icon

NOVINKA KONÍKA: Môžeš sa spýtať bez toho, aby si bola súčasťou diskusie

modrykonik
31. mar 2026

Nie každá otázka sa pýta ľahko. A nie každá odpoveď sa číta bez emócií. Na Modrom koníku denne vznikajú diskusie, ktoré sú úprimné, citlivé, niekedy veľmi osobné. A vieme aj to, že aj anonymita má svoje hranice - najmä vtedy, keď reakcie zabolia viac, než si čakala.

Aj preto prichádzame s novinkou, ktorá mení spôsob, ako môžeš otvoriť tému.

Tvoja otázka. Bez tvojej prítomnosti.
Po novom si môžeš založiť diskusiu tak, že v nej nebudeš vôbec vystupovať.

Žiadne meno.
Žiadna anonymná prezývka.
Žiadny pocit, že sa ťa reakcie dotýkajú osobne.

Diskusiu za teba zverejní komunitný profil, ktorý sme na to vytvorili - pytame_sa_za_teba.

Hneď ako diskusiu zverejníme, pošleme ti do správy priamy odkaz. Ty sa potom sama rozhodneš, ako s ním naložíš.

Môžeš si odpovede len potichu čítať.
Alebo sa zapojiť - pokojne aj anonymne.
Alebo diskusiu úplne nechať žiť vlastným životom a vziať si z nej len to, čo ti dáva zmysel.

Je to celé na tebe.

* Prečo sme túto možnosť vytvorili
Z vašich správ vieme, že aj anonymná diskusia vie bolieť.
Mnohé z vás nám písali, že reakcie si berú osobne, cítia sa nepríjemne, niekedy až zosmiešnené - a často to končí tým, že z Modrého koníka úplne odídu.

To nás mrzí.

Chceme, aby si mala priestor pýtať sa aj na veci, ktoré sú citlivé, bez strachu z reakcií.

* Aký je rozdiel oproti anonymne založenej diskusii
Pri anonymnej diskusii ju stále zakladáš ty. Ty ju zverejníš a od tej chvíle je to tvoja téma - aj keď pod anonymom. Pri tejto možnosti ju len odošleš. My ju upravíme, zverejníme a diskusia sa rozbehne bez toho, aby si do nej vstupovala ako autorka.

Možno budeš stále vnútorne cítiť, že je to tvoja téma. Ale nebudeš to ty, kto ju „vyniesol von“. A pre mnohé ženy je práve toto moment, ktorý im umožní sa vôbec spýtať.

* Ako to funguje
Keď klikneš na „Pridaj diskusiu“, pri ozubenom koliesku "Možnosti" nájdeš novú voľbu:
"Nechcem vystupovať v diskusii, prajem si, aby diskusiu za mňa založil Modrý koník"

Stačí ju zapnúť a my sa postaráme o zvyšok.

Tvoju otázku podľa potreby jemne upravíme, aby bola zrozumiteľná a zachovala tvoj pôvodný význam. Diskusia sa potom zverejní bez toho, aby si v nej vystupovala ako autorka.

A ty ju máš stále pod kontrolou - cez odkaz, ktorý ti pošleme.

* Každú takúto otázku zároveň posudzujeme individuálne
Táto možnosť je určená najmä pre citlivé alebo osobné témy, pri ktorých chceš mať väčší odstup - napríklad keď sa obávaš reakcií, nechceš sa zapájať do diskusie alebo si už v minulosti zažila nepríjemné odpovede.

Naopak, ak ide o bežnú otázku, ktorú si vieš bez problémov založiť aj sama (napríklad anonymne), alebo by porušovala pravidlá Modrého koníka, diskusiu týmto spôsobom nezverejníme.

V takom prípade ťa o tom budeme informovať.

* Pre koho je táto novinka
Pre každú, ktorá váha.
Pre každú, ktorá už raz zažila nepríjemné reakcie.
Pre každú, ktorá sa chce spýtať, ale nechce byť súčasťou diskusie.

Aj toto je spôsob, ako si vypočuť názory ostatných - bez tlaku.

* Diskusia má byť pomoc, nie stres
Veríme, že vďaka tejto novinke sa otvorí viac tém, ktoré by inak ostali nevyslovené.
A že každá z vás si nájde spôsob, ktorý jej vyhovuje.

Ak máš tému, ktorú si doteraz držala v sebe, možno teraz nastal ten správny moment ju otvoriť.

Poznámka na záver: Táto možnosť tu nie je pre každého a nie každému bude dávať zmysel. Vznikla pre ženy, ktorým ani anonymná diskusia neprinášala dostatočný odstup. Ak ti vyhovuje klasická anonymná diskusia, pokojne ju používaj ďalej. Toto je len ďalšia možnosť.

