Je silné auto symbolom mužského ega?
Rád by som sa vás žien spýtal na tento názor. Ako to vidíte vy, ak má muž silné a pekné auto. Čo si o tom mužovi ako prvé pomyslíte. stretávam sa s tým neustále v živote, že ma automaticky neznáma žena odsúdi za to a ako keby zaškatuľkuje.
Je to len kvôli tomu, že z praktického hľadiska mám "silné-rýchle" auto, no nie som závodník a podstivo dodržujem predpisy. Za 20 rokov iba jedna pokuta za rýchlosť, čo som si nevšimol 30tku. A druhá vec, nemám rád tuctové farby alebo prevedenie, takže ma je na ceste ľahko poznať, čo sa týka designu, no žiaden tuning ako majú deti.
Môj exmuz mal ledva 160cm, dlhy také že by sa mi ani nesnívalo ale stále chodil na obrovských BMW. To bol taký “egohonič”. Môj terajší muž ma takmer 2m a chodí na dodávke lebo ma takú prácu že ju potrebuje 😀. Aj keď by si mohol dovoliť krásne BMW tak si ho nekúpi lebo tá dodávka mu proste vyhovuje.
@anonym_55e127 dodávku, blázniš, vieš koľko to má koní. A čo takto kamionista, auto jak krava, koní pod kapotou.
@anonym_autor ak je silne auto nejakou adekvatnou sucastou tvojho majetku tak to s egom asi velmi nesuvisi. Ak je to silne auto jedinym tvojim majetkom tak je to o egu.
Možno zo znie povrchne, ale muž v dobrom aute( napr novšej čiernej alebo tmavosivej Audi a6 pôsobí mužnejšie, schopnejšie, najmä ak vie dobre a bezpečne jazdiť ako napr v hnedej Dacii, Kii alebo Fabii a ešte posera za volantom…dosť to hovorí o jeho vkuse, prehľade v autách..samozrejme neplatí to smiešnych depehackarov a pod…a taktiež na tragédia v 20-ročných bavorakoch, ktorí sa cítia ako králi sveta…už ja ako žena nemám žiadne malé milé autíčko a mám rada dynamickú jazdu….no a chlapi bez auta a vodičáku no comment
Tento typ frustrácie býva unavujúci. Človek niečo robí s čistým úmyslom, dopraje si kvalitu, chce niečo vymykajúce sa priemeru a od okolia dostane späť len rýchlu nálepku. Keď sa však pozrieme na túto situáciu bez emócií, narážame tu na celkom prirodzený vnútorný vzorec: potrebu mať kontrolu nad tým, ako vás vnímajú neznámi ľudia, spojenú s jemným sebaospravedlňovaním. Všimnite si, koľko argumentov uvádzate na svoju obranu: dodržiavanie predpisov, len jedna pokuta za 20 rokov, žiadny detský tuning. Ako kedy ste pred neviditeľným súdom obhajovali, že ste „ten dobrý“. Výrazným, rýchlym a netuctovým autom však vedome vysielate do priestoru silný vizuálny signál. Ľudia z neho robia vlastné závery, často povrchné, založené na ich vlastných predsudkoch či skúsenostiach. To je ich práca. Vaša nastáva v momente, keď toto cudzomyslenie začne brať vašu vnútornú pohodu. Nemôžete ovládať škatulky v hlavách cudzích ľudí, môžete však ovládať to, koľko významu im pripíšete. Ak vás netuctové auto vystihuje a prináša vám radosť, nálepka „pána na rýchlom aute“ k tomu jednoducho patrí ako daň za nepriemernosť. Ak od okolia očakávate, že uvidí vašu slušnosť a poctivosť skôr, než vás spozná, dávate cudzím ľuďom do rúk príliš veľkú moc nad tým, ako sa cítite. Keď človek opakovane očakáva, že ho druhí zaškatuľkujú, začne si také situácie všímať oveľa intenzívnejšie. To však ešte neznamená, že každá žena o vás naozaj premýšľa tým spôsobom, aký si predstavujete. Je úplne prirodzené, že si vyberáte auto podľa svojho vkusu. Auto je súčasťou vášho prejavu, ale nie vašej identity. Problém vzniká vo chvíli, keď začnete mať potrebu druhým dokazovať, že "nie ste ten typ človeka", ktorého si podľa auta predstavujú. Paradoxne tým dávate ich domnelému názoru väčšiu váhu, než si zaslúži. Ľudia si vytvárajú prvé dojmy z rôznych drobností, auta, oblečenia či vystupovania a väčšina z nich ich po osobnom kontakte prirodzene koriguje. Tí, ktorí zostanú pri predsudkoch, vám pravdepodobne ani nemajú čo ponúknuť. Ak vás niečí pohľad alebo domnienka zasiahne, často to prezrádza viac o vašej potrebe byť správne pochopený než o tom druhom človeku. Ak by ste si boli úplne istý tým, že vaše auto nevypovedá o vašej hodnote ani charaktere, cítili by ste ešte potrebu presviedčať druhých, aby si o vás nemysleli niečo nesprávne? Odpoveď na túto otázku môže odhaliť, či riešite skutočný postoj okolia, alebo skôr vlastný vzťah k tomu, ako ste vnímaný.
