icon

Čo vám pomohlo na viditeľné vrásky?

mia2906
2. jan 2023

Ahojte. Mám po 30ke a dosť vrások (hlavne okolie očí, pod očami, medzi obočím). Čo ideálne z lekárne na citlivú suchu napnutu pleť vám skutočne pomohlo zlepšiť vzhľad pleti? Mám objednaný aj Retinol z Medik8 (3ku), lenže môže sa retinol použiť na celú pleť , aj pod očami? Plánujem na ráno ( po vyčistení vodou bioderma hydrabio) používať krém od Bioderma Hydrabio so SPF alebo Cerave so SPF, lenže tie niesu vyslovene proti vráskam , ale na hydratáciu, či to nevadí? A večer ten Retinol plus hladam niečo účinné čo ešte na večer, či to nema zmysel po retinole?. A aký očný krém bez alkoholu vám fakt zabral? Užívate aj kolagén, ak áno, aký? Ďakujem z rady, ja som v tomto začiatočník 🙂

maminka1001
2. jan 2023

@galioska vies odporucit konkretnu znacku tych toboliek prosim Ta?

nikolka1986
2. jan 2023

Medik8 je zbytočne predražený, sú aj lepšie a omnoho lacnejšie. Botox, retinol, SPF, C - sérum.

mia2906
autor
3. jan 2023

@nikolka1986 ktoré napr?

mia2906
autor
3. jan 2023

@myya diky... o tej žehličke som ešte ani nepočula. Aku máš? Pozriem to. A kozmetiku máš akej značky?

mia2906
autor
3. jan 2023

@hipuska a ináč, ja mám tie vrásky okolo očí a nepekné ryhy pod ocami zo smiechu, teraz som si uvedomila. To neviem či sa dá ovplyvniť, keď už sa tam vytvorili a podľa mojej mimiky sa stále ukazujú. Keď som bola tehotná som bola pribratejsia a plnšia v tvári čiže aj to sa mohlo podieľať.

myya
3. jan 2023

@mia2906 tých žehličiek je veľmi vela ja mám z insportlinu a používam už dlhé roky kozmetiku botanica slavica a som veľmi spokojná. Ja mám citlivú pleť, suchu, sem tam akné a často ma svrbí, taktiež mám červené žilky. Pri pravidelnom používaní všetkého čo som písala sa tieto prejavy výrazne zlepšili

stanislavicenka
3. jan 2023

@mia2906 ked mas retinol od medik 8, tak neviem, ci vies, ale ich propagatorka najviac propaguje tvarovu gymnastiku. Urcite si ju pozri. Aj na YouTube. Iveta stecova, myslim, ze ma uz 50

seahorse27
3. jan 2023

Ak mas suchu plet, tak pod ten retinol si daj este serum s kyselinou hyaluronovou a po retinole dobry hydratacny krem, kludne aj okluzivnejsi (mastnejsi). Okolo oci by som neriskovala, kedze si retinolovy zaciatocnik, na to su extra produkty s nizsou koncentraciou retinolu. Mozes skusit neskor aj rovnaky retinol ako na tvar, ale pod to okluzivnejsi ocny krem, trebars aj vazelinu - tym zmiernis ucinky retinolu. Dobrymi antiaging pomocnikmi su double cleansing, AHA kyseliny, antioxidanty (vitamin C, koenzym Q10, pycnogenol…), peptidy, ceramidy…a cez den vysoke SPF (teraz staci 30, od jari do jesene 50).

zobaka
3. jan 2023

@stanislavicenka ja som bola na kurze Ivetky a odporúčam, mala som svalovku na tvári na ďalší deň, veľmi milá žena a bez zákrokov na tvári vyzerá oveľa mladšie na svoj vek, ja sledujem aj Ondrisovu Zuzku

lily8
3. jan 2023

@mia2906 retinol sa pouziva iba vecer, pretoze cez den ti moze urobit pigmentove skvrny plus na den pouzivat spf 50

xadriana
3. jan 2023

@myya ku galvanickej žehličke používaš aj nejaké sérum?

stanulienkat
3. jan 2023

Baby nechcem byť múdra, ale retinol sa môže používať na okolie očí? Oči by sa práveže mali vynechať, hlavne pri retinole, keď vysušuje a tým vlastne môže prehĺbiť očné vrásky. Ja mám retinol a tam je písané nenanášať na očné okolie.

syslik81
3. jan 2023

ak uz mas vrasky tak ti ziaden krem nepomoze .. jedine botoch plus vypln alebo plasticky chirurg .. datmo budes vrazat do cy kremov ...

ludmila73
3. jan 2023

@mia2906 používam kozmetiku medik 8 už niekoľko rokov, striedam retinol, C ečko, A čko aj ďalšie produkty… absolutne zásadnú zmenu nevidím , určite viditeľnú zmenu urobí ani nie tak botox ako kyselina hylauronova.
O pleť sa však starať treba, preto medik 8 odporúčam všetkými 10, je to TOP kozmetika a potom aj pravidelná návšteva kozmetičky urobí “svoje”
A medik 8 kľudne na celú tvar aj pod oči
Ak ešte môžem odporučiť tak toto je super!

wlf
3. jan 2023

@mia2906 akože nikdy v zivote vám žiadny krem nepomôže. To co do nich vrazite, mozete investovat do aplikacii kys.hyaluronovej. Pripadne lifting. Ja som spokojná.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
nyusika
3. jan 2023

Na už existujúce vrásky pomôže len estetická dermatológia - botox, KH, nite a podobne.

