ktory je obsiahnutý v očkovacej látke, alebo riziko nakazenia ďalších.... Počula som, že vramci biorezonancie je možné minimalizovať negatívne účinky látok obsiahnutých v očkovacích látkach. Nechcem vyvolávať diskusiu, ale prosím správajme sa zodpovedne voci sebe aj voči okoliu...

adsumus
15. apr 2017

@kaja73 toxicity hliníka, takže všetci sme toxickí zlikvidovaní, kedže nas očkovali asi 15 krát do dvoch rokov a hliníka tam bolo dvojnásobne, niekedy už začínam tomu normálne veriť aj ja.

jajka257
15. apr 2017

@kaja73 neviem kolko mas rokov, ale ja som ako dieta jedla v skolke aj v skole s pribormi z hlinika. Aj niektore nadoby v kuchyni boli z hlinika. A tada , zijem. Len mam pocit, ze dnesne biosmerovanie smeruje akurat tak k zahube....

monilik
15. apr 2017

@kristinka86 neviem ake lieky sa mozu a nemozu davat pri osypkach... dufam ze to ani nikdy nebudem musiet zistovat. v pripade ze to bude nutne budem sa riadit pokynmi nasej pediatricky,ktorej na rozdiel od niektorych inych pediatrov doverujem. 😉

jajka257
15. apr 2017

@evkaspa tieto mamicky nezaujima, ze ohrozuju babatka.

kaja73
15. apr 2017

@jajka257 ani ty si to necitala,ze?..presne sa tam pise o hliniku z jedla az vakcin aky je rozdiell..

a vyhrady prosim pisat panovi chemikovi..

A inak krasen sviatky vsetkym..ja sa lucim..kazdy si vieme preciti info a comu uverime je na nas...

monilik
15. apr 2017

@baumka och... ☹