Tvoj tím Modrého koníka

NOVINKA KONÍKA: Môžeš sa spýtať bez toho, aby si bola súčasťou diskusie
tatiana288
31. mar 2026

Nevidím problém v možnosti založiť anonymnú diskusiu, hlavný problém tkvie v možnosti anonymne odpovedať. Anonymné odpovede by mali byť umožnené len v prípade veľmi osobnej a citlivej témy (rodinné problémy, sex a pod.). Bohužiaľ, možnosť anonymne prispievať v každej téme využívajú osoby, ktoré sa zapájajú len s cieľom uraziť, ublížiť, zosmiešniť. To je hlavný problém , kvôli ktorému sa ľudia boja diskusiu založiť.

melanta
31. mar 2026

Súhlasím s @tatiana288 odkedy je možnosť anonymity (nie pri zakladaní diskusie alebo pri odpovediach), tak na koník došla nová mega masívna vlna hejtovania. Tento krok vôbec nie je potrebný, je potrebné riešiť anonymné hejtovanie. Navyše, ak je niekto príliš senzibilný a dotýka sa ho diskusia hoci ju založil ako anonym, tak sa bude cítiť dotknuto aj vtedy, ak diskusiu založí za neho MK. Pretože predpokladám, že nebude MK mazať každý jeden hejtujúci komentár a neponechá v diskusii iba príspevky, ktoré odpovedajú na otázku zadávateľa.

lucka_ke
31. mar 2026

diskusie treba moderovať alebo zakázať anonymy pod "normálnymi" témami, lebo čo si poniektoré užívateľky dovoľujú sa už nedá tolerovať, ja sa nečudujem tomu, že odtiaľto ľudia odchádzajú, necítia ochranu

sisa_s
31. mar 2026

Ja osobne neznasam temy, kde autorka chce poradit a dalej neodpoveda v komentaroch...lebo skoro vzdy pri radeni sa vyskytnu nejake otazky, ktore zrazu uplne zmenia situaciu, ked autorka odpovie...takto zalozi konik temu a v komentaroch sa bude anonymXYZ tvarit ako autorka a odpovedat, pricom to vlastne ani autorka nemusi byt... (alebo kedze temu sa "bala" zalozit pod anonym, ani ziadne odpovede nebudu, cize to rychlo prestane vacsinu bavit radit)

anjelicek26
31. mar 2026

Zlepsenie situacie tymto krokom bude ake? Pri ziadnej anonymnej otazke - autorka citat nemusi, proste kona vypne. Autorka reagovat nemusi, proste si da po prstoch a vykasle sa na to. Neprijemne reakcie na temu budu lepsie, ked nebudu adresne anonymovi, ale len anonymne? Wth obcas... radsej dajte moznost zablokovat komentovanie uzivatelke na blogu, tisic krat za tych 15 rokov tu o to ziadali... nakliknut uzivatelku - nezobrazuj mi komentare A NEDOVOL JEJ PRISPIEVAT NA MOJOM BLOGU. Mnohym by sa ulavilo...

minenkaa
31. mar 2026

A zmena bude presne aká
Vy konik mate kontrolovať a aj riesit sťažnosti,čo vôbec nerobíte

bomba36
31. mar 2026

A reálna autorka potom bude v komentároch trollovať ešte aj ako diskutujúca.

bomba36
31. mar 2026
@anjelicek26

Zlepsenie situacie tymto krokom bude ake? Pri ziadnej anonymnej otazke - autorka citat nemusi, proste kona vypne. Autorka reagovat nemusi, proste si da po prstoch a vykasle sa na to. Neprijemne reakcie na temu budu lepsie, ked nebudu adresne anonymovi, ale len anonymne? Wth obcas... radsej dajte moznost zablokovat komentovanie uzivatelke na blogu, tisic krat za tych 15 rokov tu o to ziadali... nakliknut uzivatelku - nezobrazuj mi komentare A NEDOVOL JEJ PRISPIEVAT NA MOJOM BLOGU. Mnohym by sa ulavilo...

@anjelicek26 na stene už máloktorá reaguje, lebo sa odbavujú anonymne v diskusiách. Na stene si to pod svojím nickom už tak nedovolia.

oliviabb
31. mar 2026

Treba zrušiť anonymné odpovede. Keď sa bude chcieť niekto zapojiť, nech odpovie pod svojím nickom. V týchto anonymoch nastal nešvár.

anjelicek26
31. mar 2026

Anonymne diskusie maju zmysel skutocne len pri minime tem - potrat, adopcia, nevera... kde chapem, ze autorka chce ostat anonymna a aj tie zeny, co jej odpovedaju...