"Nie tuning ako majú deti". Myslím, že je jedno aké máš auto, myslím, že ženy ťa neškatuľkujú kvôli nemu, ale kvôli takýmto frázam. Veta síce na prvý pohľad neškodná, nenápadná, ale v skutočnosti o tebe vypovedá taaak veľa. A že čo? Napríklad, že máš potrebu vymedzovať sa nad určitú skupinu ľudí a tváriť sa, že si nad nimi. Myslíš si, že tvoj vkus je jediný správny, keď sa tebe niečo nepáči, zhadzuješ tých, ktorým sa to páči. Atď.
P.S. Inak deti milujú krikľavé farby, takže aj tvoje auto môže na niekoho pôsobiť detsky, infantilne a pod. 😉
@anonym_autor
Však napíš,aké,značku aj tú farbu.
Prečo to tajíš?
Tento typ frustrácie býva unavujúci. Človek niečo robí s čistým úmyslom, dopraje si kvalitu, chce niečo vymykajúce sa priemeru a od okolia dostane späť len rýchlu nálepku. Keď sa však pozrieme na túto situáciu bez emócií, narážame tu na celkom prirodzený vnútorný vzorec: potrebu mať kontrolu nad tým, ako vás vnímajú neznámi ľudia, spojenú s jemným sebaospravedlňovaním. Všimnite si, koľko argumentov uvádzate na svoju obranu: dodržiavanie predpisov, len jedna pokuta za 20 rokov, žiadny detský tuning. Ako kedy ste pred neviditeľným súdom obhajovali, že ste „ten dobrý“. Výrazným, rýchlym a netuctovým autom však vedome vysielate do priestoru silný vizuálny signál. Ľudia z neho robia vlastné závery, často povrchné, založené na ich vlastných predsudkoch či skúsenostiach. To je ich práca. Vaša nastáva v momente, keď toto cudzomyslenie začne brať vašu vnútornú pohodu. Nemôžete ovládať škatulky v hlavách cudzích ľudí, môžete však ovládať to, koľko významu im pripíšete. Ak vás netuctové auto vystihuje a prináša vám radosť, nálepka „pána na rýchlom aute“ k tomu jednoducho patrí ako daň za nepriemernosť. Ak od okolia očakávate, že uvidí vašu slušnosť a poctivosť skôr, než vás spozná, dávate cudzím ľuďom do rúk príliš veľkú moc nad tým, ako sa cítite. Keď človek opakovane očakáva, že ho druhí zaškatuľkujú, začne si také situácie všímať oveľa intenzívnejšie. To však ešte neznamená, že každá žena o vás naozaj premýšľa tým spôsobom, aký si predstavujete. Je úplne prirodzené, že si vyberáte auto podľa svojho vkusu. Auto je súčasťou vášho prejavu, ale nie vašej identity. Problém vzniká vo chvíli, keď začnete mať potrebu druhým dokazovať, že "nie ste ten typ človeka", ktorého si podľa auta predstavujú. Paradoxne tým dávate ich domnelému názoru väčšiu váhu, než si zaslúži. Ľudia si vytvárajú prvé dojmy z rôznych drobností, auta, oblečenia či vystupovania a väčšina z nich ich po osobnom kontakte prirodzene koriguje. Tí, ktorí zostanú pri predsudkoch, vám pravdepodobne ani nemajú čo ponúknuť. Ak vás niečí pohľad alebo domnienka zasiahne, často to prezrádza viac o vašej potrebe byť správne pochopený než o tom druhom človeku. Ak by ste si boli úplne istý tým, že vaše auto nevypovedá o vašej hodnote ani charaktere, cítili by ste ešte potrebu presviedčať druhých, aby si o vás nemysleli niečo nesprávne? Odpoveď na túto otázku môže odhaliť, či riešite skutočný postoj okolia, alebo skôr vlastný vzťah k tomu, ako ste vnímaný.
@bjnr
To k čomu sú dobré tieto kecy s frázy?
Myslíš,že to niekto aj dočíta?
