Koľko priestoru naozaj potrebujete na život?
Baby, úprimne, koľko priestoru NAOZAJ potrebujete na život?
My máme 232 m2 dom + 72 m2 krytú vykurovanú terasu.. a bývame tu dvaja dospelí a pes.
A teraz čítam, ako sa niektoré tlačíte štyria v 60 m2 a tvrdíte, že "to úplne stačí"
Naozaj vám to stačí, alebo si to len nahovárate?
Koľko m2 máte vy a koľko vás tam býva? Fakt ma zaujima realita, nie ideálne predstavy
Mame klasicky byt spalnu obyvacku urobenu z jedalne kuchynu malinku ze v nej vari len jeden a dve detske a uplne staci. Pre mna muza a dve deti.
Mne by stačila aj maringotka niekde pri lese 😀
Fu, ja si neviem predstaviť upratovať 230m2 😆😆😆
Bývame 4 v 90m2 stvorizbaku, jedine, čo nám trochu chyba, je nejaká mala záhrada, výbeh pre deti.
Na zivot potrebujem tolko priestoru, v akom sa citim dobre. A citit sa dobre vobec nezavisi od vymery, ale od toho s kym tam byvam. Mne staci co mam, aj ked by som prijala vacsi balkon, este jedno WC a hektarovu kuchynu, kde by sa mi vosla taka linka, do ktorej sa zmestia vsetky moje stroje na varenie
100m² sme traja v klude by sa este jeden zmestil. Nikdy som nechcela velky dom.ja som chcela velky pozemok
Dvaja, 100M2 a je to veľa, ja nepotrebujem veľa priestoru, mne stačí menšia kuchyňa, izba na spanie a kúpeľňa a hlavne úložné priestory. Napríklad neviem si predstaviť bývať v tých nových dvojizbákoch čo majú okolo 40m2 skrz úložné priestory, ale napríklad toto je nám veľa, keby bola rozumná dispozícia, teda nejaká kuchyňa menšia 12m3-varím len bežné veci, nevyváram extra a nepotrebujem veľkú kuchyňu, kúpeľňa s wc 6m2, chodba malá 4m2, stačili by mi ešte 2 izby po 16m2, teda dokopy nejakých 54m2 ak to dobre rátam. Na čo veľký priestor? Hlavne že kde je spať, uložiť veci, umyť sa. po dome alebo byte sa neprechádzam, to chodím von do prírody kde je plno priestoru... Mňa skôr desí bývať napríklad sama alebo s mužom v nejakom dvojgeneračnom dome čo má dokopy 200m2 a viac podlahovej plochy, lebo proste opacha neútulná.
Ehm, ďalšia plebejská téma na MK. Malý kúsok zeme ktovie kde pánu bohu za chrbtom, žiadna zmienka o služobníctve ani o príslušnosti k šľachtickému rodu a namiesto koňa pes. Už zostáva len zriadiť zbierku na Donio a dúfať, že sa ľudia zľutujú nad tou žalostnou situáciou.
Ahoj, s mužom sme si najskôr kúpili 3i byt 65 m², postupne prišli 2 deti, prišli sme na to,že potrebujeme priestor, kúpili sme 4i byt 100 m². Žije sa nám tam veľmi dobre,každý má svoj priestor, máme 1,5 kúpeľne a na upratovanie je to stále prijateľné. Viac naozaj nepotrebujeme, uvedomujem si,že v istom zmysle je to až luxus.
Dvaja, 100M2 a je to veľa, ja nepotrebujem veľa priestoru, mne stačí menšia kuchyňa, izba na spanie a kúpeľňa a hlavne úložné priestory. Napríklad neviem si predstaviť bývať v tých nových dvojizbákoch čo majú okolo 40m2 skrz úložné priestory, ale napríklad toto je nám veľa, keby bola rozumná dispozícia, teda nejaká kuchyňa menšia 12m3-varím len bežné veci, nevyváram extra a nepotrebujem veľkú kuchyňu, kúpeľňa s wc 6m2, chodba malá 4m2, stačili by mi ešte 2 izby po 16m2, teda dokopy nejakých 54m2 ak to dobre rátam. Na čo veľký priestor? Hlavne že kde je spať, uložiť veci, umyť sa. po dome alebo byte sa neprechádzam, to chodím von do prírody kde je plno priestoru... Mňa skôr desí bývať napríklad sama alebo s mužom v nejakom dvojgeneračnom dome čo má dokopy 200m2 a viac podlahovej plochy, lebo proste opacha neútulná.
