icon

27 mesačná dcéra mi odmieta jedlo

sabinka277
10. jan 2018

Ahojte... Mam taky problém.. Mala ma 2 roky a 3 mesiace a odmieta mi čokoľvek zjesť.. Zje sem tma parky, rožteky suchý alebo striedajú z chleba.. Jogurty tiez nemá problém ale polievky, mäso a tieto veci mi prestáva jest... Nechce... Aj keď uvidí len o line jazyk povie ble a vybavene... A okrem toho vypije aj liter mlieka denne ci ochutené ho ci kašu.. Ráno obed večera musí mať mlieko vo fľaše cca 330ml...a keď jej ho nahodov nedám radšej bud ehladna... Sém tam sa stane ze zje aj chlebík natretý s maslom alebo so syrom ale to už musí byť.. Co snou? Co poradíte?

eliska13
10. jan 2018

@sabinka277 párok by som takému dieťaťu nedávala.Prejdi na normálnu stravu raňajky rožok...jogurt čo má rada, polievky určite áno a veľa ovocia.lebo, keď teraz popustis bude s tebou vyjednávať
Keď nechce obed daj jej aspoň banán, či postrúhané jablká či ten vyvar
Možno je to chvíľkové, ale za mňa tie ochutené mlieka nie

bibistec
10. jan 2018

Pises ze ma alergiu na kravsku bielkovinu dobre rozumiem? A pije kozie? Ved to tiez nemoze ak ma na kravske ma aj ma kozie. Nechapem pristup lekara ze toto nevie
Ale toto je lem obdobie ze nechce jest? Koli zubom.ci? Ale.toho mlieka je vela co pises aj pre nealergika
To by som obmedzila a.uz vobec nedavala tie ochitene chemikalie co sa tvaria ako vanilkove a.pod
A parky do kedalnicka dietata naozaj nepatria
V kazdom pripade moze jej vadit mlieko a prejavit sa nechutenstvom ale toto mi skor pride ze skusa dokedy povolis a das jej len to co jej chuti
Neboj sa dieta odnhladu neumrie treba skusat den za dnom podavat normalne jedlo
Nemusi jest vsetko zaradom ale ponukat rozne veci a rozne konzistencie až kym pochopi ze ak mezje ine nebude
Len tak sa nauci

sabinka277
autor
10. jan 2018

@deedol vychádzala sa holenie brucha a opuchlo...

sabinka277
autor
10. jan 2018

@bibistec ma na krásku bielkovinu alergiu nie na kozie mlieko to je 100 a 1no

janickacrazy
10. jan 2018

@sabinka277 mne tiež dr. povedala, že kozie malý nesmie, ked je alergický na kravské, lebo majú podobnú bielkovinu vraj

lavieenrose
10. jan 2018

@janickacrazy podobnu a rovnaku je podla mna rozdiel ma aj podobny cukor ako laktozu ale intolerantni zvasca mozu aj kozie ovcie...ale niektori maju taku silnu ze nenozu..treba vyskusat

lavieenrose
10. jan 2018

@janickacrazy napr aj ovsene vlocky maju podobnu vec ako lepok ale inu..a niektori ich mozu papat a silny intolerantni nemozu. tiez ked nevyskusaju nevedia

eliska13
10. jan 2018

@lavieenrose to je čo za názor?že kto by jedol vločky, keď ma ciniminis?🙂)veľa ľudí neviem tie vločky spraviť, aby boli chutné.Moj syn jedaval a aj teraz občas a už je školák ovsené vločky a nastrúhané jablko.Vlocky, keď sa zalejú večer vrelou vodou či dobre rozvaria v mlieku trocha škorice, prípadne jogurt ochutený sú chutné
Alebo s jogurtom a mrazený ovocím jahody, maliny čokoľvek..
keď už sladké mlieka čo tak jej spraviť banánový kokteil?záležitosť 3 minút či iné ovocie do toho či rozmixovať tie spomínané ovsené vločky do mlieka plus ovocie
Lenže to by sa muselo chcieť a nie kúpiť hotový polotovar.
Deti sú často anemicka, lebo jedia malo hovädzieho mäsa.
Deti jedia, tak ako im rodičia dovolia.Keby od malička boli naučené na normálne jedlo ryžu, zemiaky, mäso prívarky nebola by taká tragédia potom v škôlke.Moja svokra je učiteľka a deti nepoznajú šaláty, prívarky nejedia nič...doobeda rožok s pomazanku, z obedu vodu z polievky, olovrant zase nejaký rožok s pomazanku ako býva v škôlke a večer dostanú suchú večeru a takto to ide roky