Možno zo znie povrchne, ale muž v dobrom aute( napr novšej čiernej alebo tmavosivej Audi a6 pôsobí mužnejšie, schopnejšie, najmä ak vie dobre a bezpečne jazdiť ako napr v hnedej Dacii, Kii alebo Fabii a ešte posera za volantom…dosť to hovorí o jeho vkuse, prehľade v autách..samozrejme neplatí to smiešnych depehackarov a pod…a taktiež na tragédia v 20-ročných bavorakoch, ktorí sa cítia ako králi sveta…už ja ako žena nemám žiadne malé milé autíčko a mám rada dynamickú jazdu….no a chlapi bez auta a vodičáku no comment
@anonym_2931f3, fuj. Tmavosiva audina je prototyp auta pre suchára bez vkusu a fantázie. Akurát musí byť schopný zarobiť peniaze. To radšej úlet na dacii spadnutej do záchoda...
@anonym_55e127 dodávku, blázniš, vieš koľko to má koní. A čo takto kamionista, auto jak krava, koní pod kapotou.
@anonym_autor nemám ani tušenia 😀. Ale viem že keď tam potrebujem natrepať seba, muza, 3 deti a psa a všetkých nás zbalit tak nemáme problém 😀.
Z časti je to kompenzácia niečoho - ale to vidíš aj na šoférovi. Ak sa snaží skrze auto pútať pozornosť ( hlasitá hudba, hlavne žáner kolotočárske duc-duc, pózerské držanie volantu akoby to bol knipel v lietadle, posed snáď na podlahe, lakeť von z okna, …), tak je to nejaký sedlák. Ale tie autá sú, aj keď silné, väčšinou vylágrované jazdenky, keď dôjde na väčší servis, tak čávovia sú mesiac na vifonkách. Ďalšia skupina sú kadejakí DPH-čkari a “podnikatelia”, ktorí tiež pozrebujú sebe a iným ukazovať svoj status. No a potom je to skupina ľudí, ktorí si nepotrebujú dokazovať nič a jednoducho také auto chcú a aj majú. Všimni si vodičov fakt silných a drahých aút, ktorí si na ne normálne zarobili… ja som zaťažený na Porsche a ti vodiči väčšinou jazdia normálne a vôbec by si na nich nepovedal, že majú také auto. Ty sa zdáš práve z tejto skupiny, tak klídek. Ja som autickar, tiež mám silne auto a napríklad tu v diskusii som sa dozvedel, že oblacikova (asi bola myslená belasá farba) je tiež nie kóšer - čo už, v inej nebolo keď som kupoval. Veľa šťastných km ti želám!
@muzula ked som ako tinedzerka hravala pocitacove hry a riesila aku farbu auta si v hre vyberiem, belasa farba (teda nieco medzi belasou a sivobielou) bol moj top vyber 😀. Skor mi je luto, ze takych aut nejazdi viac na cestach.
@autor zavisi od zeny. Ja by som sa ako prve zlakla, ci nie si typ chlapa, ktory si potvrdzuje svoju hodnotu resp. si ju zaklada na vonkajsich veciach (aute, zenach atd). No z toho, co pises mi vychadza, ze mas dobry vkus, zdrave zmyslanie o aute ako dopravnom prostriedku, dbas na bezpecnost, a zaroven sa nemas potrebu prezentovat ako muz so statusom. Tak to je za mna dobre.
Normalna zena celkovo nebude riesit, ake mas auto... skor tvoj vztah k nemu :D.
Nie je to o tom ze ci velke auto o muzovi nieco hovori.Je to ovela komplexnejsie.Typ auta,farba,vek muza.Je to skladacka.Podla tychto dalsich informacii to moze byt muz co si kompenzuje maleho pindura alebo nedostatok respektu od rodicov,ale aj muz ktory chce skratka len vacsie bezpecne auto v ktorom.potrebuje mozno castejsie nieco prevazat,alebo ma priatelku s ktorou planuje auto tak kupil todinne vacsie lebo na to skratka ma.
@anonym_autor Evidentne vlastnis obycajnu chujovinu,ktora bola buchnuta,nejaky ten skrabanec,vobec sa o nu nestaras,dnu mas bordel,ale len ty si myslis ze mas nieco vynimocne a vsetci akoze na teba pozeraju.Mas zrejme iba psychicku poruchu.
teorie na konikovi.A co si kompenzuje zena,ked jazdi na sedmickovom bavoraku,alebo obrovskom mercedese suv a ked vystupi z auta ani ju nieje vidno a zaparkovat aj tak nevie a parkuje cez dve miesta?Ma malu onu?alebo co si kompenzuje?
teorie na konikovi.A co si kompenzuje zena,ked jazdi na sedmickovom bavoraku,alebo obrovskom mercedese suv a ked vystupi z auta ani ju nieje vidno a zaparkovat aj tak nevie a parkuje cez dve miesta?Ma malu onu?alebo co si kompenzuje?
