19 mesačná dcéra sa stále nechce odnaučiť od plienok
ahojte mala ma už rok a 7 mesiacov a stale nechce isť na nočník už som ju aj posadil naň a nič aj somnou bola na wc treba tento problem riešiť u lekára či ešte ma čas
Ja nechápem, Ty ju vozíš na služobky, žena je materskej, tebe vadí, že má plienky, nemáš ju kde prebaliť. Preboha to čo je za problém? Prepáč. 😀
tak to nehaj tak ostatní to pochopili
😎
a ako jej upevnim plienku? a kde ju prebalim keď wc kabinka je taka mala jedine v chodbičke ale to mi je blbé väčšinou musí vydržať až do Banskej Bystrici keď ideme do Ružomberka 😒 keby navrhli zakon že každa ČS musí mať prebalovaci pult a nie tam vlaky zadarmo 😠
@migely Tak ju prestan brat na služobky a hotovo. Naozaj neviem, prečo si ju tam začal vobec brávat. Ved ty si v práci a tvoj zamestnávatel o tom vie, že vozíš so sebou malé dieta? Podla mna by sa mu to asi velmi nepáčilo. 😝
@janickacrazy Celé je to divné. O plienkach a pod. aby sa jeden chlap v každej diskusii čo sa toho týka.
Celkom dobry clanok ako na to. Hlavu hore niekto skor niekto neskor. Do 18r to 99,9% z nas urcite zvladne
http://www.sikovnamamina.sk/ako-odnaucit-dieta-od-plienok/
Zacali sme trenovat v 10m, mala ma teraz 22m a plienku nosi len na spanie. Trva to dlho, ale ide to.
@janickacrazy zamestnavateľ o tom vie a raz som ju nechcel zobrať zo sebou to bol rev na celú bytovku , a začal som ju preto brávať lebo žena išla za kamaratkou do zahraničia
@migely No tak je to dost netypické, ale ved vaša vec ako si to zariadite. Inak to odplienkovanie by som nesilila, malá má času dost a ja som prebalovanie na cestách riešila vždy v reštike po ceste, mala som pár vytipovaných, kde som vedela, že majú prebalovací pult na wcku a pekné wcka, vačšinou krajšie ako na čerpačke. 😉
@janickacrazy na reštiku ja moc nemam čas odbiehať z dialnice to vždy v BB ideme na obed v OC. Europa samozrejme že najprv ju idem prebaliť a potom sa ideme napapať , ešte že v tych rakúskych sa mi nikdy nezaparila 😉 a samozrejme jej vždy dám krémik
Nezaparila, krémik, len o tej detskej riťke. Ešte stále je to v pohode? Nikto sa Ťa na zaparovanie nepýtal....
@migely
Mňa len v tej úvodnej otázke zarazilo, že sa pýtaš, či to máš riešiť u lekára? 😕 Čo by s tým lekár akože urobil? Prilepil by dieťa na nočník?
Dieťa možno odplienkvať aj za týždeň, ale iba za predpokladu, že je na to pripravené! A obsedí na nočníku, alebo na WC. Skôr to nepôjde. Nedá sa to urobiť nejako nasilu. A tento vek je na odplienkovanie ešte vcelku nízky.
Navyše, ak by to aj dopadlo úspešne, nemôžeš očakávať, že dieťa, ktoré je napr. týždeň bez plienok, vydrží cestu autom bez pocikania. Lebo deti zvyčajne krátko pod odplienkovaní hlásia svoju potrebu v hodine dvanástej, často je možné, že kým ju vyzlečieš, už si minimálne cvrkne.
Osobne si myslím, že by bolo lepšie nebrať dieťa na služobky, ak to nie nevyhnutné - nie preto, že reve. Lebo určite nerozlišuje, či ideš na služobku, alebo do obchodu, to mi zas nehovor. 😉 A ešte jedna vec, existujú aj plienky, ktoré sa naťahujú ako nohavičky. Tie by si pokojne vymenil aj postojačky.
A osobne by som prebaľovací pult na benzínke nikdy nevyužila. Už tá predstava ma striasa, z hľadiska dodržiavania/nedodržiavania hygieny. 😖
@migely Je to uplne v pohode, mne sa paci ze ju vozis, mile to je, aj to ze ju prebalujes. Aj moj manzel prebaluje ked si idem zabehat, alebo sa sprchujem, a tak. Na nocnik nasu davame od 6 mesiacov. Pravdou je, ze ja viem lepsie odhadnut ako manzel, kedy ju dat, aby sa mi tam vykakala. Ked to budes robit len ty, a Ty jej davat jest, tak tiez lepsie odsledujes kedy ju posadit na nocnik/zachod aby to pustila tam, a nie do plienky. S mocenim mi skusena matka povedala ze je to tazsie. Ja navrhujem len sadat a sadat na ten nocnik a na zachod aby si nat o zvykla, a potom to postupne pride ze to bude robit aj cielene. Je to pracne teraz, ale potom to bude lahsie. A suhlasim, dakto tu povedal ze to musi dieta pochopit aj v hlave, ale podla mna to treba uz aj riesit, aby si zvykala.