Čiastočne tretinoid, ale to je dlhodobý proces.

Plus denne používať SPF

kikuta
3. jan 2023

@mia2906 botox je úžasný v tom že ti krásne vyhladí okolie oci, dala som si ho 2 krát v lete kedy som nonstop zamračená a raz do cela pred 2rokmi a to má naučilo prestať používať mimiku čela a dneska mám čelo bez vrások pričom predtým to bolo veľmi zle ..,cvičím tvarovú gymnastiku, tejpujem tvar a starám sa o pleť veľa urobila aj strava … ja mám 37 chcem sa vyhnúť botoxu a podobne preto skúšam všetko možné no na leto si ho zas dám kvôli môjmu mračeniu

gazah
3. jan 2023

Žiadne krémy nepomôžu. Odporúčam cvičenie. Môžete sa vybrať trebárs týmto smerom: https://xanabati.cz/premium-videa/

katuskamala1
3. jan 2023

Sipkovy elej. Kazd, vecer

anika2007
3. jan 2023

@mia2906 sipkovy olej

labka444
3. jan 2023

Ja mám 41 a vrásky nemám. Myslím, že je to preto, že som sa nikdy cielene v tvári neopaľovala, v lete som na tvár vždy používala 50-ku faktor, v zime vždy tiež nejaký faktor, aspoň 15,30, v makeupe, či dennom kreme. Nikdy som nežmúrila, vždy som mala po ruke slnečné okuliare. Nemám rada, keď mi slnko ťahá oči. Kozmetiku som sa snažila používať skôr prírodnú, v posledných rokoch používam pod krém aj rôzne séra a toniká, nič drahé, od ordinary alebo hada labo… Rada skúšam vždy niečo nové. Hydratácia je veľmi dôležitá. S botoxami a všelijakými zákrokmi treba veľmi opatrne, mám viac kamarátok, ktoré vôbec nevyzerajú prirodzene a chcú stále viac a viac. Niektoré sa na seba už ani nepodobajú. Radšej si treba dávať pozor na mimiku, spať, pit a používať kvalitnú kozmetiku. A nikdy nespať neodlíčená, to ja by som ani nezaspala. Ja som sa vždy odličovala mydlom na tvár a vodou, odličovanie kadejakým šúchanim pokožky vatovymi tampónmi vôbec nechápem. Sú gély-mydlá na suchú pleť, ktoré určite nevysušujú. A pred dvomi rokmi som objavila prístroj Foreo na umývanie pleti. Krasne premasiruje 2x denne. Tak jedno s druhým a zatiaľ so starnutím bojujem celkom dobre🙂. Držím palce.

anika2007
3. jan 2023

@mia2906 treba aj veeela tekutin a surovej stravy(ovocie ,zeleninu,orechy).

bbalin
3. jan 2023

Ahojte, aj ružová voda je skvelá, kolagén je tiež veľmi dobré brať a skús aj tvárovú gymnastiku spolu s nejakým sérom, dobré by bolo sa poradiť aj s kozmetičkou. Držím palce 🙂

karamel
3. jan 2023

Ricínivý olej + Vichy liftactiv pro supreme

mary_j
3. jan 2023

@mia2906 skús na fb nájsť FACE YOGA s Katkou - krajšia s Katkou. Možno tam nájdeš inšpiráciu ako proti vráskam. 😉

nikusa9
3. jan 2023

Juuuj môžem sa ja kremikovat koľko chcem, jediné botox, rýchle a hlavne naozaj viditeľný účinok.... 😅😁💯

joannita
3. jan 2023

@mia2906 na viditelne vrasky nepomozu ziadne pripravky. Jedine co pomoze je botox, alebo kyselina hyauloronova.
Kremami je mozne docielit jedine prevenciu.

salsa26
3. jan 2023

Starnúť z gráciou... Genetiku bez chir. zákroku neoklameš... 🙂No nikto nemladne😉🙂

amelee
3. jan 2023

@mia2906 retinol od medik8 nevysúša pleť, tiež mám pleť suchu a citlivú a retinol mi ju práve super hydratuje, zlepšil tón pleti, aj pocit napnutia pominul. Na dotyk je pleť jemnejšia. Používam medik8 od júna, začala som každý tretí deň, po 2 týždňoch každý druhý deň a teraz už pravidelne každý deň. Vôbec sa mi nešúpala. Dáva sa ba celú tvár, krk aj dekolt, stačia 4 kvapky vtlačiť do pleti, je to veľmi intenzívne sérum, netreba toho toľko ako krému. Po pár minútach je dobré použiť hydratačný krém. Hydratácia je základ pre suchú pleť. No a pomáhajú masáže tváre uvoľnujúce napäté svaly a tvárová joga. Pri všetkom je dôležitá pravidelnosť.