@marsmykkok kde na 54 m2 mas ulozne priestori pre 2ludi?
Do chodby 4 m2 nedas ani botnik a komodu pre dvoch poriadne.
mam domcek kuchyna obyvacka zachod poschodie kupelna a 2 izby .. som ja a dieta a je to pre nas akurat .. plus mini zahradka..ozaj mini .. ale vacsinu casu sme aj tak kazdy vo svojej izbe a dole len ked sa vari ci pride navsteva ...
Nás je 5, rd cca 200 m2, terasa neviem koľko presne má, ale je veľká. Stačí nám to bohato. Nie je to o metroch, ale o tom, s kým ten priestor zdieľame.
Baby tu zakladaju taketo temy a potom sa cuduju sprostym odpovediam.
@anonym_autor byt v akychkolvek m2 nie je absolutne vhodny pre vychovu deti, vyhody domu su nepriestrelne, ludia si samozrejme budu chvalit svoje kralikarne/akvaria lebo za ne hlupy dali neskutocne peniaze co by clovek s rozumom neurobil😎
@anonym_autor byt v akychkolvek m2 nie je absolutne vhodny pre vychovu deti, vyhody domu su nepriestrelne, ludia si samozrejme budu chvalit svoje kralikarne/akvaria lebo za ne hlupy dali neskutocne peniaze co by clovek s rozumom neurobil😎
@anonym_04f168 silné vychovné slová od niekoho, kto sa ukrýva za anonym, v anonymnej provokačnej téme. Ale xyz ľudí, ktorí vyrástli v bytoch by možno nesúhlasili s týmto múdrym výrokom. A pravdepodobne aj inde žijúci, triezvo premýšľajúci ľudia.
@anonym_autor niekomu možno stačí to, ze tam s niekým býva... A že ľudia s ktorými tam býva sa navzájom ľúbia ❤️ Pre niekoho je úplne jedno aký veľký má byt alebo dom....
58 m2, ja a dve deti. Maximalne vyhovuje a nie, nenahovaram si to. Preferujem minimalizmus, ale chalani majú svoju vlastnú izbu, ja mam veľkú obyvacku predelenú na dve časti. Väčšinu času trávime aj tak mimo bytu, cize sme šťastni, ked sa tam takto “zrazíme” a sme spolu. Stastie ti metre štvorcové neurobia… pre porovnanie, ex ma dom, je v ňom sám a stále to stastie, ktoré hľadal cely čas pri mne, nenasiel.
Ja som vyrastala v dome,ktory mal cez 300m2. Boli sme piati. Uprimne? Aj ked sme vzdy mali tip-top upratane, bolo to skor skladisko. Vsade kopec skrin plnych veci. Zbytocne velke chodby, schodisko, izby. A ked sme mali na niekoho zavolat, musel si vyjst z izby a poriadne este na chodbe zakricat, aby Ta ten druhy pocul😅 momentalne 3/4 mojej rodiny na orave byva v takych domoch, ale co ja vidim,tak vsade same skladisko. Ludia su otrokom domu a veci. Samozrejme respektujem, len je to moj nazor.
@anonym_04f168 tebe tuším ani vyrastať a vychovávať deti v dome nepomohlo k tomu rozumu
@anonym_04f168 silné vychovné slová od niekoho, kto sa ukrýva za anonym, v anonymnej provokačnej téme. Ale xyz ľudí, ktorí vyrástli v bytoch by možno nesúhlasili s týmto múdrym výrokom. A pravdepodobne aj inde žijúci, triezvo premýšľajúci ľudia.