lavieenrose
10. jan 2018

@eliska13 tak vies ja dam svojmu dietatu salat ale ze by ho zacala jest nehrozi..ja jem dam obed a je hlafna pyta nami nami nezjr..ide spat hladna..to ten tvoj nazor mi pride scestny lebo nemas dieta co odmieta jedlo denno denne ..asi mas take ze das pred neho a pekne poslusne spapa alebo sa ti da krmit ..moje nie tak nemas co poucovat..milujem ked sa do temy o jedeni deti votru mudrlantky ako ty ktore neriesa/neriesili denno denne dieta ktore odmieta niektore potraviny...deti su anemicke nie za to ze jedia malo cerveneho masa , su anemicke lebo jedia malo strukovin cvikle mrkvy...keby si bola taky odbornik na stravu vedela by si ze je zivocisne zelezo a rastlinne zelezo..zivocisne vies lepsie spracovat ak ho mas v sebe dostatok..preto ked je anemia malo by sa jest rastlinne lebo to sa vtedy najlepsie vstrebava...keby das do ovsenych vlociek mlieko -zelezo z nich sa nevstrebe...a kto vravel ze ja neviem spravit vlocky ? kto vravi o polotovaroch. obchodu ? trpla psenova kasa by sa tazko rano zarabala ..ak si teda uz varila pseno vies co to obnasa

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
eliska13
10. jan 2018

@lavieenrose neviem prečo má osocujes nepíšem, že som najmudrejsia či odborník na stravu.Moje dieťa má 10 r a nie som bio matka, ktorá nedá hoc aj tu vianočku s maslom.pises, že odmieta niektoré potraviny veď ok ani ja nezjem všetko.Pseno dávam do polievky skoro každej veď to je za pár minút doslova uvarené.Ja by som kaše na raňajky nedávala.Cinimis je pre mňa polotovar s kopou cukru a výživová hodnota nulová o pol hodiny je dieťa hladne.kolko by muselo dieťa zjesť cvikle a mrkvy, aby mali dostatok železa?Ja neútočim na tvoje dieťa, ale ak niekto napíše, že dieťa nič neje a po gymnastike, keď je hladné dostane koláč, ktorý predtým nezjedlo prečo ho dostalo?malo dostať obed a nie nedojedeny koláč neviem kto to písal.Ved bežné vidieť deti s brumikmi pagacmi siskami v ruke

lavieenrose
10. jan 2018

@eliska13 :D nedostala obed lebo som nevytiahla obed na ulici nerozlozila ohnik aby som jej ho ohriala zeby ? a ked mi zacala plakat ze daj nami nami lebo videla ine deticky ak do seba tlacia mala som ju nehat plakat ?! ved predsa za dva km doma mame obed! neries ked nevies okolnosti! to musi byt velmi chutna polievka ak ho tam iba tak capnes...lebo pseno ked sa vari sa musi tri krat preplachnut vriacov vodou uvarit sa a je idealne ked postoji dalsich 15minut ..inac je horke ako fras

dzimbulka
10. jan 2018

Ja mam toto s dcerou od 4 mesiacov
Teraz ma päť rokov a ziadna zmena
Ako trojročná bola na operácii s črevami
S nadejou že to je dôvod nechute
Ale nebol
Operácia sice bola nutna,na problem sa prislo vdaka ultrazvuku ktory som žiadala urobiť kvoli jej nechuti,ale nemalo to nic spoločné s jej apetitom
Vzhľadom na to ze nechcela jest som apelovala na doktorku
Nech ju vysetri,vezme jej krv,moc,pošle na ultrazvuk...
No dôvod sa nenasiel
Proste je nejedak,bol verdikt

siska53
10. jan 2018

@eliska13 tak to nemusi byt uplne pravda..moje deti jedavali od mala aj oseno,quinoy,amarant a i beznu stravu typu ryza,zemiaky,jasne maso a zeleninu,napriek tomu mala v skoke vacsinou jest nechce.. Lebo napr.ochutene jogurty ona nelubi..bud cisto biely alebo maximalne cokoladovy.. A napriekbtomu,ze na vyber nedostavala,jedak byvala ako kedy,netalacila som na n a teraz stale tak,ze ma obdobia kedy nechce maso,potom eas ano,raz ma obdobie paradajok,reraz zas nezje ani keby ci bolo,ale zas jedava redkovku a mrkvu..
No v skolke je to horsie,ona ako nesuhlas protestovala okrem pocikavania vzdy aj jedlom.. A natierky,ktore zqs doma nechcel nikto jest,len ja,ak teda nepocitam bryndzovu ci szrdinkovu,sa naucila tam jest a chutia jej..

lavieenrose
10. jan 2018

@siska53 aj moja ma obdobia ze ked ryza bere zemiaky ani za svet ked zemiakova kasa tak ryza ani za svet..teraz ma nejake cudne obdobie kedy pecivo spapa bez problemu ale varene je problem v minulosti sme do nej nevedeli natlacit nic od muky ..ale obed pekne papala

mirellka
10. jan 2018

možno jej chýba železo alebo b vitamíny trreba doplniť...

sabinka277
autor
10. jan 2018

@zajkula62 skúšala som a neraz nič.. Robili jej teplé mlieko v reštaurácii... Lebo mi bola nervózna a hladná chytala si bruško že ju boli...