@anonym_e7ce45 nic, bo auto tatikove a jej kia rio v servise.
@anonym_autor môj má Fabiu v základnej výbave a som rada, že má vôbec auto, lebo mi vravel, že šoférovanie neznáša. Takže som rada, že ma vôbec odvezie. A je mi úplne jedno na čom, auto je pre mňa presne prostriedok na presun z bodu A do bodu B. Skôr značky bavorák a pod sú za mňa na zamyslenie a úsmev, keďže brácho je vcelku autíčkar a viem, že náhradné diely na ne stoja za to
@anonym_autor Evidentne vlastnis obycajnu chujovinu,ktora bola buchnuta,nejaky ten skrabanec,vobec sa o nu nestaras,dnu mas bordel,ale len ty si myslis ze mas nieco vynimocne a vsetci akoze na teba pozeraju.Mas zrejme iba psychicku poruchu.
@anonym_e7ce45 😂 😂 😂 môže byť.
@anonym_autor Ukáž svoje auto. 🙂
@ankare neda sa,nevojde mu do zaberu take velke auto to je
Napísal, že je to staršie Áčko s upraveným výkonom 450k a 250km/h. Je to pravdepodobne Mercedes A 45 AMG
@martinmmartin nemám leasing, hypotéku, úver ani dlhy, priemerný ročný zárobok 45k+, nevrážam peniaze do auta, proste som ho kúpil také aké je, aktuálna hodnota len 15k.
@anonym_b45aa4 @gejb myslím že "menšina" to nebude tiež, to je overené 😝
@anonym_e9a0a4 divoká nie, len nie je tuctová 😅
A silné, len kvôli komfortu, nepotrebujem pútať pozornosť a ani autá nie sú moja vášeň, mám to ako prostriedok, ktorý ma dostane z bodu A do bodu B, pohodlne a bezpečne.
@anonym_autor čo si sa prišiel chváliť, či sťažovať? Mňa absolútne nezaujíma kto si čo myslý.... Poznám uspešného chlapa, ťažko za vodou.. Vieš na čom jazdí? Na staršom ojazdenom aute. Dôvod? Chce sa stratiť v dave, nepotrebuje dávať na javo aký je majetný, pútať na seba pozornosť.
Napísal, že je to staršie Áčko s upraveným výkonom 450k a 250km/h. Je to pravdepodobne Mercedes A 45 AMG
@done jemine starsie upravene Acko a tu debata akoby mal Bugatti.Obzeraju sa za nim len preto,ze ma kolotocarsky tuning.Nech mi nikto nehovori,ze zeny ho skatulkuju koli autu,navyse uplne obycajnemu,na ktorom nieje vidno kolko ma pod kapotou.
@anonym_autor no ak je ten Mercedes, tak si myslím, že ženy skôr riešia tú farebnú úpravu. Auto úplne v pohode, za mňa nič výnimočné. Asi ich skôr zarazí to farebné prevedenie, asi by ťa na také niečo netipli. Alebo si myslia, že máš požičané od syna 😁 Neviem koľko máš rokov.
Neriešim kto sa na čom vozí, skôr ako šoféruje. Môj muž má tiež rád, keď sa auto odlišuje od ostatných. Ale skôr sú to také drobnosti, žiadne bláznivé farby a tuning.
@anonym_autor no ak je ten Mercedes, tak si myslím, že ženy skôr riešia tú farebnú úpravu. Auto úplne v pohode, za mňa nič výnimočné. Asi ich skôr zarazí to farebné prevedenie, asi by ťa na také niečo netipli. Alebo si myslia, že máš požičané od syna 😁 Neviem koľko máš rokov.
Neriešim kto sa na čom vozí, skôr ako šoféruje. Môj muž má tiež rád, keď sa auto odlišuje od ostatných. Ale skôr sú to také drobnosti, žiadne bláznivé farby a tuning.
@demodun napr.volant vpravo?😂🤪

@anonym_autor mne je to jedno. Ja som auto nemala pred manželstvom žiadne lebo nie som ani dobrá šoférka. Manžel má rád pekné športové autá a mentalizu. Nevidím na Tom nič zlé. Proste sa mu to páči. Ale keby sa mu to nepáčilo a mali by sme obyčajné staré bolo by mi to jedno