rozculena
31. mar 2026

nechápem zmysel,otázka sa dá položiť anonymne.Neznášam také diskusie,keď autorka neodpovedá.Takže čaká radu,ale absolútne nereaguje na doplňujúce otázky.

katarinaba
31. mar 2026

Namiesto toho, aby ste dali konik ako tak dokopy - technicky - idete si "zlegalizovat" vlastne zakladanie tem? Malo ohna? Siry? Treba rozprudit vasne a anonymita tomu moc nepomohla? Bezne uzivatelky nie su dost kreativne? Treba zapojit kreativcov z MK? Teraz uz to tu bude vsetko oficialny trol z modreho kona. Gratulujem, viac ste klesnut nemohli.
Aj teraz mnohe polozia otazku a viac nedaju ani tuka. A o com to potom je? Naco zakladat temu, ked sa viac nevyjadri? Ak polozit otazku chce, ale nechce citat odpovede, tak ich citat nebude ani teraz. Vyplne upozornenia a koniec.
Radsej pridajte napr. moznos pridat kratke video.

minenkaa
31. mar 2026
@katarinaba

Namiesto toho, aby ste dali konik ako tak dokopy - technicky - idete si "zlegalizovat" vlastne zakladanie tem? Malo ohna? Siry? Treba rozprudit vasne a anonymita tomu moc nepomohla? Bezne uzivatelky nie su dost kreativne? Treba zapojit kreativcov z MK? Teraz uz to tu bude vsetko oficialny trol z modreho kona. Gratulujem, viac ste klesnut nemohli.
Aj teraz mnohe polozia otazku a viac nedaju ani tuka. A o com to potom je? Naco zakladat temu, ked sa viac nevyjadri? Ak polozit otazku chce, ale nechce citat odpovede, tak ich citat nebude ani teraz. Vyplne upozornenia a koniec.
Radsej pridajte napr. moznos pridat kratke video.

@katarinaba 👏👏👏👏

mandzula
31. mar 2026

Uplne, ale uplne zbytocna vec bez hlbsieho zmyslu. Problem je inde - v anonymnych odpovediach, v ktorych sa chodia odbavovat zbabelci.

Modrý koník
31. mar 2026

Ahojte,

ďakujeme za všetky reakcie, aj kritické.

Je dôležité uviesť na pravú mieru jednu vec, ktorá sa tu opakovane mieša: diskusné fórum neslúži na riešenie technických problémov ani na vybavovanie podnetov k fungovaniu stránky.

Na to slúži podpora a FAQ, kde sa takéto veci riešia systematicky, priamo a s konkrétnymi dátami. Diskusie na to nikdy neboli určené a ani nebudú. To, že niečo nevidíte riešené priamo tu v komentároch, neznamená, že sa tomu nevenujeme.

Táto nová možnosť s tým nijako nesúvisí.

Nevznikla ako náhrada moderovania ani ako riešenie anonymných odpovedí. Vznikla na základe reálnych správ od používateliek, ktoré písali, že ani anonymná diskusia im nepomáha, pretože sa v nej stále cítia ako autorky a reakcie si berú osobne.

Toto je jediný problém, ktorý táto funkcia rieši.

Nie je to funkcia pre každého a ani nemá byť. Ak niekomu vyhovuje fungovanie doteraz, nič sa pre neho nemení.

Zároveň platí, že diskusie týmto spôsobom nevznikajú automaticky. Každú posudzujeme individuálne a zverejňujeme len tie, ktoré dávajú zmysel a zapadajú do účelu tejto možnosti.

Podnety k anonymným odpovediam, moderovaniu aj technickým veciam evidujeme a riešime ich tam, kde sa riešiť majú.

Modrý koník team

Modrý koník
31. mar 2026
@rozculena

keby ste radšej riešili technické problémy🙄

@rozculena
Ahoj,

technické problémy a podnety na fungovanie stránky sa neriešia v diskusiách, ale cez podporu a FAQ.

Diskusné fórum na to neslúži a nikdy neslúžilo.

S konkrétnou používateľkou, ktorej link diskusie si sem skopírovala, už situáciu riešime priamo. Rovnako riešime aj množstvo ďalších podnetov, sťažností a návrhov, ktoré denne prichádzajú.

To, že tieto veci neprebiehajú verejne v diskusiách, neznamená, že sa neriešia.

Táto nová možnosť zakladania diskusií bez účasti autorky s tým nijako nesúvisí, rieši úplne inú situáciu.