.. Tie prebalovacie pulty bud niesu, alebo su katastrofalne (male, spinave, chrobacne..) na tych pumpach. My to riesime bud na sedacke v aute, alebo na lepsich pumpach kde maju posed (makke lavice) a tam. Hocikde, kde je to prijemne. Uz som prebalovala aj vo vzduchu v rukach 🙂
@migely ma cas je este malinka . Pochopi to neskor , ak ju budes davat stale na nocnik bude mat z toho stres a este v 4 rokoch sa ti bude pocikavat alebo este nosit plienku , len oreto leno si zacal skoro . Ked ju uz beries tolko na cesty , tak neviem ci predstavit , ak by ti na dialnici zahlasila ocko cikat , kde rychlo odstavis auto? Teraz v zime to je pohodlnejsie , ked ma plienku a v lete sa to mozno nauci. Nechapem preco ju tolko beries prec, ale je zo vasa vec , len doetatu by bolo lepsie doma kde sa moze hrat a nie len sedet a spat v autosedacke . Moja mladsia tiez palkala ked manzel odchadzal do prace ale vie, ze sa vrati spat za ten cas je so nou a hrame s atd. mohla plakat kolko chcela proste do prace diata nepatri, clovek s musi sustredit a nie este davat cely cas pozor na dieta., papat v obchodnych centrach , ... Ako raz za cas to je v pohode ale stale ? .......
Moje obodve dcerky sa naucili za tyzden byt bez plienky bez stresu, bez kriku, dorastli na to a nocnik sme vobec nepouzivali dopredu . Mali 27,5 mesiaca .
@ivkadracova vo vzduchu a to ako 😀 ste jej utrela riťulu a ako ste potom dala novú plienku a v aute mam len 2 sedačky čiže neviem ako by si tam lahla 😝
Prepacte mam tam preklepy , pisem na tablete :-/
@migely drzim jednou rukou na predlakti a vsetko ostatne robim druhou, ked som sama v aute tak nemam na vyber ; ) Uz mam 11 kil a ja nie som ziadna muzatka :D
Ddve sedacky.. no nejak, napriec abo tak dajak, a co tak nosit so sebou hrubu deku a tu kdekolvek polozit a na tom prebalovat? Ale stale si myslim ze skusat davat na nocnik a zachod plus prebalovat je lepsie riesenie ako cakat ze sa to nauci sama.
@zuzin78 :D stress z davania na nocnik?
@migely toto nepocuvaj :D ... normalne ju uc, vsetko sa deti ucia ucenim a opakovanim a nijak inac. Alebo mas iny nazor? Nemyslim ze nase 5nasobne a 3nasobne a 11nasobne matky to robili zle ;) kolko to je ludi dokopy? skusme spocitat.. a mnoho dalsich.
Vsetky nase deti na okoli, bratia sestri su tak naucene, a od roku a pol az 2 rokov behaju bez plienok a bez stresu. A to ze sa dieta obcas v noci pocika aj v 4-5 rokov je uplne normalne. Jediny kto z toho ma stress su stresujuce matky a divni ludia.
Ja mam stres z tych ludi co maju zo vsetkeho stres. A deti volajte na linku dovery lebo ked dostanete na zadok tak ste tyrane a pod. ;)
@ivkadracova ale tak doma ju dávamena nočníka ale hneť prchá a v aute sa ju neda prebaliť jedine že by som mal otvorene dvere ale to by nachladla ☹
@migely plakat ti bude pre hocico na svete, ze jej nekupite hracku ( to obdobie len pride) , ze sa jej nechce sediet v autosedacke, ze ju nebavia rozpravky .. Milion veci . Mne tiez trha srdcom ked mladsia dokaze plakat tak ako keby ju niekto bil, vrazdil , ako keby ju tyrali . Proste skusa a ked vidi , ze nepolavim tak zazrakom sekundy prestane a nasadi ten svoj usmev cislo pat a je klud . plakala mi aj ked videla ocka cez skype a nemohla ho pohladit ale pochopila, ze sme na prazdninach u mojich rodicov a potom sa uvidime .
A aby pozerala stale prenosne dvdcko to tiez nie je dobre . ale je to vase dievcatko 🙂

musi to v hlave pochopit, niektore v 2r, niektore i neskor. V takom nizkom veku by som to este vooobec nejako neriesila, nechaj to na leto. Ak mate RD a dvor, nauci sa ako nas prvy.