sabinka277
autor
10. jan 2018

@mirellka železa ma dokonca nad normu

eliska13
10. jan 2018

@lavieenrose chod sa ventilovať niekde inde nie som zvedavá na tvoje teatro. Ak dieťa nie je anemicke, choré, nejdú mu zuby, nemá parazity či mu nechýbajú b vitamíny musí pociťovať hlad.Jedine, ak by sa doňho tlačili hlúposti či nemali by pravidelne jedlo a z toho stiahnutý žalúdok.moze byť dieťa nejedak, že mu nuchuti veľa jedal ci menej zje, ale to čo píše autorka je niečo iné.
Ty mňa nebudeš učiť variť pseno.Ale, ak budeš spokojná ja ho zalejem vriacou vodou a po čase ho zlejem a dám variť a varí sa max 5 minút nikdy nebolo horké.
Ukľudni sa niekedy deti hysterickych matiek majú nechutenstvo si ako šialená ja neviem čo sa Ta tak dotklo.To, že to tvoje dieťa dostalo ten koláč som nevedela nepamätala som si kto to pisal.Ale ja by som jej ho nedala🙂

sabinka277
autor
10. jan 2018

Mam pocit ze debata sa tu dosť vyhrocuje...

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
eliska13
10. jan 2018

@siska53 veď jasné deti by mali mať či najpestrejšiu stravu a vždy sa nájde niečo čo im nechuti.Moj nenávidel v škôlke chlieb s nutelou iné deti sa išli zadrhnut.Su deti čo pomazanku ochutnajú až v škôlke.Ono je to často taky kolobeh dieťa nechce jesť a rodičia mu dajú čokoľvek len nech nie je hladné a potom to nemá konca.A deti často jedlom vydierajú a manipulujú🙂

eliska13
10. jan 2018

@sabinka277 píšeš, že mala ľúbi zemiakovú kašu veď super a skús jej tam dať trocha šťavy z mäsa či len tak kašu trocha niečo iné ako mlieko.Ci hoc aj palacinky či ryžový nákyp neviem či ľúbi trocha hutnejsie jedlo ako mlieko.A čo spravíš, keď Ti povie na jedlo ble ako píšeš?presviedcas ju, odnesies to, ponúknes jej neskôr?Skús jej kúpiť nejaké samolepky motivovať ju niečím čo má rada.Niekedy deti viac zjedia, ak sú u nich iné deti ci iný dospelákov,, keď je....taká davová psychóza.Ved zase, keď to netrvá dlho nerieš to.Len niekedy sa deťom stiahne žalúdok a potom je to na dlho.

sebastian333
10. jan 2018

@janickacrazy ahoj, no trochu mi odľahlo, keď som to čítala, môj malý bude mať tiež dva roky a vôbec mi nechce jest nič. Len kaše, pribinak, sem tam jogurt alebo kúsok rožka s maslom, varené nehrozi nič. Skúšala som aj hladovku, lebo sú tu veľmi múdre mamy, len by som bola zvedavá, či by ani na tretí deň hladovania svojho dieťaťa a to bezvýsledne, pokračovali v hladovani a pozerali sa v kľude na vlastné dieťa. Som z toho nanič hlavne kvôli zdravotnému stavu. Tiež neviem, čo s ním a ako ďalej. Ale aspoň som si prečítala, že nie som sama. A tie mega,, zdravé,, a,,bio,, matky budú veľmi prekvapene, keď budu ich deti staršie. Ale ved každého osobná vec.

bibistec
10. jan 2018

@sabinka277
no nie tak celkom lebo ta molekula je podobna cize mozno nema prejavy ako pri kravskom ale prejavy tam su ved alergolog by vam to mal vysvetlit aspon nam to takto vysvetlovala. cize ten kto ma na kravsku bielkovinu alergiu nesmie ani ine mlieko.

sabinka277
autor
10. jan 2018

@bibistec mne alergologicka povedala ze kľudne kozie ovčie môže... Ovčie jej nechuti ale kozie áno..

sabinka277
autor
10. jan 2018

@sebastian333 súhlasím...

bibistec
10. jan 2018

@sebastian333 ono ak je dieta zdrave a nema alergie intolerancie potravin a podobne veci tak hladovka naozaj pomoze to je len o vymyslani niektore pochopi rychlo ine nie ale ozaj to funguje. ale zas uplne ta chapem to sa lahko hovori aj ja som riesila nieco naozaj nabehlo a bolo o vymyslani ale tiez sme zistili ze dieta ma alergie a intolerancie a akonahle sme zmenili jedalnicek( vynechali mlieko, lepok atd) z nejediaceho dietata sa stala kobylka. neverila by som keby neuvidim na vlastvnom dietati.

sebastian333
10. jan 2018

@bibistec no tri dni mi prišlo už dosť na to, že nič do seba nedal, vará, teplé, studené, mixované proste nič ani po troch dňoch. O alergii zatiaľ nič neviem, ale keď mi neje, asi to ani nemám ako zistiť 🙂 on nemá ani jedálniček. Sú chvíle, keď neriešim už, ale potom ma to zas prepadne, že nemá žiadne vitamíny, výživu, no nič. Ale ďakujem za názor a pochopenie 🙂

siska53
10. jan 2018

@eliska13 to plne suhlasim...