Modrý koník team

anonym_8f854b
31. mar 2026

Ja by som to ale dala niekde zvlášť také diskusie čo vlastné je len otázka- bez ďalšej účasti autora
Nech je jasné, že to nieje diskusia sním

anonym_8f854b
31. mar 2026

Možno by bolo rozumnejšie keby autor mal možnosť nedostávat upozornenie na diskusiu čo založil
A sám sa rozhodne či chce/nechce vidieť reakcie a prípadne reagovať
Lebo ani teraz nenúti nikto autora reagovať
No stále by tam bola možnosť keby chcel....
Nehovoriac ako zabezpečiť, keď niekto sa bude tváriť, že je autor...
Už teraz diskusie nemajú dôveryhodnosť a toto podľa mňa ešte viac zníži úroveň,ak to nebude jasné alebo oddelené zvlášť

sisaka
31. mar 2026

Nechápem, čo toto vyrieši.
Otázku/diskusiu je možné založiť anonymne, takže anonymita je tam zachovaná. Keď niekto založí otázku v mojom mene a ja si môžem diskusiu čítať, tak sa ma to už nebude nejakým činom osobne dotýkať, keď viem, že ľudia reagujú na moju otázku, moju situáciu, na mňa? Tam sa ma to už nedotkne, keď budú reakcie negatívne?
Vo väčšine prípadov je potrebné situáciu/problem dovysvetľovať, sú potrebné ďalšie informácie, bez ktorých sa nedá adekvátne radiť, diskusia sa poriadne nerozvinie a človek, ktorý čaká radu ju nedostane. Možnosť “autora” prísť do diskusie ako anonym je dobrá na čo?
Tak buď sa chcem na danú tému baviť, trebárs aj ako anonymný autor alebo nechcem o tom diskutovať, čo je tiež možnosť každého zakladateľa témy.
Museli ste fakt dlho rozmýšľať, aby ste niečo takéto nelogické a absolútne nepotrebné vymysleli.

anonym_896739
31. mar 2026

Bude nejak ošetrené, aby sa za autorku v takejto diskusii nemohol pod anonymom vydávať ktokoľvek? Lebo trollovia tu sú, netvárme sa že nie a pre niekoho toto môže byť iba ďalšia príležitosť na rozdúchanie vášní.

lenkasarka
1. apr 2026

V tejto zmene nevidim žiaden zmysel. Človek ktorý založí diskusiu anonymne,neanonymne, alebo cez tretiu osobu (vás) je stále autorom diskusie. Nemôže sa cítiť ako neautor veď to je nezmysel, alebo som na hlavu ja.. Aj to je možnosť.

katarinaba
1. apr 2026
@lenkasarka

V tejto zmene nevidim žiaden zmysel. Človek ktorý založí diskusiu anonymne,neanonymne, alebo cez tretiu osobu (vás) je stále autorom diskusie. Nemôže sa cítiť ako neautor veď to je nezmysel, alebo som na hlavu ja.. Aj to je možnosť.

@lenkasarka ak si na hlavu, tak sme potom dve. Lebo clovek musi dostat riadnu amneziu aby nevedel, ze ide o jeho otazku. A este nechapem tomu - ze niekto zalozi diskusiu a ani sa nepozrie na odpovede. Aspon na zaciatku. Chapem, ked potom nediskutuju, ze po prvych komentaroch sa viac nevratia, ale stale mi unika vyznam nechat tretiu osobu zalozit moju diskusiu a vobec sa tam nepozriet - toto mi mozog neberie.

sisaka
1. apr 2026

@lenkasarka
@katarinaba mozog to nemôže brať, lebo je to absolútne nelogické. Ak človek nemá nejakú psychiatrickú diagnózu, tak mu musí byť jasne, že či založí diskusiu pod menom zuzka75, anonym_1234 alebo MKteam ľudia reagujú na JEJ problém/situaciu. Založiť diskusiu a potom ju nikdy neotvoriť, nereagovať, či dokonca ju dať vymazať môže aj zuza, aj anonym aj xyz, ale neviem si predstaviť, že čítam diskusiu s mojim problémom, ktorú založil MK team a necítim sa dotknuto, lebo komentujuci píšu napríklad že potrebujem schudnuť, lebo už mám obezitu ale odpovede sú smerované TeamuMK, takže vlastne to nepíšu mne a tak sa môžem cítiť dobre, že mám 110 kg a som len “pevná” a ďalej si v kľude čítam diskusiu, lebo autorka predsa nie som JA. Čistá schíza toto.

Ja si myslím, že osoby, ktoré neznesú iný názor, nedokážu prijať kritiku, či pohľad nezainteresovanej osoby by sa mali zverovať radšej kamarátkam, ktoré ich poznajú a je tam veľká šanca, že im povedia nejaké milostivé klamstvo, aby nezranili ich city.
Skratka fóra nie sú pre citlivé povahy, aj keby sa ľudia krotili, tak niektorých ľudí sa dotknú fakt veci, o ktorých nemáme potuchy…🤷‍♀️

maca1984
1. apr 2026

Veď to nedáva logiku 🤔