Používate SPF na tvár?
Neviem kde som žila doteraz, ale zistila som, že treba používať spf 50 na tvár každý deň(aj v zime). Začala som chodiť ku kozmetičke, začala som sledovať nejaké detmatologičky na ig a ževraj 80% viditeľných známok starnutia spôsobuje uv žiarenie. Vedeli ste to? Prečo som sa to dozvedela až keď mám 32rokov 😂 Ak vy už nejaký čas nežijete v nevedomosti, môžte mi odporučiť dobrý spf na tvár, ale nie Biodermu za 30€ lebo ten sa akosi rýchlo míňa. Niečo kvalitné a lacnejšie.
A este dodam k info “ja sa nenatieram a stale vyzeram mladsie” no ono proste nie kazdy straca kolagen v rovnakom veku a rovnako rychlo. Genetika, zivotosprava, cokolvek to ovplyvnuje a keby to spf pouzivaju, tak im plet vydrzi este dlhsie “mladsia”. Keby to bolo len o kremikovani…
@zuza265 ja už slnku čo najviac vyhýbam pretože som biela a nikdy som ani nebola hnedá. Ani po dovolenke a týždňovom pobyte na slnku. Iba úplne spálená a potom zas biela 🙈
@zuza265 ja mám napríklad aj rozšírené póry. Tie som zdedila žiaľ. Moja starká mala úplne až pomarančovú kožu na tvári a ja tak nechcem dopadnúť. Žiadne krémy nepoužívala a ževraj to zhoršuje UV žiarenie. Podľa je lepšie "balzamovať" sa ako čakať či rýchlo zostarnem, alebo nie 😀
Ano, pouzivam. Kazdy den spf 50. Tiez som sa o tom dozvedela len nedavno a mam 31r. Odporucam pozriet sa po korejskej kozmetike, to je ina liga! Konkr.SPF od Purita (Daily go-to sunscreen) pouzivam ja. Mna vysiel so zlavou nejakych 10€ zo Stylevany, na SK strankach zial stoji raz tolko. Inac, mozno ta zaujme tento clanok:
https://drewsbeauty.com/2022/08/korejske-a-japo...
Ja som to zredukovala starostlivostou ale mala som hodne viac. A to mam naozaj este mlado vyzerajucu plet ale starostlivost je super vec. Uplne ta chapem comu sa snazis vyhnut♥️ u mna je spf ozaj celodenna zalezitost a vidim, ze je lepsie
Tak az v poslednych rokoch sa robi osveta ohladom spf. Urcite treba pouzivat aspon 30tku,pod spf odporucam rano aplikovat serum s vitaminom c.
ani, natieram, mne ani ta 50tka kolkokrat nie je uplne stopercentne postacujuca. tie ceny ma trapia tiez, alenkednaom porovnavala drogerkove a lekarnive, jednoznacne zvutazili lekarnove - napr s 50tkou zndrogerky ma spalilo, z lekarne bud nespalilo, alebo len miernucko.doruzova
Baby, baby....tie čo nepoužívate SPF, všetko vám koža zráta po 50 roku, koža si pamätá, vidím že stále je osveta SPF u nás len v plienkach, SPF je najdôležitejšia starostlivosť ráno denne, predchádza tvorbe skvrn, strate kolagénu, tvorbe vrások, ale najmä predchádza melanómu kože..ja používam kórejske, sú ľahké, nemastne a radosť používať
Ja pouzivam kazdy jeden den uz asi 5-6 rokov, mam mastnu plet. Momentalne ficim na penovom Evy, ale super bola aj Nivea z drogerky, korejske Sunprise, Frudia, Biore a v tycinke Isntree. Dlho som pouzivala korejske, teraz znovu objavujem tie europske. Niektore drahsie, niektore lacnejsie. Odprucam poskusat viac znaciek a uvidis, co tebe sadne na tvoju plet.
Samostatne spf na tvar nepouzivam. Mam denny krem s spf 30 (eucerin)… cez leto pouzivam poten len bb cream a ten spf 20 …
Autorka, dobre robis, spf treba pouzivat denne. Nedaj sa odradit odpovedami typu ze spf je chemia, alebo ze ja nepouzivam a vrasky nemam (kazda plet je ina a straca kolagen inou rychlostou, plus tridsiatka nie je ziadny vek a ako pise @marcellka32, vsetko sa ukaze po 50tke a neskor). Ja pouzivam Australian Gold, pod make up super, len je teda z tych drahsich…ale predtym som mala Garnier Ambre Solaire na tvar a ten bol tiez velmi fajn.
Odporúčam kórejské, cca 12e za balenie a je top a áno používam denne
Pouzivam Eucerin Anti Age 30. Nestipe v ociach a neupchava mi pory. Na opalovanie od Clarins alebo Eisenberg, ked idem cielene k vode.