@galganka laskavo prosim raz vystup z auta ak byvas v meste a pozri sa do okien tych bytov, uvidis tam umierajuce ludske duse, ja sa kazdy den divam na dochodcov za oknami pre ktorych je to skutocna denne-nocna mora, byvanie v chorom byte je za trest, chudence deti, dusia ich steny, hlupy susedia, vytah...
@galganka laskavo prosim raz vystup z auta ak byvas v meste a pozri sa do okien tych bytov, uvidis tam umierajuce ludske duse, ja sa kazdy den divam na dochodcov za oknami pre ktorych je to skutocna denne-nocna mora, byvanie v chorom byte je za trest, chudence deti, dusia ich steny, hlupy susedia, vytah...
@anonym_04f168 vyrastala som v dvojgeneračnom dome, odišla do 90 m², a prežili sme tam s novorodencom piati aj lockdowníček. Nikto z nás nezblbol, neumrela mu duša, nepovraždili sme sa... Ani nikto naokolo nás. Žiadnych susedov nezadusili steny, ani kolegyne nič podobné nespominajú, ani známi, čo bývajú v byte... Skúsim sa ich spýtať, prečo sa tak tešia do tých svojich väzení... 🫣 Či to nebude tým, že sú tam obklopení láskou a ľuďmi, s ktorými chcú tráviť čas... Lebo inak ani tisíc m² nepomôže.
@anonym_04f168 vyrastala som v dvojgeneračnom dome, odišla do 90 m², a prežili sme tam s novorodencom piati aj lockdowníček. Nikto z nás nezblbol, neumrela mu duša, nepovraždili sme sa... Ani nikto naokolo nás. Žiadnych susedov nezadusili steny, ani kolegyne nič podobné nespominajú, ani známi, čo bývajú v byte... Skúsim sa ich spýtať, prečo sa tak tešia do tých svojich väzení... 🫣 Či to nebude tým, že sú tam obklopení láskou a ľuďmi, s ktorými chcú tráviť čas... Lebo inak ani tisíc m² nepomôže.
@galganka lebo ludia su dnes pohodlny a pre takych byt je, akvarium pre rybičky🙈🙉🙊
@anonym_autor Máme rodinný dom. Reálne sme celé dni v 2 izbách. Zvyšné mam pocit, ze nás slúžia len ako odkladací priestor.
@galganka lebo ludia su dnes pohodlny a pre takych byt je, akvarium pre rybičky🙈🙉🙊
@anonym_04f168 si dávno v žiadnom byte asi nebola. Ani v tých vychýrených moderných bungalovoch, ktoré sú často menšie ako byty. By som si teda pozrela, čo je podľa teba to jediné, správne. Alebo, vlastne ani nepozrela radšej, ešte by som chcela vymeniť 😂 jk
My mame asi 10000m2 interier, k tomu 500m2 terasa s krbom, klimou, bazenom, barom, este zahrada donevidim, v zahrade fitko s welnessom a pristavacou drahou pre vrtulnik, tu ked nepristava vrtula na dikoteky vyuzivame, nahaname sa tam sami dvaja. Sem tam pride susedova macka
@anonym_1a5d45 to je z ktorej rozprávky?😆
Upratovať veľký dom znamená viac práce pre robotický vysávač. Ak človek nemá potrebu hromadiť sošky, vázićky a umelé kvety nie je problém. Možno jediná nevýhoda je tá, že je treba umývať viac okien. Inak nevidím žiadnu nevýhodu. Veľký, vzdušný priestor s vhodne zvoleným úložným priestorom je na nezaplatenie.

Ehm, ďalšia plebejská téma na MK. Malý kúsok zeme ktovie kde pánu bohu za chrbtom, žiadna zmienka o služobníctve ani o príslušnosti k šľachtickému rodu a namiesto koňa pes. Už zostáva len zriadiť zbierku na Donio a dúfať, že sa ľudia zľutujú nad tou žalostnou situáciou.