@liusa82 Aj ja som mala plet ako detsku prdelku v 35. Podedila som vybornu pokozku, ani strie pocas tehotenstva (2x) a nic. A potom bum. Veeelmi rychlo som sa musela naucit co je vhodne a co nie pre moju plet. Nespoliehaj sa na to, ze teraz to mas dobre. Mozno o rok ti to plet spocita aj urokom.
Ahoj, áno, používam denne, je to vlastne najlepší krém “proti starnutiu”, presne ako píšeš.. ja ti odporúčam pooobzerat sa medzi kórejskými spf - väčšina sú ľahučké, nezanechavaju bielu vrstvu a sú super pod makeup. Tak ako všetko s kozmetikou, treba hľadať čo ti najviac sadne, dávam len príklady : https://ksisters.sk/search?query=spf sú aj v rôznych cenových hladinách, ja som zatiaľ zlu skúsenosť nemala
@liusa82 a ako súvisia črty tváre (ktoré dedis) so starostlivosťou o pleť? Áno, niekto ma črty tváre, ze aj z diaľky vyzerá stále mlado, hoci jeho pleť už mladá dávno nie je.
Niekto sa 'chváli', ze zanedbáva starostlivosť o pleť a radšej sa napicha botoxom, niekto preferuje prevenciu, aby k tomu botoxu dospel co najneskôr, ideálne vôbec 🤷🏼♀️
Vela zavisi aj od genetiky a zivotospravy,nielen toho,ci pouzivas krem s spf. Ja pouzivam od loreal krem s spf a ten mi vyhovuje.
Autorka, ano, používam SPF denne za každého pocasia. To je to minimum, co svojej pleti môžeš dopriať.
Ak sa nechceš 'patlat' všetkými možnými mastickami lebo k tomu nemáš vzťah, základ je aspoň čistenie pleti a hydratačný krém so SPF (ale v dostatočnom množstve).
@siera_springs super, ďakujem
Ano, ja pouzivam spf od 27, uz par rokov. pouzivala som dost korejske, japonske na tvar, toto je moja laska, ktoru pouzivam stale dokola, plet zmatni, pekne vonia a nestipe v ociach https://www.stylevana.com/en_EU/etude-house-sun...
Pouzivala som aj biore, tieto 2 na mne neboli az take mastne/leskle ako ine, ale oba maju dost vyraznu alkoholovu vonu a stipu v ociach https://www.stylevana.com/en_EU/kao-biore-uv-aq... https://www.stylevana.com/en_EU/kao-biore-uv-aq... a toto leto som objavila tento eucerin a je super, nestipe v ociach, pekne vonia a nie som po nom leskla https://www.lekarenvkocke.sk/zq27c10f181153ff53... 🙂
@bluka2 Sami dermatologovia hovoria, ze neexistuju zdrave opalenie
SPF na tva pouzivam kazdy den, rovnako na telo, SPF 50. Rovnako ako natieram tvar kazdy den, tak aj chrbty ruk, tie su vonku celorocne
Este ma napadlo, odporucam kazdej, aktualne je v najnovsej Teme clanok ku kozmetickym oripravkom, rovnako k SPF. Pre vsetky, ktore si myslia, ze to nie je potrebne
Ja používam hlavne EVY SPF 50 peny, ktorá vydrží až 6 hodín. Do dnes na ňu majú 20% zľavu na kremkrem.sk
Skúšala som a ďalej skúšam aj rôzne kórejské SPF ale verná ostávam zatiaľ len EVY. 😎
Nie nedávam mám pocit že to vybehlo len tento rok a všetky influencerky sú z toho unesené aké je to dôležité
@evaachesa niekomu ale nevysvetlis a aj napriek miliónu fotiek nebudú používať SPF
Ja prikladám foto muža, ktorý jazdil na kamióne, slnko mu svietilo cez okno vždy často na jednu stranu tváre a po rokoch vyzerá takto
@evaachesa tak dali sme to naraz🙂

Musim uz par rokov pouzivat denne niekolko krat spf 50. Mam flaky po porode a predtym som nevedela az ake je to dolezite. A je to dolezite. Mne bohuzial maloktore vyhovuje - velmi ma stipu a slzia mi oci. Skus ist kludne od najlacnejsich a postupne uvidis aky sa ti hodi ak aj pouzivas make up. Ja napr davam spf a na to make up s spf 50. A cez den reaplikujem - naozaj musim. Telo si vsak opalujem bezne aj napriek tomu ze to skodi… mozno raz zmiernim aj to (ale neprehanam to, tento rok som bola na slnku - kupanie inak nechodim 4x).